Netwerkcafé Zaanstad

Werk en wendbaarheid

Netwerkcafé Zaanstad / Online, vrijdag 30 april 2021 10:00-12:30

Matchen met werkgevers die geïnteresseerd zijn in vijftigplussers en een methodiek om in te spelen op de snelle veranderingen in de werkende wereld en de wereld om je heen, daarover gaat het deze keer bij Netwerkcafé Zaanstad.

Wegens de strenge corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats. Je kunt je hieronder inschrijven voor de workshop.

Programma

Webinar, vrijdag 30 april 2021 10:00–11:00

Als je solliciteert op een vacature stuur je meestal je brief en cv per mail of post je ze op een vacature- of werkgeverssite. Er is echter ook een andere manier van solliciteren.

Prekash Ramsing vertelt in zijn webinar over het gratis platform Connect by Talent dat geen gebruik maakt van cv’s, maar dat uitgaat van jouw competenties, motivaties en ervaringen.

Hij legt uit hoe hij langs deze weg werkzoekers koppelt aan werkgevers die openstaan voor vijftigplussers.

Nieuwsgierig naar Prekash's visie op een wereld zonder cv? Volg dan Prekash’ webinar en hoor ook hoe je door de samenwerking met het onlangs door MT tot Beste Opleider van Nederland uitgeroepen SkillsTown toegang kunt krijgen tot meer dan 250 online trainingen in meerdere leervormen en thema’s.

Prekash Ramsingh heeft het maken van verbindingen altijd erg belangrijk gevonden. In het verleden in zijn verschillende onderwijsfuncties, later internationaal en nu vol passie met behulp van artificial intelligence en online assessments op zijn online recruitment platform Connect By Talent.

11:00-11:30 Online netwerken

Gewapend met de inzichten uit de voorgaande workshop, kun je voorafgaand aan de volgende workshop netwerken in Zoom.

Online workshop, vrijdag 30 april 2021 11:30-12:30

Het kan haast niet anders of je hebt de term agile of daarmee samenhangende kreten als scrum, lean, sprint, kanban, backlog, daily standup de afgelopen jaren wel eens horen vallen. Misschien heb je zelfs wel gewerkt in een bedrijf waar ze al iets deden met agile of ermee bezig waren om dat te gaan doen.

Steeds meer organisaties zien het belang ervan in om agile te werken, of, in gewoon Nederlands: wendbaar. Het is voor hen de enige manier mee te komen in een steeds sneller veranderende wereld. Maar hoe doen ze dat dan in de praktijk, wat betekent het voor hun mensen en hun processen. En waar lopen ze tegenaan bij de omschakeling naar wendbaar werken?

Deze workshop gaat helemaal over het waarom, het wat en het hoe van agile werken. Geen abstract betoog, maar een verhaal van een man uit de praktijk die als security professional in de bankwereld dagelijks de noodzaak van wendbaarheid ervaart, want ook criminelen veranderen in steeds hoger tempo.

Job Galesloot neemt je graag mee in de ideeën en de grotendeels Engelse terminologie van de wereld van agile werken. Hij maakt ze eenvoudig inzichtelijk en toepasbaar, ook voor jou persoonlijk.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Let op: Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Job Galesloot is security professional in de financiële sector. Daar heeft hij voortdurend te maken met snelle veranderingen. Zijn talent voor improvisatie en liefde voor uitdagingen zet hij in zijn werk volledig in. Agile werken zit hem als het ware in het bloed.

12:30 Einde

Over ons

Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Zin om mee te helpen?

Word dan onze collega in het team vrijwilligers dat deze activiteit organiseert.

Als je je inschrijft voor onze berichtenservice ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.