Netwerkcafé Zaanstad

Zet jezelf in de spotlight!

Netwerkcafé Zaanstad organiseerde op donderdagochtend 31 augustus 2017 zijn vijfde bijeenkomst in de Openbare bibliotheek in Purmerend in samenwerking met Walk & Talk Purmerend en de Waterlandse Uitdaging.

Thema van de bijeenkomst: Zet jezelf in spotlight!

Wanneer: donderdagochtend 31 augustus 2017, 09.30 tot 13.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur.

Waar: Openbare Bibliotheek, Waterlandlaan 40, 1441 MP Purmerend

Programma Netwerkcafé Zaanstad donderdag 31 augustus 2017

09.00 Inloop

09.30 Welkom

09.35 INLEIDING: EEN GOED NETWERK, HOE KOM JE DAAR EIGENLIJK AAN? - Agnes Bak (Waterlandse Uitdaging)

In deze presentatie vertel ik over mijn ervaringen van de afgelopen twee jaar bij het opbouwen van mijn netwerk voor de Waterlandse Uitdaging. Waar loop ik tegenaan, wat werkt wel voor mij en wat juist weer niet? Kortom, mijn afgelopen twee jaar in een notendop.

10.00 - 11.15 Eerste ronde workshops

Je kunt uit elke ronde één workshop volgen.

1. KENNISMAKEN MET LINKEDIN - Rob Zwart (netwerkcafezaanstad.nl) en Marc Janssens (werkenvoorelkaar.nl)

In deze workshop behandelen we de basis van LinkedIn. De workshop is voor iedereen die nog geen LinkedIn-profiel heeft of LinkedIn nog niet inzet om te solliciteren. Je leert een LinkedIn-profiel te maken. Je leert hoe je kunt zorgen dat je LinkedIn-profiel optimaal is. En je leert hoe je LinkedIn inzet om je netwerk en daarmee je baankans te vergroten.

2. MAAK WERK VAN JE NETWERK - Rolf Meijers (netwerkcafezaanstad.nl)

In deze workshop help ik je om je bewust te worden van je netwerk. Bovendien stel ik je in staat om hier én nu te werken aan de groei van je netwerk en je direct te laten profiteren van de opbrengst. Tevens zal je ervaren dat je een bijdrage levert aan de groei van het netwerk van de andere deelnemers.

3. DE NIEUWE ARBEIDSMARKT EN HET NIEUWE ONDERNEMEN - Charlon Imamdi (multi-traject.nl)

Vandaag de dag is niemand meer zeker van een (vaste) baan. Hoe zorg je ervoor dat je interessant blijft voor de arbeidsmarkt? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf omzet maakt in deze tijd? Door een andere mindset help ik je anders te denken en anders te doen en kun je meer bereiken. Iedereen is uniek, iedereen kan meer bereiken en voor iedereen is er een ideale baan. Het resultaat kan niet zomaar worden beschreven. Dit moet je ervaren!

11.15- 11.30 Pauze

11.30 - 12.45 Tweede ronde workshops

4. JOUW PROFESSIONELE PROFIEL IN BEWEGING - Barend van Zon (profilm.online)

In deze workshop geef ik mijn kijk op hoe je je als professional het best kunt presenteren en profileren op de arbeidsmarkt of als zzp’er. Jijzelf, als professional, staat centraal. Ik help je om je eigen, authentieke verhaal neer te zetten zonder dat je jezelf moet ‘pitchen’. Aan de hand van een aantal videoportretten, als aanvulling op een cv, krijg je de nodige ‘tips and tricks’. Uiteraard ga je ook zelf aan de slag met jouw eigen verhaal en ambities. Dit alles in een relaxte sfeer met veel humor!

5. DE EERSTE VIJF SECONDEN - Jennifer Jong A Pin en Maria Abbenhuis (netwerkcafezaanstad.nl)

Bij ieder koffie-, netwerk- of sollicitatiegesprek dat je voert, zijn de eerste 5 seconden belangrijk. In deze workshop laten we je zien hoe je een goede indruk maakt bij een persoonlijk gesprek. Naast de nodige achtergrondinformatie krijg je ook de nodige do's en don’ts, en tips en tricks aangereikt.

6. MAAK WERK VAN JE NETWERK - Rolf Meijers (netwerkcafezaanstad.nl)

In deze workshop help ik je om je bewust te worden van je netwerk. Bovendien stel ik je in staat om hier én nu te werken aan de groei van je netwerk en je direct te laten profiteren van de opbrengst. Tevens zal je ervaren dat je een bijdrage levert aan de groei van het netwerk van de andere deelnemers.


Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.