Activiteiten die zijn geweest in 2023

Hieronder zie je een overzicht van workshops en netwerkontmoetingen die we eerder organiseerden.

Jouw donatie voor inspiratie

Wil jij dat wij blijven organiseren wat vijftigplussers nodig hebben om verder te komen in leven, werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.

Kies hieronder welk bedrag je wilt doneren.  Je wordt doorgeleid naar onze betaalservice Mollie Payments/Plink. Betalen gaat via Ideal.  

Vrijdag 17 maart 2023 13:30-15:00

Haal meer uit LinkedIn

Workshop online bij Netwerkcafé Eindhoven

LinkedIn-expert Marguerite van der Ven gaat jou helpen je LinkedIn-profiel te verbeteren. Zodat je beter zichtbaar bent voor je doelgroep en makkelijker een nieuwe baan vindt.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan is het belangrijk dat je zichtbaar bent op LinkedIn. Het begint met een aantrekkelijk persoonlijk profiel. 

Dat is vaak het eerste dat werkgevers en recruiters van je zien. En hoe ga je zelf op zoek op LinkedIn? Hoe vind je leuke bedrijven om voor te werken en interessante mensen die je verder kunnen helpen? 

In deze workshop krijg je veel tips om zelf je aan de slag te gaan met je LinkedIn-profiel. 

En Marguerita legt uit hoe je zelf gevonden kunt worden op LinkedIn. Hoe je zelf actief kunt zijn en gevonden kunt worden op LinkedIn zonder al te veel moeite. 

Marguerita van der Ven (Online Business Works) geeft LinkedIn-trainingen, biedt LinkedIn-ondersteuning een doet aan LinkedIn-beheer. Daarnaast is zij actief bij 'Buddy werkt' en werkt zij hard om de mismatch op de arbeidsmarkt op te lossen.

Deze workshop vindt online plaats, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken in Zoom breakout rooms.

Vrijdag 17 maart 2023 15:15-16:00

Omdenken naar ander werk

Workshop online bij Netwerkcafé Eindhoven

Ben je uitgekeken op het werk dat je altijd deed of is er geen vraag meer naar, dan wordt het tijd om ánder werk te zoeken. Maar wát dan? In deze workshop van ervaringsdeskundige Erik Lambooy kom je op nieuwe ideeën.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie 

Ontdek wat je óók kunt doen met je talenten. 

Wat maakt jou blij in je oude of huidige werk, wat vind je belangrijk, waar ben je bekwaam in en wat zou je nog willen bijleren? 

Met het antwoord op die vragen gaan we samen aan de slag om jou meteen een flinke zet in de goede richting te geven op jouw zoektocht naar nieuw werk.

Misschien wel héél ander werk dan je tot nog toe ooit hebt gedaan.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar. Hij is behept met het idee dat mensen het blijst worden als ze elkaar kunnen helpen, maar dat je ze daar soms een werkvorm voor moet aanreiken.

Deze workshop vindt online plaats, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerkenin Zoom breakout rooms

Woensdag 15 maart 2023 14:00–15:30

Aan de slag met Indeed

Online workshop

Ervaringsdeskundige Arnaud Moos laat je zien hoe jij de zoekopdrachten van vacaturewebsite Indeed zó inricht dat je automatisch steeds passende vacatures krijgt toegestuurd. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Er is genoeg werk, hoor je steeds. Dat is fijn. Maar hoe vind je tussen al dat aanbod nou de vacatures die voor jou interessant zijn. En vooral: hoe zorg je dat je niet elke dag alle vacaturesite hoeft te doorzoeken op nieuwe interessante vacatures?

In deze workshop laat Arnaud Moos zien hoe je op een vacaturewebsite automatische zoekprofielen inricht op zo'n manier dat de geschikte vacatures vanzelf per e-mail naar jou toekomen. 

Zo hoef je jouw tijd niet te verdoen met zoeken, maar kun je je concentreren op het solliciteren zelf.

Arnoud demonstreert een voorbeeld voor een van de grootste vacaturesites in Nederland, Indeed. Maar zijn recept is ook toepasbaar op andere vacaturesites.

Arnaud vindt zelf al jaren op deze manier telkens weer nieuw werk. Doe je voordeel met zijn praktijkervaring! 

Arnaud Moos houdt van praktische oplossingen voor praktische problemen. Het vinden van werk is zo'n praktisch probleem. Hij laat andere mensen graag profiteren van de oplossing die hij daarvoor gevonden heeft. 

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom. 

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Donderdag 16 maart 2023 16:00–17:00

Ingrid denkt mee

Online meedenksessie

Wereldburger en avonturier Ingrid van Büseck deelt graag haar kennis en ervaring met jou en de andere deelnemers als je een vraag hebt over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens deze online meedenksessie kun je daarover op informele basis in gesprek gaan, steun ervaren en nieuwe inzichten krijgen.

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met Ingrid en de andere deelnemers komen er toch ideeën naar voren waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan het denken en denkt zelf ook mee!

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en avonturier. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Vrijdag 10 maart 2023 13:30-15:00

Solliciteer beter met jouw verhaal

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Leer van professioneel overtuiger Frank van der Lecq hoe jij een persoonlijk verhaal opbouwt dat jou weer aan het werk krijgt.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Hoe kun je jezelf beter presenteren tijdens een sollicitatie en beter reageren op lastige vragen? Dat kan door verhaaltechnieken toe te passen. 

Verhalen zijn enorm krachtig, en het mooie is dat iedereen ze kan maken. Ze helpen je met het schrijven van betere motivatiebrieven. Maar ook tijdens een gesprek kunnen ze nét het verschil maken waardoor jij de voorkeur krijgt. 

In deze workshop leer je van professioneel overtuiger Frank van der Lecq de basis van storytelling en leer je hoe je een verhaal opbouwt. 

En je gaat met hem ook op zoek naar jouw verhaal: het verhaal dat jou weer aan het werk krijgt.

Frank van der Lecq vertelt al zijn hele leven verhalen om klanten te overtuigen. De methodiek die hij toepast is overal bruikbaar en kan door iedereen worden geleerd.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Vrijdag 10 maart 2023 15:15-16:00

Stip en stap

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Ontdek met Erik Lambooy hoe ook jij makkelijk meer lijn kunt brengen in jouw zoektocht naar nieuw werk dankzij de Stip-en-Stap-methode.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Je hebt te veel ideeën over nieuwe banen die je zou kunnen doen, of juist te weinig. Je stopt te veel energie in solliciteren of het vinden van nieuwe opdrachten, of juist te weinig. 

Als je merkt dat je je motivatie kwijtraakt, dat je niet echt verder komt op jouw pad naar nieuw werk, of als je niet eens een pad vóór je ziet, is het tijd om even stil te staan bij jouw werkzoekmethode.

In deze korte workshop krijg je van Erik Lambooy, mede-oprichter van Werken voor Elkaar, een eenvoudige methode aangereikt om weer lijn en overzicht te brengen in je zoektocht. 

Ontdek hoe deze Stip-en-Stap-methode ook jou kan helpen om vanaf nu met de juiste energie de goede richting in te gaan.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Stichting Werken voor Elkaar, die vijftigplussers ondersteunt met methoden, technieken en activiteiten om hun kennis en ervaring te kunnen blijven inzetten in betaald werk of opdrachten. 

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Woensdag 8 maart 2023 14:00-15:30

Op pad met Socrates

Wandelworkshop in het Vondelpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Onder leiding van wiskundige Bert Lisser ga je elkaar op een filosofische manier bevragen om antwoord te vinden op een levensvraag of op een dilemma waar je op dit moment mee zit.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

De Griekse filosoof Socrates had als doel “tot ware kennis” te komen. Een belangrijk middel daarvoor was elkaar te bevragen. Met deze Socratische gespreksmethode gaan we aan de slag, al wandelend in het Vondelpark.

We onderzoeken daarbij een levensvraag, een dilemma of een uitspraak naar aanleiding van een persoonlijke ervaring. Bijvoorbeeld een ervaring dat je je onrechtvaardig behandeld voelde bij een sollicitatie, waarbij jij niet gekozen werd. De filosofische vraag daarbij kan dan zijn “wat is rechtvaardigheid?”

Wiskundige Bert Lisser gaat zelf heel vaak gesprekken aan volgens deze, tegenwoordig weer heel populaire methode. Als inleiding op de workshop legt hij de socratische methode uit.

Een socratisch gesprek kan wel drie dagen duren, maar ook tijdens deze korte wandeling zul je ervaren dat je door deze vraagmethode al een heel stuk verder komt en achteraf een goed gevoel eraan overhoudt.

Je loopt al filosoferend van verzamelpunt naar verzamelpunt, waar de bloeddoorstroming van de geest met eenvoudige bewegingsoefeningen op peil wordt gehouden.

Bert Lisser is wiskundige en is gespecialiseerd in de logica, die weer een onderdeel is van de filosofie.  Hij heeft ervaring met wandel- en filosofische vakanties en -cafés.

Deze wandelworkshop vindt plaats in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in het Vondelpark (startpunt De Roos)

Donderdag 9 maart 2023 15:30–17:00

Jacs financieel spreekuur

Online persoonlijk consult

Zit jij op dit moment met een vraag waarin geld een rol speelt? Bijvoorbeeld over inkomen, pensioen, schulden, hypotheek, sparen, beleggen, financiële planning, studiekosten of een testament?

Ervaren en veelzijdig financieel expert Jac Mertens helpt je graag in een persoonlijk online gesprek van een half uur met tips waar je wat aan hebt. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Veel mensen praten er niet graag over, maar geld speelt een rol bij vrijwel alles in je leven. Hoe je omgaat met geld? Dit kan het verschil maken tussen dagelijks piekeren over te weinig geld of het beheersbaar houden en opbouwen van een buffer voor nu en later.  

Jac Mertens vindt het leuk om je inzicht te laten krijgen in je financiële situatie en in mogelijkheden waarop jij je geld voor je kunt laten werken. Zijn motto: laat je eigen geld en kennis meer en beter renderen.

Of het nu gaat over inkomsten, pensioen, schulden, hypotheek, sparen, beleggen, financiële planning, investeren in jezelf of in je eigen bedrijf, tijdens het gratis financieel spreekuur helpt Jac je gegarandeerd een stap verder.

Jac Mertens heeft een lange carrière achter de rug als financieel adviseur, vermogensbeheerder en financieel coach. Hij weet als geen ander dat de manier waarop wij omgaan met geld het verschil kan maken tussen royaal leven of alleen maar óverleven. Hij helpt mensen graag om daarvoor de goede afwegingen te maken. 

Vrijdag 24 februari 2023 10:00-12:30 (met pauze)

Voorjaarsmoed

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Ervaringsdeskundige Han Wiegerink helpt je om een uitdaging te vinden waardoor je vol enthousiasme, levenskracht en goede moed het voorjaar in kunt gaan. Dit is een langere workshop, met pauze.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Voorjaarsmoed in plaats van voorjaarsmoe! 

Ervaringsdeskundige Han Wiegerink helpt je in deze extra lange workshop om een persoonlijke uitdaging te bedenken waar jij op dit moment in je leven écht wat aan hebt. En, minstens zo belangrijk, hij helpt je ook om 'm te gaan dóen.

Uitdagingen helpen je om lol in het leven te houden, om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, om gewend te raken aan jezelf uitdagen, om lastige dingen in het leven met optimisme tegemoet te treden.

Jouw uitdaging kan van alles zijn. Van klein tot groot. De toespraak doen bij het familiediner die anders je welbespraakte tante altijd deed. Gewoon zélf die lekkende kraan repareren waar de loodgieter pas in maart voor kan langskomen. Je eerste video maken voor YouTube. Op de eerste lentedag een zeebad nemen. Een maand intermittent fasting om gewend te raken aan minder eten. Om maar een paar voorbeelden te noemen :-). 

Ga de uitdaging aan om met hulp van Han je eigen uitdaging te bedenken en krijg meteen al geweldig veel zin in het voorjaar!

Han Wiegerink is een bevlogen, creatieve en initiatiefrijke aanpakker die zichzelf steeds uitdaagt om nieuwe dingen te doen. Hij houdt ervan om mensen te verbinden en om op praktische wijze te helpen om hun persoonlijke kracht te versterken. Sinds kort ook via de Wim Hof Methode, waartoe hij een opleiding volgde.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Woensdag 22 februari 2023 14:00-15:30

Aan de slag met ChatGPT

Online workshop

Ontdek met Marc Janssens en Erik Lambooy hoe je in jouw eigen leven en werk praktisch kunt profiteren van de samengebalde kunstmatige intelligentie van ChatGPT, en wat de beperkingen en bedreigingen ervan zijn.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

In de afgelopen maanden heb je veel kunnen lezen en horen over ChatGPT, een voor iedereen gratis toegankelijke digitale gesprekspartner op basis van kunstmatige intelligentie. 

ChatGPT wordt gezien als een doorbraak in de praktische toepassing van kunstmatige intelligentie in het leven van gewone mensen.  Iedereen, ook jij, gaat in de komende tijd in privé en op het werk te maken krijgen met dit soort diensten gebaseerd op kunstmatige intelligentie. 

Heel anders dan de veelal als irritant en beperkt ervaren chatbots van je energiebedrijf of telefoonmaatschappij, geeft ChatGPT je de indruk dat je in contact bent met een multitalent dat weet heeft van een enorm scala aan onderwerpen.

ChatGPT kan je helpen bij het schrijven een brief of een opzet voor een rapport, of zelfs bij ideeën voor een feestje of suggesties en andere aanpak van je sollicitatieproces.

In deze workshop nemen Marc Janssens en Erik Lambooy je mee in de mogelijkheden, beperkingen en bedreigingen van ChatGPT en vergelijkbare toepassingen.

Zorg dat ook jij snapt waar het over gaat en dat je in je contacten met werkgevers en opdrachtgevers ervan blijk kunt geven dat je met je tijd meegaat.

Erik Lambooy en Marc Janssens stonden aan de wieg van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community voor werkzoekende vijftigplussers. Ze weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het als werkzoeker is om je ondernemende en digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen, vooral door te dóen.

Deze workshop vindt plaats in Zoom. Gebruik bij voorkeur een laptop of pc, dat werkt fijner dan een smartphone of tablet.

Donderdag 23 februari 2023 16:00–17:30

Inzicht met Reinier

Online consult

Heb je in jouw leven of zoektocht naar nieuw werk telkens last van eenzelfde probleem? 

Coach Reinier Kelderman laat je tijdens een gratis persoonlijk online consult van 30 minuten inzicht krijgen in je probleem en ervaren waar de oplossing ligt.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Loop jij in jouw leven of zoektocht naar werk steeds tegen dezelfde vraagstelling of een terugkerend probleem of patroon aan? En vind je het moeilijk om de betreffende vraag te beantwoorden, het probleem op te lossen of het patroon te doorbreken?

Dan helpt organisatieadviseur en coach Reinier Kelderman je in een kort online consult om daar inzicht in te krijgen. Dat doet hij de opstellingen-methode. Daarmee word je je bewust van de onbewuste kennis die je al hebt om tot een goede oplossing te komen voor jouw vraag of dilemma.

Voorbeelden van zulke vragen zijn: ‘hoe kijkt een toekomstige werkgever naar mij’, ‘ik weet niet wat voor werk ik wil doen’, ‘ik vind het lastig om keuzes te maken’ en ‘ik ben onzeker’.

Reinier Kelderman is organisatieadviseur, interim-manager en coach. In zijn organisatieadvieswerk bekijkt hij organisaties als een systeem en gebruikt hij veelvuldig de opstellingen-methode. Met deze methode helpt hij ook individuele personen om inzicht te krijgen in de moeilijke situaties die zich voordoen in hun leven, werk en familie.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

Dinsdag 21 februari 2023 10:00-11:00

Energiecoach, een leuke en zinvolle baan

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Teamleider Sil de Graaf vertelt over de ins en outs van het vak energiecoach en hoe jíj energiecoach kunt worden. Ook geeft hij tips over hoe je thuis energie bespaart.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Vind jij het leuk om anderen te helpen? Maak jij je ook zorgen over ons klimaat? Dan is het nieuwe vak van energiecoach misschien iets voor je. Als Energiecoach bezoek je mensen thuis om energie te besparen. Omwille van het milieu en de portemonnee.

In deze workshop vertelt Sil de Graaf, teamleider bij Energiebox, je meer over de ins en outs van het vak energiecoach en deelt hij met jou de ervaringen van mensen die 2,5 jaar geleden bij zijn bedrijf zijn gestart als energiecoach. 

Wellicht is energiecoach een baan die bij jou past. Bij Energiebox, maar ook bij vergelijkbare bedrijven, zijn er regelmatig vacatures in diverse regio's.

Daarnaast geeft Sil ook tips over hoe je in je eigen woning energie kunt besparen. We hebben tenslotte allemaal te maken met hoge kosten voor energie en we kunnen allemaal ons steentje bijdragen!

Sil de Graaf is teamleider bij Energiebox en is daar de afgelopen jaren steeds overtuigder geraakt van het belang van mensen die in beweging komen voor het klimaat. Er ontstaan nu en in de toekomst veel baankansen in de energietransitie.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Dinsdag 21 februari 2023 11:30-12:45

Reizen en jezelf ontdekken

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Aardrijkskundedocent en natuurreisleider Laurens Nieuwkamp inspireert je met zijn reisverhaal om jouw eigen kracht en de waarden van het leven te ontdekken.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Vind jij het als werkzoekende vijftigplusser ook nuttig om even pas op de plaats te maken? Om op een rijtje te zetten wat het leven jou tot nu toe gebracht heeft? Hoe je de rest van je leven zou willen inrichten? Wat je al kunt en wat je nog wilt leren? En te (her)ontdekken wat jouw kracht is?

In deze workshop verhaalt inspirator Laurens Nieuwkamp over zijn persoonlijke reis die decennia geleden begon en in de afgelopen drie roerige jaren tot een hoogtepunt kwam. Een reis met winst en verlies op werk- en privégebied, maar vol persoonlijke ontwikkeling.

Laurens beschrijft op boeiende wijze zijn eigen expeditie naar het hoge Noorden en hoe die samenhing met zijn innerlijke reis. Zijn doel: jou handvatten bieden om de kracht in jezelf te ontdekken.

"Door op reis te gaan heb ik ook een figuurlijke reis doorgemaakt. Ik zag mijn eigen beest in de bek, zag trauma’s onder ogen en leerde ermee omgaan. Daardoor ontdekte ik welke waarden het leven te bieden heeft", aldus Laurens. 

"Voorwaarde is dan wel dat je je daarvoor openstelt, diep durft te graven, aannames en principes ter discussie durft te stellen en gaat staan voor wat je het liefst wilt."

Schrijf je in voor deze workshop en laat je door Laurens inspireren om ook jóuw innerlijke reis naar persoonlijke ontwikkeling te maken!

Laurens Nieuwkamp (Clearbrook Natural Education) is van huis uit geoloog/geochemicus en milieudeskundige. Momenteel geeft hij milieuadvies en werkt hij als aardrijkskundedocent en internationaal natuurreisleider. Laurens heeft een passie voor het opdoen en doorgeven van kennis en is inspirator voor velen om tot persoonlijke ontwikkeling te komen.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en ov.  Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Maandag 20 februari 2023 14:00-15:00 

Je droombaan door je purpose

Workshop online + in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Leer van loopbaanspecialist Sylvie van den Meerdonk hoe je werk vindt waarvan je gelukkig wordt doordat daarin jouw aanleg, je vaardigheden en je doel in het leven bij elkaar komen. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Je wilt graag die ene leuke baan, maar hoe weet je wat er echt bij je past?

'Onderzoek laat zien dat het ware geluk ontstaat als je diep van binnen voelt waartoe je op aarde bent,' aldus loopbaanspecialist Sylvie van den Meerdonk, 'en als je werk doet dat daarbij past.' 

Maar hoe vind je dat werk? 

In deze workshop van de auteur van het baanvindboek 'Nooit Meer Solliciteren' ontdek je wat jouw diepste drijfveren zijn. 

En je komt erachter hoe jij in je werk een bijdrage kunt leveren aan de wereld op een manier die jou helemaal tot je recht laat komen.

Sylvie van den Meerendonk is de eigenaar van loopbaanbureau ALIGHTcareers en werkt daarnaast als impact manager voor het evenement Purpose Day. Ze doet onderzoek naar de beste manieren om je 'purpose' te ontdekken en naar hoe we een wereld kunnen creëren die werkt voor iedereen.

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 20 februari 2023 15:30-16:30 

Werken aan werkstress

Workshop online + in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Oud-hockeyster en persoonlijke-groeicoach Carina Benninga bespreekt werkgerelateerde stress en geeft jou tools in handen om daarmee om te gaan. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Stress - bijna iedereen heeft het wel eens.

Soms is die stress van korte duur, omdat je bijvoorbeeld een presentatie moet geven voor een grote groep of een spannend sollicitatiegesprek hebt.

Stress kan ook van langere duur zijn. Zo kan een onprettige privé- of werksituatie, die niet een-twee-drie op te lossen is, behoorlijk wat kopzorgen opleveren.

In deze workshop kijk je samen met persoonlijke-groeicoach Carina Benninga specifiek naar stress die gerelateerd is aan alles wat met werk te maken heeft, van netwerken en solliciteren tot stress in en op het werk.

Zij leert je welke rol belemmerende overtuigingen bij werkgerelateerde stress een rol spelen. Daarbij kun je denken aan remmende gedachten als ‘ze vinden mij vast te oud’, ‘ik moet het beter doen’ en ‘het is niet goed genoeg’.

Ook gaat zij in op wat deze overtuigingen en gedachten met je doen én hoe je er vanaf komt.

Carina geeft jou de tools in handen om je hoofd rustiger te maken, wat ook een positieve invloed heeft op je nachtrust!

Carina Benninga (Bureau Benninga) heeft zich na haar topsportcarrière toegelegd op het coachen van professionals en teams. Ruim 30 jaar heeft zij zich vanuit diverse invalshoeken, waaronder NLP, Gestalttherapie en Systemische Coaching, verdiept in persoonlijke groei. Ze is schrijfster van het boek "Werken aan werkstress".

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Donderdag 16 februari 2023 16:00–17:00

Ingrid denkt mee

Online meedenksessie

Wereldburger en avonturier Ingrid van Büseck deelt graag haar kennis en ervaring met jou en de andere deelnemers als je een vraag hebt over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens deze online meedenksessie kun je daarover op informele basis in gesprek gaan, steun ervaren en nieuwe inzichten krijgen.

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met Ingrid en de andere deelnemers komen er toch ideeën naar voren waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan het denken en denkt zelf ook mee!

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en avonturier. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Vrijdag 17 februari 2023 13:30-15:00

Vitaal aan het werk

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Pascale Mouchart en Anneke Graven gaan je helpen om straks na de carnaval weer fit, energiek en veerkrachtig het werkende leven tegemoet te treden en om voor jezelf en je (nieuwe) werkgever 'duurzaam inzetbaar' te worden. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Vitaliteit gaat niet alleen over gezondheid, maar ook over je zowel fysiek, mentaal als emotioneel in balans voelen. 

Wie fit en vitaal is, werkt met meer plezier en energie. Dit is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je (toekomstige) werkgever. 

Het mooie aan vitaliteit is dat je er zelf iets aan kunt doen. De een doet dit bijvoorbeeld door gezond te eten en voldoende te bewegen. De ander door te zorgen voor meer balans tussen werk en privé.  

Maar het begint allemaal met de vraag: Hoe fit, energiek en veerkrachtig sta jij in het leven? 

In deze workshop willen Pascale Mouchart en Anneke Graven jouw bewustzijn over vitaliteit vergroten.

Ze gaan je helpen om in beweging te komen, ook als je van jezelf weet dat je daar niet zo gemakkelijk zelf toe komt. 

Om het maar eens in werkgeverstaal te zeggen: Je gaat jouw duurzame inzetbaarheid vergroten. 

Pascale Mouchart en Anneke Graven zetten zich als vrijwilliger in bij Stichting Werken voor Elkaar. Ze brengen hun kennis, kunde en enthousiasme in om vijftigplussers verder te brengen op hun pad naar nieuw werk of ondernemerschap.

Daar worden ze niet alleen blij van, het brengt hun ook een warm netwerk van gelijkgestemden en van experts die graag hun kennis delen met werkzoekende vijftigplussers. "Een fantastisch platform, waarin netwerken en persoonlijke groei centraal staan."

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, in Pand P en online.

Dinsdag 14 februari 2023 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?  Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak! 

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Woensdag 15 februari 2023 14:00-15:30

Aan de slag met Dall-E

Online workshop

Ben van Tilborg en Geoffrey Sahtoe laten je zien hoe je in jouw eigen leven en werk kunt profiteren van de kunstmatige intelligentie van Dall-E, de beeldengenererende tegenhanger van tekstgenerator ChatGPT.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Tekstgenerator ChatGPT heeft een kunstmatig intelligente tegenhanger die in beelden denkt: Dall-E (spreek uit: Dalí, ja, inderdaad de beroemde schilder). 

Je kunt aan Dall-E vragen om tekeningen, schilderijen, foto’s en 3D-kunst te maken. Je kunt in gesprek met Dall-E ook variaties maken op die beelden. Of op beelden die je zelf aanbiedt.

Dall-E kan je helpen bij het genereren van logo’s, illustraties voor een boek of een website, een ontwerp voor een behang, een persoonlijke wenskaart, alles wat jouw fantasie je ingeeft.

Iedereen, ook jij, gaat in de komende tijd privé en op het werk te maken krijgen met dit soort diensten gebaseerd op kunstmatige intelligentie.

Er zijn nu al mensen die vanuit het comfort van hun eigen huis hun brood verdienen met de producten van Dall-E en ChatGPT.

In deze workshop nemen sterrenkundige Ben van Tilborg en IT’er Geoffrey Sahtoe je mee in de mogelijkheden, beperkingen en bedreigingen van Dall-E en vergelijkbare toepassingen.

Zorg dat ook jij snapt waar het over gaat en dat je in je contacten met werkgevers en opdrachtgevers ervan blijk kunt geven dat je met je tijd meegaat!

Ben van Tilborg is astronoom, Geoffrey Sahtoe is scrum master. Zij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om ook na je vijftigste je digitale kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen, door nieuwsgierig te zijn en vooral door te dóen.

Deze online workshop vindt plaats in Zoom. Gebruik bij voorkeur een laptop of pc, dat werkt fijner dan een smartphone of tablet.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Vrijdag 10 februari 2023 13:30-15:45 (met pauze)

De weg naar tevredenheid

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Psycholoog Arjen Sernee laat je ontdekken wat de wetenschappelijk bewezen gunstige effecten zijn van tevredenheid en hij geeft je praktische handvatten waarmee ook jij meer tevredenheid in je leven en werk kunt bereiken.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Uit onderzoek blijkt dat succes in je werk en in je leven samenhangt met de mate waarin je tevreden bent. Psycholoog Arjen Sernee is de afgelopen 20 jaar gepassioneerd op zoek geweest naar de psychologische sleutels die een bijdrage leveren aan een grotere mate van tevredenheid.

In zijn workshop geeft hij je inzicht in tevredenheid en de effecten daarvan. Tevens laat hij je ontdekken hoe ook jij meer tevredenheid in je leven en werk kunt realiseren.

Arjen gaat daarbij onder andere in op hoe jouw denken en gedrag tot stand komen.

Ook geeft hij tips over de vijf patronen of strategieën van handelen, die bewust gebruikt kunnen worden om functioneel te handelen en meer tevredenheid te bereiken in je leven.

Ontdek in deze extra lange workshop handvatten voor jouw weg naar tevredenheid. Welke patronen van handelen heb jij, wat is de oorzaak van je handelen en welke eigenschappen belemmeren of bevorderen je gevoel van tevredenheid? Dit zijn vragen waar Arjen je gedurende de tevredenheidsreis bewuster van gaat maken en bij gaat helpen.

Arjen Sernee is eigenaar van Via Mentalis Consultancy en heeft zijn ervaringen als psycholoog de afgelopen 20 jaar gebundeld in een psychologisch e-learningprogramma en boek “De weg naar tevredenheid”. 

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Woensdag 8 februari 2023 14:00-15:30 

Ik wil meer bewegen

Wandelworkshop in het Vondelpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Je weet dat meer bewegen goed is voor je lichaam en geest, maar 't komt er toch niet echt van. Herkenbaar? 

Ervaringsdeskundigen Emiel Schäfer en Erik Lambooy laten je ontdekken welk soort bewegen bij jou past én hoe je dat in het vervolg ook met plezier gaat dóen.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Bewegen, word je er al moe van als je eraan denkt? Of beweeg je wel af en toe, maar lukt het je niet om het vaker te doen? Of denk je dat je meer zou gaan bewegen als je maar eenmaal iets zou vinden dat echt leuk is om te doen?

Emiel Schäfer en Erik Lambooy zaten er ook een beetje zo in. Maar ze ontdekten uit eigen ervaring wat er nodig is om het soort bewegen te vinden dat je met plezier doet. 

En ze ontdekten ook dat plezier niet het enige is dat ervoor zorgt dat je het ook echt gaat doen en blíjft doen.

In deze wandelworkshop nemen Emiel en Erik je op een speelse manier mee op een onderzoekje naar je eigen beweeg-redenen ;-). 

En ze laten je ontdekken dat bewegen zeker niet altijd sporten hoeft te zijn, maar dat we van sporters wel een aantal ingrediënten kunnen overnemen waarmee je je eigen recept voor duurzaam bewegen kunt samenstellen.

Schrijf je in en laat je inspireren.

Emiel Schäfer was ooit lid van de oudste gymnastiekvereniging van Amsterdam. Tijdens de pandemie startte hij een buitengymgroep in het Beatrixpark om fit te blijven. 

Erik Lambooy hield nooit van sporten, tot hij na zijn vijftigste leerde kajakken en instructeur werd. De gezapigheid tijdens de pandemie bestreed hij met zwemmen in het IJ.

Deze wandelworkshop vindt plaats in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt Centrum de Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

Donderdag 9 februari 2023 15:30–17:00

Jacs financieel spreekuur

Online consult

Zit jij op dit moment met een vraag waarin geld een rol speelt? Bijvoorbeeld over inkomen, pensioen, schulden, hypotheek, sparen, beleggen, financiële planning, studiekosten of een testament?

Ervaren en veelzijdig financieel expert Jac Mertens helpt je graag in een persoonlijk online gesprek van een half uur met tips waar je wat aan hebt. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Veel mensen praten er niet graag over, maar geld speelt een rol bij vrijwel alles in je leven. Hoe je omgaat met geld? Dit kan het verschil maken tussen dagelijks piekeren over te weinig geld of het beheersbaar houden en opbouwen van een buffer voor nu en later.  

Jac Mertens vindt het leuk om je inzicht te laten krijgen in je financiële situatie en in mogelijkheden waarop jij je geld voor je kunt laten werken. Zijn motto: laat je eigen geld en kennis meer en beter renderen.

Of het nu gaat over inkomsten, pensioen, schulden, hypotheek, sparen, beleggen, financiële planning, investeren in jezelf of in je eigen bedrijf, tijdens het gratis financieel spreekuur helpt Jac je gegarandeerd een stap verder.

Jac Mertens heeft een lange carrière achter de rug als financieel adviseur, vermogensbeheerder en financieel coach. Hij weet als geen ander dat de manier waarop wij omgaan met geld het verschil kan maken tussen royaal leven of alleen maar óverleven. Hij helpt mensen graag om daarvoor de goede afwegingen te maken. 

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

Vrijdag 27 januari 2023 10:00-11:00

Knopen doorhakken

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Leer van inspirator en trainer Wilma Wassenaar een techniek om knopen door te hakken en hoe je deze techniek kunt gebruiken om jouw (werk)doelen te bereiken.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij je óók voorgenomen om het in het nieuwe jaar anders te gaan doen? Bijvoorbeeld af te rekenen met je slechte gewoontes en gezonder te gaan leven? Of nu echt (meer) werk te maken van nieuw of ander werk?

Misschien heb je zelfs je (werk)doelen wel op een vision board gezet en loop je over van motivatie om op nieuwjaarsdag het roer om te gooien. Oké, misschien niet op nieuwjaarsdag, maar dan toch zeker op 2 januari ;-)

En dan ís het 2 januari en slaat de twijfel opeens toe …

Want hoe krijg je jezelf zo ver om je goede voornemens in actie om te zetten, knopen door te hakken en je doelen te bereiken?

Daarbij komt de workshop van inspirator en trainer Wilma Wassenaar goed van pas: onder haar begeleiding maak je een begin met het nemen van een voor jou belangrijke beslissing. En na afloop van de workshop heb je een plan om die beslissing definitief te maken en ga je naar huis met een techniek waarmee je iedere knoop door kunt hakken!

Schrijf je nu in voor haar workshop, want Wilma doet niets liever dan jou deelgenoot maken van haar techniek. En dan legt ze je ook uit welke rol Moed, Lef en Rust spelen bij het toepassen van deze techniek!

Wilma Wassenaar (45 Plus en Werk) is inspirator en trainer en is gezegend met een flinke portie moed en lef. Hoe zij deze eigenschappen aanwendt om belangrijke beslissingen te nemen in het leven, deelt zij graag met anderen. Wilma helpt mensen hun zelfvertrouwen te (her)vinden, zodat zij in staat zijn de regie over hun leven te voeren en het beste uit zichzelf te halen.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Vrijdag 27 januari 2023 11:30-12:30

Mad Scientist worden iets voor jou?

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Regiodirecteur Mad Science Leonie Hoebe laat je kennismaken met een educatief beroep waar je géén speciale vooropleiding voor nodig hebt om er met veel plezier in aan de slag te kunnen.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Vind jij het leuk om iets uit te leggen op een voor kinderen begrijpelijke manier? Wie weet past een Mad Science labjas jou dan als gegoten! 

Je hoeft géén vooropleiding te hebben in science of onderwijs om bij Mad Science aan de slag te kunnen.

Mad Science heeft als missie om kinderen op een leuke en educatieve manier in aanraking te laten komen met wetenschap en techniek. De activiteiten zijn ervaringsgericht, leuk en leerzaam. En daarom is deze workshop dat ook! 

In de workshop kun je Mad Science zelf ervaren en ontdekken of een rol als Mad Scientist iets voor jou zou kunnen zijn. Of het nu gaat om gastlessen in de klas, naschoolse cursussen, vakantieactiviteiten, kinderfeestjes, shows of evenementen. 

Mad Science wil door middel van beleving kinderen al op jonge leeftijd enthousiast maken voor wetenschap en techniek. Trek de labjas aan, doe mee met de experimenten, en probeer te begrijpen wat er gebeurt.

Na afloop kun je met regiodirecteur Leonie Hoebe direct contact opnemen en heb je gegarandeerd een gesprek.

Leonie Hoebe is skate artist én directeur Noord-Holland van de landelijke educatieve organisatie Mad Science, die als missie heeft om kinderen op een speelse manier enthousiast te maken voor wetenschap en techniek.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Woensdag 25 januari 2023 14:00-15:30

Aan de slag met ChatGPT

Online workshop

Ontdek met Marc Janssens en Erik Lambooy hoe je in jouw eigen leven en werk praktisch kunt profiteren van de samengebalde kunstmatige intelligentie van ChatGPT, en wat de beperkingen en bedreigingen ervan zijn.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

In de afgelopen maanden heb je veel kunnen lezen en horen over ChatGPT, een voor iedereen gratis toegankelijke digitale gesprekspartner op basis van kunstmatige intelligentie. 

ChatGPT wordt gezien als een doorbraak in de praktische toepassing van kunstmatige intelligentie in het leven van gewone mensen.  Iedereen, ook jij, gaat in de komende tijd in privé en op het werk te maken krijgen met dit soort diensten gebaseerd op kunstmatige intelligentie. 

Heel anders dan de veelal als irritant en beperkt ervaren chatbots van je energiebedrijf of telefoonmaatschappij, geeft ChatGPT je de indruk dat je in contact bent met een multitalent dat weet heeft van een enorm scala aan onderwerpen.

ChatGPT kan je helpen bij het schrijven een brief of een opzet voor een rapport, of zelfs bij ideeën voor een feestje of suggesties en andere aanpak van je sollicitatieproces.

In deze workshop nemen Marc Janssens en Erik Lambooy je mee in de mogelijkheden, beperkingen en bedreigingen van ChatGPT en vergelijkbare toepassingen.

Zorg dat ook jij snapt waar het over gaat en dat je in je contacten met werkgevers en opdrachtgevers ervan blijk kunt geven dat je met je tijd meegaat.

Erik Lambooy en Marc Janssens stonden aan de wieg van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community voor werkzoekende vijftigplussers. Ze weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het als werkzoeker is om je ondernemende en digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen, vooral door te dóen.

Deze workshop vindt plaats in Zoom. Gebruik bij voorkeur een laptop of pc, dat werkt fijner dan een smartphone of tablet.

Donderdag 26 januari 2023 16:00–17:30

Inzicht met Reinier

Online consult

Heb je in jouw leven of zoektocht naar nieuw werk telkens last van eenzelfde probleem? 

Coach Reinier Kelderman laat je tijdens een persoonlijk online consult van 30 minuten inzicht krijgen in je probleem en ervaren waar de oplossing ligt.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Loop jij in jouw leven of zoektocht naar werk steeds tegen dezelfde vraagstelling of een terugkerend probleem of patroon aan? En vind je het moeilijk om de betreffende vraag te beantwoorden, het probleem op te lossen of het patroon te doorbreken?

Dan helpt organisatieadviseur en coach Reinier Kelderman je in een kort online consult om daar inzicht in te krijgen. Dat doet hij de opstellingen-methode. Daarmee word je je bewust van de onbewuste kennis die je al hebt om tot een goede oplossing te komen voor jouw vraag of dilemma.

Voorbeelden van zulke vragen zijn: ‘hoe kijkt een toekomstige werkgever naar mij’, ‘ik weet niet wat voor werk ik wil doen’, ‘ik vind het lastig om keuzes te maken’ en ‘ik ben onzeker’.

Reinier Kelderman is organisatieadviseur, interim-manager en coach. In zijn organisatieadvieswerk bekijkt hij organisaties als een systeem en gebruikt hij veelvuldig de opstellingen-methode. Met deze methode helpt hij ook individuele personen om inzicht te krijgen in de moeilijke situaties die zich voordoen in hun leven, werk en familie.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

Vrijdag 20 januari 2023 13:30-15:00

Verleg je werkgrens

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Laat je door Europese-arbeidsmarktspecialist Randall Sowirono informeren over de mogelijkheden om over de grens in België, Duitsland of elders in Europa aan de slag te gaan.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Lukt het je (nog) niet om de gewenste baan in je Nederland te vinden? 

Misschien is solliciteren bij een van onze buurlanden dan iets voor je.

De grens is dichterbij dan je denkt. 

Of misschien loop je al langer rond met het idee om in een andere Europees land te gaan wonen en werken, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken?

Laat je dan door Europese-arbeidsmarktspecialist Randall Sowirono informeren over de mogelijkheden over de grens in België, Duitsland of elders in Europa.

Randall Sowirono (UWV Eures) kan bogen op een brede kennis van de regionale en Europese arbeidsmarkt, Europese arbeidsmobiliteit. Hij  is graag vraagbaak voor de mogelijkheden en gevolgen van grensarbeid of elders in Europa werken.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, in Pand P en online.

Vrijdag 20 januari 2023 16:00-17:00

Met meer focus naar werk

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Loopbaancoach en ervaringsdeskundige Valerie Joosten laat je ontdekken wat de kortste weg is naar werk dat écht bij je past.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Waar wil jij in je werk het liefste mee bezig zijn? Wat is nu eigenlijk echt belangrijk voor jou in je werk? Je werk maakt onderdeel uit van je leven!

 Ze laat je even dromen en neemt je dan mee terug naar de realiteit. In deze workshop nodigt loopbaancoach Valerie Joosten je uit om hierbij stil te staan. 

Je gaat brainstormen aan de hand van een aantal diepgravende vragen. 

En je gaat uitvinden wat de reden is dat mensen vaak níet doen wat ze graag wél zouden willen doen. 

Na de workshop heb je een duidelijk beeld van je wensen en wat echt belangrijk voor je is. 

En dat is handig. Want hoe meer focus je hebt, hoe makkelijker je de baan of opdracht vindt die je graag wilt doen.

Doe je mee?

Valerie Joosten (Perspectief Loopbaanadvies & Coaching) houdt zich al meer dan tien jaar bezig met loopbaanbegeleiding. Zelf heeft ze een flinke weg afgelegd om de baan te vinden die bij haar past. Ze heeft ook ontdekt hoe deze weg een stuk korter had gekund. Daar wil ze andere mensen graag in begeleiden.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, zowel in Pand P als online.

Donderdag 19 januari 2023 16:00–17:00

Ingrid denkt mee

Online meedenksessie

Wereldburger en avonturier Ingrid van Büseck deelt graag haar kennis en ervaring met jou en de andere deelnemers als je een vraag hebt over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens deze online meedenksessie kun je daarover op informele basis in gesprek gaan, steun ervaren en nieuwe inzichten krijgen. 

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met Ingrid en de andere deelnemers komen er toch ideeën naar voren waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan het denken en denkt zelf ook mee!

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en avonturier. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Vrijwilliger aan het woord

De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor.

José uit Utrecht

Dinsdag 17 januari 2023 11:30-12:30

Bevlogen leven en werken met Ikigai

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Organisatiecoaches Cynthia Noordoven en Jolanda van der Steen helpen je om zelf de principes van Ikigai toe te passen voor een gelukkig leven en een succesvolle loopbaan. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Op het Japanse eiland Okinawa worden mensen opvallend oud. Dat komt door hun levensstijl, aangeduid met Ikigai (Iki = leven, Gai = waarde). 

De afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan om erachter te komen welke elementen hieruit kunnen worden toegepast in onze westerse wereld.

Tijdens deze workshop laten organisatiecoaches Cynthia Noordoven en Jolanda van der Steen je kennismaken met de principes van deze bijzondere levensstijl. 

Vervolgens helpen ze je om te onderzoeken wat jíj hiermee kunt voor een gelukkiger leven en een succesvolle loopbaan.

Jolanda van der Steen en Cynthia Noordoven (JECKX) helpen in een rol als businesspartner, organisatieadviseur, trainer of coach om teams met plezier en succes hun missie te laten vervullen.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Woensdag 18 januari 2023 14:00-15:30

Aan de slag met Zoom en Teams

Online workshop bij Netwerkcafé Online

Leer de kneepjes van videovergaderen in Zoom en Teams van ervaringsdeskundigen Marc Janssens en Erik Lambooy.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Je hebt de afgelopen tijd vast wel eens geklikt op een link om deel te nemen aan een videovergadering in Microsoft Teams of Zoom. Programma's die helpen om oogcontact te maken met werkcollega's, schoolgenoten, vrienden, familieleden en sollicitanten.

Videovergaderen is inmiddels heel gewoon. Ook voor netwerken en solliciteren. Bedrijven nodigen steeds vaker kandidaten uit in een videogesprek, om tijd te besparen en meer kandidaten te kunnen zien. Dus je kunt maar beter zorgen dat je vertrouwd bent met de functies en mogelijkheden van de belangrijkste videovergaderprogramma's. 

In deze workshop zetten Marc Janssens en Erik Lambooy Zoom en Teams naast elkaar en laten ze je zien waarin ze op elkaar lijken en wat de verschillen zijn.

Zorg dat ook jij straks met zelfvertrouwen kunt klikken op de uitnodigingslink voor een online kennismakings- of sollicitatiegesprek.

Erik Lambooy en Marc Janssens stonden aan de wieg van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community voor werkzoekende vijftigplussers. Ze weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het als werkzoeker is om je ondernemende en digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen, vooral door te dóen.

Deze workshop over videovergaderen in Zoom  en Teams geven we in Zoom. Installeer vooraf de meest recente versie van Zoom en test camera, mic en geluid.  

Gebruik bij voorkeur een laptop of pc, dat werkt fijner dan een smartphone of tablet. De rest leer je in de workshop! 

Maandag 16 januari 2023 14:00-15:00 

Personal branding en zichtbaarheid 

Workshop online + in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Leer van communicatiespecialist Patrick van Gils hoe jij de vraag ‘Wat doe jij eigenlijk?’ zó beantwoordt, dat de ander jou nooit meer vergeet. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Wil jij graag stevig(er) in je schoenen staan? Glashelder overkomen en meer impact maken op anderen? Nooit meer door de ander worden vergeten en je droombaan of droomklant of -opdrachtgever aantrekken?

Tijdens deze workshop leer en ontdek je wie jij bent en waar je voor staat, hoe je je krachtig en overtuigender aan je gesprekspartner kunt presenteren en anderen met meer gemak overtuigt in een gesprek, en je de vraag ‘Wat doe jij eigenlijk?’ zo beantwoordt, dat de ander jou nooit meer vergeet. 

Je maakt kennis met Patricks praktisch toepasbare 7-staps-personal branding- & personal pitch-formule en hij verklapt enkele geheimen van een authentieke en persoonlijke pitch.

Kortom, een interactieve workshop boordevol inspiratie en kennis om jouw zichtbaarheid vanuit jouw unieke personal branding te vergroten!

Patrick van Gils (TOPpresentaties) heeft inmiddels 25.000 mensen geholpen met zijn praktisch toepasbare 7-staps-personal branding- & personal pitch-formule. Patrick werkte als marketingcommunicatietopman en woordvoerder van o.a. McDonald’s, Studio100 en Makro. In april verscheen zijn boek ‘Effectief Pitchen & Presenteren, een praktische handleiding hoe je altijd en overal overtuigend je podium kunt pakken’. 

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 16 januari 2023 15:30-16:30 

Met de juiste mindset voorwaarts

Workshop online + in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Gelukscoach Fleur de Vries helpt je jouw krachten en talenten te ontdekken en laat je zien hoe je deze kunt inzetten om leuk werk te vinden in een baan of als ondernemer.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

We werken een groot deel van onze tijd hier op aarde. Dan is het dus ook belangrijk dat we iets doen wat ons energie geeft, waar we voldoening uit halen. 

Een job die past bij onze talenten en drijfveren, en waar we uitgedaagd worden. Zo maken we ons eigen leven een stukje mooier, en de wereld! Want iedereen heeft iets te brengen.

Maar soms weten we even niet meer wat we te brengen hebt. Zeker als we al een tijdje op zoek zijn, en teleurstellingen hebben ervaren, is het soms lastig om positief te blijven.

Tijdens deze workshop neemt gelukscoach Fleur de Vries je mee in de wereld van de positieve psychologie, en wat deze kan betekenen in jouw reis naar je volgende baan of eigen onderneming. 

Wat zijn de ingrediënten voor werkgeluk? En hoe krijg jij inzicht in jouw krachten en talenten? 

De workshop omvat kennis, inzicht en oefeningen om jou van (keuze)stress naar happiness te brengen.

Fleur de Vries (Fleur de Vries Coaching & Activatie) heeft als gecertificeerd gelukscoach zelf de kracht van Positieve Psychologie ervaren. Graag deelt zij hiervan een stukje met anderen op hun reis naar een volgende baan of eigen onderneming.

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Woensdag 11 januari 2023 13:30-14:30 

Werken als vrijwilliger is een kans

Wandelworkshop in het Vondelpak bij Netwerkcafé Amsterdam

Ontdek met coach Karin van Dijk welk soort vrijwilligerswerk jou kan helpen om je cv te versterken en, net als Karin zelf, de weg naar leuk nieuw werk te vinden.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

In je zoektocht naar een andere invulling van je tijd en het inzetten van je talenten, maar ook om je cv weer een boost te geven, is vrijwilligerswerk een bewezen middel om je netwerk te vergroten.

Ga je mee wandelen in het Vondelpark en in gesprek over de meerwaarde van vrijwilligerswerk?

Tijdens de wandeling leer je meer over de waarde van vrijwilligerswerk. De waarde die het brengt voor de ander maar vooral voor jouzelf. 

Hoe zet je het vrijwilliger zijn in zodat je mensen ontmoet en kansen kunt verzilveren in de richting die jij wenst?

Samen lopen we door het park en staan we stil bij de vragen die je hebt, de dilemma’s die er kunnen zijn en hoe jij door de stap naar een nieuwe kans weer met meer energie op zoek gaat naar wat bij jou past.

Loop jij met ons mee?

Karin van Dijk heeft als mens vele ervaringen opgedaan. In het persoonlijke leven en in het werkleven. Manager, adviseur, regisseur en coach. Allemaal om erachter te komen waar haar hart ligt. Dankzij haar werk als vrijwilliger is ze erachter gekomen waar zij wilde werken en waarom.

Deze wandelworkshop vindt plaats in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt Centrum de Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

Vrijwilliger aan het woord

Werken voor Elkaar is een fijne club waar je sterker van wordt! Als vrijwilliger krijg je de ruimte om met nieuwe dingen bezig te zijn. Bijvoorbeeld leren om Zoom te gebruiken. Ik weet nu meer van de techniek en heb geleerd dat Zoom een mooie methode is om te netwerken.

Bert van der Vegt uit Amsterdam

Ga naar het archief van 2022 voor overzicht van onze eerdere activiteiten van en voor vijftigplussers die vérder willen.

Blijf op de hoogte

Klik hieronder om automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio te ontvangen. Dat geeft je de kans om te reserveren voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een persoonlijk consult boeken