Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdag 8 maart Zaantheater: Op weg naar een Match!

Om de perfecte Match te kunnen maken moet je jezelf of je product kunnen verkopen door effectief te communiceren. Om die aandacht en energie daarvoor op te brengen en te behouden, moet je daarnaast fysiek en emotioneel fit zijn en blijven om je zoektocht naar die juiste Match te volbrengen.

Om je op weg te helpen hebben wij een mooi programma samengesteld en gaan we op vrijdag 8 maart a.s. samen aan de slag op weg naar een Match.

 • Vrijdag 8 maart 2019. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.
 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam
 • Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf station Zaandam ). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:00 Inloop en netwerken

09:30 Welkom door Netwerkcafé Zaanstad

09:40 Tekststrategie, een verrassende benadering van tekst - Marian Stoppelenburg

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Sterke teksten openen de deur naar jouw toekomst– Marian Stoppelenburg (consonante.nl)

Wie zich verdiept in tekststrategie, ontdekt waaróm teksten niet effectief zijn en leert hoe hij dat probleem oplost en in de toekomst voorkomt. De lezer wordt blij van jouw teksten en jij bereikt daardoor eenvoudiger je doel.

Tijdens de workshop leer je werken met het TVF, de digitale tool voor tekstvoorbereiding. Het TVF helpt jou bij (her)schrijven, beoordelen en uitbesteden van alle soorten teksten in elke taal.

De deelnemers aan deze workshop krijgen het boek Tekststrategie mee naar huis.

Marian Stoppelenburg neemt concrete acties om haar professionele en persoonlijke missie te combineren. Zij ontwikkelt in haar bedrijf, Consonante Communicatie, een methode voor tekststrategie. Zij gebruikt die methode als burger om via verbinding (Stichting ConnectingFriends) de wereld mooier te maken. Dat doet zij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen (project ‘Cirkel van Integratie’).

Binnen één maand een afspraak - Martijn Banen (effectiv.nl)

In deze workshop krijg je toegang tot kennis over technieken die bepalend zijn voor het succes van je bedrijf of het zoeken van een baan. Je ontdekt dat het, middels de juiste technieken, mogelijk is binnen een maand 5 waardevolle afspraken te hebben. Je leert het volledige proces te overzien wat vooraf gaat om deze afspraken te kunnen maken. En dat alles met weinig moeite en lage kosten.

Aan de orde komen:

 • Voorbereidingen binnen het bedrijf
 • Zo identificeer je een klant die jou nodig heeft
 • Skills die je nodig hebt om te kunnen telefoneren met je prospects
 • Klanttypen herkennen
 • Jij ben een expert
 • Focus: zo werkt het
 • Ontdekken van de kansen bij je prospects
 • Waarom jij De Grote Ontzorger van je klant bent
 • De 10 gouden Sales Tips waar de meest succesvolle sales-afdelingen mee werken.

Martijn Banen is van origine tekstschrijver/marketeer. Met 250 gulden van zijn ouders is hij begonnen: visitekaartjes en briefpapier laten drukken en de boer op. Een avontuur waarin hij zichzelf heeft leren kennen. Waar hij goed in is en waar niet. ‘Ondernemer dat ben je, dat kun je niet worden’. Dat heeft hij vaak gehoord. Maar ondernemen kun je zeker leren en dat heeft Martijn in 30 jaar gedaan.

Loopbaan LEF - de volgende loopbaanstap nemen- Rob Smits (bureauvoordurf.nl)

Op een schaal van 0 tot 10, hoe “top” is jouw werk op dit moment? Vind je dat een goed cijfer? Loop of zit je wel eens vast in je werk? Mis je de “puf” soms?

Hoe zou het zijn om:

 • Mogelijkheden te zien in je werk;
 • Om je werk anders te beleven;
 • Te weten wat je écht wil;
 • Zelf je loopbaankeuzes te maken?

Mensen die goed in hun werk zitten, zitten ook goed in hun vel. Wat doen zij daarvoor? Durven om naar zichzelf en hun werk te kijken! Ik wil je uitnodigen om aan je loopbaankeuzes te werken. Het enige waar jij ondersteuning bij nodig hebt, is gewoon een beetje LEF! Iets uitproberen wat je voorheen niet durfde, heeft vaak meer effect dan er eindeloos over praten.

Rob Smits heeft op zijn 50ste de sprong in het diepe genomen, zijn baan als senior loopbaanadviseur bij ProActief UvA opgezegd en de stap gewaagd. Een stap met lef/durf om als zelfstandige verder te gaan en anderen te helpen de juiste keuzes te maken. Bureau Voor Durf onderscheidt zich door inzet van Amsterdams Lef en Zaans Pragmatisme. Lef komt uit het Jiddische Amsterdamse dialect: Lev betekent hart.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Aandacht voor JEZELF, aan de basis: Wat je van binnen weet, straal je uit! Mintwab Aliyou (mayoga.nl)

Op zoek naar een baan? Hoe breng en houd je je aandacht (=focus) op wat je zoekt en hoe je het kan bereiken? In werkelijkheid spelen er zoveel factoren die je focus en je aandacht verstoren, zoals je mobiel, relatie, gezin etc. Wellicht merk je ook, dat het feit dat je je niet kan focussen extra spanning met zich meebrengt. Hoe meer ervaringen en indrukken, hoe groter het probleem van gebrek aan concentratie en helderheid. Alles wat je ervaart gebeurt in jezelf. In deze workshop leer je op een natuurlijke wijze aan de hand van eenvoudige oefeningen, het beheersen van je ademhaling en het voelen van je lichamelijke gewaarwordingen. De oefeningen zorgen voor ontspanning en helderheid en ruimte in je hoofd.

Mintwab is door haar ervaring met yoga oefeningen gefascineerd geraakt door de werking van yoga (niet de yoga houdingen die men van buiten ziet maar wat je van binnen voelt!). Door deze fascinatie is Mintwab een tweejarige yogalerarenopleiding gaan volgen om als yogadocent haar ervaringen te delen. Als zelfstandige ondernemer onder de naam Mayoga, verzorgt zij yogalessen in de Zaanstreek en omgeving.

Vol energie en zelfvertrouwen solliciteren - Ron van Raaphorst (ronvanraaphorst.nl)

De baan vinden waar je gelukkig van wordt, maar vanuit je eigen kernwaarden.

Ben je op zoek naar een baan omdat je “denkt “gelukkiger te worden, of wil je een nieuwe baan waarmee je gelukkig wordt? Als je uitgaat van je eigen behoefte, wensen en mogelijkheden is het altijd mogelijk die baan te vinden. Maar dat kan alleen als je je heel goed bewust bent van een aantal zaken. Solliciteren vanuit jezelf werkt beter dan solliciteren gericht op de behoefte van de toekomstige werkgever

Ron stond al heel vroeg als judoka sterk in het leven, na een leven als zeevarend officier en mentor heeft hij in 1999 letterlijk alle schepen achter zich verbrand, heeft het roer omgegooid en is een nieuw leven begonnen en is zijn droom gaan waarmaken. Nu heeft hij een goed lopende judoschool en Ron is oprichter van coach praktijk "lifestyletraining" voor energiek vol zelfvertrouwen leven, omdat het zijn passie is om mensen te helpen om ook in het tweede deel van hun leven vol energie en zelfvertrouwen te leven zodat zij de wereld om hun heen meer aankunnen.

Op reis naar een baan, ontdek jouw skills! – René de Leeuw en Winfried Weel (Netwerkcafé Zaanstad)

Op weg naar die baan is het goed te weten wie je bent en wat je kan. Je gaat onderzoeken wat je in je rugzak hebt en je leert welke vaardigheden je ook in andere sectoren kunt toepassen. In deze interactieve workshop leer je je vaardigheden te benoemen en een skills paspoort te maken.

Winfried Weel: Werkzaam geweest in de gezondheidszorg en daarna overstap gemaakt naar bedrijfsleven. In totaal voor 6 multinationals gewerkt aan projecten en introductie van producten. Heeft hierdoor veel training en levenservaring opgedaan. Altijd op zoek naar nieuwe ervaringen

René de Leeuw: Vele jaren ervaring op het gebied van administratie, logistiek, applicatie management en office management. Mentoring en coaching. Blijf nieuwe dingen leren.

Info en aanmelden

 • Vrijdag 8 maart 2019. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.
 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam
 • Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.