Netwerkcafé Zaanstad

Haal meer uit jezelf

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 28 januari 2022 10:00-13:00

Door je eigen leervermogen en creativiteit aan te boren, creëer je nieuwe perspectieven op werk.

Twee experts geven daar deze maand bij Netwerkcafé Zaanstad een workshop over vanuit heel verschillende invalshoeken.

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Vanwege corona zal het Netwerkcafé uitsluitend in Zoom plaatsvinden.

Bekijk het programma hieronder en schrijf je in voor de workshops die je bevallen.

Programma

10:00-11:00 Workshop

Opleidingen bieden kans op werk

Stel je bent op zoek naar een nieuwe werkuitdaging en ziet een geweldige vacature, maar het ontbreekt jou aan precies de gevraagde relevante opleiding en werkervaring of jouw leeftijd is een hindernis. Overkomt jou dat ook wel eens?

Werkgevers lopen te springen om mensen en er is een enorme krapte op de arbeidsmarkt in heel veel beroepen. Aan de andere kant zitten er nog teveel mensen op de bank, zowel startende jongeren als vijftigplussers.

Met andere woorden er is een mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

“Werkgevers kijken vaak alleen naar het cv en of de kandidaat exact in het profiel past terwijl levenservaring, motivatie voor het beroep en competenties wat ons betreft belangrijker zijn”, aldus Anne Vrieze, directeur van de WWZ Academie. “Als WWZ Academie vinden wij dat het certificaat slechts een middel is om het gewenste resultaat te bereiken. Daarom werken we samen met gemeenten en detacheringsbureaus om onze cursisten verder te helpen.”

In haar workshop vertelt zij over de werkwijze van haar academie om het verschil tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te overbruggen en wat jij daar zelf in kunt doen.

Anne Vrieze is directeur van de online WWZ Academie. Hiermee leidt zij mensen op naar het beroep van consulent in het sociale domein. Samen met haar netwerk helpt zij cursisten om een baan te vinden in het veld van zorg en welzijn.

11:00-11:30 Pauze, napraten en netwerken in Zoom breakout rooms

11:30-12:30 Workshop

Gebruik je creatieve wijsheid

Wist je dat jouw onbewuste maar liefst 90% van je dagelijkse leven regelt? Denk hierbij aan je hartslag, je spijsvertering, maar ook aan gevoelens en gedachten.

Er schuilt dus ontzettend veel informatie en wijsheid in je onderbewustzijn.

In deze training nodigt talentcoach Jolanda van Velsen jou uit om deze informatie en wijsheid naar boven te halen door je creatieve brein te ontwikkelen.

Dit doe je door aan de hand van intuïtieve, creatieve schrijfopdrachten en een visualisatieoefening je onderbewustzijn te onderzoeken.

Door vaker op deze manier te schrijven krijg je meer helderheid over je gedachten, waardoor je beter weet wat je wilt en welke stappen je kunt zetten.

Neem met pen, papier en een nieuwsgierige blik een duik in je onderbewuste en ontdek welke wijsheid daar op je ligt te wachten!

Jolanda van Velsen (Jolanda van Velsen - Talentcoach)is econoom met een passie voor gedrag. Ze vindt het belangrijk dat iedereen zijn of haar talenten kan benutten. Jolanda weet een vertrouwde omgeving te creëren waarin zij anderen enthousiasmeert, motiveert en uitdaagt om zich verder te ontwikkelen. Dit doet zij via coaching & advies.

12:30-13:00 Einde en napraten in Zoom breakout rooms

Info en aanmelden

  • Vrijdag 28 januari 2022, start 10:00, einde 12:30, napraten tot 13:00

  • Vanwege corona zal het Netwerkcafé uitsluitend in Zoom plaatsvinden.

  • Na inschrijving voor een workshop ontvang je een inloglink voor Zoom.

  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Zin om mee te helpen?

Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van Werken voor Elkaar.

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Als je je inschrijft voor onze berichtenservice ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.