Activiteiten die zijn geweest in 2022

Hieronder zie je een overzicht van workshops en netwerkontmoetingen die we in 2022 organiseerden bij Werken voor Elkaar.

Jouw donatie voor inspiratie

Wil jij dat wij blijven organiseren wat vijftigplussers nodig hebben om verder te komen in leven, werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.

Kies hieronder welk bedrag je wilt doneren.  Je wordt doorgeleid naar onze betaalservice Mollie Payments. Betalen gaat via Ideal.  

Woensdag 21 december 2022 13:30-16:00

Jouw winterchallenge

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Ervaringsdeskundige Han Wiegerink helpt jou om voor jezelf een 'challenge' te vinden die je vol enthousiasme en levenskracht laat beginnen aan het nieuwe jaar. Om te zorgen dat je écht meters kunt maken, is dit een extra lange workshop (geen zorgen: met pauze).

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Start het nieuwe jaar groots met jouw eigen winterchallenge!

Een challenge is een persoonlijke opdracht waarmee je het voor jezelf een beetje spannend maakt, maar die je enorm veel voldoening en blijdschap bezorgt als je hem hebt volbracht.

Challenges helpen je om lol in het leven te houden, om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, om gewend te raken aan jezelf uitdagen, om lastige dingen in het leven met optimisme tegemoet te treden. 

Ervaringsdeskundige Han Wiegerink helpt je in deze extra lange workshop om een persoonlijke uitdaging te bedenken waar jij op dit moment in je leven écht wat aan hebt. En, minstens zo belangrijk, hij helpt je ook om 'm te gaan dóen.

Jouw challenge kan van alles zijn. Van klein tot groot. Voor het eerst in je leven de kersttoespraak doen bij het familiediner die anders je welbespraakte tante altijd deed. Gewoon zélf die lekkende kraan repareren waar de loodgieter pas in februari voor kan langskomen. Je eerste video maken voor YouTube. Op nieuwjaarsdag een zeebad nemen. Een maand intermittent fasting om gewend te raken aan minder eten.  Om maar een paar voorbeelden te noemen :-).

Ga de uitdaging aan om met hulp van Han je eigen challenge te bedenken en krijg meteen al geweldig veel zin in het nieuwe jaar!

Han Wiegerink is een bevlogen, creatieve en initiatiefrijke aanpakker die zichzelf steeds uitdaagt om nieuwe dingen te doen. Hij houdt ervan om mensen te verbinden en om op praktische wijze te helpen om hun persoonlijke kracht te versterken. Sinds kort ook via de Wim Hof Methode, waartoe hij een opleiding volgde.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Dinsdag 20 december 2022 10:00-11:00

Energiecoach, een leuke en zinvolle baan

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Teamleider Sil de Graaf vertelt over de ins en outs van het vak energiecoach en hoe jíj energiecoach kunt worden. Ook geeft hij tips over hoe je thuis energie bespaart.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Vind jij het leuk om anderen te helpen? Maak jij je ook zorgen over ons klimaat? Dan is het nieuwe vak van energiecoach misschien iets voor je. Als Energiecoach bezoek je mensen thuis om energie te besparen. Omwille van het milieu en de portemonnee.

In deze workshop vertelt Sil de Graaf, teamleider bij Energiebox, je meer over de ins en outs van het vak energiecoach en deelt hij met jou de ervaringen van mensen die 2,5 jaar geleden bij zijn bedrijf zijn gestart als energiecoach. 

Wellicht is energiecoach een baan die bij jou past. Bij Energiebox, maar ook bij vergelijkbare bedrijven, zijn er regelmatig vacatures in diverse regio's.

Daarnaast geeft Sil ook tips over hoe je in je eigen woning energie kunt besparen. We hebben tenslotte allemaal te maken met hoge kosten voor energie en we kunnen allemaal ons steentje bijdragen!

Sil de Graaf is teamleider bij Energiebox en is daar de afgelopen jaren steeds overtuigder geraakt van het belang van mensen die in beweging komen voor het klimaat. Er ontstaan nu en in de toekomst veel baankansen in de energietransitie.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Dinsdag 20 december 2022 11:30-12:45

Reizen en jezelf ontdekken

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Aardrijkskundedocent en natuurreisleider Laurens Nieuwkamp inspireert je met zijn reisverhaal om jouw eigen kracht en de waarden van het leven te ontdekken.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Vind jij het als werkzoekende vijftigplusser ook nuttig om even pas op de plaats te maken. Om op een rijtje te zetten wat het leven jou tot nu toe gebracht heeft? Hoe je de rest van je leven zou willen inrichten? Wat je al kunt en wat je nog wilt leren? En te (her)ontdekken wat jouw kracht is?

In deze workshop verhaal inspirator Laurens Nieuwkamp over zijn persoonlijke reis die decennia geleden begon en in de afgelopen drie roerige jaren tot een hoogtepunt kwam. Een reis met winst en verlies op werk- en privégebied, maar vol van persoonlijke ontwikkeling.

Laurens beschrijft op boeiende wijze zijn eigen expeditie naar het hoe Noorden en hoe dat samenhing met zijn innerlijke reis. Zijn doel: jou handvatten bieden om de kracht in jezelf te ontdekken.

"Door op reis te gaan heb ik ook een figuurlijke reis doorgemaakt. Ik zag mijn eigen beest in de bek, zag trauma’s onder de ogen en leerde ermee omgaan. Daardoor ontdekte ik welke waarden het leven te bieden heeft", aldus Laurens. 

"Voorwaarde is dan wel dat je je daarvoor openstelt, diep durft te graven, aannames en principes ter discussie durft te stellen en gaat staan voor wat je het liefst wilt."

Schrijf je in voor deze workshop en laat je door Laurens inspireren om ook jóuw innerlijke reis naar persoonlijke ontwikkeling te maken!

Laurens Nieuwkamp (Clearbrook Natural Education) is van huis uit geoloog/geochemicus en milieudeskundige. Momenteel geeft hij milieuadvies en werkt hij als aardrijkskundedocent en internationaal natuurreisleider. Laurens heeft een passie voor het opdoen en doorgeven van kennis en is inspirator voor velen om tot persoonlijke ontwikkeling te komen.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Maandag 19 december 2022 13:30-14:30 

Wat jou uniek maakt en hoe je dat laat zien

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Imageconsultant Milou Raiman helpt je om in houding en kleding uit te stralen wie jij bent op momenten dat het ertoe doet (eigenlijk altijd!)

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Tijdens deze workshop daagt imageconsultant Milou Raiman je uit om erachter te komen wie je bent en wat je het allerleukst vindt om te doen. Dat maakt jou uniek. 

Vervolgens helpt ze je om dat ook uit te stralen in je houding en kleding.  Je zult versteld staan wat kleur daarbij kan doen! 

Je zult er zeker voordeel van ondervinden bij belangrijke ontmoetingen, tijdens een sollicitatiegesprek, romantisch afspraakje of gewoon in het winkelcentrum.

Milou Raiman (kleuranalyse.eu ) is imageconsultant en netwerkcoach. Zij is gespecialiseerd in de rol die kleur speelt bij het vóórkomen. Ze geniet ervan om met mensen op zoek te gaan naar hun authentieke ik en om ze te helpen dat ook uit te stralen.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 19 december 2022 15:00-16:15 

Vitaal blijven werken als vijftigplusser

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Leefstijlcoaches Alette Mulder en Marieke Verhagen informeren je vanuit de invalshoeken arbeidsmarkt, leefstijl en levensfase over vitaal blijven werken als vijftigplusser.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Op de huidige arbeidsmarkt spelen complexe thema’s als omgaan met hoge werkdruk, work-lifebalance, mobiliteit en mentale weerbaarheid een grote rol. Daarom is aandacht voor vitaliteit en blijvende inzetbaarheid in alle levensfasen extra belangrijk.

Hoe blijf jij goed op orde en hoe zorg jij voor voldoende ontspanning en rust in deze drukke tijden? Wat zorgt bij jou voor voldoening en motivatie in je werk? Hoe blijf jij als vrouw in alle levensfasen goed inzetbaar?

In hun interactieve workshop bieden Alette Mulder en Marieke Verhagen, beiden trainer Vitaal Werken & de Overgang, meer inzicht in de werking van hormonen in samenhang met de invloed van stress, voeding en leefstijl.

Daarbij informeren zij je vanuit drie invalshoeken:

Ben jíj er klaar voor om ook morgen als vijftigplusser vitaal te blijven werken?

Alette Mulder (alettemulder.nl en Projob) en Marieke Verhagen (Projob) zijn beiden trainer Vitaal Werken & de Overgang. Alette Mulder helpt vrouwen de regie en balans in hun leven terug te krijgen door het maken van een plan van aanpak gebaseerd op hun klachten, specifieke wensen en lichamelijke kenmerken.  Marieke Verhagen ondersteunt vrouwen door de onbalans in hun leven helder te maken en hen heldere handvatten voor een passend en waardevol leven te bieden, waarin zij zelfregie en kracht kunnen ervaren.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaaer.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Vrijdag 16 december 2022 10:00-11:00

Knopen doorhakken

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Leer van inspirator en trainer Wilma Wassenaar een techniek om knopen door te hakken en hoe je deze techniek kunt gebruiken om jouw (werk)doelen te bereiken.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij je óók voorgenomen om het in het nieuwe jaar anders te gaan doen? Bijvoorbeeld af te rekenen met je slechte gewoontes en gezonder te gaan leven? Of nu echt (meer) werk te maken van nieuw of ander werk?

Misschien heb je zelfs je (werk)doelen wel op een vision board gezet en loop je over van motivatie om op nieuwjaarsdag het roer om te gooien. Oké, misschien niet op nieuwjaarsdag, maar dan toch zeker op 2 januari ;-)

En dan ís het 2 januari en slaat de twijfel opeens toe …

Want hoe krijg je jezelf zo ver om je goede voornemens in actie om te zetten, knopen door te hakken en je doelen te bereiken?

Daarbij komt de workshop van inspirator en trainer Wilma Wassenaar goed van pas: onder haar begeleiding maak je een begin met het nemen van een voor jou belangrijke beslissing. En na afloop van de workshop heb je een plan om die beslissing definitief te maken en ga je naar huis met een techniek waarmee je iedere knoop door kunt hakken!

Schrijf je nu in voor haar workshop, want Wilma doet niets liever dan jou deelgenoot maken van haar techniek. En dan legt ze je ook uit welke rol Moed, Lef en Rust spelen bij het toepassen van deze techniek!

Wilma Wassenaar (45 Plus en Werk) is inspirator en trainer en is gezegend met een flinke portie moed en lef. Hoe zij deze eigenschappen aanwendt om belangrijke beslissingen te nemen in het leven, deelt zij graag met anderen. Wilma helpt mensen hun zelfvertrouwen te (her)vinden, zodat zij in staat zijn de regie over hun leven te voeren en het beste uit zichzelf te halen.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Vrijdag 16 december 11:30-13:00

Opstellen en openstellen

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Leer en ondervind in de workshop van organisatieadviseur Reinier Kelderman hoe je met de opstellingen-methode terugkerende situaties positief verandert.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Loop jij in jouw werk of in je privésituatie steeds tegen dezelfde vraagstelling of een terugkerend probleem of patroon aan? En vind je het moeilijk om de betreffende vraag te beantwoorden, het probleem op te lossen of het patroon te doorbreken?

Dan kan de opstellingen-methode misschien wat voor jou zijn. Bij deze methode kun je ervaren wat er nodig is om een steeds terugkerende situatie positief te veranderen. De onbewuste kennis wordt in een opstelling namelijk bewust gemaakt en hierdoor is het mogelijk om te ervaren wat een goede oplossing is voor een vraag of dilemma.

Hoe dat in zijn werk gaat, leer en ondervind je in de workshop van organisatieadviseur Reinier Kelderman: “Tijdens een opstelling nemen personen de plaats in van familieleden, gebeurtenissen, organisaties of organisatieonderdelen, collega’s, je persoonlijke kansen en kwaliteiten.

Dit maakt het mogelijk om te zoeken naar oplossingen en nieuwe invalshoeken uit te proberen en deze dan ook meteen te ervaren en te voelen.

De beste manier om kennis te maken met opstellingen, is de methode in praktijk brengen! Dat doen we samen aan de hand van een thema dat jij of een van de andere deelnemers aanvoert.”

Enkele voorbeelden van vraagstellingen voor een opstelling zijn: ‘hoe kijkt een toekomstige werkgever naar mij’, ‘ik weet niet wat voor werk ik wil doen’, ‘ik vind het lastig om keuzes te maken’ en ‘ik ben onzeker’.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in voor deze interactieve workshop!

 Je kunt ook meedoen zonder zelf een persoonlijke kwestie voor te leggen.

Reinier Kelderman  is organisatieadviseur, interim-manager en coach.  In zijn organisatieadvieswerk bekijkt hij organisaties als een systeem en gebruikt hij veelvuldig  de opstellingen-methode, waarvoor hij opleidingen volgde bij het Bert Hellinger Instituut

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Donderdag 15 december 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen! 

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Maandag 12 december 2022 14:00-16:00

Werken aan jouw doelen voor 2023

Workshop online

Hoe vaker je visueel herinnerd wordt aan je mooie plannen en voornemens, des te groter is de kans dat je deze doelen ook écht gaat bereiken. Maak daarom met coach en trainer Anneke Graven  jouw persoonlijk vision board voor 2023. Deze workshop duurt 2 uur, inclusief pauzes.

˅ Lees de extra informatie voordat je je inschrijft!

Meer informatie

Kun jij wel wat tips en een steuntje in de rug gebruiken om je doelen voor het aankomende jaar een beetje helder te krijgen?

Schrijf je dan in voor deze sfeervolle workshop van coach en trainer Anneke Graven en ga aan de slag met het maken van een vision board voor 2023.

Met een persoonlijk vision board breng je jouw dromen, wensen en doelen in kaart en maak je deze visueel. Zo krijg je een duidelijk beeld bij jouw visie op het nieuwe jaar.

Dit draagt positief bij aan het daadwerkelijk bereiken van je doelen: door ze letterlijk voor je te zien.

Want hoe vaker je visueel herinnerd wordt aan je mooie plannen en voornemens, des te groter de kans is dat je deze doelen ook écht gaat bereiken. Je hersenen slaan het beeld van jouw vision board op en zo ga je onbewust al met je doelen aan de slag.

Tijdens haar workshop licht Anneke eerst nader toe wat een vision board precies is, hoe het werkt en hoe je er zelf één kunt maken. Vervolgens ga je in groepjes aan de slag met jouw persoonlijke vision board, terwijl je elkaar leert kennen tijdens een goed gesprek.

Hoe je een vision board maakt? Gewoon door ouderwets knippen en plakken!

Leg dus een stapel tijdschriften met veel plaatjes en foto’s, papier, lijm, schaar en stiften, pennen en potloden klaar en breng je visie op 2023 in kaart.

Anneke Graven (Ver-an-der-licht) helpt mensen om het beste uit zichzelf te halen door coaching, workshops en trainingen. Ze zet daarbij een reeks werkzame hulpmiddelen in, en ook haar meer dan 30 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven.

Deze workshop vindt online plaats, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken in breakout-rooms.

Let op: Deze workshop duurt 2 uur, inclusief pauzes.

Dinsdag 13 december 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’?  Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen. 

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak! 

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Vrijdag 9 december 2022 13:30-14:30

Wat is mijn code?

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Ga samen met facilitator en coach Niels Pilaar de uitdaging aan om te ontdekken wat jouw ‘code’ is: datgene waar jij voor gaat in jouw leven!

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

“Heel ons leven lang wordt ons verteld wat we moeten doen, voelen, horen en weten”, stelt facilitator en coach Niels Pilaar.

“Onze hoofden en harten zitten vol met ‘moetjes’. Maar weten we eigenlijk wel wat we ‘willen’, zonder de ballast van onze opvoeding?

Uit ervaring blijkt dat wanneer mensen vanuit hun natuurlijke ‘willen’ mogen werken, zij meer arbeidsvreugde ervaren én een betere arbeidsprestatie leveren. De uitdaging is om erachter te komen wat we nu eigenlijk écht willen.”

In deze korte workshop ga jij samen met Niels Pilaar deze uitdaging aan en neem je de eerste stap om jouw dieperliggende wensen en verlangens te ontdekken!

Wat is jóuw code? Waar ga jij voor in jouw leven?

Niels Pilaar is numeroloog, coach, facilitator, commissaris en zakenman.  Hij is meer dan 40 jaar werkzaam geweest in het zakenleven, voornamelijk als CEO. Niels is facilitator van het Childhood Healing programma van Puja Lepp.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, in Pand P en online.

Vrijdag 9 december 2022 15:00-16:00

Inzicht in jouw talent

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Aan de hand van jouw persoonlijke talentprofiel laat talentontwikkelaar en recruiter Levina de Vreeze je zien waar je kracht ligt en wat je vooral níet moet gaan doen in jouw volgende loopbaanstap.

˅ Ik wil nog wat meer info

Meer informatie

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het liefst wat anders dan voorheen. Maar wat dan? 

Aan de hand van jouw persoonlijke profielanalyse gaan we inzoomen op waar je kracht ligt, wat jouw motiveert en waar je energie van krijgt. Ook krijg je inzicht in de dingen die je vooral níet moet willen doen.

Na deze workshop ga je naar huis met een berg aan zelfinzicht en volop nieuwe inspiratie.

Ter voorbereiding vul je een online vragenlijst in (duur 8 minuten) en de resultaten van dit (gevalideerde) assessment ontvang je tijdens de workshop.

Levina de Vreeze (Thomas International) werkt al meer dan 25 jaar op het gebied van recruitment, talent en ontwikkeling.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, zowel in Pand P als online.

Woensdag 7 december 2022 14:00-15:30

Spiegelen met Briska

Wandelworkshop in het Oosterpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Trek je wandelschoenen aan en ontdek met levenscoach Briska Smit hoe je goed met jezelf om kunt gaan wanneer het lastig is in het leven.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie 

Briska Smit gaat je tijdens deze wandeling in het Oosterpark leren om goed met jezelf om te gaan wanneer het lastig is in het leven. Ze schrijft er zelfs een boek over: 'Gedoe-loos jezelf zijn'.

Je krijgt tijdens de wandeling in elk geval een oefening om even anders met je leven bezig te zijn dan je gewend bent. 

Als jij op dit moment met een vraag in jouw leven zit, helpt ze om daar een stap verder mee komen. Als je die vraag nog niet helemaal duidelijk hebt, helpt Briska je om 'm te verduidelijken.  'Spiegelen' noemt ze dat. Als je daarvoor openstaat, kun je tot verrassende inzichten komen.

Trek je wandelschoenen aan en ga met Briska stappen maken in je leven.

Briska Smit (Centrum voor Zelfvertrouwen) heeft het pad gelopen van zelfbeperking naar zelfbevrijding. Van onzekerheid naar aangename zekerheid, van minderwaardigheid naar waardigheid. Met haar ervaring wil ze zoveel mogelijk mensen helpen om zelf de knop tot een gelukkig leven te vinden.

Na afloop van de wandelworkshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in het Oosterpark. De wandeling begint en eindigt bij De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.  Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Woensdag 7 december 2022 14:00-15:30

Fris de winter in

Wandelworkshop in het Oosterpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Wandelcoach Rebecca Hageman neemt jou mee de buitenlucht in om te werken aan de spreekwoordelijke ‘gezonde geest in een gezond lichaam’.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informnatie 

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, je kent het spreekwoord. Maar het werkt ook andersom. Hoe je spelenderwijs aan beide kanten kunt werken, leer je van wandelcoach Rebecca Hageman.

Zij neemt je graag mee naar buiten voor een gezamenlijke wandeling vol tips, trucs en ervaringen om gezond te bewegen, je hoofd tot rust te brengen en met aandacht te genieten van de natuur om je heen. Zo kun je fris de winter tegemoet treden.

Rebecca Hageman werkte 10 jaar als trainer fysieke belasting (ergonomie) en is al ruim 30 jaar een langeafstandwandelaar. Wat zij je leert in de workshop, past ze ook toe in haar eigen leven.

Na afloop van de wandelworkshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in het Oosterpark. De wandeling begint en eindigt bij De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.  Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Woensdag 30 november 2022 14:00-16:00

Schapen en netwerken

Workshop op schaapskooi Groot-Zandveld van Netwerkcafé Utrecht

Doe onder leiding van coach en schapenhoudster Alexandra van der Vis mee met een heerlijk rustgevend karwei voor een goed doel, en wissel ondertussen ervaringen uit, krijg nieuwe ideeën en leg nieuwe contacten. 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Zin om in deze donkere dagen voor de kerst eens lekker met je handen bezig te gaan? En tegelijk informeel te netwerken? 

Dan hebben we een knusse klus voor je op de Schaapskooi van Groot-Zandveld in Utrecht. Ons teamlid Alexandra van der Vis houdt daar een kudde schapen in het publieksdomein. 

De schapen worden jaarlijks geschoren. De vachten worden schoongemaakt en verkocht aan hobbyisten die er weer fraaie kleden of andere handwerkproducten van maken, of de wol spinnen om te breien. De opbrengst komt ten goede aan verzorging en onderhoud van de kudde. 

Het gaat nu om het schoonmaken van de schapenvachten. Je zit met een groep mensen rond een tafel met fluffy wollen vachten en ontdoet ze samen van strootjes en andere ongerechtigheden zodat ze schoon zijn voor verdere verwerking. 

Een heerlijk rustgevend karweitje waarbij je genoeg tijd hebt om onderling ervaringen uit te wisselen, contacten te leggen of nieuwe ideeën op te doen.

Alexandra van der Vis heeft haar hele leven al iets met mensen en dieren. Ze is stadsboerin op twee plekken middenin Utrecht. Op de ene plek helpt ze mensen als cognitief coach met inzet van pony's. Op de andere plek laat ze mensen rust en verbinding vinden in het contact met schapen. 

Deze workshop vindt plaats op Schaapskooi Groot-Zandveld, Vogelvlinderweg 46-48, 3544 NJ Utrecht Leidsche Rijn, Goed bereikbaar met fiets en OV. Gratis parkeren in de buurt.

Onbeperkt koffie, thee, water en versnaperingen voor 1 euro per persoon.

Kleed je extra warm aan, trek stevige schoenen of laarzen aan, en neem eventueel een muts en sjaal mee. 

Vrijdag 25 november 2022 10:00-11:00

De oplossing is dichterbij dan je denkt

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Zit je vast met jouw vraag wat je wilt en kunt op dit moment in je leven, laat je dan door coach Anita de Waard in beweging brengen met een speciale techniek.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Tijdens deze workshop ga je actief aan de slag met je eigen talenten en kwaliteiten.

Door middel van diverse oefeningen laat in-bewegingbrenger Anita de Waard je stilstaan bij alles wat je al kunt en hoe je je talenten en kwaliteiten zou kunnen inzetten om jouw dromen, wensen en doelen te verwezenlijken.

Hiervoor maakt zij gebruik van ‘Oplossingsgericht Werken’ met onder andere de Cirkeltechniek.

Na het volgen van Anita’s workshop heb jij voldoende inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan met jouw eigen talenten en een nieuwe stap te zetten in het realiseren van je persoonlijke doelen. 

Anita de Waard (Annymotion) begeleidt organisaties, teams en individuen bij het optimaliseren van hun resultaten door inzicht te geven in het eigen gedrag en het effect hiervan op het realiseren van de gestelde doelen. Zij daagt mensen en organisaties uit om zelf het heft in handen te nemen en verder te kijken dan het hier en nu.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Vrijdag 25 november 2022 11:30-12:30

Van mijn droombaan kon ik niet bestaan – en toen?

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Hoor van Callista Koster hoe ze in korte tijd goed betalend werk vond toen de nood aan de man kwam, en pas haar succesvolle tips toe bij je eigen werkzoekaanpak.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Callista Koster had haar gedroomde baan: stuurman op zee, van Spitsbergen tot Antartica. Een baan waarin ze na veel carrièrewisselingen en om- en bijscholing terecht was gekomen.

Maar helaas: na drie jaar in haar ideale baan bleek dat ze er niet van kon bestaan. Toen de bodem van haar spaarpot zichtbaar werd, moest ze als vijftigplusser dringend op zoek naar werk waar ze wél van kon leven. En waar ze liefst ook haar talenten, kennis en ervaring in kwijt kon.

Dat nieuwe werk vond ze binnen twee maanden. Door het toepassen van een strategie die zij in de loop van haar carrière al doende ontwikkeld had.

Wil jij weten hoe ze het aanpakte? Doe dan mee aan deze workshop, waarin Callista jou deelgenoot maakt van haar succesvolle werkzoekstrategie.

Aan het eind van de workshop heb je een reeks praktische en soms ook tegendraadse tips op zak die jou gaan helpen om, net als zij, in korte tijd passend nieuw werk te vinden.

Callista Koster was Japankundige, computerprogrammeur, IT-adviseur, informatiemanager, projectleider, bedrijfsvoerder, auditor en stuurman, maar bovenal: leergierig veranderaar. Haar veranderinzichten laat zij graag ten goede komen aan organisaties en mensen die koers willen zetten naar een betere toekomst.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Donderdag 24 november 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen! 

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Woensdag 23 november 2022 13:30-14:30

De kracht van hypnose

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Coach en hypnotherapeut Paul Bakkum vertelt je alles wat je wilt weten over hypnose en hypnotherapie en wat je daaraan kunt hebben op je zoektocht naar goed werk.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij je altijd al afgevraagd wat hypnose en hypnotherapie nou precies inhouden? En of jij daar zelf misschien wat aan kunt hebben als je op zoek bent naar nieuw werk?

Dan biedt de workshop van Paul Bakkum jou de uitgelezen kans om daar alles over te weten te komen!

“Veel mensen kampen met beperkende overtuigingen en angsten die het haast onmogelijk maken om bepaalde dingen vol te houden. Bijvoorbeeld stoppen met roken of blijvend afvallen. Maar ook het zoeken en vinden van de juiste baan”, vertelt Paul. “Meestal is de ‘programmering’ van ons onderbewuste de boosdoener. Met behulp van hypnotherapie kunnen we deze blokkades snel en effectief wegnemen en een betere versie van onszelf worden.”

Tijdens zijn workshop gaat Paul hier nader op in en doet hij een kleine visualisatieoefening.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar De Letterbak of doe online mee!

Paul Bakkum (Paul Bakkum Coaching & Hypnotherapie) is docent, coach en hypnotherapeut. Door middel van coaching en hypnotherapie helpt hij online en vanuit zijn praktijkruimte in Alkmaar kinderen, jongeren en volwassenen met het oplossen van bepaalde problemen.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Woensdag 23 november 2022 15:00-16:00

Slim omgaan met je tijd

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Efficiencyexpert Jeroen Engelaer laat zien hoe je per dag een uur tijd kunt winnen door beter te kiezen wat je wél en níet gaat doen. En door wát je doet, slimmer te doen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Kom jij vaak tijd tekort? Verzucht je regelmatig ‘zat er maar 48 uur in een dag’? Loop je zowel op je werk als in privétijd tegen de grenzen van de klok aan, heb je moeite alle ballen in de lucht te houden?

Dan is deze workshop van efficiencyexpert Jeroen Engelaer zeker interessant voor jou. Je krijgt er waardevolle en praktische tips die je direct in kunt zetten. Wanneer je dat doet gaat het je tijd, overzicht en rust opleveren. En zeg nou zelf, wie wil dat nou niet!

Tijd is zo’n beetje het kostbaarste bezit van de mens. Hoe komt het dan dat er zoveel van verspild wordt? Jeroen laat je zien waar je snel tijdwinst kunt pakken. Door slimmer te werken en effectievere keuzes te maken, door dingen juist niet meer te doen, te automatiseren, uit te besteden of te delegeren.

Doe mee met de workshop en ontvang een paar mooie bonussen, waaronder een exclusief begeleidingsmoment met Jeroen. Hij helpt je daarmee jouw timemanagementdoelen te behalen.

Jeroen Engelaer (Proficiency.nl) is expert in efficiencymanagement. Hij geeft al 15 jaar groepstrainingen en individuele programma’s en het is zijn missie om kenniswerkers en ondernemers efficiënter om te laten gaan met hun tijd. Door slimmer tijd te managen nemen werkplezier en productiviteit toe. Stress en ziekteverzuim nemen af. Jeroen is auteur van het boek 'Wil jij meer TIJD? Win een uur per dag door slimmer te werken'.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Dinsdag 22 november 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’? 

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen. 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak! 

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Maandag 21 november 2022 13:30-14:30 

Je waarden als kompas

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Persoonlijk leiderschapscoach Sieta Keizer helpt je om boven tafel te krijgen wat jij écht belangrijk vindt en daarmee de weg naar vervullend werk en een gelukkig leven te vinden.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Stilstaan bij wat je echt belangrijk vindt, kan richting geven aan je leven en een sterke motivatie zijn om de zaken voortaan anders aan te pakken. Vooral als je tot de ontdekking komt dat je persoonlijke waarden hebt die eigenlijk niet terugkomen in je werk of persoonlijke leven.

Wie bijvoorbeeld ‘kwaliteit’ als waarde heeft, maar werkt bij een bedrijf waar het vooral om efficiëntie draait, kan daar misschien beter vertrekken.

In deze praktische workshop gaat persoonlijk leiderschapscoach Sieta Keizer je helpen om jouw waarden te benoemen. Ze laat je ook zien hoe je jouw waarden heel praktisch kunt gebruiken als het kompas op jouw weg naar vervullend werk en een gelukkig leven.

Sieta Keizer (Keizercoaching.nl) is persoonlijk leiderschaps- en loopbaancoach, ACT (Acceptance and Commitment Therapy) trainer, theaterregisseur en -docent. Ze heeft altijd gewerkt met talent, en met het ontwikkelen van talent. In het theater en daarbuiten.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 21 november 2022 15:00-16:00 

Bepaal zelfverzekerd jouw eigen koers

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Toegepast psycholoog Silvie Teeuwisse leert je hoe je twijfels en gevoelens van onzekerheid gewoon kunt accepteren en vervolgens vol bevrijding jouw volgende stap kunt zetten naar het werk of het leven waarnaar je verlangt.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Zit jouw hoofd vol ideeën over wat voor 'n werk je graag zou willen, maar kun je niet kiezen met welk idee je aan de slag gaat? Bijvoorbeeld omdat je bij elk idee meteen ook de bezwaren ziet. Of geef je een gekozen idee alweer op bij de eerste tegenvaller?

Dan is deze praktische workshop iets voor jou. Toegepast psycholoog Silvie Teeuwisse laat je kennismaken met methodieken uit de Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Daardoor leer je minder van slag te raken door gevoelens  van twijfel en jouw kritische gedachten wat minder serieus te nemen. 

Silvie laat je ervaren hoe het is om afstand te nemen van belemmerende gedachten en om vervelende gevoelens toe te laten. Daardoor komt er energie vrij om een volgende stap  te zetten op jouw pad naar nieuw werk of persoonlijke groei.  

Silvie Teeuwisse (silvieteeuwisse.nl) gelooft dat mentale vitaliteit de kwaliteit van ons leven bepaalt. In de afgelopen 15 jaar heeft Silvie als toegepast psycholoog, praktijkondersteuner en counselor vele mensen begeleid om vol zelfvertrouwen de weg naar een goed leven te gaan volgen.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaaer.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Woensdag 16 november 2022 10:00-11:00

Samen kom je verder

Online informatieworkshop

Een groep werkzoekende vijftigplussers gaat vanaf deze maand elkaar met raad en daad bijstaan en elkaars netwerk benutten om verder te komen op hun pad naar nieuw werk. Hoor hoe jij met hen kunt meedoen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Een groep mensen die op zoek zijn naar nieuw werk, wil dat niet langer alleen blijven doen. Ze gaan elkaar daarbij helpen. Raadgever en steun zijn voor elkaar, elkaars netwerk benutten. Simpel, leuk en resultaatgericht.

In deze workshop vertellen ze hoe ze dat gaan doen, gebruikmakend van de begeleiding en ervaring van Stichting Werken voor Elkaar.

Het is zó bedacht, dat het niet uitmaakt waar je woont. Iedere week kunnen nieuwe mensen instappen. En je kunt ook op elk moment weer uitstappen, bijvoorbeeld als je werk gevonden hebt. 

Deze maand gaan ze van start. Als je na deze workshop denkt: dat lijkt me wel wat, kun jij meteen instappen.

Ervaar ook hoe fijn het is om elkaar met raad en daad bij te staan bij alle kleine en grote uitdagingen tijdens jouw zoektocht naar nieuw werk.

Deze informatieworkshop wordt gegeven met leden van de startgroep van deze nieuwe werkzoeksamenwerking. Ze zitten allemaal op een ander punt in hun werkzoekproces. Wat hen verenigt, is de behoefte om elkaar te steunen bij het verdere verloop van dat proces.

Deze infoworkshop vindt online plaats in Zoom. Na afloop kun je nog een half uur napraten met elkaar en met de workshopgevers.

Donderdag 17 november 2022 10:00-11:00

Vitale zingeving aan het werk

Online workshop

Loopbaancoach Marjolein Kalter laat je ontdekken welke praktische acties jij kunt nemen om écht te gaan leven en daardoor werk te vinden dat het beste bij jou past.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Wat je gedaan hebt wil je niet meer, maar wat dan wel? Wat past écht bij jou? En wat heb jij daarvoor nodig?

Hoewel we op dit moment veel meer vacatures dan werkloze werkzoekenden hebben, ben jij nu niet aan het werk. En misschien vind je dat best, maar wellicht knaagt er ook iets.

Als jij daar iets aan wilt doen, ben je in deze workshop op de goede plek.

In deze gloednieuwe workshop laat loopbaancoach Marjolein Kalter je ontdekken wat er voor jou nodig is om écht te gaan leven en hoe je daar praktische stappen in kunt zetten. Als jij meer leeft, sta je beter open om het werk te vinden dat het beste bij jou past.

Na de workshop heb jij een lijstje met praktische acties die gaan zorgen dat je met meer glans in het leven staat.

Marjolein Kalter (AndersZINs) is sinds 2006 zelfstandig loopbaancoach na een loopbaan van 11 verschillende functies in 17 jaar in het bankwezen. Sindsdien coachte en trainde ze onder andere startende zzp'ers en werkzoekenden met veel ervaring. Daar schreef ze haar boek 'Creëer je volgende baan' over. Vitaliteit vanuit zingeving is haar nieuwe project.

Deze workshop vindt online plaats in Zoom. Na afloop kun je nog een half uur napraten met elkaar en met de workshopgever.

Dinsdag 15 november 2022 10:00-11:00

Grip op je energierekening

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Energiecoach Evalien van 't Veen laat je zien hoe je energierekening is opgebouwd en hoe je door daar slim naar te kijken je verbruik kunt aanpassen om die rekening te verlagen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Een lagere energierekening, dat wil jij natuurlijk ook. Met de winter in aantocht is het extra belangrijk om goed te snappen wat je daar zelf het beste aan kunt doen.

Energiecoach Evalien van 't Veen gaat je in deze workshop inzicht geven in de opbouw van je energiekosten en hoe je aan de slag kunt om die te verlagen. Te beginnen bij je verbruik. 

Daarvoor geldt: meten = weten. Als je snapt hoe jouw verbruik is opgebouwd, kun je heel gericht bekijken hoe je dit kunt aanpassen en hoe je kunt besparen. 

De workshop gaat zowel over stroomverbruik als warmteverbruik. 

Door je verbruik te verlagen, doe je niet alleen iets goeds voor je eigen portemonnee nu, maar ook voor het klimaat later.

Evalien van 't Veen (Evalien030.nl) maakte een carrièreswitch van inkoper in de kledingsector via ondersteuner van lokale burgerinitiatieven naar energiecoach. In deze functie helpt ze mensen om de sterk oplopende energiekosten van hun huishouden te beteugelen.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Dinsdag 15 november 2022 11:30-12:45

Suikers kapen je brein

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Hoor van gezondheidsspecialist Lynn Hogendoorn hoe je kunt zorgen dat je je hoofd koel houdt door suikers in je dieet te herkennen en hun invloed op jouw lichaam te reguleren.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Er bestaan nog altijd veel misverstanden over suiker. En dan vooral over alles wat zich als suiker gedraagt in je lichaam, maar daarmee net zo hard zorgt voor een instabiele bloedsuikerspiegel. En een gekaapt brein, dat daardoor minder functioneert.

Een sollicitatie is echter al spannend genoeg, dus reden temeer dat je daarbij een helder hoofd kunt gebruiken.

Tijdens deze workshop ga je het daarom met gezondheidsspecialist Lynn Hogendoorn hebben over koolhydraten in alle soorten en maten. "Insuline is bedoeld voor hele andere zaken dan alleen maar die bloedsuikerspiegel reguleren," zegt Lynn.

Deze workshop biedt een praktische insteek met een knipoog. En met de inzichten die je verkrijgt, kun je daarna meteen zelf aan de slag.

Lynn Hogendoorn (Grip op gezondheid) gelooft in een wereld waar mensen gezond en gelukkig kunnen zijn zonder medicatie. Ze helpt mensen om hun stressbestendigheid te verhogen en leert hen om de zelfhelende eigenschappen van hun lichaam te versterken met eenvoudige technieken.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Maandag 14 november 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’? 

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen. 

> Ik wil een online afspraak boeken

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak! 

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Donderdag 10 november 2022 16:00-17:00

Oefenen met Ingrid: Ben jij gehackt?

Online praktijkworkshop

Leer van Ingrid van Büseck hoe je erachter komt of je online gegevens zijn gehackt, wat je moet doen als het je overkomt en vooral: wat je kunt doen om het te voorkómen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Onlangs was het weer in het nieuws: dat hackers inbreken bij gemeenten en daar gegevens stelen of gijzelen. 

En als je dan hoort hoe simpel de hackers soms binnenkomen gewoon door slechte wachtwoorden of doordat een argeloze medewerker gewoonweg inloggegevens verstrekt aan iemand die zich voordoet als de vertegenwoordiger van een betrouwbaar bedrijf, denk jij dan wel eens: oeps, dat zou mij ook zomaar kunnen gebeuren. 

In deze workshop ga je met Ingrid van Büseck na hoe jij omgaat met de beveiliging van je online en je PC-gegevens. En hoe je erachter kunt komen of de toegang tot jouw gegevens al een keer is gekraakt zonder dat je het doorhebt. 

Ingrid besteedt ook aandacht aan de maatregelen die je moet nemen en het gedrag dat je moet ontwikkelen om te zorgen dat je niet gekraakt wordt. En je gaat met haar op een rij zetten wat je moet doen om je voor te bereiden op de keer dat het toch gebeurt. 

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, werkgever, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om kritische vragen te stellen en opbouwend advies te geven.

Deze workshop vindt online plaats, in Zoom.  

Na afloop kun je napraten en netwerken.

Dinsdag 8 november 2022 13:30-14:30

Ontdek of IT iets voor jou is

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Loopbaanadviseur Marjan Hesling vertelt hoe je, ook als vijftigplusser, kunt overstappen naar werk in de informatietechnologie, bijvoorbeeld door het volgen van een leerwerktraject.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Denk jij wel eens aan een overstap naar werk in de informatietechnologie? 

Ben jij benieuwd of je past in de wereld van de IT? 

Wil je eens weten wat de mogelijkheden binnen de IT zijn voor jou? 

Denk je dat je affiniteit hebt met informatietechnoloige, maar durf je de stap niet te zetten?

Steeds meer werkgevers zijn geïnteresseerd in zijinstromers die willen omscholen. 

Specifieke kennis in IT is in eerste instantie vaak nog niet nodig. Maar wel te leren. 

Nieuwsgierig? Kom eens luisteren wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Marjan Hesling geeft scholings- en loopbaanadvies bij het Leerwerkloket Zuidoost-Brabant. Speciaal ook hoe je leren en werken kunt combineren als je wilt overstappen naar ander werk. Iedereen kan gratis gebruik maken van de persoonlijke dienstverlening van het Leerwerkloket.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, in Pand P en online.

Dinsdag 8 november 2022 15:00-16:00

Raad en daad voor nieuw werk

Informatieworkshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Hoor hoe jij kunt meedoen met een groep mensen die elkaar met raad en daad willen bijstaan en elkaars netwerk willen benutten op hun pad naar nieuw werk. 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Een groep mensen die op zoek zijn naar nieuw werk, wil dat niet langer alleen blijven doen. Ze gaan elkaar daarbij helpen. Raadgever en steun zijn voor elkaar, elkaars netwerk benutten. Simpel, leuk en resultaatgericht.

In deze workshop vertellen ze hoe ze dat willen doen, gebruikmakend van de begeleiding en ervaring van Stichting Werken voor Elkaar.

Het is zó bedacht, dat het niet uitmaakt waar je woont. Iedere week kunnen nieuwe mensen instappen. En je kunt ook op elk moment weer uitstappen, bijvoorbeeld als je werk gevonden hebt. 

Deze maand gaan ze  van start. Als je na deze workshop denkt: dat lijkt me wel wat, kun jij meteen instappen.

Ervaar ook hoe fijn het is om elkaar met raad en daad bij te staan bij alle kleine en grote uitdagingen tijdens jouw zoektocht naar nieuw werk.

Deze informatieworkshop wordt gegeven met leden van de startgroep van deze nieuwe werkzoeksamenwerking. Ze zitten allemaal op een ander punt in hun werkzoekproces. Wat hen verenigt, is de behoefte om elkaar te steunen bij het verdere verloop van dat proces.

Deze infoworkshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, zowel in Pand P als online.

Woensdag 2 november 2022 13:30-14:30

Een beetje brutaler mag best

Workshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Motivator en talentontwikkelaar Charlon Imamdi laat aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen leven en praktijk zien hoe jíj je op levens- en loopbaanbepalende momenten níet met een kluitje in het riet laat sturen. 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of een eigen bedrijf wilt opstarten, moet je soms de stoute schoenen aantrekken en wat uit je ‘comfort zone’ gaan om je doel te bereiken.

Motiverend spreker en talentontwikkelaar Charlon Imamdi vindt dat ‘een beetje brutaler zijn’ dan best op zijn plaats is. Opkomen voor jezelf, een stapje in je persoonlijke ontwikkeling!

“Persoonlijke ontwikkeling gaat over het werken aan je zelfbewustzijn, je identiteit, je eigen talent en potentieel, en het vergroten van de kwaliteit van je leven en het realiseren van je dromen en aspiraties”, aldus Charlon. “Dit geldt zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Persoonlijke ontwikkeling vindt je hele leven plaats.”

Tijdens zijn workshop laat Charlon aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen leven en praktijk zien hoe jíj je persoonlijke én loopbaanontwikkeling kunt helpen door je op belangrijke momenten niet met een kluitje in het riet te laten sturen. 

Voor Charlon Imamdi (Charlon Imamdi - motivational speaker) staat persoonlijke ontwikkeling gelijk aan ademhalen. Charlon zet alles op alles om talent in anderen te (h)erkennen en tot bloei te laten komen. Zelf zette hij zijn werkloosheid om in een succesvolle carrière met onder meer zijn bedrijf Multi-Traject en een docentschap bij een Post-HBO-opleiding als resultaat.

Deze workshop wordt gegeven in De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.  Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Woensdag 2 november 2022 15:00-16:00

Je eigen werkzoekteam

Informatieworkshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Laat je enthousiast maken door een groep werkzoekende vijftigplussers uit heel Nederland die met elkaar de weg naar nieuw werk gaan inzetten. Jij kunt ook meedoen! Hoe? Dat hoor in deze infoworkshop.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Afgelopen weken zaten we bij elkaar met een groep mensen die op zoek zijn naar nieuw werk. Ze wilden dat niet in hun eentje blijven doen, maar elkaar daarbij gaan helpen. Raadgever en steun voor elkaar zijn, elkaars netwerk benutten. 

Al brainstormend ontstond een plan hoe we het willen gaan doen. Simpel, leuk en resultaatgericht. We zijn er zelf heel enthousiast over!

In deze workshop vertellen we hoe we deze nieuwe werkzoeksamenwerking praktisch voor ons zien. Gebruikmakend van de begeleiding en ervaring van Stichting Werken voor Elkaar.

We hebben 't zó bedacht, dat het niet uitmaakt waar je woont. Iedere week kunnen nieuwe mensen instappen. En je kunt ook op elk moment weer uitstappen, bijvoorbeeld als je werk gevonden hebt. 

Deze maand gaan we van start. Als je na deze workshop denkt: dat lijkt me wel wat, kun jij meteen instappen.

Ervaar ook hoe fijn het is om je eigen werkzoekteam te hebben dat er voor je is bij alle kleine en grote uitdagingen op jouw zoektocht naar nieuw werk.  

Deze informatieworkshop wordt gegeven met leden van de startgroep van deze nieuwe werkzoeksamenwerking. Ze zitten allemaal op een ander punt in hun werkzoekproces. Wat hen verenigt, is de behoefte om elkaar te steunen bij het verdere verloop van dat proces.

Deze workshop wordt gegeven in De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.  Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Vrijdag 28 oktober 2022 10:00-11:00

Met je kop boven het maaiveld

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Leer van Gerjan Apeldoorn, schrijver van 'Baanbrekend naar ander werk', hoe je op een ándere manier positief zichtbaar wordt voor werkgevers en recruiters, zodat je wél aan tafel komt voor een sollicitatiegesprek.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Ineens zie je die vacature waarvan je denkt: Die is voor mij geschreven! Hoe zorg je er nu voor dat je aan tafel komt voor een sollicitatiegesprek? Dan moet je het misschien eens anders aanpakken dan je tot nog toe deed.

Waarom? Dat hoor je in deze workshop van Gerjan Apeldoorn, schrijver van het boek ‘Baanbrekend naar ander werk’.

Hij laat je een reeks aansprekende voorbeelden zien en horen van onderscheidende manieren om op een positieve manier in beeld te komen bij werkgevers en recruiters. Wist je bijvoorbeeld al dat een ‘cf’ je daarbij veel beter gaat helpen dan een klassiek ‘cv’?

Met alle handvatten die je van Gerjan krijgt, kun je meteen aan de slag voor het vinden van jouw droombaan. En je hebt er ook nog wat aan in de rest van je leven.

Gerjan Apeldoorn (Baanbrekendnaaranderwerk.nl) heeft als doel mensen te helpen bij hun ontwikkeling. Het geeft hem energie als hij een bijdrage mag leveren aan hun groei. Hij doet dit als gedragsveranderaar, loopbaancoach en trainer bij bedrijven en voor particulieren.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Vrijdag 28 oktober 2022 11:30-13:00

Netwerken met effect

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Ervaar dat netwerken leuk kan zijn en dat het meteen wat oplevert als je een simpel netwerkrecept toepast - wat we onder aansporing van Erik Lambooy  tijdens deze workshop met z’n allen natuurlijk ook gaan doen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Netwerken gaat niet over snelle praatjes tijdens recepties, niet over pitchen en ook niet over bedelen om een baantje.

Netwerken gaat over aandacht voor anderen en behulpzaam zijn. En over laten zien wat jou beweegt en duidelijk zijn over wat je zelf nodig hebt.

Tijdens deze resultaatgerichte en superactieve workshop stellen we jou in staat om dat hier én nu in de praktijk te brengen aan de hand van een simpel en bewezen recept.

Het recept wordt je aangereikt door Erik Lambooy.

Je gaat onder zijn aansporing direct profiteren van de opbrengst. Of je nu meedoet op locatie of via Zoom.

Zorg dat je pen en papier bij de hand hebt!

Erik Lambooy is medeoprichter van Werken voor Elkaar. Hij is behept met het idee dat mensen het blijst worden als ze elkaar kunnen helpen, maar dat je ze daar soms een werkvorm voor moet aanreiken.

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Woensdag 26 oktober 2022 13:30-15:00

Vooruitblik op jouw verdere loopbaan

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Ervaringsdeskundige Aldo Backer wil je in deze workshop inspireren om met drie aan zijn eigen leven en loopbaan ontleende lessen aan de slag te gaan voor jouw ontdekkingstocht naar leuk(er) werk.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Als je terugkijkt op je eigen loopbaan, wat zie je dan? Een doorgaande lijn, rare bochten, vreemde afslagen? En als je nu vooruitkijkt? Wil je dan de lijn voortzetten, een andere weg inslaan, teruggaan naar een eerdere afslag?

Aldo Backer heeft ’t in zijn lange loopbaan allemaal meegemaakt. Uit de leuke en de minder leuke werkervaringen heeft hij een aantal lessen getrokken die niet alleen voor hemzelf van waarde zijn.

Welke lessen dat zijn, licht hij in deze workshop toe aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen leven.

En hij nodigt je uit om te bedenken hoe ze jou nu kunnen helpen om de weg te vinden naar leuk of leuker werk.

Doel is dat je na afloop met nieuwe inzichten vooruit kunt blikken op jouw verdere loopbaan.

Aldo Backer begon zijn loopbaan in de financiële sector, maakte vele carrièrewendingen en doet nu wat hij het allerleukst vindt in een combinatie van werk in het onderwijs en in het sociale domein.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Donderdag 27 oktober 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen! 

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.


Dinsdag 18 oktober 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’? 

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen. 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak! 

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Dinsdag 18 oktober 2022 10:00-11:00

Coaching met paarden, hoe werkt dat?

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Cognitief coach en ponyhoudster Alexandra van der Vis legt uit hoe de reactie van paarden mensen kan helpen om inzicht te krijgen in grote en kleine vraagstukken in hun leven. 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Coaching met paarden en pony's is een manier om inzichten op te doen over dingen die in je dagelijks leven misschien niet zo lekker lopen.

Daarnaast kun je ook met de pony's kijken naar persoonlijke ontwikkeling, teambuilding of familieopstellingen. Met deze verkregen inzichten heb je bagage om situaties aan te kunnen of nieuwe stappen te (onder)nemen.

Cognitief coach én ponyhoudster Alexandra van der Vis laat je aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe deze bijzondere manier van coachen werkt. 

Alexandra: "Je bent buiten en je voelt de nabijheid, de fluwelen snuit en warmte van het paard. Het paard houdt je als het ware een spiegel voor, maar oordeelt niet en vertelt niets door. Als paardencoach help ik bij het duiden van de signalen en loop ik mee in het proces van jou als deelnemer". 

In deze workshop kun je erachter komen of deze manier van gecoacht worden misschien ook iets is voor jou.  

Alexandra van der Vis heeft zich laten omscholen tot cognitief coach met inzet van paarden. Zo kregen de pony's, die zij al jaren hield op Boerderij RoodNoot, een nieuwe taak erbij.  Met hun hulp geeft Alexandra haar cliënten op bijzondere wijze inzicht in grote levensvragen én in dagelijks terugkerende kwesties.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Dinsdag 18 oktober 2022 11:30-12:30

Recruiters, hulp of obstakel?

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Profiteer van de ervaring en inzichten van René Schillings in de wereld van werving & selectie om te zorgen dat jij wél aandacht krijgt bij de poortwachters van het sollicitatieproces.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Recruiters zijn mensen die voor een werkgever, vaak vanuit een wervings- en selectiebureau of vanuit een uitzendbureau, de eerste selectie van sollicitanten verrichten. 

Zij zien dagelijks veel cv's en motivatiebrieven, spreken dagelijks met een grote variëteit van mogelijke kandidaten, en moeten soms uit 100 tot 300 sollicitanten de 10 tot 15 kandidaten selecteren die verdergaan in het sollicitatieproces.

Recruiters hebben dus een poortwachtersfunctie. Zij bepalen of een sollicitant uiteindelijk het gesprek aangaat met de werkgever.  

Over recruiters heersen net zoveel vooroordelen als over vijftigplussers. Hoe ga jij met deze recruiters om? En hoe zorg jij ervoor dat je gezien wordt door iemand die dagelijks vele cv´s  bekijkt?

René Schillings put in deze workshop uit zijn jarenlange ervaring in werving & selectie en daagt jou uit om hierover nieuwe ideeën te krijgen!

René Schillings werkte 15 jaar in het buitenland, waar hij dagelijks managers selecteerde en voordroeg bij werkgevers. Bij terugkomst in Nederland en intussen 50 jaar geworden, moest ook hij gaan solliciteren. Hij kreeg met recruiters te maken die vaak niet verder keken dan de eerste pagina van zijn cv. Inmiddels werkt hij voor een landelijke uitzendorganisatie, waar hij verantwoordelijk is voor de internationale werving naar Nederland. 

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Maandag 17 oktober 2022 13:30-14:30 

Hoe stap je over naar een ander beroep?

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Loopbaan- en levenscoach Astrid Salas geeft je praktische tips en verhelderende inzichten om de wereld van een nieuw beroep te verkennen en daar ook je werk in te vinden.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

De tijden veranderen en de arbeidsmarkt is volop in ontwikkeling. Je wilt iets nieuws of iets anders waar je meer werkgeluk gaat beleven. Of je bent op zoek naar zingeving in je leven.

Hoe maak je die overstap? Welke belemmerende gedachten kom je tegen en hoe zorg je ervoor dat je deze overgangsperiode overleeft? 

Loopbaan- en levenscoach Astrid Salas geeft je aan de hand van haar eigen ervaringen en die van andere werkzoekenden nieuwe inzichten en tips waarmee jij de ontdekkingsreis naar een ander beroep kunt maken. 

En ze laat je zien hoe je in de wereld van dat nieuwe beroep een kring van contacten opbouwt en kansen schept om er ook daadwerkelijk leuk werk te vinden.

Astrid Salas (Circle of healing and vitality) kwam er na een carrière in hotellerie, luchtvaart en toerisme achter dat haar innerlijke 'ik' niet meer paste bij de commerciële wereld die haar had gevormd. En toen op een dag zat ze zonder werk. Haar transformatie was begonnen. Ze kijkt met dankbaarheid terug op haar eigen ontdekkingsreis en deelt tegenwoordig als loopbaan- en levenscoach haar inzichten met anderen.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 17 oktober 2022 15:00-16:15 

Maak de MATCH, een carrièreboost in 5 stappen

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Carrièrecoach Annett Keizer neemt je mee op een reis langs de vijf stappen die nodig zijn om jouw carrière een zetje in de goede richting te geven.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Het liefst vind je een werkomgeving die past bij je persoonlijke drijfveren, talenten en ambitie. Maar welke zijn dat en hoe pak je dat aan? 

Om een werkplek te vinden waar je tot je recht komt is het belangrijk om uit te zoeken wie je in de kern bent, waar je goed in bent, wat je nou echt wilt zijn en hoe je dit verwoordt tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek. 

Ken jezelf, ken de markt en positioneer en presenteer jezelf succesvol op de arbeidsmarkt anno nu. 

Om dat te kunnen ontwikkelde carrièrecoach Annett Keizer de MATCH-methode die je helpt om in vijf logische stappen de baan te vinden die écht bij je past. Ze schreef er ook een boek over.

In deze workshop neemt Annett je mee op een reis langs de vijf stappen die nodig zijn om ook jou een carrièreboost te geven.

Annett Keizer (Keizer & Co) heeft langjarige ervaring als communicatietrainer en carrièrecoach. Ze gaat voor resultaatgerichte coaching en praktische workshops. Geen oeverloze gesprekken of langslepende loopbaantrajecten, maar no-nonsensecoaching om tot de kern te komen van wat haar cliënten bezighoudt.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Dinsdag 11 oktober 2022 13:30-14:30

Balans in je leven

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Verandercoach Anneke Graven helpt je om de verschillende gebieden in je leven evenwichtig te ontwikkelen en je daardoor compleet en in balans te voelen. 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Het leven bestaat uit verschillende gebieden die samen jouw leven vormen. En als al die gebieden genoeg aandacht krijgen, dan voel je je compleet en in balans.

In deze workshop helpt verandercoach Anneke Graven je om inzicht te krijgen in de verschillende gebieden in jouw leven. En hoe het daarmee op dit moment is gesteld. Anneke zet daarvoor de methodiek van 'het levenswiel' in.

Met hulp van je mededeelnemers ga je uitzoeken hoe je de verschillende delen van het levenswiel in balans kunt brengen. 

En, niet onbelangrijk, welke stappen je daar nu als eerste voor zou kunnen gaan zetten.

Anneke Graven (Ver-an-der-licht) helpt mensen om het beste uit zichzelf te halen door coaching, workshops en trainingen. Ze zet daarbij een reeks werkzame hulpmiddelen in, en ook haar meer dan 30 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, in Pand P en online.

Dinsdag 11 oktober 2022 15:00-16:00

Gewoon echt lekker jezelf zijn

Workshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Ontdek met levenscoach Briska Smit wat er nog nodig is om echt helemaal jezelf te zijn en ga naar huis met een oefening voor jouw leven.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Briska Smit schreef een boek over ‘gedoe-loos jezelf zijn’ en dat is ook het vertrekpunt voor deze workshop. ‘Als iedereen dat doet is het goed voor iedereen’.

In deze workshop ontdek je waarom je niet echt lekker jezelf bent. Je doet inspiratie op om jezelf te zijn en te worden en leert wat daarvoor nodig is. Je doet zelfonderzoek en je gaat met een oefening voor jouw leven naar huis.

De workshop is een beetje confronterend, maar wel veilig! Als het aan Briska ligt, geeft deze workshop je een doorbraak voor je leven. 

Briska Smit (Centrum voor Zelfvertrouwen) heeft het pad gelopen van zelfbeperking naar zelfbevrijding. Van onzekerheid naar aangename zekerheid, van minderwaardigheid naar waardigheid. Met haar ervaring wil ze zoveel mogelijk mensen helpen om zelf de knop tot een gelukkig leven te vinden.

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, zowel in Pand P als online.

Woensdag 5 oktober 2022 13:30-15:00

Wat houdt je tegen?

Workshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Ontdek in deze workshop met Erik Lambooy hoe je anders kunt omgaan met de beren die jij op dit moment op je weg ziet.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Iemand vraagt jou: "Wat zou jij het allerliefste willen?" Weet jij dan meteen het antwoord? 

Of denk je: "Er zijn zoveel dingen die ik graag wil, maar het állerliefste, dat is lastig kiezen". Of: "Ik heb echt geen idee wat ik heel graag zou willen, eigenlijk kan ik niets verzinnen". Of: "Ik weet precies wat ik het allerliefst zou willen, maar dat gaat niet lukken, want ... " (vul maar in).

In deze workshop ga je onder leiding van Erik Lambooy, mede-oprichter Werken voor Elkaar, een simpele methode inzetten om twee dingen te bereiken: 

(1) Scherp krijgen wat je het allerliefst wilt en 

(2) Mogelijkheden ontdekken om dat wat je het allerliefst wilt ook werkelijk te bereiken. 

De methode is ontleend aan een Amerikaans voorbeeld. 

Zin om ook blij te worden door het ontdekken van nieuwe mogelijkheden? Schrijf je dan in.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar. Hij is behept met het idee dat mensen het blijst worden als ze elkaar kunnen helpen, maar dat je ze daar soms een werkvorm voor moet aanreiken.

Deze workshop wordt gegeven in De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.  Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Woensdag 5 oktober 2022 15:30-16:30

Omgaan met stress

Workshop online + in De Muider bij Netwerkcafé Amsterdam

Leer van preventiespecialist Defne Eraslan hoe je stress herkent bij jezelf en anderen én hoe je voorkomt dat deze uitmondt in burn-out! 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Er zijn vele situaties die tot stress kunnen leiden. Denk aan persoonlijke spanningen thuis, prestatiedruk op het werk of problemen om te voldoen aan je financiële verplichtingen. 

Vaak ervaar je deze stress maar voor een korte periode en verdwijnt deze weer wanneer de werkdruk afneemt. 

Langdurige stress kan echter resulteren in een burn-out. Hoe zorg je dat het niet zover komt? 

In deze workshop leert preventiespecialist Defne Eraslan je om stress te herkennen bij jezelf en bij anderen. En zij geeft je handvatten om effectief om te gaan met stress, waaronder manieren om te ontspannen en om je spanning te reguleren.

Defne Eraslan werkt als preventiemedewerker voor Arkin in Amsterdam. Zij richt zich op het versterken van de eigen psychische gezondheid van mensen, zodat ze kunnen voorkomen dat hun klachten verergeren.

Deze workshop wordt gegeven in De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.  Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Vrijdag 30 september 2022 10:00-11:00

Je onbenutte talent de ruimte geven

Workshop online + in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Ontdek met Winette Pengel hoe je net als zij op latere leeftijd aan de slag kunt gaan met een talent dat je hebt laten liggen. En hoe je daar alsnog blij van kunt worden én succes mee kunt hebben.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Winette Pengel werkte jarenlang als directieassistent, PA en officemanager. Maar al die tijd miste ze iets in haar werk. Tegenwoordig doet ze waar ze écht blij van wordt. En bijna tot haar eigen verbazing heeft ze daar nog succes mee ook!

Winette gunt jou dat je, net als zij zelf deed, onderzoekt of er niet een talent is dat je onderbenut laat. En dat je erbij stilstaat wat je met dat talent zou kunnen of willen doen. Zeker als je op dit moment geen werk hebt, is het verstandig om hier tijd voor vrij te maken.

In deze workshop vertelt Winette wat zij op haar zoektocht naar vervullend werk meemaakte, hoe ze omging met teleurstellingen en verrassingen. En hoe ze balans zocht tussen het avontuur van haar nieuwe activiteiten en de inkomenszekerheid van vertrouwd werk. 

En, misschien wel het belangrijkst: je maakt in deze workshop een begin met je eigen onderzoek naar jouw onbenutte talent en hoe je dat meer ruimte kunt geven.

Winette Pengel doet nu wat zij als kind altijd al wilde doen: tekenen en schilderen. Zij maakt portretten, waar wereldwijd belangstelling voor is. Ze focust zich op black art. 

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Vrijdag 30 september 2022 11:30-12:30

Goed slapen, minder stress

Workshop in het Zaantheater bij Netwerkcafé Zaanstad

Health & vitality trainer Maaike Driessen-Laverman vertelt in haar hands-onworkshop hoe je voor een goede slaapkwaliteit zorgt en minder stress en meer energie ervaart.

˅  Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

De zoektocht naar nieuw werk of met een eigen bedrijf beginnen vormt voor velen een uitdaging, maar brengt ook regelmatig stress en misschien zelfs slapeloze nachten met zich mee.

Zou jij wel wat hulp kunnen gebruiken om je slaapkwaliteit te verbeteren en minder stress en juist meer energie te ervaren?

Dan is de hands-onworkshop van Maaike Laverman wat voor jou! Zij deelt haar kennis en tips waarmee je een betere fysieke en geestelijke levenskwaliteit kunt bereiken in tijden van stress, maar ook in tijden waarin de boog niet zo strak gespannen staat.

“Het doel van mijn workshop is dat je waar je ook maar bent zelf kunt zorgen voor meer en een optimale levenskwaliteit”, licht Maaike toe. “Alles wat je hiervoor nodig hebt, zijn je eigen twee handen en de combinatie van kennis en oefeningen die ik je meegeef.

Want: Your health is @ your fingertips!”

Maaike Driessen-Laverman is touch for health instructor, health & wellness coach en mentor voor studenten die studeren aan A Wellness Revolution. Zij geeft orthomoleculaire voedingsadviezen en doet traumawerk vanuit de kinesiologie. 

Deze workshop wordt gegeven in het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Na afloop kun je een half uur met elkaar napraten.

Donderdag 29 september 2022 16:00-17:00

Oefenen met Ingrid: WhatsApp

Online praktijkworkshop

Leer van Ingrid van Büseck wat je nog niet wist over functies, handigheidjes (zoals vet en cursief maken) en veiligheid van WhatsApp, in Nederland nog steeds verreweg de meest gebruikte socialmediatoepassing.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Ondanks de opkomst van socialmediaplatforms als TikTok, blijft WhatsApp met 12,5 miljoen gebruikers in Nederland het meest gebruikte sociale communicatiemiddel. Toch blijkt dat veel gebruikers niet op de hoogte zijn van nuttige en handige functies. Dit is je kans om die achterstand weg te werken. In deze tweede praktijkworkshop over WhatsApp neemt Ingrid van Büseck je mee in de volgende onderwerpen: 

De workshop zelf vindt plaats in Zoom. Je kunt het beste deelnemen via je pc, zodat je daarnaast je handen vrij hebt om WhatsApp op je smartphone te gebruiken. Zorg dat je van tevoren WhatsApp op je telefoon hebt geïnstalleerd vanuit de Playstore of App Store.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, werkgever, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om kritische vragen te stellen en opbouwend advies te geven.

Deze workshop wordt online uitgezonden in Zoom

Na afloop kun je napraten en netwerken.

Woensdag 28 september 2022 13:30-14:30

Kledingtips van top tot teen

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Onderzoek met professioneel kledingstyliste Ciska Koppen hoe jij jouw eerste indruk bij sollicitatie- en zakelijke gesprekken heel praktisch kunt versterken. Ook nuttig om bij nieuwe kledingaankopen je geld beter te besteden!

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Sollicitant? Startende ondernemer? Je eerste indruk is zo belangrijk! Hoe je gekleed bent, bepaalt voor 55% hoe het gesprek verder gaat verlopen. Reden dus om daar wat meer van te weten.

Tijdens deze interactieve workshop krijg je van kledingstyliste Ciska Koppen tips over hoe je kleding kiest die past bij jou en bij de gelegenheid. Geen theoretisch verhaal, maaradviezen gebaseerd op haar opleiding en jarenlange praktijkervaring in de modebranche.

Je gaat onder andere een korte gezichtsanalyse doen en je eigen gezichtsvorm en -lijnen ontdekken om de juiste kledingdetails, kleuren en accessoires te kunnen kiezen die jouw eerste indruk gaan versterken.

Aan bod komen verder: kledingetiquette, de kleur en bedrukking van een overhemd waarmee jij het zakelijkst overkomt en vorm en uiterlijk van horloges, sieraden, tassen en schoenen die passen bij jouw gewenste uitstraling.

Alles interactief, met en voor elkaar, om alvast te wennen aan het in de belangstelling staan :-)

'Kleed je goed, dan voel je je goed', zegt Ciska. 'Dan kun je zelfverzekerdheid uitstralen tijdens jouw sollicitatiegesprek of belangrijke zakelijke afspraak!' Naast tips over gezichtslijnen en printjes, komen vormen en kleurcontrasten ook aanbod! 

Wil je een perfecte eerste indruk?

Dan ook het volgende aantrekken of meenemen

Thuis klaarleggen of meenemen naar De Letterbak:

Graag aantrekken of meenemen:

Ciska Koppen zet via Cis&More haar jarenlange ervaring in de modebranche om naar persoonlijke stijladviezen die mensen helpen om in het dagelijks leven en op belangrijke momenten de beste kant van zichzelf te laten zien.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Woensdag 28 september 2022 15:00-16:00

Energiek dankzij koude, ademhalen en aandacht

Workshop online + in De Letterbak bij Netwerkcafé Alkmaar

Ervaringsdeskundige Han Wiegerink laat je kennismaken met de methode van Wim Hof, de iceman, die al heel veel mensen hielp om zichzelf te overstijgen in fitheid, energie en focus.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Herken je dit? Je bent vaak moe en futloos, je hebt moeite gedurende de dag focus te houden. Of je bent regelmatig verkouden, hebt het vaak koud of kampt met vage klachten.

Hoe fijn zou het zijn om je wel de hele dag fit, krachtig en energiek te voelen! Dat wil jij toch ook?

In deze workshop laat Han Wiegerink je kennismaken met de Wim Hof Methode, waarvoor hij een opleiding volgde. 

De methode van de wereldberoemde iceman draait om koude, ademhaling en aandacht, waarbij ademhaling misschien wel de allerbelangrijkste is. 

Han laat je meteen al de kick ervaren die je krijgt door de ademhalingsoefeningen. 

En hij vertelt je hoe je na deze workshop verder aan de slag kunt om elke dag energiek, fit en gefocust tegemoet te treden!

Han Wiegerink is een bevlogen, creatieve en initiatiefrijke aanpakker. Hij houdt ervan om mensen te verbinden en om op praktische wijze te helpen om hun persoonlijke kracht te versterken. Dat doet hij sinds kort ook via de Wim Hof Methode, waartoe hij een opleiding volgde.

Deze workshop wordt gegeven in De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

Je kunt ook online meedoen, via Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie én in Zoom.

Donderdag 22 september 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’? 

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen. 

> Ik wil een sessie boeken

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak! 

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Dinsdag 20 september 2022 10:00-11:00

Werkkansen in Utrecht en omgeving

Informatieworkshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Werkadviseurs Adrie van Kleef en Jef van Niel vertellen wat jij kunt doen om je kansen op het vinden van werk in de regio Utrecht te verhogen, inclusief een persoonlijk verkenningsgesprek bij sociaal ontwikkelbedrijf UW.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Ook in de regio Utrecht is het voor werkzoekende vijftigplussers moeilijker om aan de slag te komen dan voor andere leeftijdsgroepen. 

UW zet zich ervoor in om werkgevers de voordelen duidelijk te maken van het in dienst nemen van ervaren vijftigplussers. Het motto van UW is werken werkt.

In deze workshop reiken werkadviseurs Adrie van Kleef en Jef van Niel je hulpmiddelen aan waarmee jij kunt zorgen dat je voor een werkgever interessanter wordt.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je bij UW aan te melden voor werk bij UW of via UW bij andere werkgevers. Je kunt je daartoe direct inschrijven voor een gesprek met UW om je mogelijkheden te onderzoeken.

Jef van Niel en Adrie van Kleef zijn bij het Utrechtse sociaal ontwikkelbedrijf UW gespecialiseerd in het aan werk helpen van mensen die aan de slag willen in de regio Utrecht.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Dinsdag 20 september 2022 11:30-13:00

De zin van zelfvertrouwen

Workshop online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Trainer en coach Ruud van Klooster deelt een methode die jou als werkzoekende helpt om te gaan met de teleurstellingen en onzekerheid waar je tijdens je zoektocht naar werk tegenaan kunt lopen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

“Zelfvertrouwen is gelijk aan je eigen spaarrekening bij de bank (in de periode dat de rente nog 8% was :-): je doet stortingen en opnames”, zegt Ruud van Klooster.

Tijdens zijn workshop deelt Ruud met jou een methode waarmee hij doorgaans het zelfvertrouwen van teamleden bij grote bedrijven versterkt. Die methode helpt jou als werkzoekende om te gaan met de teleurstellingen en onzekerheid waar je tijdens je zoektocht mogelijk mee te maken krijgt.

Je gaat in deze workshop zelf aan de slag om te ontdekken waar je goed in bent, wat je leuk vindt, waar je affiniteit mee hebt, waar je gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt.

Om vervolgens te bepalen hoe je dit in de praktijk gaat inzetten om nog meer zelfvertrouwen te krijgen.

Sleutelwoorden zijn hierbij: onzekerheid, doel, keuze, initiatief, prioriteit en natuurlijk … zelfvertrouwen!

Ruud van Klooster (Ruud van Klooster Advies) was een kwart eeuw sales- en peoplemanager bij Heineken Nederland en coacht sinds een aantal jaar personen en teams vanuit zijn eigen adviespraktijk. Hij zet graag zijn knowhow in als hij daarmee mensen kan helpen. Ruud geeft presentaties en workshops bij bedrijven, scholen en congressen en voor werkzoekenden. 

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online in Zoom.

Maandag 19 september 2022 15:00-16:00 

Werk vinden vanuit zingeving 

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Ontdek met levenscoach Heidi Rooijakkers hoe je, vanuit je eigen wezen en je verbinding met de wereld om je heen, meer betekenis kunt geven aan je levensloop en loopbaan.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Zingeving, er is veel over te doen de laatste jaren. Maar wat is het en hoe kom je erachter wat jou een gevoel van zingeving geeft? Hoe kun je zo leven en werken dat je meer voldoening ervaart in wat je doet? 

Regelmatig gaan mensen op zoek naar een andere baan, omdat ze iets missen, omdat ze weinig voldoening ervaren in hun werk, omdat ze het gevoel hebben dat ze met wat ze doen eigenlijk geen bijdrage leveren aan de maatschappij of aan anderen. 

Hoe kun je vanuit je eigen authenticiteit en verbinding met de wereld om je heen betekenis geven aan je eigen (levens)loopbaan?

Tijdens deze workshop ga je met levenscoach Heidi Rooijakkers in op bovenstaande vragen. Aan de hand van praktische oefeningen krijg je meer zicht op hoe zingeving er voor jou uitziet.

Heidi Rooijakkers is ontwikkelingsgericht coach en trainer voor levens- en loopbaanvraagstukken en yin-yogadocent. Ze begeleidt mensen die op zoek zijn naar meer zingeving, bezieling en persoonlijk groei in leven en werk. Volgens haar is zingeving een belangrijke voorwaarde om diepgaande voldoening uit je leven en werk te halen.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 19 september 2022 13:30-14:30 

Netwerken werkt

Workshop online + in De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Voor een goed netwerkgesprek is voorbereiding essentieel, vindt loopbaanprofessional Els Nijssen. Zij bespreekt een checklist voor een gedegen voorbereiding en geeft daarbij praktijkvoorbeelden. Ook voor mensen die een switch in werk willen maken! 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Netwerken is al zo oud als de wereld en van alle tijden. Iedereen heeft wel een beeld van wat het is.

Sommigen vinden het  een nuttige en aangename activiteit. Anderen vinden het heel moeilijk. In praktijk blijkt dat zo’n 70% van de werkzoekenden niet of onhandig netwerkt.

“Wat opvalt is dat veel mensen wel weten hoe ze hun contacten moeten onderhouden als ze in een baan zitten en als ze het moeten hebben over de zaak. Maar als het gaat over een netwerkgesprek voor henzelf, dan trekken mensen zich terug”, vertelt loopbaanprofessional Els Nijssen.

Herken jij dit en denk je dat jij tot de bovengenoemde 70% behoort? Dan is deze workshop wellicht wat voor jou!

Centraal thema in Els’ workshop is de stevige voorbereiding van een netwerkgesprek. “Netwerken werkt als je het zorgvuldig doet: een goede voorbereiding is essentieel om een goede netwerker te worden”, aldus Els. Zij loopt een checklist voor zo’n goede voorbereiding door en geeft ook enkele praktijkvoorbeelden.

Ben jij op zoek naar werk of wil je een werkswitch maken? Schrijf je dan in en leer hoe je netwerken voor jezelf makkelijker maakt!

Els Nijssen (Doen waar je goed in bent en Netwerken werkt) is loopbaancoach, -trainer en -adviseur. Zij geeft werkzoekenden een zetje in de goede richting om zich energiek en positief te voelen. Ze helpt hen om te ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen en willen, en hun focus in hun loopbaan te vinden. Of dat nu is vanuit een baan, als opdrachtnemer of als werkzoekende.

Deze workshop wordt gegeven in De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, op locatie én online.

Maandag 19 september 2022 13:30-15:30 

Neem het avontuurlijke pad 

Wandelworkshop vanaf De Nieuwe Poort bij Netwerkcafé Amsterdam

Trainer, wandelcoach en psycholoog Oda Salomons neemt jou in haar workshop mee de natuur  van het Beatrixpark in, waar je ervaart wat het met je doet als je jezelf openstelt voor nieuwe ervaringen. 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Zou jij graag een nieuwe richting willen kiezen in je loopbaan? Of een nieuwe roeping onderzoeken? Maar weet je niet zo goed hoe je zo’n ‘avontuurlijk pad’ moet inslaan?

Misschien vind je het spannend om buiten de gebaande paden naar werk te zoeken, want daar wacht het onbekende.

Ons brein houdt nu eenmaal van voorspelbaarheid en is geneigd de bekende weg te kiezen. Groeien doe je echter buiten je comfortzone.

Trainer, wandelcoach en psycholoog Oda Salomons neemt jou in haar workshop mee de natuur in, waar je ervaart wat het met je doet als je jezelf openstelt voor nieuwe ervaringen.

Neem deel aan deze wandelworkshop en ondervind hoe het is om jezelf een avontuurlijker leven te gunnen! 

Oda Salomons (Rewild yourself) is trainer, wandelcoach en psycholoog. Zij coacht en traint gestreste mensen en laat ze floreren in de natuur, waardoor ze opbloeien tot bevlogen en energieke werknemers. Zij schreef een blog waarom angst mensen juist helpt als ze buiten hun comfortzone gaan. 

Deze wandelworkshop begint en eindigt bij De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam, goed bereikbaar met fiets en OV. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten .

Donderdag 15 september 2022 16:00-17:00

Oefenen met Ingrid: WhatsApp

Online praktijkworkshop

Leer van Ingrid van Büseck wat je nog niet wist over functies, handigheidjes en veiligheid van WhatsApp, in Nederland nog steeds verreweg de meest gebruikte socialmediatoepassing.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Ondanks de opkomst van socialmediaplatforms als TikTok, blijft WhatsApp met 12,5 miljoen gebruikers in Nederland het meest gebruikte sociale communicatiemiddel. Toch blijkt dat veel gebruikers niet op de hoogte zijn van nuttige en handige functies. Dit is je kans om die achterstand weg te werken. In deze praktijkworkshop neemt Ingrid van Büseck je mee in de volgende onderwerpen: 

De workshop zelf vindt plaats in Zoom. Je kunt het beste deelnemen via je pc, zodat je daarnaast je handen vrij hebt om WhatsApp op je smartphone te gebruiken. Zorg dat je van tevoren WhatsApp op je telefoon hebt geïnstalleerd vanuit de Playstore of App Store.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, werkgever, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om kritische vragen te stellen en opbouwend advies te geven.

Deze workshop wordt online uitgezonden in Zoom

Na afloop kun je napraten en netwerken.

Dinsdag 13 september 2022 13:30-14:30

Overstappen naar de zorg

Informatieworkshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Projectcoördinator Simone van der Zanden vertelt hoe je in Noord-Brabant de overstap kunt maken naar de zorg in een traject waarbij je opleiding wordt betaald en je meteen een marktconform salaris verdient. 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Ken je dat gevoel? Je hebt op zich een prima baan, maar toch mist er iets. Of je bent nu zonder werk, maar je had dat gevoel in je vorige baan.

Zingeving of in elk geval het gevoel iets voor een ander te kunnen betekenen. Vaak denken mensen er dan over na om naar de zorg over te stappen. Een carrièreswitch. 

Maar dat is natuurlijk ontzettend spannend en zo'n levensveranderende stap gaat gepaard met veel vragen. 

In deze workshop vertelt Simone van der Zanden hoe zij mensen in noordoosten en zuidoosten van Noord-Brabant met een zogenaamd Lefgozer(m/v)-traject helpt om deze spannende overstap te maken. 

In een Lefgozer(m/v)-traject word je in 18 maanden opgeleid tot Verzorgende IG. Je opleiding wordt betaald en je verdient een marktconform salaris. 

Tijdens de workshop is er veel ruimte voor vragen.

Simone van der Zanden zet bij Lefgozer haar kwaliteiten als organisator en communicator in om mensen te ondersteunen bij de overstap naar een branche waar in de komende jaren heel veel mensen nodig zijn om de levenskwaliteit van onze samenleving hoog te houden. 

Deze informatieworkshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Je kunt ook online meedoen, in Zoom.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, in Pand P en online.

Dinsdag 13 september 2022 15:00-16:00

Buddy Werkt

Informatieworkshop online + in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Hoor van projectleider Margot Chamuleau én een oud-deelnemer hoe werkzoekende vijftigplussers in Eindhoven en omgeving via Buddy Werkt kunnen profiteren van persoonlijke begeleiding door vrijwilligers uit het bedrijfsleven.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Vind jij het ook hard werken om een nieuwe baan of uitdaging te vinden? Voel jij je daarin wel eens alleen staan? Ga je twijfelen aan je eigen kunnen?

Buddy Werkt is een programma van drie maanden waarin je gekoppeld wordt aan een vrijwillige buddy uit het bedrijfsleven.

De buddy is jouw maatje in de zoektocht naar werk. Hij of zij is een luisterend oor, een klankbord en soms een springplank naar een nieuwe kans.

In de afgelopen twee jaar deden bijna 200 werkzoekenden mee aan het programma. 90% van de deelnemers geeft aan na het programma beter voorbereid en sterker op de arbeidsmarkt te staan. 70% van hen vindt uiteindelijk werk.

Projectleider Margot Chamuleau vertelt deze informatieworkshop samen met een oud-deelnemer hoe ’t in de praktijk werkt en wat het oplevert. En natuurlijk hoe jíj kunt meedoen aan Buddy Werkt.

Margot Chamuleau zet zich er bij Ergon in Eindhoven ervoor in om mensen met een arbeidsmarktuitdaging de weg naar passend werk te laten vinden, sinds kort als projectleider.

Deze informatieworkshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken, zowel in Pand P als online.

Donderdag 8 september 2022 16:00-17:00

Kort met Karin

Online speedcoachsessie

Loop je ergens tegenaan op dit moment op het gebied van je loopbaan, levensgeluk of, gewoon, je ‘zijn’? 

Met lifecoach Karin Witte kun je tijdens een persoonlijke speedcoachsessie van 20 minuten jouw specifieke vraag bespreken en een stap verder komen. 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb jij een specifieke hulpvraag en zou je daar graag met een coach kort over van gedachten willen wisselen zonder je tot een uitgebreid coachingstraject te verplichten?

Misschien is dan 'speedcoaching' van Werken voor Elkaar iets voor jou!

Tijdens een speedcoachsessie ‘Kort met Karin’ heb je online 1-op-1 een gesprek met lifecoach Karin Witte. Zij is 20 minuten speciaal voor jou beschikbaar, zodat je zeker weet dat je gehoord en gezien wordt. Een mooie kans om te benutten.

Als basis van deze tweewekelijkse speedcoachsessies kunnen tal van hulpvragen dienen. Eigenlijk alles wat met je ‘levensgeluk’ en je ‘zijn’ te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen op het gebied van solliciteren, je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven of een ander onderwerp dat je zelf inbrengt.

Het resultaat is altijd dat je (meer) inzicht en begrip krijgt en een stukje bewustwording waardoor je zelf weer verder kunt.

Dus gun jezelf dit cadeautje en boek een afspraak! 

Karin Witte (coachingspraktijkkarinwitte.nl) is onder andere lifecoach en ondersteunt mensen door op basis van hun ingebrachte vraag inzicht, begrip en bewustwording te creëren met betrekking tot henzelf of hun situatie. Karin faciliteert een setting waarin mensen zich gehoord en gezien voelen en kunnen ontspannen. Zij inspireert, motiveert en daagt uit. Haar werkwijze is intuïtief, persoonlijk, met zachte kracht en spiegelend zonder oordeel.

Let op: je kunt een afspraak van 20 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

Woensdag 7 september 2022 14:00-15:30

Op pad met Socrates

Wandelworkshop in het Oosterpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Onder leiding van wiskundige Bert Lisser ga je tijdens deze workshop al wandelend met elkaar in gesprek om volgens de socratische methode het antwoord te vinden op een samen overeengekomen filosofische vraag.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie 

“Het enige wat ik weet is dat ik niets weet”, zei Socrates 2500 jaar geleden.

Deze wandelworkshop is een zoektocht in de voetsporen van Socrates die op de marktplaats van Athene in gesprek ging met voorbijgangers over fundamentele kwesties in hun werk en leven. Hij had daarbij een open, nieuwsgierige en vragende houding.

Socrates had als doel ‘tot ware kennis’ te komen. Een socratisch gesprek over een filosofische vraag is een manier om tot een antwoord te komen door het bevragen van elkaars meningen, met als doel consensus. Dit in tegenstelling tot een debat dat je kunt winnen.

Nadat Bert een korte uitleg heeft gegeven over de socratische houding en de socratische methode, wordt er gestemd over een gespreksonderwerp.

Mogelijke onderwerpen zijn: Wat is rechtvaardigheid? Wat is zelfvertrouwen? Hoe belangrijk is privacy? Wanneer kun je je kwetsbaarheid tonen? De vorige keer ging het over: Wat geeft het leven betekenis? Bert zou voor vandaag willen inbrengen: Zijn lichaam en geest gescheiden van elkaar? Maar ook een ander ingebracht onderwerp is welkom. 

Daarna ga je in groepjes gedachten uitwisselen. Persoonlijke ervaringen staan centraal tijdens deze uitwisselingen, geen boekenwijsheid. Het laatste halfuur wordt gebruikt om gezamenlijk tot consensus te komen. 

Soms is het resultaat aporie, totale onwetendheid. Ook dat is wijsheid: Weten dat je iets niet weet. 

“Een socratisch gesprek kan drie dagen duren dus het is onwaarschijnlijk dat er consensus bereikt wordt tijdens deze wandeling ;-). Maar het wordt vaak als zinvol ervaren en geeft daardoor een goed gevoel”, aldus Bert.

Benieuwd naar hoe zo’n gesprek in zijn werk gaat en of jij er ook een goed gevoel van krijgt? Schrijf je dan nu in!

Bert Lisser is wiskundige en is gespecialiseerd in de logica, die weer een onderdeel is van de filosofie.  Hij heeft ervaring met wandel- en filosofische vakanties en -cafés.

Na afloop van de wandelworkshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in het Oosterpark. De wandeling begint en eindigt bij De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.  Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Woensdag 7 september 2022 14:00-15:30

Spelenderwijs zorgen voor lichaam en geest

Wandelworkshop in het Oosterpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Wandelcoach Rebecca Hageman neemt jou mee naar buiten om te werken aan de spreekwoordelijke ‘gezonde geest in een gezond lichaam’ 

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informnatie 

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, je kent het spreekwoord. Maar het werkt ook andersom. Hoe je spelenderwijs aan beide kanten kunt werken, leer je van wandelcoach Rebecca Hageman.

Zij neemt je graag mee naar buiten voor een gezamenlijke wandeling vol tips, trucs en ervaringen om gezond te bewegen, je hoofd tot rust te brengen en met aandacht te genieten van de natuur om je heen. 

Rebecca Hageman werkte 10 jaar als trainer fysieke belasting (ergonomie) en is al ruim 30 jaar een langeafstandwandelaar. Wat zij je leert in de workshop, past ze ook toe in haar eigen leven.

Na afloop van de wandelworkshop kun je napraten en netwerken.

Deze wandelworkshop van Netwerkcafé Amsterdam vindt plaats in het Oosterpark. De wandeling begint en eindigt bij De Muider, Linnaeusstraat 37, 1093 EG Amsterdam, tegenover ingang Oosterpark.  Goed bereikbaar met fiets, tram en bus. 9 minuten lopen van station Muiderpoort.

Woensdag 31 augustus 2022 10:00-11:00

Omscholen naar IT met baangarantie

Online informatieworkshop

Hoor van programmadirecteur Viktor Bos alles over baankansen in de automatiseringsbranche en hoe jij daar via een speciaal programma aan de slag kunt als niet-IT'er of als IT'er met verouderde kennis.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Wil jij kennismaken met de IT-arbeidsmarkt? Wil je weten welke kansen er liggen en welke mogelijkheden er zijn, ook voor jou als vijftigplusser?

In deze workshop vertelt Viktor Bos over een mede door hem opgezet programma dat in drie stappen leidt naar een baan in de IT:

Viktor Bos gaat in op al je vragen en geeft ook aan hoe je aan dit programma kunt meedoen.

Viktor Bos is 42 jaar en woont met zijn vrouw en 2 kinderen in Amsterdam. Hij is medeoprichter van Techgrounds. Techgrounds lost de mismatch op de IT-arbeidsmarkt op door verborgen talenten te activeren naar IT. "Wij kijken anders naar talent en halen alle obstakels weg zodat IT voor iedereen toegankelijk wordt."

Deze interactieve workshop wordt online gegeven in Zoom.

Na afloop kun je een half uur napraten in breakout-rooms.

Donderdag 1 september 2022 16:00–17:00

De Goede Inval

Online meedenksessie

Wereldburger Ingrid van Büseck prikkelt de deelnemers om met elkaar goede ideeën te verzamelen voor hun vragen over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil eerst nog wat meer info

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens De Goede Inval kun je op informele basis met elkaar in gesprek gaan, steun ervaren en, jawel, goede invallen krijgen! 

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met anderen kunnen er toch ideeën naar voren komen waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan de gesprekken in deze vierwekelijkse meedenkbijeenkomst.

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en reiziger. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Donderdag 25 augustus 2022 09:00-11:00 en 10:00-12:00

De grote oversteek naar werk

Boottocht met werkadvies, werkbemiddeling, netwerken en workshops georganiseerd door Netwerkcafé Zaanstad en Netwerkcafé Amsterdam

We gaan varen over de Zaan en het IJ. 

Doel: deze zomer werk vinden dat bij jou past.

Aan boord kun je in gesprek met arbeidsmarktexperts en werkbemiddelaars uit de regio's Groot-Amsterdam en Zaanstreek-Waterland, je kunt meedoen aan twee workshops en we gaan op een leuke manier netwerkgesprekken voeren.

Wij betalen jouw ticket, dus deelname is gratis voor jou.

Hieronder staan de activiteiten waaruit je aan boord kunt kiezen.

Persoonlijk werkadvies en werkbemiddeling

Krijg zicht op jouw werk- en scholingsmogelijkheden in persoonlijke gesprekken met de meevarende arbeidsmarktexperts, werkbemiddelaars en jobhunters uit de regio's Zaanstreek-Waterland en Groot-Amsterdam.

˅  Meer info

Gedurende de hele bootreis kun je hoogstpersoonlijk en doelgericht in gesprek gaan met vertegenwoordigers van Timing Uitzendbureau, Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam, Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam, Werkwijzer naar Werk, Leerwerkloket, Werkgeversservicepunt Zaantreek-Waterland en ZW Werkt door. 

Zij hebben uitgebreide kennis van werk- en scholingsmogelijkheden in de beide regio's én ze kunnen voor jou ook persoonlijk bemiddelen naar werk dat ze zelf aanbieden of dat in hun zeer uitgebreide netwerk beschikbaar is.

Zit er wat voor jou bij, dan wissel je meteen contactgegevens uit voor het vervolg.

Je kunt deze persoonlijke gesprekken voeren gedurende de gehele boottocht, zolang je niet in een workshop meedoet. Je kunt de werkgesprekken afwisselen met onderlinge netwerkgesprekken.

Geef vaart aan je netwerkgesprek

Laat je door Bart den Braber inspireren om elkaar varenderwijs in elkaars netwerk te introduceren. Waardevol, want tachtig procent van de werkzoekende vijftigplussers vindt werk via het netwerk van een ander.

˅  Meer info

Een leuk gesprekje aanknopen dat er ook nog eens toe leidt dat de ander jou onthoudt is simpeler dan je denkt. Als je een paar eenvoudige tips in de gaten houdt. 

Die tips krijg je aangereikt door Bart den Braber, die zijn hele werkende leven niet anders heeft gedaan dan netwerken.

Bart maakt het leuk en zorgt ook dat de vaart erin blijft. Zodat je tijdens de boottocht zeker een aantal waardevolle contacten op gaat doen.

Zorg dat je je smartphone bij je hebt met LinkedIn erop. Dat is een handige manier om na afloop van je introductiegesprek contact te houden.

Bart den Braber is zelfstandig business development manager en vrijwilliger bij Werken voor Elkaar. Hij vindt het belangrijk dat werkzoekende vijftigplussers hun schroom overwinnen om waardevolle gesprekken aan te knopen met mensen die ze niet kennen.

Je kunt tijdens de boottocht meedoen aan deze onderlinge netwerkgesprekken als afwisseling met de werkadviesgesprekken.

Zoek je zin aan de Zaan

Michiel Keizer helpt je in deze workshop op weg om zin te krijgen ín en zin te geven áan het vervolg van je werkzame leven.

˅  Meer info

Veel mensen van rond de vijftig vragen zich af hoe ze zin gaan geven áan en zin gaan hebben ín de laatste fase van hun werkzame leven.

Dan betekent dat je moet beginnen met nadenken over je kwaliteiten en wat je ermee wilt en kunt.

Adviseur Michiel Keizer helpt je om achter je kwaliteiten te komen via de zogeheten terugkijkmethode.

Aan het eind van deze bootworkshop heb je zo een mooi, concreet begin gemaakt met het ontdekken van jouw zin.

Michiel Keizer (MPK-Advies) werkt als adviseur bij rijks- en gemeentelijke overheid. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Werken voor Elkaar. Zijn zin ligt in het bestrijden van armoede, door coaching, bedrijfskundige advisering en het doen van onderzoek. 

Je kunt aan deze workshop alleen meedoen op de boottocht van Zaandam-Amsterdam vv, 09:00-10:00. Schrijf je hieronder in.

Klaar voor vertrek

In deze workshop helpt Hedy Leferink  je om te kiezen in welke richting je gaat vertrekken voor de volgende fase in je loopbaan.

˅  Meer info

Als je terugkijkt op je loopbaan tot nog toe, welke rode draad zie je dan? Wanneer heb je zelf keuzes gemaakt, wanneer heb je vermeden om keuzes te maken. Waar ben je, terugkijkend, blij mee en wat wil je absoluut niet meer? 

Jobcoach Hedy Leferink helpt je in deze varende workshop om dit voor jezelf helder te maken. 

En vervolgens nodigt je ze uit om jouw eigen inzichten te combineren met de frisse blik van een ander. Zo trek je lessen uit jouw geschiedenis.

Wanneer je van de boot stapt, kun jij deze levenslessen direct gebruiken om in de goede richting te vertrekken voor de vervolgfase van jouw leven.

Hedy Leferink (De Schakelkamer) is (job)coach. Ze helpt mensen om met nieuwe ogen te kijken naar hun verleden om zo hun eigen toekomst in werk en samenleving vorm te geven.

Je kunt aan deze workshop alleen meedoen op de boottocht van Amsterdam naar Zaanstad vv, 11:00-12:00. Schrijf je hieronder in.