Activiteiten die zijn geweest in 2024

Hieronder zie je een overzicht van de workshops, online consults en netwerkontmoetingen die we in 2024 reeds organiseerden.

Jouw donatie voor inspiratie

Wil jij dat wij blijven organiseren wat vijftigplussers nodig hebben om verder te komen in leven, werk of ondernemerschap, steun ons dan met een donatie.

Kies hieronder welk bedrag je wilt doneren.  Je wordt doorgeleid naar onze betaalservice Mollie Payments. Betalen gaat via Ideal.  

Woensdag 19 juni 2024 09:00–10:30

Veranderen met Alexandra

Persoonlijk online consult

Alexandra loopt op een luchtige manier, hier en daar met een kwinkslag of soms confronterend met je mee in jouw aanzet tot een (gedrags)verandering. 

Wil je iets aanpakken of het roer omgooien? Bespreek het lcoach Alexandra van der Vis. In een gratis persoonlijk consult van 30 minuten helpt ze jou een stap verder in de goede richting!

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Zit er in je achterhoofd een stemmetje die je blijvend herinnert aan iets wat je eigenlijk al lang had willen aanpakken? Of, ben je er recent achter gekomen, dat  ergens het roer om moet? Alexandra van der Vis helpt je een start hiermee te maken. 

Dit kan gaan over zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling,  je werk -of het niet hebben daarvan-, wensen en verwachtingen, privé-situatie, relaties/netwerk etc. 

Alexandra coacht 1-op-1. Hierdoor wordt er vlot tot de kern gekomen, je [ver]krijgt inzichten en handvatten om je veranderingsproces een goede start te geven en vol te gaan houden. Jij bent de enige die dat kan. Jij hebt de regie over je [dagelijks] leven.

Wat wil jij veranderen? 

(Paarden)coach Alexandra van der Vis helpt jou een eerste aanzet te maken tot (gedrags) verandering. Alexandra loopt op een luchtige manier, hier en daar met een kwinkslag of soms confronterend met je mee .

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Woensdag 19 juni 2024 16:00–17:30

Kanskijken met Karina

Persoonlijk online consult

Je verlangt naar leuk werk, werk dat écht bij je past. Maar je ziet op dit moment even niet meer hoe je daarmee verder komt.

Dan zit je goed bij ontwikkelcoach Karina de Groot. Zij laat je in een persoonlijke consult van een half uur kansen ontdekken om jouw verlangen waar te maken.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Je zit vast. Het lijkt of je midden in dichte mist staat, je ziet niet meer welke kant je op kunt.

Je voelt een sterk verlangen om verder te komen in jouw zoektocht naar nieuw werk. Werk waarin je jouw ervaring en talenten kunt laten gelden, waar je lol in hebt. 

Maar je ziet op dit moment even geen kansen meer. 

Ontwikkelcoach Karina de Groot is fan van Einsteins tegeltjeswijsheid: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. 

Zij helpt jou met een duidelijke en directe aanpak om met nieuwe ogen naar jezelf te kijken. En van daaruit richting te vinden en stappen te zetten om jouw verlangen naar leuk en vervullend werk waar te maken.

Karina de Groot (Buffelcoaching.com) was het na jarenlange ervaring in de uitzendbranche zat om 'vierkante mensen in ronde vacatures te stoppen'. Ze gelooft dat als je werk zoekt dat aansluit bij je aanleg, je daar vanzelf succesvol in wordt. Stop met buffelen, start met leven!

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Dinsdag 18 juni 2024 10:00-12:00

Regie nemen over jouw leven

Workshop in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Nicole Vreeswijk leert je door middel van bewustzijn op jouw gedachten en gedragspatronen, de juiste energie uit te zenden om te ontvangen en herhalende cirkels te doorbreken.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in Sterrenzicht in Utrecht

Meer informatie

In deze interactieve workshop nemen we jouw (beperkende) gedachten en gedragspatronen onder de loep. Hoe verhoudt dit zich tot datgene wat jij te zien krijgt in jouw realiteit? Keuzes maken vóór en vanuit jezelf zonder goedkeuring van anderen nodig te hebben. Hoe zet je dit om zodat de energie die je uitzendt vóór jou gaat werken (dus de regie neemt), wat levert het je op? Geloven en vertrouwen in jouw authentieke (*jouw echte ik) ZIJN en kunnen is het meest belangrijk! 

Nicole Vreeswijk is gediplomeerd coach/mentor/teacher in bewustZIJN en energetisch healer. Nicole is direct en open in haar communicatie. Intuïtief weet zij snel naar de/jouw kern te gaan. Vanuit haar enorm ruime ervaringsdeskundigheid is geen vraag gek of vreemd en weet zij ook hier de vinger op de juiste plek te leggen. Zij leert jou jezelf weer te gaan zien als een waardevol en krachtig persoon!

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in Sterrenzicht in Utrecht

>  Aan deze workshop kun je niet online deelnemen

Deelnemers workshop aan het woord

Dat we altijd blijven leren, en dat het goed is om naar je intuïtie te luisteren, zodat je steeds meer vanuit je hart gaat leven.

De ontwapende energie van Nicole en de actieve deelname van de aanwezigen..

Nicole stelde zich ook kwetsbaar op. Het gaf inzicht dat ieder van ons twijfelt en worstelt met

zaken maar dat er handvaten zijn om er anders mee om te gaan en dat je kan veranderen.

Maandag 17 juni 2024 14:00-15:00

Rouwen om baanverlies

Workshop in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Tijdens deze workshop gaan we met Janske van Eersel in vogelvlucht door de theorie en resultaten rondom rouwen om baanverlies, zodat je beter begrijpt wat de impact is en waarom je kan blijven steken in het rouwproces. Daarna gaan we aan de slag interventies om je te helpen.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in De Roos

Meer informatie

Veel mensen weten niet dat je rouwreacties kan ervaren na baanverlies. Voor een gedeelte heeft dat te maken met in hoeverre je baan een onderdeel is van je identiteit, oftewel heb jij een baan of ben jij je baan? In dat laatste geval is de kans groot dat je vastloopt na ontslag, want voor jou valt er veel meer weg dan alleen inkomen, dagstructuur en collega’s.

Tijdens deze workshop gaan we in vogelvlucht door de theorie en resultaten rondom rouwen om baanverlies, zodat je beter begrijpt wat de impact is en waarom je kan blijven steken in het rouwproces.

Daarna gaan we aan de slag interventies om je te helpen, zodat jij met nieuwe inzichten en handvatten hier verder mee aan de slag kan gaan. En je bewustere keuzes kan maken voor hoe jij wilt dat jouw toekomst eruitziet.

Janske van Eersel is gepromoveerd op het onderwerp ‘Gecompliceerde rouwreacties na baanverlies’ aan de Universiteit Utrecht. Momenteel verricht zij onderzoek naar rouwreacties bij dreigend baan- en gezondheidsverlies als ZZP-er en aan Tilburg University. Op haar site kun je veel materiaal vinden over dit thema: www.janskevaneersel.nl

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken op locatie.

> Ik doe mee in De Roos

Maandag 17 juni 2024 15:30-16:30

Vergroot jouw zelfvertrouwen

Workshop in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Samen met Ieska van Rossum ga je ontdekken waar jouw kracht ligt.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in De Roos

Meer informatie

Je staat op een punt waarop je graag stappen vooruit wil zetten maar je niet goed weet welke keuze je moet maken of je onzeker bent of je het wel kan. 

Je zit in een situatie die vraagt om jezelf te laten zien maar weet niet goed hoe je dat doet om misschien wel bang niet goed genoeg te zijn.

Hoe krijg ik vertrouwen in mezelf? In de workshop zullen we in kleine groepjes gaan ontdekken waar jouw kracht ligt en hoe je die in kan zetten.

Als expert op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling helpt Ieska van Rossum je om een positief beeld van jezelf te ontwikkelen in 1 op 1 coach gesprekken.

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in De Roos

Donderdag 13 juni 2024 09:00–10:30

Online met Nik

Persoonlijk online consult

Heb je vragen over hoe je je als zelf(door)starter of creatieveling online kunt presenteren met een website of webshop, over online marketing en vindbaarheid of welke handige gratis tools er zijn voor afbeeldingen en teksten?

Meedenker en ervaren online expert Nik Boersma helpt je graag in een persoonlijk online gesprek van een half uur om je op weg te helpen.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Veel (startende) zelfstandigen hebben een helpende hand nodig die hen wegwijs maakt in de vele online mogelijkheden voor hun zakelijke of creatieve activiteiten.

Vragen die te maken hebben met hoe je nu het beste begint met een website of webshop, hoe zit het nu met Online Marketing en vindbaarheid:  wat biedt je nu eigenlijk precies aan en voor wie. Welke handige gratis (online) tools zijn er voor afbeeldingen en tekst of hoe start je als zelfstandige vanuit een uitkering? Stel je vraag en Nik denkt met je mee.

Nik Boersma heeft een lange ervaring als websitebouwer en vindbaarheid (SEO) specialist. Daarnaast geeft hij trainingen aan startende ondernemers op het gebied van website/webshop bouwen, vindbaarheid en Online Marketing. 

Websitebouwer en SEO specialist Nik Boersma (mijnbedrijf-zichtbaaronline.nl) helpt jou met je website, webshop en je online vindbaarheid. Nik heeft een no nonsense uitgangspunt: Hou het simpel en ga stap voor stap aan de slag.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Donderdag 13 juni 2024 15:30–17:00

Jacs financieel spreekuur

Persoonlijk online consult

Zit jij op dit moment met een vraag waarin geld een rol speelt? Bijvoorbeeld over inkomen, pensioen, schulden, hypotheek, sparen, beleggen, financiële planning, studiekosten of een testament?

Ervaren en veelzijdig financieel expert Jac Mertens helpt je graag in een persoonlijk online gesprek van een half uur met tips waar je wat aan hebt. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Veel mensen praten er niet graag over, maar geld speelt een rol bij vrijwel alles in je leven. Hoe je omgaat met geld? Dit kan het verschil maken tussen dagelijks piekeren over te weinig geld of het beheersbaar houden en opbouwen van een buffer voor nu en later.  

Jac Mertens vindt het leuk om je inzicht te laten krijgen in je financiële situatie en in mogelijkheden waarop jij je geld voor je kunt laten werken. Zijn motto: laat je eigen geld en kennis meer en beter renderen.

Of het nu gaat over inkomsten, pensioen, schulden, hypotheek, sparen, beleggen, financiële planning, investeren in jezelf of in je eigen bedrijf, tijdens het gratis financieel spreekuur helpt Jac je gegarandeerd een stap verder.

Jac Mertens heeft een lange carrière achter de rug als financieel adviseur, vermogensbeheerder en financieel coach. Hij weet als geen ander dat de manier waarop wij omgaan met geld het verschil kan maken tussen royaal leven of alleen maar óverleven. Hij helpt mensen graag om daarvoor de goede afwegingen te maken. 

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Woensdag 12 juni 2024 14:00-15:30

Stel de goede vraag!

Wandelworkshop in het Vondelpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Hoe je de goede vraag stelt gaan we tijdens de wandelworkshop van Els Breedveld meemaken.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in het Vondelpark (startpunt De Roos)

Meer informatie

Vragen stellen in een gesprek is belangrijk. In een gesprek maak je contact met elkaar, wissel je informatie uit, los je problemen op, en nog veel meer zaken die ervoor zorgen dat we bijvoorbeeld leren van elkaar en kunnen verbeteren. Van het ene gesprek hangt meer af van het andere gesprek. En bij een gesprek waar je zelf goed uit de verf wilt komen en informatie wilt halen wil je naast de juiste dingen zeggen óók de juiste vragen stellen. In deze workshop gaan we hiermee oefenen. We oefenen de voorbereiding van het gesprek, hoe je goed luistert én met welke soort vragen je de antwoorden krijgt waar je naar op zoek bent. Zo zal je gesprekspartner zich gehoord voelen en uitgenodigd worden om de informatie te geven waar jij naar op zoek bent. Iedereen verdient aandacht en feedback. Oprechte belangstelling en de juiste vragen zullen hiertoe bijdragen.

Els Breedveld heeft tijdens haar werk in vele verschillende functies als leidinggevende en teamlid veel gesprekken gevoerd. Ook is zij opgeleid als coach. Els vind dat de basis van samenwerken en coachen een goed gesprek is. Belangrijk genoeg om er aandacht aan te besteden!

Deze wandelworkshop vindt plaats in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in het Vondelpark (startpunt De Roos)

Deelnemer wandelworkshop aan het woord

De presentatie en de uitleg van Els was heel duidelijk.

Helder verhaal. En goed om het in de praktijk te doen!

Goede vibe van Els Breedveld, in korte tijd een complex onderwerp uitgelegd.

De presentatie en de uitleg van Els was heel duidelijk


Woensdag 12 juni 2024 11:00–12:30

Je triggers onderzoeken met Margret

Persoonlijk online consult

Margret Kaandorp is een lichaamsgerichte coach/therapeut met een medische achtergrond. Ze krijgt zelf goede energie wanneer ze ziet hoe iemand meer zichzelf wordt en meer tevreden wordt met het leven. Het proces daarnaar toe begint door je triggers te onderzoeken en daar je minder of niet door belemmerd te voelen.

Altijd veilig en ontmoetend.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Wat triggert jou in je dagelijks leven? Zie je daar een patroon in waar je nieuwsgierig naar bent omdat je er last van hebt? Raak je getriggerd door bepaalde mensen of in bepaalde situaties? Een trigger is een herinnering aan een voorval wat vroeger gebeurde en niet goed voor je was, maar waar je toen geen invloed op had. Je begrijpt het zelf niet waarom iets jou raakt en een ander neutraal blijft. Ik kan je daar uitleg over geven, maar beter en duurzamer omdat het beklijft, je laten ervaren hoe je daar minder last van gaat krijgen. Daarvoor gebruik ik elementen van de Pessomethode van Al en Diana Pesso/Boyden naast de inzichten en het werk van traumaspecialisten zoals Bessel van der Kolk en Janina Fisher.  

Lichaamsgericht therapeut en coach Margret Kaandorp helpt je door haar eigen leerproces, opleidingen en liefdevolle wijsheid richting meer energie, verbinding en plezier in je leven.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemers Margret aan het woord

Plezierig, interessant als methode ook. Als je begint in het hier en nu, ontdek je toch altijd weer hoe verweven je beleving nu is met oude draden in je geschiedenis. Dat verheldert en relativeert.

Ik vond het een verfrissende aanpak, was blij verrast, voelt als het bij de kern aanpakken van waar ik tegenaan loop. Weer ervaren wat mijn grootste verlangens zijn en dat je door een gedachtensprong eigenlijk die verlangens al kan vervullen, zelf.

Woensdag 12 juni 2024 09:00-10:30

Zicht op je zorgen met Oscar

Persoonlijk online advies

Maak jij je weleens grote zorgen? Over de wereld, een dierbare of over jezelf? 

Oscar Westra van Holthe, de systemisch coach van de Zuidas, denkt graag met je mee. Samen met jou zoekt hij naar waar jouw zorgen in de essentie om draaien

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Als mens leven we in systemen. Zo hebben we een familiesysteem. En leven we in een wereld met (te veel) politiek-maatschappelijk geïnstitutionaliseerd onrecht. 

Leven in systemen met dynamieken van dader en slachtofferschap is niet altijd even makkelijk. Want wie veel voelt of nadenkt, raakt het spoor al snel bijster. We voelen ons niet gezien. We raken overweldigd. En dat is –gek genoeg– gezond. 

“In een getraumatiseerde samenleving gezond blijven, dat kan eigenlijk niet.” 

Samen met Oscar leg je de patronen van jouw zorgen bloot. Wat kan er op de achtergrond spelen? Wat ligt eronder? En waar is het een gezonde reactie op? 

Je wordt geadviseerd door Oscar Westra van Holthe, de oprichter van Teamcoach Zuidas. Hij is onder meer bekend van Sander en de Kloof. Ook zijn meerdere documentaires over zijn begeleiding gemaakt, zoals De Onbewuste Dans of De derde helft.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over vier weken heb je weer een kans!

Deze coachsessie vindt plaats in Zoom.

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemer persoonlijk consult aan het woord

Erg blij dat ik het heb gedaan. Oscars manier van kijken naar zaken kan nieuwe perspectieven voor mij openen. Ik vond het een fijn gesprek, voelde me gehoord en begrepen. 

Dat ik dichter op mijn gevoelens moet gaan zitten en dat dat 'een van de knopjes is waar ik (óók) aan moet draaien'.

Dinsdag 11 juni 2024 09:00-10:30

LinkedIn met Eric

Persoonlijk online advies

Zoek je naar manieren om je LinkedIn-profiel te verbeteren? Wil je effectiever netwerken of je professionele aanwezigheid versterken? Met meer dan 15 jaar ervaring op LinkedIn, bied Eric van de Graaff praktische, 1-op-1 coaching om je LinkedIn-vaardigheden en profiel te verbeteren.

LinkedIn specialist Eric van de Graaff gaat je helpen met een doeltreffend LinkedIn profiel. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Een doeltreffend LinkedIn-profiel is essentieel in de hedendaagse professionele wereld. Het gaat om meer dan alleen je werkervaring; het is een platform om je professionele identiteit te tonen en te netwerken. Veel professionals vinden het echter lastig om hun profiel optimaal te benutten.

In deze persoonlijke coachingssessies deelt Eric zijn inzichten en ervaringen. We kijken naar wat je wil bereiken en hoe je je profiel kunt verbeteren, effectief kunt netwerken en je professionele aanwezigheid kunt vergroten.

Eric van de Graaff is LinkedIn specialist en heeft een achtergrond als marketingmanager en ontwikkelaar van leerarchitecturen. Ontwikkelt eigen cursussen op het gebied van AI.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemer persoonlijk consult aan het woord

Geweldig, ik wist niet dat LinkedIn zoveel mogelijkheden had. En vooral de eenvoudige en hands-on uitleg van Eric heeft mij veel geholpen.

Maandag 10 juni 2024 16:00-17:30

Doorbreek je relatiepatronen met Sabien

Persoonlijk online advies

Loop je al langere tijd vast in de relatie met je geliefde, vriend(in), familielid of collega? Bots je telkens tegen dezelfde patronen aan en lukt het je niet om nader tot elkaar te komen? Vind je het lastig om te zeggen wat je behoeften, verlangens en grenzen zijn? Of wil je graag meer verdieping?

Relatiecoach Sabien Rodenbach beantwoordt maandelijks jouw vragen op het gebied van relaties. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Relaties kunnen je maken en breken. Als het niet botert tussen jou en de ander kan dat voor veel stress, frustratie en pijn zorgen. Je kan er zelfs ziek van worden. 

Conflicten komen vaak voort uit verwachtingen die we van elkaar hebben. In plaats van dat we die uitspreken gaan we ervanuit dat de ander wel weet wat wij willen en dat die feilloos onze signalen kan opvangen. Ook vullen we vaak in wat de ander denkt of voelt. Op basis van wat we zelf denken en voelen in plaats van dat aan de persoon zelf te vragen. Dat zou een hoop ellende en gedoe voorkomen!   

Sabien Rodenbach luistert naar je zonder oordeel, houdt je een spiegel voor en daagt je uit zodat je meer inzicht in jezelf krijgt. 

Wat is jouw aandeel in de relatie? Hoe communiceer je als het “spannend” wordt? Welke (onbewuste) overlevingsmechanismes zet je daarbij in en welk effect heeft dat op de ander? Wat zou je graag anders willen? 

Sabien Rodenbach is naast relatiecoach en levenscoach ervaringsdeskundige op het gebied van narcisme/codependency, emotioneel misbruik, verslavingen, pesten, grensoverschrijdend gedrag thuis en op de werkvloer en ADD/HSP.  Hiervoor was ze werkzaam als videograaf, regisseur, presentator en workshop docent.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemer persoonlijk consult aan het woord

Bedankt voor het luisteren en de erg goede adviezen. Geweldig dat Sabien mij in 30 minuten zo goed heeft geholpen!

Dinsdag 28 mei 2024 16:00–17:30

Shereens loopbaanconsult

Persoonlijk online advies

Zit je met een vraag over je volgende loopbaanstap of loop je aan tegen een praktische vraag tijdens jouw zoektocht naar nieuw werk?

Leg hem voor aan loopbaan- en stijlcoach Shereen Leissius. In een gratis persoonlijk consult van 30 minuten helpt ze jou een stap verder in de goede richting!

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Je bent op zoek naar nieuw werk. Dan komen er allerlei vragen op je af.

Bijvoorbeeld: Wil ik eigenlijk wel verder in het soort werk dat ik altijd deed? Wat zou ik óók kunnen doen? Welk werk zou dan bij mij passen, en welk soort werkgever?

Maar ook: Hoe vind ik leuk en passend werk.? Hoe zorg ik dat ik aan tafel kom bij een werkgever. Ze zeggen dat ik meer kans maakt als ik een 'kruiwagen' hebt, maar hoe pak ik dat dan aan? Hoe zorg ik dat ik in mijn sollicitatie goed uit de verf kom, hoe kan ik me daar het beste op voorbereiden?

Dit zijn maar een paar voorbeelden van vragen waar loopbaancoach en stylist Shereen Leissius jou bij kan helpen in een persoonlijk online gesprek van 30 minuten.

Shereen Leissius houdt zich haar hele werkende leven al bezig met coachen, stylen en adviseren van mensen op gebied van werk en op persoonlijk vlak. Ze houd ervan om mensen te ondersteunen in het maken van keuzes in hun loopbaan. Het vergroten van zelfvertrouwen staat hierbij voor haar centraal.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemers loopbaanconsult Shereen aan het woord

Shereen was doortastend en het online consult was verhelderend.

Ik heb de dingen beter op een rij gekregen.


Maandag 27 mei 2024 16:00–17:30

Gewoon Hanneke

Persoonlijk online advies

Omdat "gewoon" jezelf zijn en jezelf kennen nog zo gewoon niet is. En keuzes maken daardoor heel lastig kan zijn.

Levens- en loopbaancoach Hanneke Bal  helpt jou graag - in een gratis persoonlijk consult van 30 minuten - een eindje op de goede weg.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Niet weten of twijfelen is het begin van alle wijsheid! (Descartes).

Twijfelen is onderzoeken en uiteindelijk ontdekken, wie jij bent en wat jij wilt.

Te lang blijven twijfelen leidt tot niets. Je blijft rondjes rijden op de rotonde. 

In een coachgesprek van 30 minuten plaatst Hanneke een stopbord op de rotonde: Verboden rondjes te rijden.

Hanneke helpt jou om een afslag te kiezen, richting jouw bestemming. 

Hanneke Bal is loopbaancoach, trainer, voorlichter, adviseur en spreker. Zij is klantgericht  en werkt bij het regionaal mobiliteitsteam Zaanstreek- Waterland als freelancer. Hanneke is aangesloten bij de NOBCO en actief als loopbaancoach bij de FNV.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemers advies Hanneke aan het woord

Ik vond het een heel leuk gesprek! Met in korte tijd een grote diversiteit aan onderwerpen en goede adviezen.

Denk omgekeerd - niet: hoe pas ik bij een vacature. Maar: wie ben ik en welke vacature past bij mij, en wat breng ik mee? Ga uit van wie je bent, wat je wilt, en waar je blij van wordt.

Vrijdag 24 mei 2024 10:00-12:00

Pak de regie over je loopbaan!

Workshop in het Zaanhotel bij Netwerkcafé Zaanstad

In deze workshop vertelt loopbaancoach Vera Ros hoe je als werkzoekende uit de comfort zone en in de actiestand komt.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in het Zaanhotel in Zaandam

Meer informatie

Vijftigers hebben de toekomst op de arbeidsmarkt! Zij brengen immers veel talenten, kennis en ervaring mee. Maar je moet die kansen wel zien en daar werk van maken. Job- en loopbaancoach Vera Ros weet uit eigen ervaring dat dat een stuk makkelijker klinkt dan het is.

Vind je het bijvoorbeeld lastig om écht in actie en uit je comfort zone te komen? Vraag je je af welk werk nog meer bij jou past en hoe je dat kunt bereiken? Of wil je tips over solliciteren en netwerken? In deze workshops hoor je hier meer over en ga je in oefeningen met elkaar aan de slag.

De loopbaan van Vera Ros kende ups en downs en koerswisselingen. Zij zet haar persoonlijke ervaringen en voorbeelden uit haar coachpraktijk in om anderen te inspireren en in beweging te brengen.

LET OP: Deze workshop wordt gegeven in het Zaanhotel, Ebbehout 22, 1507 EA Zaandam (vlakbij  het Station). Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, betaald parkeren in de omgeving.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie.

De workshop is in een groep van maximaal 16 deelnemers, dus meld je snel aan!

> Ik doe mee in het Zaanhotel in Zaandam

Deelnemers workshop Vera aan het woord

Energie van Vera en ook haar praktische aanpak.

Top! Praktisch en informatief niet alleen maar succes stories.

Dat je gestimuleerd wordt om uit je comfort zone te komen.

Donderdag 23 mei 2024 09:00–10:30

Richting met Tom

Persoonlijk online consult

Sta je op een kruispunt in je professionele leven en heb je geen idee welke richting je op moet? Op zoek naar hoe die richting er uitziet en hoe je daarachter komt?

Tom Albertsma neemt je tijdens een gratis persoonlijk online consult van 30 minuten mee in je eigen wereld van creatie en hoe je eigen bewustzijn, inspiratie en creatie kunt inzetten naar je nieuwe werkelijkheid.

Voorwaarde om mee te doen is om EERST  de BluePrint Scan te doen en een impressie van jezelf te ontvangen.  Dit kost je 15 minuten. getyourfreeblueprint.com. Neem je verslag mee naar je sessie.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

"Na jarenlang hard werken, is het tijd om die droombaan te realiseren. Je wilt nu de echte stap nemen naar jouw toekomst. En hoe ziet die toekomst of droombaan er dan uit? Wat houd je daarin tegen? Hoe krijg je daar meer bewustzijn op?

Om ruimte te creëren hebben we richting nodig. Zonder richting is er alleen stilstand. Het gaat erom onze inspanningen te richten op de dingen die we werkelijk kunnen beïnvloeden. Zaken krijgen zin als we richting geven, dan ontstaat ruimte voor groei. Richting verbindt en stelt ons in staat om vruchtbaar samen te werken. Richting geeft ons vrijheid. Het is geen vast punt, maar een continue beweging.

Klaar om je zelf te ontdekken?

Voorwaarde om mee te doen is om EERST  de BluePrint Scan te doen en een impressie van jezelf te ontvangen.  Dit kost je 15 minuten. getyourfreeblueprint.com. Neem je verslag mee naar je sessie.

Tom Albertsma heeft in zijn werkzame leven verschillende rollen in de IT bekleed. Zijn ware passie ligt in het begeleiden van mensen op hun pad naar persoonlijke ontwikkeling. Als ervaren trainer, consultant en coach bij Sound of Life heeft hij zich toegewijd aan het begeleiden van mensen om weer in contact te komen met hun authentieke zelf. Met expertise in training en ontwikkeling, persoonlijke begeleiding, loopbaanevaluatie en coaching, is Tom jouw partner. 

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Donderdag 23 mei 2024 16:00–17:30

Inzicht met Reinier

Persoonlijk online consult

Heb je in jouw leven of zoektocht naar nieuw werk telkens last van eenzelfde probleem? 

Coach Reinier Kelderman laat je tijdens een gratis persoonlijk online consult van 30 minuten inzicht krijgen in je probleem en ervaren waar de oplossing ligt.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Loop jij in jouw leven of zoektocht naar werk steeds tegen dezelfde vraagstelling of een terugkerend probleem of patroon aan? En vind je het moeilijk om de betreffende vraag te beantwoorden, het probleem op te lossen of het patroon te doorbreken?

Dan helpt organisatieadviseur en coach Reinier Kelderman je in een kort online consult om daar inzicht in te krijgen. Dat doet hij de opstellingen-methode. Daarmee word je je bewust van de onbewuste kennis die je al hebt om tot een goede oplossing te komen voor jouw vraag of dilemma.

Voorbeelden van zulke vragen zijn: ‘hoe kijkt een toekomstige werkgever naar mij’, ‘ik weet niet wat voor werk ik wil doen’, ‘ik vind het lastig om keuzes te maken’ en ‘ik ben onzeker’.

Reinier Kelderman is organisatieadviseur, interim-manager en coach. In zijn organisatieadvieswerk bekijkt hij organisaties als een systeem en gebruikt hij veelvuldig de opstellingen-methode. Met deze methode helpt hij ook individuele personen om inzicht te krijgen in de moeilijke situaties die zich voordoen in hun leven, werk en familie.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Woensdag 22 mei 2023 16:00–17:30

Vraag het aan Vera

Persoonlijk online advies

Werk zoeken is gewoon hard werken. Heb je behoefte aan input van iemand die daar zelf veel ervaring mee heeft?

Job- en loopbaancoach Vera Ros helpt je tijdens een gratis persoonlijk online consult van 30 minuten graag weer verder op weg.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Vijftigers hebben de toekomst op de arbeidsmarkt! Zij brengen immers veel talenten, kennis en ervaring mee. Maar je moet die kansen wel zien en daar werk van maken. Jobcoach Vera Ros weet uit eigen ervaring dat dat een stuk makkelijker klinkt dan het is.

Vind je het bijvoorbeeld lastig om écht in actie en uit je comfort zone te komen? Vraag je je af welk werk nog meer bij jou past en hoe je dat kunt bereiken? Of wil je tips over solliciteren en netwerken?

Laat je dan in een persoonlijk online gesprek van 30 minuten met Vera motiveren om een volgende stap te zetten.

Vera Ros maakte switches naar journalistiek, jobcoaching en nu naar ondernemerschap. Door vallen en opstaan ontdekte zij hoe elke ervaring je iets nieuws kan brengen en dat je nooit bent uitgeleerd. Zij is nieuwsgierig naar jouw verhaal en helpt je graag op weg.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemers persoonlijk consult aan het woord

Vera luisterde goed en gaf goede tips.

Vera was heel helder over mijn Linkedin profiel. Zij vond het te breed geschreven waardoor mijn kwaliteiten een beetje naar de achtergrond verdwijnen.

Geleerd om goed dingen uit te zoeken als je voor jezelf wilt beginnen en ondernemersplan schrijven.

Woensdag 22 mei 2024 14:00-15:30

Slim omgaan met je energie

Wandelworkshop in het Vondelpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Gediplomeerd instructeur Bas-Jan de Bruijn laat je kennismaken met ChiWalking, een vorm van lopen die je behoedt voor blessures en je helpt efficiënt met je energie om te gaan.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in het Vondelpark (startpunt De Roos)

Meer informatie

Tijdens de pandemie bestreden veel mensen de stress van het binnen zitten en online werken met een van de weinige dingen die je toen nog kon doen: wandelingetjes maken.

Wandelen is een geweldige manier lichamelijke inspanning te combineren met geestelijke ontspanning. En als je het regelmatig doet, is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Dat geldt helemaal voor ChiWalking, een vorm van lopen die je behoedt voor blessures.

In deze workshop laat gediplomeerd instructeur Bas-Jan de Bruijn je ervaren hoe ChiWalking je slim laat omgaan met je energie, waardoor je moeiteloos en pijnvrij voor je plezier kunt lopen.

ChiWalking is geschikt voor iedereen. Voor beginners die direct goed willen leren wandelen, vanaf elke leeftijd. Voor geoefende lopers die blessuregevoelig zijn en pijnvrij willen gaan of blijven lopen. Voor geoefende lopers die sneller willen worden. En ook voor mensen met burn-out of gezondheidsklachten waarvoor lopen door de dokter wordt geadviseerd.

Bas-Jan de Bruijn (Loop Hard met Bas-Jan) ontdekte op zijn 47ste het hardlopen. Toen zijn onervaren looptechniek leidde tot blessureleed werd hij gewezen op Danny Dreyer’s boek ‘ChiRunning’. De andere manier van bewegen en beleven sprak hem direct aan. In 2019 rondde hij de opleiding tot ChiRunning ChiWalking Instructeur af. Bas-Jan brengt zijn liefde en ook zijn passie voor het hardlopen en wandelen nu graag over op anderen.

Deze wandelworkshop vindt plaats in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in het Vondelpark (startpunt De Roos)

Deelnemers wandelworkshop aan het woord

Goede leerzame sessie omtrent chi walking! 

Bas Jan had een helder en duidelijk verhaal en ook tijdens de workshop leuke mensen ontmoet.

Bewustwording van gebruik van je energie en ontspanning tegelijkertijd

Goede instructie en ook persoonlijke aandacht voor je houding.

Nieuwe inzichten gekregen in het zo efficiënt mogelijk en blessurevrij wandelen door te letten op mijn houding en manier van lopen.

Dinsdag 21 mei 2024 10:00-11:00

Hoe oprecht energiek ben jij?

Workshop Online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

De kracht van verandering zit in iedereen. Soms is er meer tijd, veel liefde en een luisterend oor nodig om dat weer te mogen ervaren. Esther van der Tak gaat graag met je mee op ontdekkingsreis. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in Sterrenzicht in Utrecht

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

Deze workshop neemt je mee in het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Tijdens de praktische workshop wisselen we theorie en eigen ervaringen af met het zelf actief aan de slag gaan met elkaar.

Iedereen staat centraal en hoe mooi is het als we met elkaar ontdekken waar je in je leven invloed op zou kunnen hebben en waar je stappen kan gaan zetten die je antwoord geven over hoe Oprecht Energiek je in de kern bent.

Het levensmotto van Esther is “Always be real, I am not perfect but I am always myself”!

Esther van der Tak is een mensenmens puur sang en zet zich graag maatschappelijk in voor anderen.

Ondernemersdochter, moeder van Ash en opvoeder van Jack the cat. Verder een beetje “prettig gestoord”,

Esther is oprecht en energiek, heeft geen eelt op haar ellebogen, doet niet aan gelul, maar ga keihard voor zaken waarin zij gelooft.

"Onvoorwaardelijke liefde aan mensen, die net als ik, zichzelf durven te zijn.".

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in Sterrenzicht in Utrecht

> Ik schrijf me in voor online deelname

Dinsdag 21 mei 2024 11:15-12:30

Solliciteren 2.0: Game-based assessments

Workshop in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Het nieuwe solliciteren, hoe ziet dat eruit? Een ouderwets cv en motivatiebrief wordt al lang niet meer overal gevraagd. In deze workshop neemt Willemijn van Oort je mee in en bereid je voor op solliciteren 2.0, met onder andere game-based assessments en skills based matching.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in Sterrenzicht in Utrecht

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. Hoe bedrijven hun werving en selectie insteken, blijft daar niet op achter. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van innovatie recruitmentmethodes zoals game-based assessments of Artificial Intelligence. Heb je hier nog helemaal geen kennis van? Geen paniek! 

In deze workshop gaan we dieper in op wat je allemaal tegen kan komen in het sollicitatieproces. En we leggen je uit hoe deze vernieuwende recruitmentmethodes in jouw voordeel kunnen werken. We bespreken onder andere hoe techniek kan bijdragen aan eerlijkere kansen op de arbeidsmarkt.

Om een keer kennis te maken met een van deze methodes, krijgen deelnemers van de workshop na afloop de mogelijkheid om zelf een game-based assessment te maken. Zo krijg je objectief inzicht in jouw talenten!

In haar werk als recruiter heeft Willemijn van Oort honderden cv’s mogen beoordelen. De conclusie? Een cv zegt niet alles! Dus is ze gaan kijken naar innovatievere methodes. Nu adviseert ze aan gemeentes, zakelijke dienstverlening en de zorg over hoe ook zij hun recruitmentprocessen eerlijker en slimmer kunnen inrichten.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in Sterrenzicht in Utrecht

> Ik schrijf me in voor online deelname

Vrijdag 17 mei 2024 13:30-16:00

Opstellen en openstellen

Workshop in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Leer en ondervind in de workshop van organisatieadviseur Reinier Kelderman hoe je met de opstellingen-methode terugkerende situaties positief verandert.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in Pand P

Meer informatie

Loop jij in jouw werk of in je privésituatie steeds tegen dezelfde vraagstelling of een terugkerend probleem of patroon aan? En vind je het moeilijk om de betreffende vraag te beantwoorden, het probleem op te lossen of het patroon te doorbreken?

Dan kan de opstellingen-methode misschien wat voor jou zijn. Bij deze methode kun je ervaren wat er nodig is om een steeds terugkerende situatie positief te veranderen. De onbewuste kennis wordt in een opstelling namelijk bewust gemaakt en hierdoor is het mogelijk om te ervaren wat een goede oplossing is voor een vraag of dilemma.

Hoe dat in zijn werk gaat, leer en ondervind je in de workshop van organisatieadviseur Reinier Kelderman: “Tijdens een opstelling nemen personen de plaats in van familieleden, gebeurtenissen, organisaties of organisatieonderdelen, collega’s, je persoonlijke kansen en kwaliteiten.

Dit maakt het mogelijk om te zoeken naar oplossingen en nieuwe invalshoeken uit te proberen en deze dan ook meteen te ervaren en te voelen.

De beste manier om kennis te maken met opstellingen, is de methode in praktijk brengen! Dat doen we samen aan de hand van een thema dat jij of een van de andere deelnemers aanvoert.”

Enkele voorbeelden van vraagstellingen voor een opstelling zijn: ‘hoe kijkt een toekomstige werkgever naar mij’, ‘ik weet niet wat voor werk ik wil doen’, ‘ik vind het lastig om keuzes te maken’ en ‘ik ben onzeker’.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in voor deze interactieve workshop!

 Je kunt ook meedoen zonder zelf een persoonlijke kwestie voor te leggen.

Reinier Kelderman  is organisatieadviseur, interim-manager en coach.  In zijn organisatieadvieswerk bekijkt hij organisaties als een systeem en gebruikt hij veelvuldig  de opstellingen-methode, waarvoor hij opleidingen volgde bij het Bert Hellinger Instituut

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken in Pand P .

> Ik doe mee in Pand P

Deelnemers workshop Reinier aan het woord


Fijn is dat ik met Reinier in een vrij korte tijd tot een waardevolle inzicht ben gekomen.

Ik oefen in achteruit leunen voor sollicitatiegesprekken. Ondertussen screen ik de vacatures. Mijn snelheid en actieve houding mogen er zijn . In communicatie mag ik meer rust overbrengen. Hierdoor krijgt de gevoelsmatige kant van een gesprek meer ruimte. Ik zie het nu niet alleen. Ikbegin het ook lichamelijk beter te voelen. Goed werk van Reinier!

Donderdag 16 mei 2024 09:00–10:30

Bepaal je focus met Arjen

Persoonlijk online consult

Heb je focus nodig op je zoektocht naar werk? Arjen van Hemert  helpt je om die focus te krijgen.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Veel vijftigplus werkzoekers hebben het idee er alleen voor te staan. Terwijl focus vinden, werken aan je vaardigheden en je zoektocht naar werk veel beter gaat als iemand je helpt.

Zodat je aan je softskills kunt werken, je focus helder krijgt en met nieuwe moed en zelfvertrouwen gaat solliciteren.

Arjen van Hemert heeft een jarenlange ervaring als coach bij de Werkestafette van de Stichting Werken voor Elkaar. En als coach  bij DAATlab waar hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hielp om data-analist te worden.

Arjen van Hemert heeft een jarenlange ervaring als coach bij de Werkestafette van de Stichting Werken voor Elkaar. In zijn laatste baan was hij coach bij DAATlab waar hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hielp om data-analist te worden.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemer aan het woord

Ik ga nu proactief contacten leggen met organisaties bedrijven die mogelijk interesse in mij hebben.

Nu weet ik hoe ik mijn linkedin account moet bijstellen om gevonden te worden.

Woensdag 15 mei 2024 09:00–10:30

Veranderen met Alexandra

Persoonlijk online consult

Alexandra loopt op een luchtige manier, hier en daar met een kwinkslag of soms confronterend met je mee in jouw aanzet tot een (gedrags)verandering. 

Wil je iets aanpakken of het roer omgooien? Bespreek het lcoach Alexandra van der Vis. In een gratis persoonlijk consult van 30 minuten helpt ze jou een stap verder in de goede richting!

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Zit er in je achterhoofd een stemmetje die je blijvend herinnert aan iets wat je eigenlijk al lang had willen aanpakken? Of, ben je er recent achter gekomen, dat  ergens het roer om moet? Alexandra van der Vis helpt je een start hiermee te maken. 

Dit kan gaan over zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling,  je werk -of het niet hebben daarvan-, wensen en verwachtingen, privé-situatie, relaties/netwerk etc. 

Alexandra coacht 1-op-1. Hierdoor wordt er vlot tot de kern gekomen, je [ver]krijgt inzichten en handvatten om je veranderingsproces een goede start te geven en vol te gaan houden. Jij bent de enige die dat kan. Jij hebt de regie over je [dagelijks] leven.

Wat wil jij veranderen? 

(Paarden)coach Alexandra van der Vis helpt jou een eerste aanzet te maken tot (gedrags) verandering. Alexandra loopt op een luchtige manier, hier en daar met een kwinkslag of soms confronterend met je mee .

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Woensdag 15 mei 2024 16:00–17:30

Kanskijken met Karina

Persoonlijk online consult

Je verlangt naar leuk werk, werk dat écht bij je past. Maar je ziet op dit moment even niet meer hoe je daarmee verder komt.

Dan zit je goed bij ontwikkelcoach Karina de Groot. Zij laat je in een persoonlijke consult van een half uur kansen ontdekken om jouw verlangen waar te maken.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Je zit vast. Het lijkt of je midden in dichte mist staat, je ziet niet meer welke kant je op kunt.

Je voelt een sterk verlangen om verder te komen in jouw zoektocht naar nieuw werk. Werk waarin je jouw ervaring en talenten kunt laten gelden, waar je lol in hebt. 

Maar je ziet op dit moment even geen kansen meer. 

Ontwikkelcoach Karina de Groot is fan van Einsteins tegeltjeswijsheid: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. 

Zij helpt jou met een duidelijke en directe aanpak om met nieuwe ogen naar jezelf te kijken. En van daaruit richting te vinden en stappen te zetten om jouw verlangen naar leuk en vervullend werk waar te maken.

Karina de Groot (Buffelcoaching.com) was het na jarenlange ervaring in de uitzendbranche zat om 'vierkante mensen in ronde vacatures te stoppen'. Ze gelooft dat als je werk zoekt dat aansluit bij je aanleg, je daar vanzelf succesvol in wordt. Stop met buffelen, start met leven!

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Dinsdag 14 mei 2024 14:00-15:30

Deelcirkel: Werk

Workshop in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Deel je ervaringen, gedachten en gevoelens rondom het thema WERK. Vanaf april is er elke maand een werkcirkel met gelijkgestemden waarbij we elkaar inspireren, motiveren en ondersteunen. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in De Roos

Meer informatie

Baal je ervan dat je geen werk hebt? Komen de muren thuis op je af? Vind je het moeilijk om in actie te komen? Heb je nachtmerries over je laatste werkgever? Lukt het niet om je eigen bedrijf op te zetten en
zichtbaar te worden? Maak je je zorgen over wat je gaat doen na je pensioen? Of zie je juist meer mogelijkheden door minder of geen werk? 

In de werkcirkel met gelijkgestemden gaan we elkaar inspireren, motiveren en ondersteunen. 

Na een korte meditatie word je uitgenodigd om te delen wat er in je leeft. We luisteren naar elkaar met compassie en zonder oordeel. Vanuit de positieve intentie: Ik ben ok, jij bent ok!

Als je iets vanuit je hart deelt raakt dat vaak ook een ander. Hij herkent iets wat eerder nog verborgen was en nu het licht mag zien. Voorbij de gevoelens van angst, boosheid, schaamte en schuld. En dat lucht op! Delen is helen.  

Sabien biedt je ook tools aan om met meer mildheid naar jezelf te kijken of om niet meer dienende patronen los te laten, als daar behoefte aan is. Zoals een oefening om je innerlijke criticus een toontje lager te laten zingen.    

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt, bestaat de groep uit maximaal 8 personen. 

Sabien Rodenbach is naast relatiecoach en levenscoach ervaringsdeskundige op het gebied van narcisme/codependency, emotioneel misbruik, verslavingen, pesten, grensoverschrijdend gedrag thuis en op de werkvloer en ADD/HSP.  Hiervoor was ze werkzaam als videograaf, regisseur, presentator en workshop docent.

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. We gebruiken de Balkonkamer. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in De Roos

Deelnemer aan het woord

Alles wat betreft werk begin en eindigt bij jezelf. dit eigen terrein verdient bescherming, aandacht en geeft je de energie. Energie voor jezelf bewaren, juist in relatie tot werk, dat maakt dat de ander op jou kan inspelen, bouwen en ook zichzelf zijn

Dinsdag 14 mei 2024 09:00-10:30

LinkedIn met Eric

Persoonlijk online advies

Zoek je naar manieren om je LinkedIn-profiel te verbeteren? Wil je effectiever netwerken of je professionele aanwezigheid versterken? Met meer dan 15 jaar ervaring op LinkedIn, bied Eric van de Graaff praktische, 1-op-1 coaching om je LinkedIn-vaardigheden en profiel te verbeteren.

LinkedIn specialist Eric van de Graaff gaat je helpen met een doeltreffend LinkedIn profiel. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Een doeltreffend LinkedIn-profiel is essentieel in de hedendaagse professionele wereld. Het gaat om meer dan alleen je werkervaring; het is een platform om je professionele identiteit te tonen en te netwerken. Veel professionals vinden het echter lastig om hun profiel optimaal te benutten.

In deze persoonlijke coachingssessies deelt Eric zijn inzichten en ervaringen. We kijken naar wat je wil bereiken en hoe je je profiel kunt verbeteren, effectief kunt netwerken en je professionele aanwezigheid kunt vergroten.

Eric van de Graaff is LinkedIn specialist en heeft een achtergrond als marketingmanager en ontwikkelaar van leerarchitecturen. Ontwikkelt eigen cursussen op het gebied van AI.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemer persoonlijk consult aan het woord

Geweldig, ik wist niet dat LinkedIn zoveel mogelijkheden had. En vooral de eenvoudige en hands-on uitleg van Eric heeft mij veel geholpen.

Maandag 13 mei 2024 16:00-17:30

Doorbreek je relatiepatronen met Sabien

Persoonlijk online advies

Loop je al langere tijd vast in de relatie met je geliefde, vriend(in), familielid of collega? Bots je telkens tegen dezelfde patronen aan en lukt het je niet om nader tot elkaar te komen? Vind je het lastig om te zeggen wat je behoeften, verlangens en grenzen zijn? Of wil je graag meer verdieping?

Relatiecoach Sabien Rodenbach beantwoordt maandelijks jouw vragen op het gebied van relaties. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Relaties kunnen je maken en breken. Als het niet botert tussen jou en de ander kan dat voor veel stress, frustratie en pijn zorgen. Je kan er zelfs ziek van worden. 

Conflicten komen vaak voort uit verwachtingen die we van elkaar hebben. In plaats van dat we die uitspreken gaan we ervanuit dat de ander wel weet wat wij willen en dat die feilloos onze signalen kan opvangen. Ook vullen we vaak in wat de ander denkt of voelt. Op basis van wat we zelf denken en voelen in plaats van dat aan de persoon zelf te vragen. Dat zou een hoop ellende en gedoe voorkomen!   

Sabien Rodenbach luistert naar je zonder oordeel, houdt je een spiegel voor en daagt je uit zodat je meer inzicht in jezelf krijgt. 

Wat is jouw aandeel in de relatie? Hoe communiceer je als het “spannend” wordt? Welke (onbewuste) overlevingsmechanismes zet je daarbij in en welk effect heeft dat op de ander? Wat zou je graag anders willen? 

Sabien Rodenbach is naast relatiecoach en levenscoach ervaringsdeskundige op het gebied van narcisme/codependency, emotioneel misbruik, verslavingen, pesten, grensoverschrijdend gedrag thuis en op de werkvloer en ADD/HSP.  Hiervoor was ze werkzaam als videograaf, regisseur, presentator en workshop docent.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemer persoonlijk consult aan het woord

Bedankt voor het luisteren en de erg goede adviezen. Geweldig dat Sabien mij in 30 minuten zo goed heeft geholpen!

Maandag 13 mei 2024 14:00-15:00

Wat brengt jou in beweging?

Workshop in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Solliciteren en het aangaan van een nieuwe uitdaging, is al een uitdaging op zich. Dit gaat gepaard met uitdelen en incasseren. Oscar Plomp en Melissa Heisterkamp gaan je helpen met nieuwe uitdagingen.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in De Roos

Meer informatie

Heb jij moeite met het incasseren of weet jij niet hoe je de ander kan raken?  Met boksen als metafoor ontdek je welke bewegingen je geneigd ben te maken en of die helpend of belemmerend zijn in het aangaan van nieuwe uitdagingen. Door letterlijk in beweging te komen zul je nieuwe inzichten over jezelf en de te nemen stappen opdoen.

Autonomie en passie (werken vanuit je hart) zijn voor  Oscar Plomp twee belangrijke waarden. “Hart – grondig” staat voor hoe hij werkt; letterlijk handelen uit de grond van je hart, maar ook grondig aanpakken en vooral doen.

Melissa Heisterkamp is een bedrijfsatleet met een achtergrond in ondernemen in diverse start-ups en internationale bedrijven. Als (bedrijfs)atleet en tegelijkertijd sportatleet (Miss Sport van Nederland)  weet Melissa wat er voor nodig is om jezelf te managen onder druk. 

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken op locatie.

> Ik doe mee in De Roos

Maandag 13 mei 2024 15:30-16:30

Creëer je ideale functie

Workshop in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Je ideale functie is een combinatie van wat je kunt, wilt en zinvol vindt. Marjolein Kalter helpt je om je volgende loopbaanstap te vinden.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in De Roos

Meer informatie

Als je terugkijkt op je loopbaan tot nu toe, zie je dat je werk zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Misschien heb je bewuste loopbaanstappen gezet, maar veel mensen die Marjolein spreekt zeggen: 'Eigenlijk volgde de ene functie min of meer vanzelf de andere op.' en: 'Door mijn ervaringen weet ik goed wat ik niet wil, maar eigenlijk weet ik niet wat ik wel wil.'

Je ideale functie bestaat uit eenvoudige basiselementen. Deze basiselementen kun je telkens weer toetsen en aanvullen wanneer je toe bent aan iets nieuws. In deze workshop gaan we deze elementen inventariseren. Je haalt alle informatie uit je 'kelderkast' van je leven: uit je verleden en heden, je ervaringen en wensen, zowel persoonlijk als professioneel. Samen zullen we elkaar helpen om jouw zelf gecreëerde functie een naam te geven. Doe je mee?"

Marjolein Kalter, loopbaancoach voor 45-plussers, helpt werkzoekenden en werkenden hun volgende loopbaanstap te vinden. Haar boek, "Creëer je volgende baan", gebaseerd op het Baan Als Business model, inspireert velen om geïnspireerd aan het werk te blijven.

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in De Roos

Woensdag 8 mei 2024 11:00–12:30

Je triggers onderzoeken met Margret

Persoonlijk online consult

Margret Kaandorp is een lichaamsgerichte coach/therapeut met een medische achtergrond. Ze krijgt zelf goede energie wanneer ze ziet hoe iemand meer zichzelf wordt en meer tevreden wordt met het leven. Het proces daarnaar toe begint door je triggers te onderzoeken en daar je minder of niet door belemmerd te voelen.

Altijd veilig en ontmoetend.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Wat triggert jou in je dagelijks leven? Zie je daar een patroon in waar je nieuwsgierig naar bent omdat je er last van hebt? Raak je getriggerd door bepaalde mensen of in bepaalde situaties? Een trigger is een herinnering aan een voorval wat vroeger gebeurde en niet goed voor je was, maar waar je toen geen invloed op had. Je begrijpt het zelf niet waarom iets jou raakt en een ander neutraal blijft. Ik kan je daar uitleg over geven, maar beter en duurzamer omdat het beklijft, je laten ervaren hoe je daar minder last van gaat krijgen. Daarvoor gebruik ik elementen van de Pessomethode van Al en Diana Pesso/Boyden naast de inzichten en het werk van traumaspecialisten zoals Bessel van der Kolk en Janina Fisher.  

Lichaamsgericht therapeut en coach Margret Kaandorp helpt je door haar eigen leerproces, opleidingen en liefdevolle wijsheid richting meer energie, verbinding en plezier in je leven.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemers Margret aan het woord

Plezierig, interessant als methode ook. Als je begint in het hier en nu, ontdek je toch altijd weer hoe verweven je beleving nu is met oude draden in je geschiedenis. Dat verheldert en relativeert.

Ik vond het een verfrissende aanpak, was blij verrast, voelt als het bij de kern aanpakken van waar ik tegenaan loop. Weer ervaren wat mijn grootste verlangens zijn en dat je door een gedachtensprong eigenlijk die verlangens al kan vervullen, zelf.

Woensdag 8 mei 2024 10:00-11:30

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is

Wandelworkshop in het Flevopark bij Netwerkcafé Amsterdam

Natuurgids Petra Snijder neemt je mee op een wandeling in het Flevopark waarbij jij kunt uitvogelen wat jouw passies zijn, waar ze vandaan komen en wat je ermee kunt.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in het Flevopark in Amsterdam

Meer informatie

In het beginnende voorjaar laat Petra je stilstaan bij hoe vogels op hun unieke muzikale wijze zin geven aan hun bestaan. En hoe kun je aan hun liedje horen wie ze zijn en welke reis ze onlangs hebben afgelegd?

Waar komen interesses of motivaties bij jou vandaan of beschik je wellicht over een nog onontdekt talent? Vind je het misschien leuk om je kennis te delen over onderwerpen die we tegenkomen in het park ?

Ben je in vooral visueel of auditief ingesteld? Of spelen andere zintuigen bij jou een rol? Door te focussen op de vogels word je even afgeleid van al het andere en klaart je stemming op en krijg je weer een heldere blik op de toekomst.

Deze wandelworkshop geeft jou de gelegenheid om voor jezelf uit te vogelen wat jouw passies zijn, waar ze vandaan komen en wat je ermee kunt.

Petra Snijder is vrijwilliger bij Werken voor Elkaar en zet haar passie voor vogels, natuur en muziek in voor educatie, monitoring en bescherming op het gebied van vogels en natuur.

Deze wandelworkshop vindt plaats in het Flevopark in Amsterdam, start- en eindpunt ingang Flevobad, Insulindeweg 1002, 1095 DH Amsterdam. Makkelijk te bereiken met de fiets, of met Tram 3!

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in het Flevopark in Amsterdam

Deelnemers workshop Petra aan het woord

Mensen in levende lijve (niet online) ontmoeten in de natuur. Het enthousiasme van Petra over vogels, haar kennis. De verwelkoming door de andere vrijwilligers die het organiseerden.

Ik heb het Flevopark ontdekt! Het was mijn eerste bezoek aan het park. En gehoord dat ‘t nieuwe diep leuke horecagelegenheid is. Dus bij mooi weer eens uitproberen.

Vrijdag 26 april 2024 10:00-12:00

Teken je talent

Workshop in het Zaanhotel bij Netwerkcafé Zaanstad

Wil je een andere baan en weet je nog niet precies wat? Wil je meer inzicht in je talenten of weet je nog niet precies waar jouw krachten liggen? Volg de workshop van Suzanne Warmerdam  ‘Teken je Talent’ en ontdek op een creatieve manier waar jij goed in bent!

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in het Zaanhotel in Zaandam

Meer informatie

Tijdens deze workshop ga je op zoek naar jouw belangrijkste talenten en die breng je letterlijk in beeld! En denk nu niet: ‘Ik kan helemaal niet tekenen’, er volgt eerst een korte uitleg over het visuele alfabet en hoe je eenvoudig kunt tekenen. Tijdens inspirerende oefeningen en met behulp van de ‘Teken je Talent’-inspiratiekaarten krijg je op een creatieve manier helderheid over je talenten. Je zult aan het eind van deze workshop verbaasd zijn over je eigen creaties en inzichten!

De workshop wordt begeleid door Suzanne Warmerdam, dé tekenende coach. Ze helpt professionals om hun droombaan te vinden met haar eigen ontwikkelde methode. Ze laat je uit je hoofd gaan en naar je hart, op een creatieve manier die werkt! Ze helpt je om anders te denken en anders te DOEN! Want weten wat je wilt is leuk, het gaat erom dat je in beweging komt en dan…. uitkomt bij werk waarvoor je met plezier je bed uit springt, elke dag weer  

Suzanne Warmerdam (suzannewarmerdam.com) laat je op een creatieve manier ontdekken wie je bent, wat bij je past en waar je heen wilt met je werk. Ze gooide 5 jaar geleden het roer om: na ruim 20 jaar bij grote bedrijven startte ze haar eigen bedrijf waarin ze workshops geeft en coacht. Daarmee volgt ze haar hart en helpt anderen om dat ook te doen.

LET OP: Deze workshop wordt gegeven in het Zaanhotel, Ebbehout 22, 1507 EA Zaandam (vlakbij  het Station). Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, betaald parkeren in de omgeving.

Na afloop kun je een half uur napraten op locatie.

De workshop is in een groep van maximaal 16 deelnemers, dus meld je snel aan!

> Ik doe mee in het Zaanhotel in Zaandam

Deelnemers workshop Suzanne aan het woord

Origineel creatieve manier om je passie te ontdekken.

Mijn doel: meer te gaan tekenen. Ik ben ook visueel ingesteld.

Duidelijke uitleg en laagdrempelig.

Donderdag 25 april 2024 09:00–10:30

Richting met Tom

Persoonlijk online consult

Sta je op een kruispunt in je professionele leven en heb je geen idee welke richting je op moet? Op zoek naar hoe die richting er uitziet en hoe je daarachter komt?

Tom Albertsma neemt je tijdens een gratis persoonlijk online consult van 30 minuten mee in je eigen wereld van creatie en hoe je eigen bewustzijn, inspiratie en creatie kunt inzetten naar je nieuwe werkelijkheid.

Voorwaarde om mee te doen is om EERST  de BluePrint Scan te doen en een impressie van jezelf te ontvangen.  Dit kost je 15 minuten. getyourfreeblueprint.com. Neem je verslag mee naar je sessie.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

"Na jarenlang hard werken, is het tijd om die droombaan te realiseren. Je wilt nu de echte stap nemen naar jouw toekomst. En hoe ziet die toekomst of droombaan er dan uit? Wat houd je daarin tegen? Hoe krijg je daar meer bewustzijn op?

Om ruimte te creëren hebben we richting nodig. Zonder richting is er alleen stilstand. Het gaat erom onze inspanningen te richten op de dingen die we werkelijk kunnen beïnvloeden. Zaken krijgen zin als we richting geven, dan ontstaat ruimte voor groei. Richting verbindt en stelt ons in staat om vruchtbaar samen te werken. Richting geeft ons vrijheid. Het is geen vast punt, maar een continue beweging.

Klaar om je zelf te ontdekken?

Voorwaarde om mee te doen is om EERST  de BluePrint Scan te doen en een impressie van jezelf te ontvangen.  Dit kost je 15 minuten. getyourfreeblueprint.com. Neem je verslag mee naar je sessie.

Tom Albertsma heeft in zijn werkzame leven verschillende rollen in de IT bekleed. Zijn ware passie ligt in het begeleiden van mensen op hun pad naar persoonlijke ontwikkeling. Als ervaren trainer, consultant en coach bij Sound of Life heeft hij zich toegewijd aan het begeleiden van mensen om weer in contact te komen met hun authentieke zelf. Met expertise in training en ontwikkeling, persoonlijke begeleiding, loopbaanevaluatie en coaching, is Tom jouw partner. 

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Donderdag 25 april 2024 16:00–17:30

Inzicht met Reinier

Persoonlijk online consult

Heb je in jouw leven of zoektocht naar nieuw werk telkens last van eenzelfde probleem? 

Coach Reinier Kelderman laat je tijdens een gratis persoonlijk online consult van 30 minuten inzicht krijgen in je probleem en ervaren waar de oplossing ligt.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Loop jij in jouw leven of zoektocht naar werk steeds tegen dezelfde vraagstelling of een terugkerend probleem of patroon aan? En vind je het moeilijk om de betreffende vraag te beantwoorden, het probleem op te lossen of het patroon te doorbreken?

Dan helpt organisatieadviseur en coach Reinier Kelderman je in een kort online consult om daar inzicht in te krijgen. Dat doet hij de opstellingen-methode. Daarmee word je je bewust van de onbewuste kennis die je al hebt om tot een goede oplossing te komen voor jouw vraag of dilemma.

Voorbeelden van zulke vragen zijn: ‘hoe kijkt een toekomstige werkgever naar mij’, ‘ik weet niet wat voor werk ik wil doen’, ‘ik vind het lastig om keuzes te maken’ en ‘ik ben onzeker’.

Reinier Kelderman is organisatieadviseur, interim-manager en coach. In zijn organisatieadvieswerk bekijkt hij organisaties als een systeem en gebruikt hij veelvuldig de opstellingen-methode. Met deze methode helpt hij ook individuele personen om inzicht te krijgen in de moeilijke situaties die zich voordoen in hun leven, werk en familie.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Woensdag 24 april 2023 16:00–17:30

Vraag het aan Vera

Persoonlijk online advies

Werk zoeken is gewoon hard werken. Heb je behoefte aan input van iemand die daar zelf veel ervaring mee heeft?

Job- en loopbaancoach Vera Ros helpt je tijdens een gratis persoonlijk online consult van 30 minuten graag weer verder op weg.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Vijftigers hebben de toekomst op de arbeidsmarkt! Zij brengen immers veel talenten, kennis en ervaring mee. Maar je moet die kansen wel zien en daar werk van maken. Jobcoach Vera Ros weet uit eigen ervaring dat dat een stuk makkelijker klinkt dan het is.

Vind je het bijvoorbeeld lastig om écht in actie en uit je comfort zone te komen? Vraag je je af welk werk nog meer bij jou past en hoe je dat kunt bereiken? Of wil je tips over solliciteren en netwerken?

Laat je dan in een persoonlijk online gesprek van 30 minuten met Vera motiveren om een volgende stap te zetten.

Vera Ros maakte switches naar journalistiek, jobcoaching en nu naar ondernemerschap. Door vallen en opstaan ontdekte zij hoe elke ervaring je iets nieuws kan brengen en dat je nooit bent uitgeleerd. Zij is nieuwsgierig naar jouw verhaal en helpt je graag op weg.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemers persoonlijk consult aan het woord

Vera luisterde goed en gaf goede tips.

Vera was heel helder over mijn Linkedin profiel. Zij vond het te breed geschreven waardoor mijn kwaliteiten een beetje naar de achtergrond verdwijnen.

Geleerd om goed dingen uit te zoeken als je voor jezelf wilt beginnen en ondernemersplan schrijven.

Woensdag 24 april 2024 14:00-15:30

Reset jouw leven

Wandelworkshop in het Vondelpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Nicole Vreeswijk gaat jou leren hoe je door middel van  bewustzijn op jouw gedachten en gedragspatronen de juiste energie uit kunt zenden om te te ontvangen en cirkels te doorbreken.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in het Vondelpark (startpunt De Roos)

Meer informatie

In deze (wandel) workshop nemen we jouw (beperkende) gedachten en gedragspatronen onder de loep. Hoe verhoudt dit zich tot datgene wat jij te zien krijgt in jouw realiteit? Keuzes maken vóór en vanuit jezelf zonder goedkeuring van anderen nodig te hebben.

Hoe zet je dit om zodat de energie die je uitzendt vóór jou gaat werken, wat levert het je op?

Geloven en vertrouwen in jouw authentieke ZIJN en kunnen is het meest belangrijk .

Nicole Vreeswijk is gediplomeerd coach/mentor/teacher in bewustZIJN en energetisch healer. Nicole is direct en open in haar communicatie. Intuïtief weet zij snel naar jouw kern te gaan. Vanuit haar enorm ruime ervaringsdeskundigheid is geen vraag gek of vreemd en weet zij ook hier de vinger op de juiste plek te leggen. Zij leert jou jezelf weer te zien als een waardevol en krachtig persoon!

Deze wandelworkshop vindt plaats in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in het Vondelpark (startpunt De Roos)

Deelnemers workshop Nicole aan het woord

De workshopleider  stelde zich ook kwetsbaar op. Het gaf inzicht dat ieder van ons twijfelt en worstelt met zaken maar dat er handvaten zijn om er anders mee om te gaan en dat je kan veranderen.

Begin eerst met eerlijk naar jezelf te kijken om te bepalen wat wil ik nu echt. Durf dat uit te spreken.

en probeer dat met positieve energie te bewerkstelligen.

De ontwapende energie van de spreker en de actieve deelname van de aanwezigen.

Dat ik meer van mezelf moet houden en me meer onafhankelijk moet opstellen t.o.v anderen.

Dinsdag 23 april 2024 16:00–17:30

Shereens loopbaanconsult

Persoonlijk online advies

Zit je met een vraag over je volgende loopbaanstap of loop je aan tegen een praktische vraag tijdens jouw zoektocht naar nieuw werk?

Leg hem voor aan loopbaan- en stijlcoach Shereen Leissius. In een gratis persoonlijk consult van 30 minuten helpt ze jou een stap verder in de goede richting!

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Je bent op zoek naar nieuw werk. Dan komen er allerlei vragen op je af.

Bijvoorbeeld: Wil ik eigenlijk wel verder in het soort werk dat ik altijd deed? Wat zou ik óók kunnen doen? Welk werk zou dan bij mij passen, en welk soort werkgever?

Maar ook: Hoe vind ik leuk en passend werk.? Hoe zorg ik dat ik aan tafel kom bij een werkgever. Ze zeggen dat ik meer kans maakt als ik een 'kruiwagen' hebt, maar hoe pak ik dat dan aan? Hoe zorg ik dat ik in mijn sollicitatie goed uit de verf kom, hoe kan ik me daar het beste op voorbereiden?

Dit zijn maar een paar voorbeelden van vragen waar loopbaancoach en stylist Shereen Leissius jou bij kan helpen in een persoonlijk online gesprek van 30 minuten.

Shereen Leissius houdt zich haar hele werkende leven al bezig met coachen, stylen en adviseren van mensen op gebied van werk en op persoonlijk vlak. Ze houd ervan om mensen te ondersteunen in het maken van keuzes in hun loopbaan. Het vergroten van zelfvertrouwen staat hierbij voor haar centraal.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemers loopbaanconsult Shereen aan het woord

Shereen was doortastend en het online consult was verhelderend.

Ik heb de dingen beter op een rij gekregen.


Dinsdag 23 april 2024 10:00–11:00

LinkedIn Q en A

Workshop online bij Werken voor Elkaar

LinkedIn is de professionele website waar jij met een goed profiel op moet staan. Eric van de Graaff gaat alle vragen die je hebt over LinkedIn beantwoorden.

Bij de inschrijving kun je je vargen alvast opgeven!

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

Natuurlijk heb jij ook vragen over LinkedIn.

Daarom organiseren we deze LinkedIn Q en A. Je kunt (zowel via het inschrijfformulier, alsook in de workshop alle vragen stellen die hebt over het gebruik van LinkedIn.

Op LinkedIn kun je een zakelijk netwerk opbouwen, solliciteren en inspiratie opdoen. Daarom is het belangrijk om een profiel te hebben en ervoor te zorgen dat het goed en compleet is! Het beste is om ervoor te zorgen dat je LinkedIn profiel en CV niet hetzelfde zijn, maar elkaar aanvullen.

Zo kun je gemakkelijk informatie verzamelen en vacatures vinden die bij jou passen. Door actief deel te nemen op het platform word je goed vindbaar voor nieuwe werkgevers en recruiters.

Eric van de Graaff is LinkedIn specialist en heeft een achtergrond als marketingmanager en ontwikkelaar van leerarchitecturen. Ontwikkelt eigen cursussen op het gebied van AI.

Deze workshop vindt online plaats in Zoom. Na afloop van de workshop kun je napraten en vragen stellen aan andere actieve vrijwilligers.

> Ik schrijf me in voor online deelname

Inhoud van de workshop

Maandag 22 april 2024 16:00–17:30

Gewoon Hanneke

Persoonlijk online advies

Omdat "gewoon" jezelf zijn en jezelf kennen nog zo gewoon niet is. En keuzes maken daardoor heel lastig kan zijn.

Levens- en loopbaancoach Hanneke Bal  helpt jou graag - in een gratis persoonlijk consult van 30 minuten - een eindje op de goede weg.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Niet weten of twijfelen is het begin van alle wijsheid! (Descartes).

Twijfelen is onderzoeken en uiteindelijk ontdekken, wie jij bent en wat jij wilt.

Te lang blijven twijfelen leidt tot niets. Je blijft rondjes rijden op de rotonde. 

In een coachgesprek van 30 minuten plaatst Hanneke een stopbord op de rotonde: Verboden rondjes te rijden.

Hanneke helpt jou om een afslag te kiezen, richting jouw bestemming. 

Hanneke Bal is loopbaancoach, trainer, voorlichter, adviseur en spreker. Zij is klantgericht  en werkt bij het regionaal mobiliteitsteam Zaanstreek- Waterland als freelancer. Hanneke is aangesloten bij de NOBCO en actief als loopbaancoach bij de FNV.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemers advies Hanneke aan het woord

Ik vond het een heel leuk gesprek! Met in korte tijd een grote diversiteit aan onderwerpen en goede adviezen.

Denk omgekeerd - niet: hoe pas ik bij een vacature. Maar: wie ben ik en welke vacature past bij mij, en wat breng ik mee? Ga uit van wie je bent, wat je wilt, en waar je blij van wordt.

Maandag 22 april 2024 10:00-11:30

Kansen in de energietransitie

Informatieworkshop bij Netwerkcafé Online

Leuk en zinvol werk!

Teamleider Sil de Graaf van Energiebox vertelt over de banen die er in de energietransitie zijn of gaan ontstaan. En over hoe je in deze sector een baan kan vinden en welke rol Energiebox hierin kan spelen. 

Energiebox biedt jou een baan als energiecoach; een eerste stap in de wereld van energietransitie!

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

Zou jij wel werken in de energietransitie? Bijdragen aan een beter klimaat? Maar lukt het niet om ergens binnen te komen? De workshop van Sil de Graaf gaat in op de arbeidsmarktdrempels die vijftigplussers vaak ervaren en op hoe je daar mee om kan gaan. En op de kansen die er zijn en hoe je die kan verzilveren.

Daarnaast vertelt hij over Energiebox, een landelijk werkend bedrijf dat zich specifiek richt op het werven van werkzoekende vijftigplussers. Dat blijken namelijk de beste energiecoaches te zijn.

In de workshop kijken we verschillende banen in de energietransitie zowel bij bedrijven als bij gemeenten. Na de workshop heb je een beeld gekregen van de kansen die er zijn, welke werkgevers vooral vacatures hebben en aan wat voor functie-eisen je moet voldoen. En welke vacatures Energiebox heeft die geen specifieke vooropleiding of werkervaring vereisen.

Aan het einde van de workshop zal een ervaren energiecoach vertellen over hoe zijn dag er meestal uitziet.

Sil de Graaf is teamleider bij Energiebox en is daar de afgelopen jaren steeds meer overtuigd geraakt van het belang van mensen die in beweging komen voor het klimaat. Er ontstaan nu en in de toekomst veel baankansen in de energietransitie.

Deze informatieworkshop wordt online gegeven.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar en met Oscar Westra van Holthe napraten in Zoom.

> Ik schrijf me in voor online deelname

Deelnemers workshop Sil aan het woord

Duidelijke inzichten uit Sil's eigen praktijk! Laagdrempelige interactie :)

De herkenning, en de tip om mogelijkheden om betaald te werken als voorlichter

Dat dit een waardig alternatief is om als 50plusser een nieuwe weg in te slaan :)

Goed beeld gekregen van een energie coach

Vrijdag 19 april 2024 13:30-16:00

Doelen in beeld

Workshop in Pand P bij Netwerkcafé Eindhoven

Een inspirerende Vision Board workshop voor vijftigplus werkzoekenden, waarin je jouw doelen helder voor ogen krijgt.

Kun jij wel wat tips en een steuntje in de rug gebruiken om je voornemens en doelen in de praktijk te brengen? Schrijf je dan in voor de sfeervolle workshop van coach en trainer Anneke Graven en ga aan de slag met het maken van een vision board.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in Pand P

Meer informatie

Wil jij werken aan jouw doelen en de kans deze te verwezenlijken vergroten?

Meld je dan aan voor de workshop “Doelen in beeld”

Het visualiseren van doelen en het maken van een vision board zijn krachtige technieken om je doelen concreet en inspirerend te maken.

Een vision board is een collage van afbeeldingen, teksten en symbolen die je doelen en dromen vertegenwoordigen.

Door regelmatig naar je vision board te kijken, activeer je je verbeelding en focus je je energie op het realiseren van je doelen. Het helpt je om je doelen helder voor ogen te zien en het motiveert je om actie te ondernemen om ze te bereiken.

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat dit enorm helpt je dromen, wensen en doelen daadwerkelijk te verwezenlijken.

Door deze aanpak krijg je niet alleen de kans om jouw doelen te identificeren en te visualiseren, maar ook om elkaar te ondersteunen en te inspireren in jullie gemeenschappelijke zoektocht naar het bereiken van je doelen, professioneel succes en een geweldige baan.

Neem dus een stapel tijdschriften met veel plaatjes en foto’s, papier, lijm, schaar en stiften/pennen/potloden mee en breng je visie op jouw toekomstige werk in kaart.

Ben je op zoek naar positieve veranderingen? Sta je voor belangrijke loopbaanbeslissingen, maar weet je niet welke richting je moet kiezen?” 

Anneke Graven is als gecertificeerd coach, trainer en loopbaanadviseur gepassioneerd in het ondersteunen van mensen bij het aanpakken van (persoonlijke) veranderthema's en loopbaanvragen. Samen bewandelen we het pad naar persoonlijk en professioneel succes. 

Deze workshop vindt plaats in Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met fiets en bus, betaald parkeren.

Na afloop van de workshop kun je napraten en netwerken in Pand P .

> Ik doe mee in Pand P

Deelnemers workshop Anneke aan het woord


De werkvorm om ideeën/dromen in beeld/plaatjes om te zetten. Even iets anders dan een lijst typen/schrijven. Beeld zegt meer dan 1000 woorden. Fijn om met anderen te praten over hun vision board. Workshop werd duidelijk geleid en was in een ontspannen sfeer omgeven.

Ik herstellende vanuit een burn-out. Anneke bood mij de kans om weer CREATIEF met toekomst gerichte ideeën te werken. Niet alleen in je hoofd zitten, maar in een doe-stand komen. 

Het delen van mijn doeken en verlangen mbt werk en wonen met nieuwe mensen en het uitwisselen van informatie 

Donderdag 18 april 2024 09:00–10:30

Bepaal je focus met Arjen

Persoonlijk online consult

Heb je focus nodig op je zoektocht naar werk? Arjen van Hemert  helpt je om die focus te krijgen.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Veel vijftigplus werkzoekers hebben het idee er alleen voor te staan. Terwijl focus vinden, werken aan je vaardigheden en je zoektocht naar werk veel beter gaat als iemand je helpt.

Zodat je aan je softskills kunt werken, je focus helder krijgt en met nieuwe moed en zelfvertrouwen gaat solliciteren.

Arjen van Hemert heeft een jarenlange ervaring als coach bij de Werkestafette van de Stichting Werken voor Elkaar. En als coach  bij DAATlab waar hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hielp om data-analist te worden.

Arjen van Hemert heeft een jarenlange ervaring als coach bij de Werkestafette van de Stichting Werken voor Elkaar. In zijn laatste baan was hij coach bij DAATlab waar hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hielp om data-analist te worden.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Donderdag 18 april 2024 16:00–17:00

Ingrid denkt mee

Online meedenksessie

Wereldburger en avonturier Ingrid van Büseck deelt graag haar kennis en ervaring met jou en de andere deelnemers als je een vraag hebt over werk, solliciteren of het leven in het algemeen.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

Heb je een vraag over werk vinden of solliciteren? Tijdens deze online meedenksessie kun je daarover op informele basis in gesprek gaan, steun ervaren en nieuwe inzichten krijgen.

Want hoe lang je ook zelf al met jouw vraag bezig bent, in gesprek met Ingrid en de andere deelnemers komen er toch ideeën naar voren waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die je wel kunnen helpen bij het zoeken naar werk, of iets anders dat voor jou belangrijk is.

Ingrid van Büseck geeft richting aan het denken en denkt zelf ook mee!

Ingrid van Büseck vindt het leuk om mensen te stimuleren en uit te dagen. Ze kan putten uit een rijke levenservaring als ondernemer, kosmopoliet en avonturier. Ze is niet te beroerd om op basis daarvan kritische vragen te stellen en gevraagd en ongevraagd advies te geven.

Deze bijeenkomst vindt online plaats in Zoom.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

> Ik schrijf me in voor online deelname

Woensdag 17 april 2024 09:00–10:30

Veranderen met Alexandra

Persoonlijk online consult

Alexandra loopt op een luchtige manier, hier en daar met een kwinkslag of soms confronterend met je mee in jouw aanzet tot een (gedrags)verandering. 

Wil je iets aanpakken of het roer omgooien? Bespreek het lcoach Alexandra van der Vis. In een gratis persoonlijk consult van 30 minuten helpt ze jou een stap verder in de goede richting!

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Zit er in je achterhoofd een stemmetje die je blijvend herinnert aan iets wat je eigenlijk al lang had willen aanpakken? Of, ben je er recent achter gekomen, dat  ergens het roer om moet? Alexandra van der Vis helpt je een start hiermee te maken. 

Dit kan gaan over zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling,  je werk -of het niet hebben daarvan-, wensen en verwachtingen, privé-situatie, relaties/netwerk etc. 

Alexandra coacht 1-op-1. Hierdoor wordt er vlot tot de kern gekomen, je [ver]krijgt inzichten en handvatten om je veranderingsproces een goede start te geven en vol te gaan houden. Jij bent de enige die dat kan. Jij hebt de regie over je [dagelijks] leven.

Wat wil jij veranderen? 

(Paarden)coach Alexandra van der Vis helpt jou een eerste aanzet te maken tot (gedrags) verandering. Alexandra loopt op een luchtige manier, hier en daar met een kwinkslag of soms confronterend met je mee .

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Woensdag 17 april 2024 16:00–17:30

Kanskijken met Karina

Persoonlijk online consult

Je verlangt naar leuk werk, werk dat écht bij je past. Maar je ziet op dit moment even niet meer hoe je daarmee verder komt.

Dan zit je goed bij ontwikkelcoach Karina de Groot. Zij laat je in een persoonlijke consult van een half uur kansen ontdekken om jouw verlangen waar te maken.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Je zit vast. Het lijkt of je midden in dichte mist staat, je ziet niet meer welke kant je op kunt.

Je voelt een sterk verlangen om verder te komen in jouw zoektocht naar nieuw werk. Werk waarin je jouw ervaring en talenten kunt laten gelden, waar je lol in hebt. 

Maar je ziet op dit moment even geen kansen meer. 

Ontwikkelcoach Karina de Groot is fan van Einsteins tegeltjeswijsheid: “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”. 

Zij helpt jou met een duidelijke en directe aanpak om met nieuwe ogen naar jezelf te kijken. En van daaruit richting te vinden en stappen te zetten om jouw verlangen naar leuk en vervullend werk waar te maken.

Karina de Groot (Buffelcoaching.com) was het na jarenlange ervaring in de uitzendbranche zat om 'vierkante mensen in ronde vacatures te stoppen'. Ze gelooft dat als je werk zoekt dat aansluit bij je aanleg, je daar vanzelf succesvol in wordt. Stop met buffelen, start met leven!

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Dinsdag 16 april 2024 10:00-11:00

Een nieuwe baan in 5 stappen

Workshop Online + in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

Deze workshop van Vincent Kuyvenhoven  is voor jou als je dé baan zoekt die ècht bij je past. Als je er de tijd voor uittrekt om te bepalen wie je bent, waar je voor staat en waar jij zelf behoefte aan hebt. 

Als je er tijd en energie in wilt steken om het beste van jezelf te presenteren aan de arbeidsmarkt. Om vervolgens te werken in een functie waarvan jij gelukkig wordt.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in Sterrenzicht in Utrecht

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

De workshop gaat over jouw sollicitatieproces, maar eigenlijk gaat het over jou! Het is een actieve workshop waarbij de Vincent de interactie opzoekt. Met een gezonde nieuwsgierigheid en een open benadering zoekt hij samen met jou niet alleen naar wat je doet en wat je wilt, maar vooral naar hoe je dat doet en welke meerwaarde dat oplevert.

Vincent bespreekt de 20 meest gestelde ‘HOE-DAN?-vragen’ van werkzoekenden aan de hand van voorbeelden, anekdotes en concrete opdrachten. Denk aan:

Het loont om de regie te pakken over je eigen loopbaan. Om dat strategisch te doen, zijn de handvatten van Vincent een must voor iedereen die gaat solliciteren op een nieuwe baan

 Vincent Kuyvenhoven heeft meer dan 25 jaar ervaring met alles wat met solliciteren te maken heeft. Hij is eigenaar van Zicht op Inzicht, sollicitatietrainer, loopbaancoach, coach en MapsTell Guide. Vincent verzorgt zowel individuele gesprekken als trainingen over alle aspecten die met solliciteren samenhangen en afgelopen zomer schreef hij het boek ‘Een nieuwe baan’.

Vincent Kuyvenhoven maakt werk van jouw sollicitatie, cv, netwerk en LinkedIn. Het motto voor zijn workshops, trainingen en individuele begeleiding(ook online) is: Plezier! Positief! Power!

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in Sterrenzicht in Utrecht

> Ik schrijf me in voor online deelname

Dinsdag 16 april 2024 11:30-12:30

Plan je beste jaren

Workshop in Sterrenzicht bij Netwerkcafé Utrecht

In deze workshop van Anneke Krakers leer je meer over de levensfase van het derde kwart (50-75 jaar) en wat dit voor jou betekent in je zoektocht naar werk wat bij je past 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in Sterrenzicht in Utrecht

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

Hoe jouw leven eruit ziet na je vijftigste heeft alles te maken met de keuzes die je maakt. Wat heb je nodig om gelukkig te zijn in je werk en in je leven? Wat zijn jouw keuze opties? 1 optie is uitgesloten: verzuren! Dat is niet fijn voor jezelf en voor je omgeving.

In deze workshop leer je meer over je huidige levensfase en wat dit voor jou betekent in je zoektocht naar werk wat bij je past. Je ontdekt dat het heel normaal is als je zoektocht lang duurt. Want uiteindelijk wil je een plan voor je beste jaren waar je volledig achterstaat. Zodat je kunt kiezen met een kalm hart.

Anneke Krakers is coach voor vijftigers en zestigers bij Krakers.org. Zij is gespecialiseerd in het bijzondere van deze levensfase. Ze noemt dit: “je derde kwart” (50-75 jaar). Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in coaching, training en als spreker.

Anneke heeft in 2023 de cursus “Plan Je Beste Jaren” ontwikkeld. Een live online cursus waarin deelnemers op zoek gaan naar de ingrediënten en stappen die nodig zijn om nieuwe keuzes te maken.

Deze workshop wordt gegeven in Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht , goed bereikbaar met fiets en OV.  Betaald parkeren in de buurt.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in Sterrenzicht in Utrecht

> Ik schrijf me in voor online deelname

Maandag 15 april 2024 14:00-15:00

Pitch en Win

Workshop in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Weet hoe je verhaal kort en krachtig vertelt; laat je zien en zorg dat jouw stem wordt gehoord! Sheila Schenkel laat het je zien en ervaren.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in De Roos

Meer informatie

Wil je ook graag leren hoe je jouw verhaal kort en krachtig kunt vertellen? Kom dan naar deze interactieve Best3Minutes©-keynote over pitchen en hoor van Pitch Coach Sheila Schenkel hoe je jouw pitch het beste voorbereidt. 

Je leert het belang van publiek en doel, en hoe je creatief een verhaallijn opbouwt. Daarnaast leer je hoe je jouw boodschap duidelijk en memorabel maakt en hoe je sterk opent en afsluit – maar ook waarom dat zo belangrijk is. Tijdens deze workshop krijg je een praktisch stappenplan aangereikt, dat je voor willekeurig welke pitch zelf kunt volgen. 

Na deze workshop weet je hoe je jezelf, je product of je idee het beste kunt pitchen – ook op sollicitaties en netwerkbijeenkomsten.

Pitch Coach Sheila Schenkel hanteert de interactieve Best3Minutes©-methode, als ontwikkeld met David Beckett. In haar sessies creëert ze een veilige omgeving waarin iedereen met een pitch aan de slag gaat. Ze coachte o.a. startups voor Impact Hub en Amsterdam Centre of Entrepreneurship en werknemers van Rabobank, Tom Tom en de overheid.

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken op locatie.

> Ik doe mee in De Roos

Maandag 15 april 2024 15:30-16:30

Ontspannen solliciteren

Workshop in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Met lichaamsbewustzijnscoach Daniëlle Noach ga je oefenen je kracht terug te pakken in stressvolle momenten, zoals je sollicitatiegesprek.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in De Roos

Meer informatie

In stressvolle momenten, zoals een sollicitatiegesprek, lijkt het soms alsof je gedachten met je aan de haal gaan. Alsof je zenuwen je volledig in de ban hebben. Daar wil je van weg en dat werkt meestal averechts. Je wordt je vandaag bewust op mentaal en fysiek niveau van het feit dat dit slechts signalen zijn.

Zodat, op het moment dat je deze belemmeringen ervaart tijdens een sollicitatiegesprek, je kunt terugvallen op de geleerde tool(s). In deze interactieve workshop ga je oefenen en  ga je aan de slag met heel praktische en eenvoudige tools om je kracht weer terug te pakken.

Het resultaat? Een gevoel van diep vertrouwen dat je uitstraling en je ervaring positief zal beïnvloeden 

Daniëlle Noach ging van secretaresse/PA op de Zuidas naar lichaamsbewustzijnscoach: je lijf is je coach. Terug naar gevoel en intuïtie. Daniëlle geeft lichaamsbewustzijnscoaching aan volwassenen, huiswerkcoaching aan kinderen en tevens voetreflex massage. Graag deelt zij kennis, ervaring en inzichten om te inspireren.

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in De Roos

Donderdag 11 april 2024 09:00–10:30

Online met Nik

Persoonlijk online consult

Heb je vragen over hoe je je als zelf(door)starter of creatieveling online kunt presenteren met een website of webshop, over online marketing en vindbaarheid of welke handige gratis tools er zijn voor afbeeldingen en teksten?

Meedenker en ervaren online expert Nik Boersma helpt je graag in een persoonlijk online gesprek van een half uur om je op weg te helpen.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Veel (startende) zelfstandigen hebben een helpende hand nodig die hen wegwijs maakt in de vele online mogelijkheden voor hun zakelijke of creatieve activiteiten.

Vragen die te maken hebben met hoe je nu het beste begint met een website of webshop, hoe zit het nu met Online Marketing en vindbaarheid:  wat biedt je nu eigenlijk precies aan en voor wie. Welke handige gratis (online) tools zijn er voor afbeeldingen en tekst of hoe start je als zelfstandige vanuit een uitkering? Stel je vraag en Nik denkt met je mee.

Nik Boersma heeft een lange ervaring als websitebouwer en vindbaarheid (SEO) specialist. Daarnaast geeft hij trainingen aan startende ondernemers op het gebied van website/webshop bouwen, vindbaarheid en Online Marketing. 

Websitebouwer en SEO specialist Nik Boersma (mijnbedrijf-zichtbaaronline.nl) helpt jou met je website, webshop en je online vindbaarheid. Nik heeft een no nonsense uitgangspunt: Hou het simpel en ga stap voor stap aan de slag.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Donderdag 11 april 2024 15:30–17:00

Jacs financieel spreekuur

Persoonlijk online consult

Zit jij op dit moment met een vraag waarin geld een rol speelt? Bijvoorbeeld over inkomen, pensioen, schulden, hypotheek, sparen, beleggen, financiële planning, studiekosten of een testament?

Ervaren en veelzijdig financieel expert Jac Mertens helpt je graag in een persoonlijk online gesprek van een half uur met tips waar je wat aan hebt. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Veel mensen praten er niet graag over, maar geld speelt een rol bij vrijwel alles in je leven. Hoe je omgaat met geld? Dit kan het verschil maken tussen dagelijks piekeren over te weinig geld of het beheersbaar houden en opbouwen van een buffer voor nu en later.  

Jac Mertens vindt het leuk om je inzicht te laten krijgen in je financiële situatie en in mogelijkheden waarop jij je geld voor je kunt laten werken. Zijn motto: laat je eigen geld en kennis meer en beter renderen.

Of het nu gaat over inkomsten, pensioen, schulden, hypotheek, sparen, beleggen, financiële planning, investeren in jezelf of in je eigen bedrijf, tijdens het gratis financieel spreekuur helpt Jac je gegarandeerd een stap verder.

Jac Mertens heeft een lange carrière achter de rug als financieel adviseur, vermogensbeheerder en financieel coach. Hij weet als geen ander dat de manier waarop wij omgaan met geld het verschil kan maken tussen royaal leven of alleen maar óverleven. Hij helpt mensen graag om daarvoor de goede afwegingen te maken. 

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Woensdag 10 april 2024 14:00-15:30

Vergroot jouw zelfvertrouwen

Wandelworkshop in het Vondelpark bij Netwerkcafé Amsterdam

Met vertrouwen in jezelf zet jij de kleine stappen naar de toekomst met de tips van coach Ieska van Rossum.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in het Vondelpark (startpunt De Roos)

Meer informatie

Je staat op een punt waarop je graag stappen vooruit wil zetten maar je niet goed weet welke keuze je moet maken of je onzeker bent of je het wel kan. Je zit in een situatie die vraagt om jezelf te laten zien maar weet niet goed hoe je dat doet om misschien wel bang niet goed genoeg te zijn.

Hoe krijg ik vertrouwen in mezelf? In de workshop zullen we in kleine groepjes tijdens het wandelen gaan ontdekken waar jouw kracht ligt en hoe je die in kan zetten.

Als expert op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling helpt Ieska van Rossum je om een positief beeld van jezelf te ontwikkelen.

Deze wandelworkshop vindt plaats in het Vondelpark in Amsterdam, start- en eindpunt De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in het Vondelpark (startpunt De Roos)

Deelnemer wandelworkshop aan het woord

Het enthousiasme van de wrokshopleider, de organisatoren en mede deelnemers natuurlijk! Ik vond het inspirerend met elkaar in gesprek te gaan te tijdens een wandeling door het prachtige Vondelpark.

De combinatie van nieuwe mensen ontmoeten en in beweging zijn. En samen met je wandelmaatje de gerichte vragen beantwoorden.

Fijn om de ervaringen/inzichten/tips over dit onderwerp te horen.

Woensdag 10 april 2024 09:00-10:30

Zicht op je zorgen met Oscar

Persoonlijk online advies

Maak jij je weleens grote zorgen? Over de wereld, een dierbare of over jezelf? 

Oscar Westra van Holthe, de systemisch coach van de Zuidas, denkt graag met je mee. Samen met jou zoekt hij naar waar jouw zorgen in de essentie om draaien

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Als mens leven we in systemen. Zo hebben we een familiesysteem. En leven we in een wereld met (te veel) politiek-maatschappelijk geïnstitutionaliseerd onrecht. 

Leven in systemen met dynamieken van dader en slachtofferschap is niet altijd even makkelijk. Want wie veel voelt of nadenkt, raakt het spoor al snel bijster. We voelen ons niet gezien. We raken overweldigd. En dat is –gek genoeg– gezond. 

“In een getraumatiseerde samenleving gezond blijven, dat kan eigenlijk niet.” 

Samen met Oscar leg je de patronen van jouw zorgen bloot. Wat kan er op de achtergrond spelen? Wat ligt eronder? En waar is het een gezonde reactie op? 

Je wordt geadviseerd door Oscar Westra van Holthe, de oprichter van Teamcoach Zuidas. Hij is onder meer bekend van Sander en de Kloof. Ook zijn meerdere documentaires over zijn begeleiding gemaakt, zoals De Onbewuste Dans of De derde helft.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over vier weken heb je weer een kans!

Deze coachsessie vindt plaats in Zoom.

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemer persoonlijk consult aan het woord

Erg blij dat ik het heb gedaan. Oscars manier van kijken naar zaken kan nieuwe perspectieven voor mij openen. Ik vond het een fijn gesprek, voelde me gehoord en begrepen. 

Dat ik dichter op mijn gevoelens moet gaan zitten en dat dat 'een van de knopjes is waar ik (óók) aan moet draaien'.

Dinsdag 9 april 2024 14:00-15:30

Deelcirkel: Werk

Workshop in De Roos bij Netwerkcafé Amsterdam

Deel je ervaringen, gedachten en gevoelens rondom het thema WERK. Vanaf april is er elke maand een werkcirkel met gelijkgestemden waarbij we elkaar inspireren, motiveren en ondersteunen. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik doe mee in De Roos

Meer informatie

Baal je ervan dat je geen werk hebt? Komen de muren thuis op je af? Vind je het moeilijk om in actie te komen? Heb je nachtmerries over je laatste werkgever? Lukt het niet om je eigen bedrijf op te zetten en
zichtbaar te worden? Maak je je zorgen over wat je gaat doen na je pensioen? Of zie je juist meer mogelijkheden door minder of geen werk? 

In de werkcirkel met gelijkgestemden gaan we elkaar inspireren, motiveren en ondersteunen. 

Na een korte meditatie word je uitgenodigd om te delen wat er in je leeft. We luisteren naar elkaar met compassie en zonder oordeel. Vanuit de positieve intentie: Ik ben ok, jij bent ok!

Als je iets vanuit je hart deelt raakt dat vaak ook een ander. Hij herkent iets wat eerder nog verborgen was en nu het licht mag zien. Voorbij de gevoelens van angst, boosheid, schaamte en schuld. En dat lucht op! Delen is helen.  

Sabien biedt je ook tools aan om met meer mildheid naar jezelf te kijken of om niet meer dienende patronen los te laten, als daar behoefte aan is. Zoals een oefening om je innerlijke criticus een toontje lager te laten zingen.    

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig voelt, bestaat de groep uit maximaal 8 personen. 

Sabien Rodenbach is naast relatiecoach en levenscoach ervaringsdeskundige op het gebied van narcisme/codependency, emotioneel misbruik, verslavingen, pesten, grensoverschrijdend gedrag thuis en op de werkvloer en ADD/HSP.  Hiervoor was ze werkzaam als videograaf, regisseur, presentator en workshop docent.

Deze workshop vindt plaats in De Roos, P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam. We gebruiken de Balkonkamer. Let op: ingang De Roos ligt in het Vondelpark, via het terras.  Goed bereikbaar met fiets en ov. Parkeren is kostbaar.

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken.

> Ik doe mee in De Roos

Deelnemer aan het woord

Alles wat betreft werk begin en eindigt bij jezelf. dit eigen terrein verdient bescherming, aandacht en geeft je de energie. Energie voor jezelf bewaren, juist iin relatie tot werk, dat maakt dat de ander op jou kan inspelen, bouwen en ook zichzelf zijn

Dinsdag 9 april 2024 09:00-10:30

LinkedIn met Eric

Persoonlijk online advies

Zoek je naar manieren om je LinkedIn-profiel te verbeteren? Wil je effectiever netwerken of je professionele aanwezigheid versterken? Met meer dan 15 jaar ervaring op LinkedIn, bied Eric van de Graaff praktische, 1-op-1 coaching om je LinkedIn-vaardigheden en profiel te verbeteren.

LinkedIn specialist Eric van de Graaff gaat je helpen met een doeltreffend LinkedIn profiel. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Een doeltreffend LinkedIn-profiel is essentieel in de hedendaagse professionele wereld. Het gaat om meer dan alleen je werkervaring; het is een platform om je professionele identiteit te tonen en te netwerken. Veel professionals vinden het echter lastig om hun profiel optimaal te benutten.

In deze persoonlijke coachingssessies deelt Eric zijn inzichten en ervaringen. We kijken naar wat je wil bereiken en hoe je je profiel kunt verbeteren, effectief kunt netwerken en je professionele aanwezigheid kunt vergroten.

Eric van de Graaff is LinkedIn specialist en heeft een achtergrond als marketingmanager en ontwikkelaar van leerarchitecturen. Ontwikkelt eigen cursussen op het gebied van AI.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemer persoonlijk consult aan het woord

Geweldig, ik wist niet dat LinkedIn zoveel mogelijkheden had. En vooral de eenvoudige en hands-on uitleg van Eric heeft mij veel geholpen.

Maandag 8 april 2024 16:00-17:30

Doorbreek je relatiepatronen met Sabien

Persoonlijk online advies

Loop je al langere tijd vast in de relatie met je geliefde, vriend(in), familielid of collega? Bots je telkens tegen dezelfde patronen aan en lukt het je niet om nader tot elkaar te komen? Vind je het lastig om te zeggen wat je behoeften, verlangens en grenzen zijn? Of wil je graag meer verdieping?

Relatiecoach Sabien Rodenbach beantwoordt maandelijks jouw vragen op het gebied van relaties. 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Relaties kunnen je maken en breken. Als het niet botert tussen jou en de ander kan dat voor veel stress, frustratie en pijn zorgen. Je kan er zelfs ziek van worden. 

Conflicten komen vaak voort uit verwachtingen die we van elkaar hebben. In plaats van dat we die uitspreken gaan we ervanuit dat de ander wel weet wat wij willen en dat die feilloos onze signalen kan opvangen. Ook vullen we vaak in wat de ander denkt of voelt. Op basis van wat we zelf denken en voelen in plaats van dat aan de persoon zelf te vragen. Dat zou een hoop ellende en gedoe voorkomen!   

Sabien Rodenbach luistert naar je zonder oordeel, houdt je een spiegel voor en daagt je uit zodat je meer inzicht in jezelf krijgt. 

Wat is jouw aandeel in de relatie? Hoe communiceer je als het “spannend” wordt? Welke (onbewuste) overlevingsmechanismes zet je daarbij in en welk effect heeft dat op de ander? Wat zou je graag anders willen? 

Sabien Rodenbach is naast relatiecoach en levenscoach ervaringsdeskundige op het gebied van narcisme/codependency, emotioneel misbruik, verslavingen, pesten, grensoverschrijdend gedrag thuis en op de werkvloer en ADD/HSP.  Hiervoor was ze werkzaam als videograaf, regisseur, presentator en workshop docent.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Over twee weken heb je weer een kans!

Deze speedcoachsessie vindt plaats in Zoom.

> Ik wil een afspraak boeken

Deelnemer persoonlijk consult aan het woord

Bedankt voor het luisteren en de erg goede adviezen. Geweldig dat Sabien mij in 30 minuten zo goed heeft geholpen!

Dinsdag 2 april 2024 10:00–11:00

LinkedIn deel 3

Workshop online bij Werken voor Elkaar

LinkedIn is de professionele website waar jij met een goed profiel op moet staan. Eric van de Graaff gaat je er in 3 workshops alles over vertellen.

Je kunt je inschrijven om 1, 2 of 3 delen te volgen.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik schrijf me in voor online deelname

Meer informatie

Op LinkedIn kun je een zakelijk netwerk opbouwen, solliciteren en inspiratie opdoen. Daarom is het belangrijk om een profiel te hebben en ervoor te zorgen dat het goed en compleet is! Het beste is om ervoor te zorgen dat je LinkedIn profiel en CV niet hetzelfde zijn, maar elkaar aanvullen.

Zo kun je gemakkelijk informatie verzamelen en vacatures vinden die bij jou passen. Door actief deel te nemen op het platform word je goed vindbaar voor nieuwe werkgevers en recruiters.

Eric van de Graaff is LinkedIn specialist en heeft een achtergrond als marketingmanager en ontwikkelaar van leerarchitecturen. Ontwikkelt eigen cursussen op het gebied van AI.

Deze workshop vindt online plaats in Zoom. Na afloop van de workshop kun je napraten en vragen stellen aan andere actieve vrijwilligers.

> Ik schrijf me in voor online deelname

Inhoud van de workshop

Donderdag 28 maart 2024 09:00–10:30

Richting met Tom

Persoonlijk online consult

Sta je op een kruispunt in je professionele leven en heb je geen idee welke richting je op moet? Op zoek naar hoe die richting er uitziet en hoe je daarachter komt?

Tom Albertsma neemt je tijdens een gratis persoonlijk online consult van 30 minuten mee in je eigen wereld van creatie en hoe je eigen bewustzijn, inspiratie en creatie kunt inzetten naar je nieuwe werkelijkheid 

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

"Na jarenlang hard werken, is het tijd om die droombaan te realiseren. Je wilt nu de echte stap nemen naar jouw toekomst. En hoe ziet die toekomst of droombaan er dan uit? Wat houd je daarin tegen? Hoe krijg je daar meer bewustzijn op?

Om ruimte te creëren hebben we richting nodig. Zonder richting is er alleen stilstand. Het gaat erom onze inspanningen te richten op de dingen die we werkelijk kunnen beïnvloeden. Zaken krijgen zin als we richting geven, dan ontstaat ruimte voor groei. Richting verbindt en stelt ons in staat om vruchtbaar samen te werken. Richting geeft ons vrijheid. Het is geen vast punt, maar een continue beweging.

Klaar om je zelf te ontdekken?

Om je alvast op weg te helpen kan je al inzicht krijgen in je zelf. Doe de BluePrint Scan en ontvang een impressie van jezelf. Dit kost je 15 minuten. getyourfreeblueprint.com. Neem je verslag mee naar je sessie."

Tom Albertsma heeft in zijn werkzame leven verschillende rollen in de IT bekleed. Zijn ware passie ligt in het begeleiden van mensen op hun pad naar persoonlijke ontwikkeling. Als ervaren trainer, consultant en coach bij Sound of Life heeft hij zich toegewijd aan het begeleiden van mensen om weer in contact te komen met hun authentieke zelf. Met expertise in training en ontwikkeling, persoonlijke begeleiding, loopbaanevaluatie en coaching, is Tom jouw partner. 

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Donderdag 28 maart 2024 16:00–17:30

Inzicht met Reinier

Persoonlijk online consult

Heb je in jouw leven of zoektocht naar nieuw werk telkens last van eenzelfde probleem? 

Coach Reinier Kelderman laat je tijdens een gratis persoonlijk online consult van 30 minuten inzicht krijgen in je probleem en ervaren waar de oplossing ligt.

˅ Ik wil nog wat meer info

> Ik wil een afspraak boeken

Meer informatie

Loop jij in jouw leven of zoektocht naar werk steeds tegen dezelfde vraagstelling of een terugkerend probleem of patroon aan? En vind je het moeilijk om de betreffende vraag te beantwoorden, het probleem op te lossen of het patroon te doorbreken?

Dan helpt organisatieadviseur en coach Reinier Kelderman je in een kort online consult om daar inzicht in te krijgen. Dat doet hij de opstellingen-methode. Daarmee word je je bewust van de onbewuste kennis die je al hebt om tot een goede oplossing te komen voor jouw vraag of dilemma.

Voorbeelden van zulke vragen zijn: ‘hoe kijkt een toekomstige werkgever naar mij’, ‘ik weet niet wat voor werk ik wil doen’, ‘ik vind het lastig om keuzes te maken’ en ‘ik ben onzeker’.

Reinier Kelderman is organisatieadviseur, interim-manager en coach. In zijn organisatieadvieswerk bekijkt hij organisaties als een systeem en gebruikt hij veelvuldig de opstellingen-methode. Met deze methode helpt hij ook individuele personen om inzicht te krijgen in de moeilijke situaties die zich voordoen in hun leven, werk en familie.

Let op: je kunt een afspraak van 30 minuten boeken op een tijdvak dat nog vrij is. Geen tijdvak meer vrij? Volgende maand heb je weer een kans!

> Ik wil een afspraak boeken

Woensdag 27 maart 2023 16:00–17:30