Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdagochtend 20 december 2019 Netwerkcafé Zaanstad: Op naar 2020!

Een goede basis is het halve werk en Netwerkcafé Zaanstad biedt jou op 20 december de mogelijkheid om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Dit is dé gelegenheid om te laten zien wie je bent binnen een nieuw netwerk en je opgedane kennis effectief in te zetten voor de toekomst. Krijg en behoud zin om te solliciteren, leg contacten en bouw aan nieuwe relaties.

Als extra mogelijkheid in deze feestmaand hebben wij fotograaf Gowan Genis gevraagd om een professionele LinkedIn-foto van deelnemers te maken. Er is gezien de planning plaats voor maximaal 12 personen. Dus meld je zo snel mogelijk aan.

Want zoals Loesje zegt: Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver!

  • Vrijdagochtend 20 december 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen. We doen een nieuw netwerkspel. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

9:30 – 10:00 Inleiding: Storytelling - Lya Young-Afat

Hoe presenteer je jezelf aan anderen op de arbeidsmarkt en maak je echt een verschil? Met behulp van storytelling en aan de hand van een portfolio laat je zien wie je bent en wat je te bieden hebt.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Geef het een kans! - Lya Young-Afat

Lya neemt je mee in gedachten over creatie aan de hand van de “zeven jassen filosofie”. Het uitgangspunt is dat wij allen onderdeel zijn van een creatieproces m.a.w. we hebben meer ruimte om ons leven zelf te bepalen dan we weten en /of denken. De technieken die Lya aanreikt hebben als doel dat je jouw weg naar succes bewuster af legt.

Lya Young-Afat is raadgever op het gebied van levensvraagstukken, oplossingsgericht werken en persoonlijke groei. Je kent haar misschien van TV, waar ze vijf seizoenen heeft bijgedragen aan het RTL-programma ‘Verslaafd’. Lya gaat voor duurzaam effect, aan snelle quick fix heeft ze geen boodschap.

Rust houden in je hoofd in onzekere tijden! - Hennie Knapen

Als je korter of langer geen werk hebt kan dat een behoorlijke impact op je hebben. Wat doet het met jou? In deze situatie vragen spanningen, malende gedachten, onrust of afnemend zelfvertrouwen veel van je om overeind te blijven. Hoe houd je dat vol en vergroot je je mentale veerkracht?

Deze workshop biedt je een aantal technieken om beter met spanning om te gaan en rust in je hoofd te brengen. Hierdoor herstelt je mentale balans en vergroot je jouw veerkracht.

Je hebt er alleen de bereidheid voor nodig om contact met jezelf te maken.

Hennie Knapen is gecertificeerd leefstijlcoach en mindfulnesstrainer met ruim 20 jaar ervaring in de begeleiding van mensen bij bewustwordings- en veranderingsprocessen.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Basiskennis LinkedIn - Rob Zwart

Rob neemt middels een interactieve Powerpoint-presentatie zijn toehoorders mee in de basis beginselen van LinkedIn. Hoe werkt LinkedIn? Wat zijn de voorwaarden voor een goed profiel? Op welke manier vergroot jij jouw zichtbaarheid en vindbaarheid? Op deze vragen krijg je antwoord en kan je aan de slag.

Rob de Zwart heeft veel kennis en ervaring en helpt je verder op een hele praktische manier.

Vacature-analyse - Linda Verhoef en René de Leeuw

Hoe ga je te werk als je een vacature hebt gezien waarvan je hart sneller gaat kloppen? Je gaat in elk geval eerst even heel goed nadenken over de informatie in de vacaturetekst, en over jezelf. Is dit echt iets voor jou? Zo ja, heb jij dan genoeg 'unique selling points' om je toekomstige werkgever ervan te overtuigen dat hij jou aanneemt? Aan de hand van voorbeeldvacatures gaan we aan de slag om de vacature te ontleden.

Linda Verhoef heeft 17 jaar bij een grote bank gewerkt als manager en is sinds dit jaar verbonden aan de Stichting Werken voor Elkaar.

René de Leeuw heeft ervaring op het gebied van administratie, logistiek, applicatie management en officemanagement, mentorschap en coaching. Zijn credo “Blijf nieuwe dingen leren en hou een frisse blik vooruit”.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 20 december 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.