Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdagochtend 17 januari 2020 Netwerkcafé Zaanstad: Gewoon dóen!

Zou jij ook wel eens gewoon je hart willen volgen? Het is tijd om op dit kruispunt van je leven gewoon wat anders te gaan doen. Een geheel andere richting of werk dan wat je eerder hebt gedaan. Er is elke dag een nieuwe kans en uitdagingen om te gaan doen, ja gewoon dóen.

Het Netwerkcafé Zaanstad gaat je hierin verder helpen. Er zijn bijzondere, informatieve workshops: Netwerken met LinkedIn, vaardigheden, gedrag, verandering, maak de match en nieuwe gedachten en ideeën. Onderwerpen die jou prikkelen en de drive kunnen geven die bepaalde richting op te gaan om ontdekkingen te doen.

Zoals altijd is er gelegenheid om jouw inzichten, ervaringen en verwachtingen te bespreken met alle aanwezige mede-netwerkers. Het wordt kortom een leuke mix van workshops met als centraal thema: Dóen!

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 17 januari 2020. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen. We doen een nieuw netwerkspel. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

9:30 – 10:00 Inleiding: Gewoon dóen! - Songül Mutluer (wethouder gemeente Zaanstad)

In Zaanstad vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Maar dóen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat betekent dat je soms uit je comfortzone moet stappen. De belangrijkste tip: doe het zelf, maar doe het niet alleen. Deze en meer tips geeft Songül Mutluer aan de hand van haar eigen ervaringen.

Songül Mutluer is maatschappelijk zeer betrokken en vanaf haar 25ste actief in de Zaanse politiek, eerst als raadslid voor de PvdA en sinds anderhalf jaar als wethouder Jeugd, Ouderen, Armoede, Wonen en Bouwen

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Laat je netwerk voor je werken – Anke Koster (Temperamentplus)

In mijn workshop gaan we jouw LinkedIn profiel doorlopen en vaststellen of je profiel professioneel is ingevuld. Daarna gaan we aan de slag met het zichtbaar maken van jouw expertise. Hoe kun je dat nu zo aantrekkelijk mogelijk doen op LinkedIn? Met bruisende blogs waar jouw kennis en nieuwsgierigheid centraal staan.

Anke Koster is een deskundige, ervaren trainer en een inspirerende begeleider. Zij weet als geen ander mensen in beweging te krijgen door het stellen van de juiste vragen. Ze is daarbij scherp en zonder oordeel en bereikt mensen persoonlijk. Haar betrokkenheid en eerlijkheid maken het heerlijk om met haar te werken. Anke gaat graag samen met de ander op zoek naar zijn of haar talent en ontwikkelmogelijkheden om dit in je netwerk zichtbaar te maken. Anke is NOLOC erkend loopbaanprofessional en officieel ambassadeur van Linkedin.

CV ombuigen naar vaardigheden – Winfried Weel & René van Werkhoven

Een andere baan die bij jou past, daar wordt je blij van! Leer inzicht te krijgen over de meest gevraagde vaardigheden in deze moderne tijd, heb jij deze ook of weet je het niet? Maak je eigen vaardighedenprofiel.

Winfried Weel en René van Werkhoven vertellen op een leuke manier over hun eigen ervaringen en vaardigheden en gebruiken dat in een interactieve workshop. Denk eens na over wie je bent, wat je aan ervaring en kennis hebt opgedaan en hoeveel waarde dit kan hebben voor anderen!

Winst door verandering van jouw gedrag – Mirjam Suijdendorp (SVP Partners)

Menselijk gedrag wordt al eeuwen bestudeerd en er zijn talloze modellen en analyses ontwikkeld om de mens in kaart te brengen. Meer of minder succesvol.

Mirjam gaat je meenemen op een ontdekkingsreis met DISC waarin jouw gedrag winst kan opleveren. Want kennis is natuurlijk heel mooi, maar hoe ga je er vervolgens mee om? Je zal dus om te bereiken wat je uiteindelijk wil het juiste gedrag moeten bieden aan de ander.

Mirjam Suijdendorp heeft binnen haar werk als Marketing Manager mooie resultaten behaald met DISC. Ze geeft training aan banken, overheid, retailketens en industrie om samenwerking en resultaat te verbeteren.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Kan verandering bevrijdend zijn? – Marja Meijer (Odion)

De zorg, we hebben we allemaal een beeld bij, helaas echter niet altijd een reëel beeld. Dit maakt het nog niet zo makkelijk om je een nieuwe loopbaan binnen de zorg voor te stellen. Je hoort vaak aannames als ‘het is zwaar werk’ of ‘het is dankbaar werk’ of ‘dat is iets voor jonge mensen’. Allemaal deels waar, maar deels ook niet. Zij die na een loopbaan in de commerciële sector de overstap hebben gewaagd geven vaak aan dat zij dit veel eerder hadden moeten doen. We proberen je een reëel beeld van de zorg te geven, de diversiteit van doelgroepen en functies en de mogelijkheden voor zij-instromers.

Marja is als recruiter en mobiliteitsadviseur werkzaam bij Odion. Met haar uitgebreide ervaring in de zorg ondersteunt zij graag mensen om hun pad te vinden in dit werkveld.

Maak de Match – Annett Keizer (Keizer Co)

Weet je niet goed wat je wilt? Vind jij het ook lastig om jezelf te ‘verkopen’ tijdens een sollicitatiegesprek? Misschien is het al lang geleden dat je hebt gesolliciteerd en weet (of durf) je onvoldoende te benoemen waar jij goed in bent en waarom een organisatie voor jouw kennis, kunde en persoonlijkheid zou moeten kiezen?

Annett Keizer heeft meer dan 20 jaar ervaring in (marketing)communicatie en werkt sinds 2007 als Communicatie- & Carrière Coach/Trainer. Zij biedt resultaatgerichte, no-nonsense coaching en praktische workshops. Geen oeverloze gesprekken of langslepende en geldverslindende loopbaantrajecten. Ze houdt ervan om tot de kern te komen van wat jou bezighoudt om daar een passende oplossing voor te vinden.

Wat je gelooft bepaalt je resultaat – Anke van der Wolf

We gaan in deze workshop een oude overtuiging/idee/gedachte die belemmert, achterhalen en benoemen. Om deze vervolgens los te laten en een nieuwe gedachte/overtuiging/idee te formuleren, die je gevoel en gedrag zal inspireren, energie zal geven en je mogelijkheid tot handelen zal vergroten. Waar je je bewustzijn en aandacht heen stuurt, dat trekt je aan en zal je bereiken.

Anke was al vanaf jonge leeftijd geboeid door het functioneren van “de mens” , in samenhang met de omgeving. Anke geloofd dat tegenslagen en teleurstellingen, mogelijkheden tot positieve verandering kunnen zijn. Anke geeft procesbegeleiding bij levensvragen en verzorgt workshops en trainingen gericht op het transformeren van belemmeringen naar bevrijding, van onmogelijkheden naar mogelijkheden. Ten bate van persoonlijke ontwikkeling, groei en bloei.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 17 januari 2020. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.