Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdagochtend 10 april Zaantheater: Ontwikkel je geluk!

Geluk maakt je leven leuker. Het heeft te maken met vitaliteit en weerbaarheid. Werk kan je helpen om geluk te vinden, maar omgekeerd ook. Het goede nieuws is: je kunt er zelf wat aan doen en je kunt er anderen bij inschakelen. Op de komende bijeenkomst van Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater gaan we samen aan de slag met Ontwikkel je geluk!

De ochtend wordt ingeleid door Nancy Peeters, auteur van ‘Het geheim van geluk’. Zij neemt je mee in een inspirerend verhaal over de praktische vertaling van de wetenschap van geluk.

Bekijk hieronder het volledige programma.

  • Vrijdag 12 april 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam
  • Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf station Zaandam ). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:00 Inloop en netwerken

09:30 Welkom door Netwerkcafé Zaanstad

09:30 - 10:00 Als ik een baan heb, word ik écht gelukkig - Nancy Peeters

Succesvol zijn of gelukkig zijn, wat komt er eigenlijk eerst? Volgt geluk op succes of komt geluk juist voor succes? In deze keynote prikkelt Nancy Peeters je om hierover na te denken. Als je meer wilt weten over geluk, kun je aansluitend haar workshop volgen.

Psycholoog Nancy Peeters noemt zich ‘wereldmooiermaker’. Ze heeft zich sinds 2010 verdiept in positieve psychologie. Sindsdien doet ze niets liever dan vertellen over de praktische vertaling van de wetenschap van geluk.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Geluk, hoe werkt dat? – Nancy Peeters (Nancy Peeters)

Geluk, is dat iets wazigs en vaags? Zeker niet! Kennis over hoe geluk werkt kan je helpen om meer energie, veerkracht en creativiteit te ervaren. Je moet alleen even weten hoe het werkt en hoe je jouw geluk en dat van een ander kunt beïnvloeden.

In deze workshop neemt Nancy Peeters je mee in de wetenschap van geluk en de praktische toepassingen. Zo ga je met meer gereedschap voor geluk de deur uit. Dit kun je gebruiken om lekker in je vel te zitten en om beter om te gaan met tegenslagen. In elk geval heb je een inspirerende ochtend.

Jaaaaah, lekker solliciteren – Marcel Koomen (Blijer ondernemen)

Het vinden van een baan is vaak een hele opgave. Hoe houd je solliciteren leuk en zorg je voor voldoende motivatie om door te zetten. In deze workshop ga je aan de slag met praktische inzichten en oefeningen waar je ook na de workshop verder mee kunt.

Marcel Koomen is de eigenaar van het bedrijf Blijer Ondernemen. Zijn specialiteit: persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, spreker, coaching en positieve psychologie.

Wees Jezelf, Wees Uniek, dan ben je Onvervangbaar! – Tamara Strijk (Regeldiva)

Heb je er weleens over nagedacht hoe jouw Happy Life er uitziet? Wat ben je dan aan het doen? Voel je diep van binnen wat jouw passie is en weet jij al wat jouw potentie is? Beslissen vanuit je hart en intuïtie zorgt ervoor dat je dichter bij jezelf staat en dat je controle hebt over je eigen leven.

Tamara Strijk wil je helpen om baas over je eigen leven te worden, om af te rekenen met de stemmetjes vanbinnen, maar ook van buitenaf die je belemmerende gedachten influisteren. Ze put uit eigen ervaring.

Zelf was Tamara lange tijd ongelukkig. Ze herwon haar zelfvertrouwen terug door haar Unieke Ik te vinden. Nu luistert ze naar haar onderbuikgevoel en vertrouwt op het Universum. Doordat ze volledig zichzelf is, is zij uniek en onvervangbaar.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Werkgeluk door eigen baancreatie – Marjolein Kalter (Baan als Business)

Geluk in je werk ontstaat wanneer je voldoende zelfsturing ervaart. Het solliciteren op vacatures blijft een gok. Je doet je uiterste best om de juiste brief te sturen en je cv aan te passen aan de vacaturetekst. En toch ontvang je regelmatig de deprimerende reactie: iemand anders past beter in het profiel. Met jouw eigen baancreatie blijf je aan het stuur zitten van je volgende baan.

In deze workshop zet Marjolein Kalter de 6 stappen van het klassieke solliciteren naast de 6 stappen die tot een baancreatie leiden. En daarna is de keuze aan jou. Hoe ontwikkel jij je werkgeluk optimaal?

Marjolein helpt 45-plussers om geïnspireerd aan het werk te komen en te blijven. Haar methode legde ze vast in haar boek ‘Creëer je volgende baan’. Op humoristische wijze houdt ze werkzoekenden een spiegel voor met sprekende voorbeelden uit haar praktijk.

Vind geluk in een baan, ontdek jouw skills – Winfried Weel en René van Werkhoven

Op weg naar die baan is het goed te weten wie je bent en wat je kunt. Je gaat onderzoeken wat je in je rugzak hebt en je leert welke vaardigheden je ook in andere sectoren kunt toepassen. In deze workshop leer je je vaardigheden te benoemen en een skills-paspoort te maken.

Winfried Weel maakte ooit de overstap van gezondheidszorg naar bedrijfsleven, waar hij bij zes werkgevers veel trainingen volgde en levenservaring opdeed. René van Werkhoven heeft als manager ervaring in algemene, commerciële en financiële functies. Ook heeft hij ervaring in het leiden van verandertrajecten en heeft deze succesvol afgerond.

Vitaliteit als basis voor solliciteren – Jan Nuij

In deze workshop gaat Jan Nuij met de deelnemers in op de betekenis van vitaliteit en de relatie met werk zoeken. Aan de orde komen fysiek, mentaal en emotioneel vermogen. Als deze eigenschappen niet op orde zijn, krijg je stress, en dat belemmert je bij het zoeken naar werk en brengt gezondheidsrisico’s mee. Verhoogde weerbaarheid maakt mensen gelukkiger.

Jan laat je zien en ervaren hoe je je vitaliteit kunt verbeteren en welke vaardigheden je kunt oefenen om tijdens en na een sollicitatiegesprek toe te passen. Als je bereid bent om te reflecteren op je eigen gedrag en je wilt de resultaten uit deze workshop omzetten in actie, dan ben je van harte welkom.

Jan Nuij werkte als trainer fysieke en mentale weerbaarheid bij de Amsterdamse politie. Daardoor heeft hij veel ervaring opgedaan bij het verzorgen van persoonlijke effectiviteitstrainingen. Hij maakt ook gebruik van ervaringen uit de sport.

Info en aanmelden

  • Vrijdag 12 april 2019. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam
  • Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.