Werken voor Elkaar

Vijftigplussers aan de slag! Blijf op de hoogte  

Activiteiten voor jou als vijftigplusser die vérder wil

Wil jij ook stappen zetten op je pad naar nieuw werk en een vervullend leven? Nieuwe dingen leren, jezelf ontwikkelen en je netwerk uitbreiden? 

Doe dan mee met de activiteiten die we met een team vrijwilligers organiseren voor jou en al die andere vijftigplussers die aan de slag willen in een nieuwe baan of als zelfstandige. 

Online of op locatie bij een van onze Netwerkcafés. Deelname is gratis. 

Kijk in het activiteitenoverzicht hieronder waaraan je de komende tijd kunt meedoen.

Nieuw: Persoonlijk consult voor jou!

Dit zijn de experts waarmee je een gratis persoonlijk consult kunt boeken. Leg jouw vragen over leven, werk, loopbaan en financiën aan hen voor en ervaar hoe ze jou in korte tijd verder helpen. 

Kijk in het activiteitenoverzicht hieronder wanneer je een consult kunt boeken. 

Shereen Leissius

Loopbaan- en stijlcoach Shereen houdt ervan om mensen te ondersteunen bij loopbaan- en werkzoekvragen. Zelfvertrouwen vergroten staat hierbij voor haar centraal.

Jac Mertens

Financieel adviseur Jac helpt mensen graag om de goede afwegingen te maken bij vragen over salaris, pensioen, lenen, schulden, erfenis, vermogen en investeren. 

Karin Witte

Lifecoach Karin vindt het heerlijk om bij mensen die met een levensvraag zitten, inzicht, begrip en bewustwording over zichzelf en hun situatie te laten ontstaan.

Reinier Kelderman

Organisatiecoach Reinier wordt er blij van om teams en personen inzicht te laten krijgen in moeilijke situaties die zich voordoen in hun leven, werk en familie.

Maandag 20 maart 2023 14:00-15:0

Rouwen om baanverlies

Workshop online + in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Rouwonderzoekster Janske van Eersel laat je begrijpen waarom je rouw ervaart als je je werk kwijtraakt, en ze geeft je wetenschappelijk onderbouwde tips waarmee jij kunt voorkomen dat je in de rouw blijft steken.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in De Roos

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

De ene doet een vreugdedansje bij ontslag, maar voor de ander vergaat de wereld. Dat enorme verschil heeft vaak te maken met jouw antwoord op de vraag: héb jij een baan of bén jij je baan? In dat laatste geval is de kans groot dat je vastloopt na ontslag, want er valt voor jou veel meer weg dan inkomen, dagstructuur en collega’s.

Rouwonderzoekster Janske van Eersel neemt je in vogelvlucht mee door theorie en resultaten rondom rouwen na baanverlies, zodat je beter begrijpt wat de impact is en waarom je kunt blijven steken in het rouwproces.

Vervolgens ga je aan de slag om nieuwe inzichten en handvatten te krijgen waarmee jij kunt omgaan met jouw rouw en waardoor je bewuster keuzes kunt maken om jouw toekomst vorm te geven.

Janske van Eersel (janskevaneersel.nl) is psycholoog en onderzoeker. Na haar ontslag als re-integratieadviseur is zij samen met Universiteit Utrecht gestart met het onderzoek ‘rouwen om baanverlies’. Ze beheert ook de WerkVerliesLijst.nl. Daar kun je meten hoeveel last jij hebt van (dreigend) baanverlies.

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

> Ik doe mee in De Roos

> Ik schrijf me in voor online deelname

Maandag 20 maart 2023 15:30-16:45 

Van bar naar podium

Workshop online + in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Spreektrainer Gert-Jan van Büseck laat je ervaren hoe ook jij zonder angst de aandacht kunt vragen bij een feestje of netwerkborrel.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in De Roos

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

Hoeveel mensen spreek je nu echt op een netwerkborrel? Gezellig bij de bar, misschien drie of vier. De meesten spreek je niet.

Wat als je de gelegenheid hebt om in korte tijd iedereen te laten weten wie je bent en wat je voor de ander kan betekenen. Vanaf het podium, met een microfoon in je hand en alle aandacht op je gericht. Zou je het doen, of heb je last van spreekangst?

In deze levendige workshop geeft spreektrainer Gert-Jan van Büseck je een kijkje in de wereld van spreken in het openbaar en laat hij je ervaren hoe ook jij dat heel makkelijk onder de knie krijgt!

Gert-Jan van Büseck (GJTalks.nl) heeft jarenlange podiumervaring als workshopleider, presentatie- , video- en spreektrainer en beoefenaar van stand-upcomedy. Enthousiast, energiek en altijd met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel op anderen het plezier en nut van openbaar spreken over te brengen.

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

> Ik doe mee in De Roos

> Ik schrijf me in voor online deelname

Dinsdag 21 maart 2023 11:30-12:30

Wat doet een mantelzorgmakelaar?

Workshop online bij Netwerkcafé Utrecht

Hoor van Priscilla Miedema hoe een mantelzorgmakelaar het leven van mantelzorgers verlicht én hoe jij zelf mantelzorgmakelaar kunt worden.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

4,4 miljoen Nederlanders helpen naasten die speciale zorg nodig hebben. Mantelzorg heet dat. Eén op de vier werknemers in Nederland combineert hun werk met mantelzorg. Goede kans dat jij zo iemand kent of bent. 

En dan weet je vast ook dat je als mantelzorger makkelijk verdwaald raakt in het bos van regelingen, loketten en instanties die bedoeld zijn om je als mantelzorger te ondersteunen.

Dat was ook de eigen ervaring van Priscilla Miedema. Ze besloot daarom mantelzorgmakelaar te worden. Een dankbaar beroep, waarin ze dagelijks mantelzorgers helpt om hun weg te vinden in het zorgoerwoud.

In deze workshop vertelt ze wat het werk van een mantelzorgmakelaar inhoudt en wat ze concreet doet om het leven van mantelzorgers te verlichten op het gebied van zorg, wonen, welzijn, arbeid en financiën 

Ze vertelt ook wat er leuk is aan haar vak, welke eigenschappen helpen om er goed in te worden en welke opleiding je ervoor kunt volgen.

Interessant dus als je zelf mantelzorger bent. Maar zeker ook als je overweegt om, net als Priscilla, beroepsmatig mantelzorgers te gaan ondersteunen.

Priscilla Miedema (mantelzorgmakelaarmiedema.nl) besloot op latere leeftijd om beroepsmatig mantelzorgers te gaan ondersteunen op het gebied van zorg, wonen, welzijn, arbeid en financiën. Ze is bestuurslid van de beroepsvereniging voor mantelzorgmakelaars, BMZM.

Deze workshop wordt online gegeven, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken in Zoom breakoutrooms.

> Ik schrijf me in voor online deelname

Dinsdag 21 maart 2023 16:00-17:00

Kort met Karin

Persoonlijke online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?  Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak! 

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

> Ik wil een afspraak boeken

Woensdag 22 maart 2023 14:00-15:30

Aan de slag met Zoom, Teams en Meet

Online workshop

Leer de kneepjes van videovergaderen in Zoom, Teams en Meet van ervaringsdeskundigen Marc Janssens en Erik Lambooy.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

Je hebt de afgelopen tijd vast wel eens geklikt op een link om deel te nemen aan een videovergadering in Zoom, Microsoft Teams of in Google Meet. Programma's die helpen om oogcontact te maken met werkcollega's, schoolgenoten, vrienden, familieleden en sollicitanten.

Videovergaderen is inmiddels heel gewoon. Ook voor netwerken en solliciteren. Bedrijven nodigen steeds vaker kandidaten uit in een videogesprek, om tijd te besparen en meer kandidaten te kunnen zien. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met de functies en mogelijkheden van de belangrijkste videovergaderprogramma's. 

In deze workshop zetten Marc Janssens en Erik Lambooy Zoom, Teams en Meet naast elkaar en laten ze je zien waarin ze op elkaar lijken en wat de verschillen zijn.

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt klikken op de uitnodigingslink voor een online kennismakings- of sollicitatiegesprek.

Erik Lambooy en Marc Janssens stonden aan de wieg van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community voor werkzoekende vijftigplussers. Ze weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het als werkzoeker is om je ondernemende en digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen, vooral door te dóen.

Deze workshop over videovergaderen in Zoom,  Teams en Meet geven we in Zoom. Installeer vooraf de meest recente versie van Zoom en test camera, mic en geluid.  

Gebruik bij voorkeur een laptop of pc, dat werkt fijner dan een smartphone of tablet. De rest leer je in de workshop! 

> Ik schrijf me in voor online deelname

Donderdag 23 maart 2023 16:00–17:30

Inzicht met Reinier

Persoonlijk online consult

Heb je in jouw leven of zoektocht naar nieuw werk telkens last van eenzelfde probleem? 

Coach Reinier Kelderman laat je tijdens een gratis persoonlijk online consult van 30 minuten inzicht krijgen in je probleem en ervaren waar de oplossing ligt.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Loop jij in jouw leven of zoektocht naar werk steeds tegen dezelfde vraagstelling of een terugkerend probleem of patroon aan? En vind je het moeilijk om de betreffende vraag te beantwoorden, het probleem op te lossen of het patroon te doorbreken?

Dan helpt organisatieadviseur en coach Reinier Kelderman je in een kort online consult om daar inzicht in te krijgen. Dat doet hij de opstellingen-methode. Daarmee word je je bewust van de onbewuste kennis die je al hebt om tot een goede oplossing te komen voor jouw vraag of dilemma.

Voorbeelden van zulke vragen zijn: ‘hoe kijkt een toekomstige werkgever naar mij’, ‘ik weet niet wat voor werk ik wil doen’, ‘ik vind het lastig om keuzes te maken’ en ‘ik ben onzeker’.

Reinier Kelderman is organisatieadviseur, interim-manager en coach. In zijn organisatieadvieswerk bekijkt hij organisaties als een systeem en gebruikt hij veelvuldig de opstellingen-methode. Met deze methode helpt hij ook individuele personen om inzicht te krijgen in de moeilijke situaties die zich voordoen in hun leven, werk en familie.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Vrijdag 24 maart 2023 10:00-12:30 (met pauze)

Netwerken in de praktijk

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Netwerker Koen Blok laat je in deze praktische workshop zien hoe je met behulp van je netwerk een nieuwe baan of opdracht vindt. Dit is een langere workshop, met pauze.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in het Zaantheater

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

In deze workshop neemt Koen je aan de hand van zijn eigen ervaringen mee hoe je met behulp van je netwerk aan een nieuwe baan kan komen.

‘Ik heb op mijn 61e, 62e, 63e, 64e en 65e banen via mijn netwerk gekregen en op mijn 65e dit ook gecombineerd met een eigen bedrijf.’

Netwerken is een belangrijk onderdeel bij het vinden van een baan of opdracht. Maar hoe pak je netwerken nu eigenlijk aan in de praktijk?

In deze workshop krijg je praktische tips en handvatten om succesvol te netwerken. Er wordt ingegaan op onderwerpen als:

Je krijgt niet alleen praktische tips en handvatten, maar we gaan ook actief aan de slag zodat je de vaardigheden die je leert meteen kunt toepassen.

Koen Blok is ruim 40 jaar commercieel actief en vanuit maatschappelijke betrokkenheid altijd bereid om gemotiveerde medemensen te introduceren in zijn netwerk.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

> Ik doe mee in het Zaantheater

> Ik schrijf me in voor online deelname

Vrijwilliger aan het woord

Het was heel fijn om tijdens mijn werkzoekende periode onder de mensen te zijn en ook met mijn medevrijwilligers. Met zelfvertrouwen ben ik weer aan het werk gekomen!

Anton Simons uit Alkmaar

Dinsdag 28 maart 2023 16:00–17:30

Shereens loopbaanconsult

Persoonlijk online advies

Zit je met een vraag over je volgende loopbaanstap of loop je aan tegen een praktische vraag tijdens jouw zoektocht naar nieuw werk?

Leg hem voor aan loopbaan- en stijlcoach Shereen Leissius. In een gratis persoonlijk consult van 30 minuten helpt ze jou een stap verder in de goede richting!

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Je bent op zoek naar nieuw werk. Dan komen er allerlei vragen op je af.

Bijvoorbeeld: Wil ik eigenlijk wel verder in het soort werk dat ik altijd deed? Wat zou ik óók kunnen doen? Welk werk zou dan bij mij passen, en welk soort werkgever?

Maar ook: Hoe vind ik leuk en passend werk.? Hoe zorg ik dat ik aan tafel kom bij een werkgever. Ze zeggen dat ik meer kans maakt als ik een 'kruiwagen' hebt, maar hoe pak ik dat dan aan? Hoe zorg ik dat ik in mijn sollicitatie goed uit de verf kom, hoe kan ik me daar het beste op voorbereiden?

Dit zijn maar een paar voorbeelden van vragen waar loopbaancoach en stylist Shereen Leissius jou bij kan helpen in een persoonlijk online gesprek van 30 minuten.

Shereen Leissius houdt zich haar hele werkende leven al bezig met coachen, stylen en adviseren van mensen op gebied van werk en op persoonlijk vlak. Ze houd ervan om mensen te ondersteunen in het maken van keuzes in hun loopbaan. Het vergroten van zelfvertrouwen staat hierbij voor haar centraal.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Vrijwilliger aan het woord

Ik raad vrijwilliger zijn bij Werken voor Elkaar absoluut aan. De allermeeste energie kreeg ik als teamcoach bij de Werkestafette: het stimuleren van mensen bij hun zoektocht naar betaald werk. Je helpt niet alleen anderen, maar zeker ook jezelf. Ik ben weer aan het werk!

Sandra van der Heiden uit Eindhoven


Dinsdag 11 april 2023 16:00-17:00

Kort met Karin

PersoonlOnline speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?  

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak! 

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

> Ik wil een afspraak boeken

Donderdag 13 april 2023 15:30–17:00

Jacs financieel spreekuur

Persoonlijk online consult

Zit jij op dit moment met een vraag waarin geld een rol speelt? Bijvoorbeeld over inkomen, pensioen, schulden, hypotheek, sparen, beleggen, financiële planning, studiekosten of een testament?

Ervaren en veelzijdig financieel expert Jac Mertens helpt je graag in een persoonlijk online gesprek van een half uur met tips waar je wat aan hebt. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Veel mensen praten er niet graag over, maar geld speelt een rol bij vrijwel alles in je leven. Hoe je omgaat met geld? Dit kan het verschil maken tussen dagelijks piekeren over te weinig geld of het beheersbaar houden en opbouwen van een buffer voor nu en later.  

Jac Mertens vindt het leuk om je inzicht te laten krijgen in je financiële situatie en in mogelijkheden waarop jij je geld voor je kunt laten werken. Zijn motto: laat je eigen geld en kennis meer en beter renderen.

Of het nu gaat over inkomsten, pensioen, schulden, hypotheek, sparen, beleggen, financiële planning, investeren in jezelf of in je eigen bedrijf, tijdens het gratis financieel spreekuur helpt Jac je gegarandeerd een stap verder.

Jac Mertens heeft een lange carrière achter de rug als financieel adviseur, vermogensbeheerder en financieel coach. Hij weet als geen ander dat de manier waarop wij omgaan met geld het verschil kan maken tussen royaal leven of alleen maar óverleven. Hij helpt mensen graag om daarvoor de goede afwegingen te maken. 

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Vrijdag 21 april 2023 15:00-16:15

Zet jezelf op de kaart

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Ontwikkelingscoach Ton de Rooij laat je op een bijzondere manier ontdekken hoe jij als vijftigplusser werkgevers kunt overtuigen van jouw toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt! 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in Pand P

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

Vijftigplussers brengen ervaring en senioriteit mee en zijn daarmee van grote toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt. Maar: lang niet alle werkgevers en recruiters zien dat zo. Hoe overbrug jij tijdens jouw zoektocht naar nieuw werk nou zo'n verschil in inzicht?

In de workshop "Zet jezelf op de kaart" neemt coach Ton de Rooij je mee op de landkaart van "De Wereld van Verschil". Op deze kaart vind je jouw eigen plekje en worden posities en verbindingsmogelijkheden zichtbaar. Zo ontdek je waarom sommige contacten makkelijk verlopen en andere niet.

Deze landkaartaanpak vertelt veel over ons eigen gedrag en dat van anderen in interactie met elkaar. Door jezelf op de kaart te zetten, vind je verrassende inzichten en resultaten.

Ton biedt je de kans om te ontdekken welke weg jij kunt inslaan om verschillen van inzicht te overbruggen. 

Kom naar deze workshop en ontdek waar jouw plekje op de kaart is. 

Ton de Rooij (Rootonde.nl) besloot na een carrière in de bouw op z'n  52-ste dat de ontwikkeling van mensen een belangrijker rol moest krijgen. Daar draait alles om tenslotte! Tegenwoordig werkt hij daaraan met veel energie en plezier, in een rol als coach, mentor, trainer of organisatie-opsteller.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, in Pand P en online.

> Ik doe mee in Pand P

> Ik schrijf me in voor online deelname

Vrijwilliger aan het woord

De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor.

José uit Utrecht

Woensdag 26 april 2023 16:00–17:30

Inzicht met Reinier

Online consult

Heb je in jouw leven of zoektocht naar nieuw werk telkens last van eenzelfde probleem? 

Coach Reinier Kelderman laat je tijdens een gratis persoonlijk online consult van 30 minuten inzicht krijgen in je probleem en ervaren waar de oplossing ligt.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Loop jij in jouw leven of zoektocht naar werk steeds tegen dezelfde vraagstelling of een terugkerend probleem of patroon aan? En vind je het moeilijk om de betreffende vraag te beantwoorden, het probleem op te lossen of het patroon te doorbreken?

Dan helpt organisatieadviseur en coach Reinier Kelderman je in een kort online consult om daar inzicht in te krijgen. Dat doet hij de opstellingen-methode. Daarmee word je je bewust van de onbewuste kennis die je al hebt om tot een goede oplossing te komen voor jouw vraag of dilemma.

Voorbeelden van zulke vragen zijn: ‘hoe kijkt een toekomstige werkgever naar mij’, ‘ik weet niet wat voor werk ik wil doen’, ‘ik vind het lastig om keuzes te maken’ en ‘ik ben onzeker’.

Reinier Kelderman is organisatieadviseur, interim-manager en coach. In zijn organisatieadvieswerk bekijkt hij organisaties als een systeem en gebruikt hij veelvuldig de opstellingen-methode. Met deze methode helpt hij ook individuele personen om inzicht te krijgen in de moeilijke situaties die zich voordoen in hun leven, werk en familie.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Vrijwilliger aan het woord

Werken voor Elkaar is een fijne club waar je sterker van wordt! Als vrijwilliger krijg je de ruimte om met nieuwe dingen bezig te zijn. Bijvoorbeeld leren om Zoom te gebruiken. Ik weet nu meer van de techniek en heb geleerd dat Zoom een mooie methode is om te netwerken.

Bert van der Vegt uit Amsterdam

Kun je op je zoektocht naar nieuw werk wel wat steun van collega's gebruiken?

Doe dan mee met de Werkontdekkers. 

De meeste Werkontdekkers zijn binnen afzienbare tijd aan de slag als werknemer, opdrachtnemer of ondernemer. 

Wekelijks workshops, netwerken en ontmoetingen die jou verder helpen op je pad naar een nieuwe baan of ondernemerschap. 

Online en op locaties in diverse regio's.

Deelname is gratis. 

In de interviewserie ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd succesvol van carrière zijn veranderd. 

Mensen die het lef hebben gehad nieuwe vaardigheden aan te leren en nu, met veel plezier, een ander vak uitoefenen dan voorheen. 

Zij willen jou inspireren met het hoe en waarom van hun switch, hun aanpak en wat ze ervoor moesten doen of laten.

Abonneer je op onze e-mailservice, dan krijg je automatisch bericht van al onze workshops, netwerkbijeenkomsten, masterclasses, werkestafettes en andere activiteiten.

Zo kun je je steeds tijdig inschrijven , voordat alle plekken zijn vergeven.

Ga naar het archief voor overzicht van onze eerdere activiteiten in 2023.

Wij zijn de Nederlandse community voor werkzoekende vijftigplussers 

Wij inspireren en verbinden werkzoekende vijftigplussers om meer te halen uit hun vakkennis, beroeps- en levenservaring. 

Dat doen we met en voor elkaar. Op basis van vrijwillige inzet. Met enthousiasme en daadkracht.

Vele duizenden vijftigplussers hadden in de afgelopen jaren baat bij de activiteiten die we samen organiseren op weg naar nieuw werk of ondernemerschap.

Werken voor Elkaar is ontstaan vanuit de overtuiging dat je sterker staat als je verantwoordelijkheid voor elkaar neemt. Dat je met elkaar veel beter kunt organiseren wat je nodig hebt, dan in je eentje.

Vrijwilliger aan het woord

Vrijwilliger zijn bij Werken voor Elkaar heeft mij zelfvertrouwen, positieve mindset en een Yes Man-mentaliteit gegeven. Ik gaf zelf een webinar Aan de slag met je cv. Dat kreeg de hoogste deelnemerswaardering die week! Waarom je kennis niet delen en zo ongemerkt cv-specialist worden? En online-trainervaardig!

Ton van Aalst uit Eindhoven

Vrijwilliger aan het woord

Ik heb heel veel nieuwe online tools geleerd. Mijzelf presenteren, pitchen met een professioneel en hoog zichtbaar LinkedIn-profiel. Het heeft mij zelfvertrouwen en een nieuwe baan opgeleverd!

Kees van der Vlugt uit Rotterdam