Netwerkcafé Zaanstad

20 december 2017: Social media voor werk en bedrijf

Als afsluiter van dit jaar bieden we op 20 december een workshopprogramma aan voor vijftigplussers die op zoek zijn naar een baan, die aan de slag willen als zelfstandige of dat overwegen. En die willen leren hoe het inzetten van Social Media je daarbij kan helpen (zie programma hieronder).

Waar: Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam.

Wanneer: woensdagochtend 20 december 2017, inloop 9:00, start programma 9:30, einde: 13:00

Netwerkcafé Zaanstad wordt georganiseerd door vrijwilligers. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Reserveren

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je aan te melden

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf station Zaandam ). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma woensdagochtend 20 december 2017

09.00 Inloop en netwerkoefening

09.30 Welkom

09.35 Inleiding “Me-branding”, broadcast jezelf! - Remco Boas (boas.pro)

Twintig jaar geleden speelde internet voor werkzoekenden geen enkele rol. Bedrijven presenteerden zich niet op internet, laat staan dat ze het gebruikten voor personeelswerving. Dat is nu totaal anders. Werk zoeken én vinden zonder internet is in de meeste gevallen ondenkbaar. Marketingspecialist Remco Boas adviseert dan ook: zet internet in als accelerator voor het vinden van een baan.

10.00 - 11.15 Workshops, Ronde 1

Je kunt één workshop per ronde volgen.

Creëer je volgende baan Marjolein Kalter (baanalsbusiness.nl)

Steeds minder werk wordt vergeven via de klassieke route van vacature, sollicitatiebrief en gesprek. Netwerken en je meerwaarde laten zien aan potentiële werkgevers is veel belangrijker geworden. Werk is bovendien vaker flexibel, tijdelijk of in projectverband. Wanneer je zelf je baan creëert ga je uit van jouw unieke kracht, daar zoek je jouw ideale werkgever bij en je doet hem een voorstel waarmee je als enige aan tafel komt. In loondienst of als zelfstandige. In zes stappen neemt Marjolein je mee in deze nieuwe manier van solliciteren.

Kansen en risico’s van zelfstandig ondernemenRené Fornier (stoa.nl)

In vogelvlucht komen punten aan de orde om over na te denken ter voorbereiding op het ondernemerschap. Over noodzakelijke en voldoende voorwaarden voor een goede start. Een bezoek aan Artis met je partner is noodzakelijk, bijvoorbeeld. René is oprichter van STOA en heeft reeds duizenden ondernemers geholpen bij hun starttraject. Zijn credo: ‘Ondernemen valt te leren mits het kwartje valt’.

In één ochtend je LinkedIn-profiel op orde (deel 1) – Rob Zwart (netwerkcafezaanstad.nl) en Marc Janssens (werkenvoorelkaar.nl)

Rob en Marc maken vooraf een analyse van je LinkedIn-profiel. En dan ga je samen met hun hulp aan de slag om dit profiel meteen te verbeteren. Aan het eind van de ochtend heb je tastbaar resultaat. Een fotograaf is aanwezig om een goede profielfoto te maken. Let op: deze workshop duurt 2 rondes (van 10 uur tot 12.45 uur). Meenemen van een laptop of tablet is verplicht (geen mobiele telefoon).

11.15 - 11.30 Pauze

11.30 - 12.45 Workshops, Ronde 2

Je kunt één workshop per ronde volgen.

Zichtbaar met Facebook – Michaëla Wierdsma (ilovelife)

Zichtbaar zijn voor werkgevers of als zelfstandig ondernemer. In deze workshop ontdek je hoe je Facebook kunt inzetten om werk te vinden dat bij je past. Zowel als werknemer, als zelfstandig ondernemer. Je ontdekt de verschillen en de overeenkomsten hoe je Facebook kunt inzetten om jezelf zichtbaarder te maken. Waar je op moet letten bij het plaatsen van berichten. Wat kun je zelf doen om zichtbaar te zijn. Daarnaast ga je zelf aan de slag. Neem pen en papier mee en doe actief mee met deze workshop. Actie is de eerste stap op weg naar jouw zichtbaarheid.

Het geheim van FacebookBert van Gulik (buzzpartners.nl)

Social media zijn niet meer weg te denken als marketinginstrument om je bedrijf te promoten en klanten te bereiken. Zo maken 10,4 miljoen Nederlanders gebruik van Facebook, waarvan 7,5 miljoen dagelijks. Instagram is op dit moment het snelst groeiende social medium. In zijn workshop vertelt Bert je hoe je social media op een slimme manier voor je eenmanszaak of bedrijf laat werken, waar je op moet letten en hoe je dat aanpakt. Ook deelt Bert ‘het geheim van Facebook’ met je. Dankzij dit kijkje onder de motorkap kan je zonder budget al veel voor je bedrijf bereiken.

In één ochtend je LinkedIn-profiel op orde (deel 2) – Rob Zwart (netwerkcafezaanstad.nl) en Marc Janssens (werkenvoorelkaar.nl)

(vervolg van eerste ronde)

Reserveren

De belangstelling is altijd groter dan het aantal plekken. Reserveer daarom tijdig je plek. Klik hier om je aan te melden

Netwerkcafé Zaanstad is mede mogelijk door de hartelijke steun van het Zaantheater

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.