Netwerkcafé Zaanstad

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 28 januari 2022 09:30-12:30

Door je eigen leervermogen en creativiteit aan te boren, creëer je nieuwe perspectieven op werk.

Twee experts geven daar deze maand bij Netwerkcafé Zaanstad een workshop over vanuit heel verschillende invalshoeken.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de Covid19-regels.

Kun je niet naar het Zaantheater komen, doe dan mee via Netwerkcafé Online.

Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Zin om als vrijwilliger mee te helpen met de organisatie?

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Bijeenkomsten uit het verleden

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 26 november 2021 09:30-12:30

Deze maand bij Netwerkcafé Zaanstad twee keer aandacht voor verandering met het oog op de toekomst.

Het proces van verandering van iemand die op latere leeftijd besloot om een ander carrièrekoers te kiezen.

En de verandering die robotisering met zich meebrengt en nog veel meer gaat meebrengen, met al zijn voor- en nadelen op de werkvloer.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de Covid19-regels.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 22 oktober 2021 09:30-12:30

Bij Netwerkcafé Zaanstad kun je deze maand meedoen aan twee praktische workshops.

De ene gaat over een nieuwe manier om jezelf te onderscheiden op LinkedIn.

In de andere ontdek je hoe en waar je gratis of voor weinig geld trainingen en opleidingen kunt volgen die jouw kansen op werk kunnen vergroten.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de Covid19-regels.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 24 september 2021 09:30-12:30

Werk zoeken is één ding. Maar werk vinden waar je gelukkig van wordt, dat vergt nog wat anders.

Bijvoorbeeld dat je weet waardoor je geluk gaat ervaren in je toekomstige werk. Maar ook hoe je het proces van het vinden van dat werk dan gaat inrichten.

Bij Netwerkcafé Zaanstad gaat 't deze maand in twee workshops over design thinking in relatie tot werk vinden en over werkgeluk.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de Covid19-regels.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 27 augustus 2021 09:00-13:00

De fase waarin jij nu zit, biedt mogelijkheden om je leven zo in te richten als jíj dat graag wilt. Grijp nu de kans om te zijn wie jij écht bent en dat aan de wereld te laten zien. Dat is de aansporing van troubadour René Meijer en imageconsultant Milou Raiman.

Beiden geven ze vanuit hun eigen ervaring en diepe betrokkenheid bij andere mensen deze maand een workshop bij Netwerkcafé Zaanstad.

Voor het eerst sinds lang weer in 't écht, in het prachtige, ruime en goed geventileerde Zaantheater aan de Zaan!

Er is beperkt plek. We houden natuurlijk rekening met alle Covid19-voorschriften.

Netwerkcafé Zaanstad / Online, vrijdag 23 juli 2021 10:00-11:30 en 14:00-15:30

Wegens de corona-maatregelen vindt dit evenement nog geheel online plaats.

Wat de beste aanpak is om nieuw werk te vinden? Je hebt er vast al veel tips voor gekregen. Om vervolgens bij jezelf te ontdekken dat je met veel tips niets hebt gedaan. Omdat je dacht: voor mij werkt dat niet. Of: geen idee hoe dat moet.

Bij Netwerkcafé Zaanstad gaan we je deze maand helpen om twee belangrijke werkzoek-dingen gewoon wel te gaan doen: hulp inschakelen en werkgeversinformatie vinden.

Netwerkcafé Zaanstad / Online, vrijdag 25 juni 2021 10:00-12:30

Wegens de corona-maatregelen vindt dit evenement nog geheel online plaats.

Werkervaring is belangrijk voor je nieuwe werk. Als je dat nog even niet hebt, kun je die ervaring prachtig inzetten, op peil houden en zelfs uitbreiden in vrijwilligerswerk. Dat vindt je uitkeringsinstantie bovendien een goed idee, weten wij uit ervaring!

En die werkervaring wil je dan natuurlijk ook goed en professioneel tot uiting laten komen in je Cv. Hoe je in Microsoft Word vormgeeft aan je werkervaring, dat leer je deze maand ook bij Netwerkcafé Zaanstad.

Netwerkcafé Zaanstad / Online, vrijdag 30 april 2021 10:00-12:30

Wegens de strenge corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats.

Matchen met werkgevers die geïnteresseerd zijn in vijftigplussers en een methodiek om in te spelen op snelle veranderingen de werkende wereld en de wereld om je heen, daarover gaat het deze keer bij Netwerkcafé Zaanstad.

Netwerkcafé Zaanstad / Online, vrijdag 29 januari 2021 10:00-11:30

Wegens de strenge corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats in een Zoom meeting.

Hoe vind jij de baan die bij jou past? 50% van de vacatures worden niet eens gepubliceerd. Deels wordt intern vervuld maar een groot deel komt uit het netwerk van het bedrijf zelf. En steeds meer vindt dit netwerken online plaats op LinkedIn.

Hoe zorg je dat jij gezien wordt? En dat werkgevers zien wat jij te bieden hebt? Bij Netwerkcafé Zaanstad kom je daar alles over te weten.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 18 december 2020 10:00-12:00

Misschien word je wel een beetje boos als je het onderwerp leest van de maand december bij Netwerkcafé Zaanstad. Het zou zomaar kunnen dat jij al een tijd op zoek bent en nog steeds niet hebt gevonden wat je zoekt. Wie je bent, wat je nou echt wilt, werk dat je gelukkig maakt.

Soms duurt het even voordat je nog zo'n tegeltjeswijsheid ontdekt: als je wilt vinden, moet je weten hóe je moet zoeken. En precies daarvoor kun je deze maand twee recepten horen in twee parallelle workshops.

De ene met een doorgewinterde recruiter en de ander met een gepassioneerde troubadour die de heldhaftige zoektocht naar zichzelf en naar zijn ideale werk bezingt met begeleiding van zijn gitaar.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 27 november 2020 9:30-12:00

Netwerkcafé Zaanstad begroet jou deze maand graag weer LIVE in het gastvrije Zaantheater met twee prikkelende workshops.

Het gemeenschappelijke thema van deze twee workshops ben JÍJ en de workshopleiders geven elk op eigen wijze invulling aan hoe jij jezelf als uitgangspunt neemt. Vind helderheid en kracht voor jouw zoektocht naar werk door mindfulness of kom in actie en gooi gedachten die jou belemmeren overboord met theatersport-oefeningen.

Je kunt kiezen voor de workshop van Eric Pol óf voor de workshop van Eri Schoemaker. Beide workshops worden onderbroken door een pauze met een netwerkactiviteit in de zaal. Na de pauze wordt de workshop weer voortgezet in dezelfde zaal.

Samen met het Zaantheater nemen wij de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerken met Effect, regio Noord-Holland

Netwerkcafé Zaanstad / netwerken online, maandag 9 november 2020 10:00-11:30

80% van de werkzoekende vijftigplussers vindt zijn nieuwe job of opdrachtgever door te gaan netwerken. Dus níet door te reageren op gepubliceerde vacatures. Laat dat even tot je doordringen...

En bedenk dan of jíj wel 80% van jouw werkzoekactiviteiten steekt in netwerken. Niet? Dan is dit jouw kans om daar verbetering in te brengen.

Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen uit geheel Noord-Holland, waaronder de zeer wijde omgeving van Alkmaar, Hoorn, en Zaanstad.

Netwerkspecialist Gert-Jan van Büseck helpt je in anderhalf uur met het stellen van een effectieve netwerkvraag. De opzet is dat je niet alleen oefent, maar ook daadwerkelijk netwerkverbindingen legt.

Verbindingen waar je wat aan hebt bij jouw verkenning van de arbeidsmarkt. Of, als je zzp'er bent, om in gesprek te komen met nieuwe opdrachtgevers.

Een mooie oefening om compact te leren spreken, aldus een eerdere deelnemer.
Goed om te oefenen in duidelijk maken wat je wilt, vond een ander.

Deze netwerkontmoeting vindt plaats in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. De toegangsinformatie én de link naar de voorbereidingsopdracht staat in de bevestigingsmail die je direct na inschrijving ontvangt.

De oplossing is dichterbij dan je denkt!

Netwerkcafé Zaanstad / Online workshop, vrijdag 30 oktober 2020 10:00-11:30

Tijdens deze workshop ga je actief aan de slag met je eigen talenten en kwaliteiten. Door middel van diverse oefeningen laat Anita je stilstaan bij alles wat je al kunt en hoe je je talenten en kwaliteiten zou kunnen inzetten om je dromen, wensen en doelen te verwezenlijken.

Hiervoor maakt zij gebruik van ‘Oplossingsgericht Werken’ met onder andere de Cirkeltechniek en de Spiegeltelescoop.

Na het volgen van Anita’s workshop heb jij voldoende inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan met jouw eigen talenten en een nieuwe stap te zetten in het realiseren van je persoonlijke doelen.

Deze workshop van Netwerkcafé Zaanstad vindt vanwege de Covid-19-beperkingen alleen online plaats in Zoom Meetings. Test vooraf dat je camera, microfoon en geluid werken en schakel deze in tijdens de workshop. Dit is een interactieve workshop. Daarom kun je alleen meedoen met je eigen naam en je camera ingeschakeld.

Anita de Waard (Annymotion) begeleidt organisaties, teams en individuen bij het optimaliseren van hun resultaten door inzicht te geven in het eigen gedrag en het effect hiervan op het realiseren van de gestelde doelen. Zij daagt mensen en organisaties uit om zelf het heft in handen te nemen en verder te kijken dan het hier en nu.

Over Netwerkcafé Zaanstad

Netwerkcafé Zaanstad startte in 2017. We organiseren met een groep bevlogen vrijwilligers maandelijks een bijeenkomst voor zo'n 100 deelnemers met workshops voor ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, praktische en ondernemende vaardigheden, en met geleide netwerkontmoetingen, ook met werkgevers en opleiders.

Speciaal bedoeld voor vijftigplussers die weer aan de slag willen in een baan, als zelfstandige of door het starten van een bedrijf.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafezaanstad.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Zaanstad? Stuur ons een bericht