Netwerkcafé Zaanstad

9 november 2018: Match Werkgever - Werknemer

Vaardigheden zijn de toekomst van werk. In de metropoolregio Amsterdam (waar de Zaanstreek bij hoort) komt een beweging op gang om meer te gaan denken in skills (vaardigheden). Die beweging heet House of Skills.

House of Skills moedigt werkgevers aan om bij het zoeken van werknemers te gaan denken vanuit de taken die in hun bedrijf moeten worden vervuld en welke vaardigheden een werknemer daarvoor nodig heeft. Er wordt niet meer alleen naar diploma’s en werkervaring gekeken maar naar de vaardigheden die nodig zijn om de functie te kunnen vervullen.

Daarom is het voor jou zo belangrijk om je eigen skills/vaardigheden goed in kaart te brengen. Wanneer je je vaardigheden in kaart hebt gebracht, kan je die matchen met de vaardigheden die gevraagd worden voor bepaalde functies.

Skills zijn niet statisch, die kan je ontwikkelen en op vrijdag 9 november a.s. bieden wij je een vijftal workshops aan die je kunnen helpen om op een andere manier te zoeken naar nieuw werk.

Programma: zie hieronder.

Wanneer: Vrijdag 9 november oktober 2018. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.

Waar: Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam

Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Aanmelden is noodzakelijk – Klik hier om je aan te melden

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf station Zaandam ). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma vrijdagmorgen 9 november - Zaantheater

09:00 Inloop en netwerken

09:30 Welkom

09:35 Inleiding door Joost van Genabeek (TNO): De skills-benadering van werving, selectie en matching op de arbeidsmarkt: wat houdt deze in?

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

De beste en leukste manier om een baan te vinden is serious gaming met PlaytoWork – Jaap Schoeman (Playtowork)

Softskills worden steeds belangrijker in de matching op een passende baan.

Inzicht in wie je bent op persoonlijkheid en gedrag is zowel vanuit de vraag als de aanbod kant steeds relevanter. Evengoed de reden waarom mensen zelf van baan veranderen. De toepassing van dit weten is ook een kwestie van doen.

Met de gaming app van PlaytoWork kom je achter je soft en hard skills. Deze worden direct gematcht met vacatures. Benieuwd hoe dit werkt? En benieuwd naar je skills? Kom dan naar deze workshop!

Neem je smartphone mee naar deze workshop!

Competentiegericht werven door de werkgever– Elvira van Dusseldorp (Cordaan)

Om goede kandidaten te vinden voor hun vacatures moeten werkgevers zich meer gaan richten op skills in plaats van alleen op diploma’s en werkervaring.

Tijdens deze workshop zie je hoe werkgevers op een andere wijze de arbeidsmarkt benaderen om “the war on talent” het hoofd te bieden. In de huidige krappe arbeidsmarkt zullen werkgevers meer en meer op zoek moeten gaan naar medewerkers die weliswaar niet direct de juiste opleiding hebben maar wel de juiste skills / competenties om bij hen te werken en het vak te leren. Hoe benaderen deze werkgevers de werkzoekenden en hoe kan je daar zelf handig op inspelen? Samen gaan we met een hele andere bril naar de arbeidsmarkt kijken en welke kansen dit jou geeft.

De 6 B's - (op) stap naar nieuw werk - Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

In deze workshop gaan we elkaar een handje helpen om op ideeën te komen voor nieuw werk. Bovendien geven we elkaar een opstapje om op gesprek te gaan bij bedrijven waar ze dat werk doen. Aan de hand van de 6 B's. Een beproefd concept. Lekker breinprikkelend en met gegarandeerd resultaat.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Toekomst & skills – Ellen van Waaijen (Cinop Advies, FNV werken aan werk)

De arbeidsmarkt beweegt sneller dan ooit, zijn jouw skills klaar voor de toekomst?

Over 7 jaar doen robots meer taken dan mensen. Nu is dat 26% straks 52%. Iedereen heeft skills, ofwel vaardigheden, en deze zijn ontwikkelbaar. Soft skills worden steeds belangrijker en je hebt ze nodig om mee te bewegen in een snel veranderende arbeidsmarkt. In deze workshop krijg je meer zicht op welke vaardigheden je nodig hebt in de toekomst? Welke worden er gevraagd en hoe speel je daar op in?

Hoe maakt een uitzendorganisatie een match? Mark Leemrijse (Manpower)

In deze workshop ‘Hoe maakt een uitzendorganisatie een match?’ neemt Mark je mee in de huidige werkwijze van een uitzendbureau. Ook licht hij de rol toe van een uitzendbureau op de arbeidsmarkt. Aan de hand van stellingen gaat Mark hierover actief met de deelnemers in gesprek. Wist je bijvoorbeeld dat 35% van alle werkzoekende een baan vindt via een uitzendbureau? Daarnaast deelt hij tips hoe je succesvol kunt zijn in het vinden van werk via een uitzendbureau.

De beste en leukste manier om een baan te vinden is serious gaming met PlaytoWork – Jaap Schoeman (Playtowork)

Dit is een herhaling van ronde 1. Neem je smartphone mee naar deze workshop!

Aanmelden

Wanneer: Vrijdag 9 november oktober 2018. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.

Waar: Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam

Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Aanmelden is noodzakelijk – Klik hier om je aan te melden

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.