Netwerkcafé Zaanstad

Zicht op verandering

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 26 november 2021 09:30-12:30

Deze maand bij Netwerkcafé Zaanstad twee keer aandacht voor verandering met het oog op de toekomst.

Het proces van verandering van iemand die op latere leeftijd besloot om een ander carrièrekoers te kiezen.

En de verandering die robotisering met zich meebrengt en nog veel meer gaat meebrengen, met al zijn voor- en nadelen op de werkvloer.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de Covid19-regels.

Bekijk het programma hieronder en schrijf je in.

Kun je niet naar het Zaantheater komen, doe dan mee via Netwerkcafé Online.

Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Programma

09:30-10:00 Inloop en netwerken

Maak kennis met elkaar, ga je thuis voelen, op veilige afstand. Neem je smartphone mee, dan kun je meteen connectie maken om je contact later voort te zetten.

10:00-11:00 Interactief interview

Koersveranderaars: Daniëlle Noach

“Jarenlang leefde ik vanuit mijn hoofd, overschreed ik keer op keer al mijn fysieke grenzen tot ik ze niet meer opmerkte en mijn lichaam begon te protesteren. Ik stond altijd ‘aan’ en realiseerde me, toen ik niet meer genoeg had aan de avonden en de weekenden om mezelf op te laden voor mijn werk, dat ik niet gezond zou blijven als ik op deze manier zou doorgaan.”

Dit zegt Daniëlle Noach. Zij werkte jarenlang op kantoor bij gerenommeerde advocatenkantoren als juridisch secretaresse/ PA en op de rechtbank als griffier, tot zij dit jaar besloot om het roer om te gooien.

In een interactief interview met Anke Brandenburg vertelt Daniëlle hoe en waarom zij tot haar koersverandering kwam en ontdekte waar ze echt voor lééft!

Het interview bestaat uit twee delen. In het tweede deel kun jij als kijker jouw vragen aan Daniëlle voorleggen.

In de interviewserie ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd of al tijdens hun werkzame leven regelmatig van carrière zijn geswitcht. Mensen die het lef hebben nieuwe vaardigheden aan te leren en steeds weer ander werk te doen. Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren en vertellen over het hoe en waarom van hun switch(es), hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen en/of laten.

Daniëlle Noach helpt tegenwoordig volwassenen en kinderen die blokkades ervaren om weer contact te maken met hun gevoel en intuïtie en van daaruit in beweging te komen. Dit doet zij op gebied van huiswerkcoaching, opruimcoaching in huis en lichaamsbewustzijnscoaching. Daarnaast geeft zij reiki en massage.

Daniëlle wordt geïnterviewd door Anke Brandenburg.

11:00-11:30 Pauze, napraten en netwerken

11:30-12:30 Workshop

Robotisering in de praktijk

De wereld om ons heen verandert in een snel tempo onder invloed van technologische ontwikkelingen. Een van die ontwikkelingen is dat bedrijven robots toepassen om bijvoorbeeld productiecapaciteit te vergroten, kosten te verlagen, of afhankelijkheid van arbeid te verminderen in een moeilijke arbeidsmarkt.

Robotisering heeft een directe invloed op hoe processen op de werkvloer worden ingericht, en daarmee op de werkzaamheden die door mensen worden ingevuld.

Zou jij wel meer willen weten over de werking van robotisering in de praktijk? Dan is deze workshop een aanrader!

Projectmanager Robbert van de Griendt laat je aan de hand van een voorbeeld - het nieuwe landelijk sorteercentrum voor kleine pakketten van PostNL - zien hoe robots ingezet worden.

Hij zet de voor- en nadelen van robotisering op een rij en werpt een blik op de toekomst ervan. Tevens zal hij het goed begrijpen van data voor de toekomst van robotisering bespreken.

Kortom, een workshop met een niet-alledaags onderwerp geïllustreerd met een aansprekend praktijkvoorbeeld!


Robbert van de Griendt is senior projectmanager bij PostNL. Hij is betrokken bij de begeleiding van de bouw en implementatie van het Sorteercentrum Kleine Pakketten in het netwerk van PostNL.

12:30 Einde en napraten

Info en aanmelden

  • Vrijdag 26 november 2021, 09:30 inloop, start 10:00, einde 12:30

  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

  • We nemen de Covid19-regels in acht.

  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Zin om mee te helpen?

Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van Werken voor Elkaar.

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Als je je inschrijft voor onze berichtenservice ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.