Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdagochtend 18 oktober Zaantheater: Vertrouwen in je vaardigheden!

Inzicht in je vaardigheden helpt jou bij het maken van keuzes voor de invulling van jouw toekomst. Een toekomst die mede kan bestaan uit een betaalde baan en/of vrijwilligerswerk.

Om je keuzes te realiseren heb je vertrouwen nodig in jouw sterkte punten en in wat je uitstraalt naar anderen. Het team van Netwerkcafé Zaanstad heeft voor 18 oktober een combinatie van workshops samengesteld rond dit thema.

Wij nodigen je van harte uit om hier in het Zaantheater aan deel te nemen. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid om jouw netwerk uit te breiden en effectief in te zetten om jouw toekomstbeeld ook feitelijk te realiseren.

  • Vrijdagochtend 18 oktober. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen. We doen een nieuw netwerkspel. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

9:30 – 10:00 Inleiding: Met zelfvertrouwen naar je volgende uitdaging – Ron van Raaphorst

Ron is oprichter van coachpraktijk Lifestyletraining, voor energiek vol zelfvertrouwen leven. Het is zijn passie is om mensen te helpen om ook in het tweede deel van hun leven vol energie en zelfvertrouwen te leven, zodat zij de wereld meer aankunnen. Hij is inmiddels meer dan 30 jaar mentor, trainer en coach en heeft in zijn leven al zoveel meegemaakt dat geen enkele situatie meer vreemd is. Als auteur en coach kan Ron je weer laten inzien en voelen dat jij belangrijk bent en dat ook jij jouw leven op nummer één kunt zetten.

Als je meer wilt weten kun je aansluitend zijn workshop volgen.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Energiek en vol zelfvertrouwen solliciteren – Ron van Raaphorst

Energiek en vol zelfvertrouwen solliciteren. Ben je op zoek naar een baan om dat je dan denkt gelukkiger te worden? Of wil je nieuwe baan waarmee je gelukkig wordt? Waarom werkt solliciteren vanuit jezelf vol zelfvertrouwen beter dan solliciteren gericht op de behoefte van de toekomstige werkgever. Doelstellingen van deze workshop zijn:

  • Inzicht in hoe zit jij echt in elkaar en wat verwacht jij van de ander. Hoe sta jij fysiek, sociaal, mentaal en emotioneel in het leven.
  • Inzicht krijgen in de vaardigheden die je al hebt zowel je kennis (scholing), kunde (wat heb je in al die jaren bijgeleerd (zonder scholing), welke vaardigheden heb jij je allemaal eigen gemaakt.
  • Inzicht krijgen in wat wil jij en wat heb je nodig om gelukkig te zijn? Wat heb jij nodig om te werken aan je zelfvertrouwen.

Solliciteren anno nu!– Matthys Ypenburg (Creating Smiles)

Sociale media, de drukte van de stad... ze werken allemaal mee aan de verwijdering die wij als mensen momenteel ervaren. Onze netwerken zijn gevuld met mensen die we eigenlijk niet echt kennen. Daarom is de roep naar authenticiteit tegenwoordig zo belangrijk. Recruiters willen jou leren kennen. Hoe kun je jezelf authentiek presenteren? Hoe kun je vertellen dat jij dé oplossing bent voor het probleem waar het bedrijf mee kampt?

Als loopbaancoach begeleidt Matthys mensen die vastlopen in hun carrière. Veelal kiezen we een pad welke niet echt aansluit bij onze behoeftes. Wie ben je echt? Waar liggen je talenten en welk probleem wil jij voor de wereld oplossen? Matthys werkt met talentgericht werken en met thema's als zingeving.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Jouw vaardigheden in kaart brengen - Facila Nanhekhan

Vaardigheden in kaart brengen is noodzakelijk voor het vinden van een baan. In deze interactieve workshop maak je een begin om je vaardigheden te benoemen. Hierdoor kan je verder om voor jezelf helder te krijgen welke vaardigheden je allemaal hebt. De workshop stipt aan het eind ook aan hoe je een account aanmaakt voor Skill Guide. Dit is een online platform, waar je je vaardigheden kan invoeren. Je kan dan een beroepsadvies krijgen op basis van je ingevoerde vaardigheden.

Doelstellingen van de workshop zijn het herkennen van jouw vaardigheden, deze helder en concreet weten te benoemen en de vaardigheden te benadrukken waar jij energie van krijgt.

Facila Nanhekhan is zelfstandig en heeft een jarenlange ervaring als organisatie adviseur en coach. Zij begeleidde veel professionals en teams bij hun leiderschap- en persoonlijke ontwikkeling. Dit zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. Vanaf begin 2000 gaf zij opleidingen tot professioneel coach.

Start je eigen onderneming met zelfvertrouwen! - Jan Geerling (Ik zal je helpen)

De workshop behandelt een aantal concrete aspecten waar je mee te maken krijgt als je overweegt een eigen onderneming te starten/ ZZP'er te worden. Jan put daarbij uit zijn eigen ervaringen: Hoe is hij begonnen vanaf 0? Waar moet je aan denken als je je eigen onderneming start ? Te volgen stappen. Voor en nadelen van ZZP'er zijn tov loondienst. Starten vanuit de ww situatie, wat zijn de mogelijkheden? Hoe presenteer ik mijn aangeboden diensten met zelfvertrouwen?

Na een carrière bij een bank besloot Jan Geerling het roer om te gooien. Hij had het het gevoel dat niet al zijn vaardigheden en kwaliteiten tot hun recht kwamen. Om deze reden is hij het afgelopen jaar begonnen met mijn eigen onderneming, genaamd Ik zal je helpen . Een onderneming waarbij door mediatie helpt om conflicten in relaties op lossen. Tevens is hij budgetcoach, financieel begeleider en trainer. Zo helpt hij ook startende ondernemers met de eerste stappen naar het ondernemerschap.

Is het goed of krijg ik weerstand? - Michael Peters (Mooi ben ik)

Michael zoekt een doel en dat is “weerstand”. Weerstand laat je denken dat je iets hebt te doen. Weerstand zorgt voor irritatie, verandering en legt bepaalde gevoelens bloot waarmee je iets hebt te doen. Deze workshop gaat over het simpele woord weerstand, maar is het zo simpel. Hoe ga je hiermee om?

Michael laat je inzien dat je weerstand nodig hebt. Hij probeert dit met voorbeelden van situaties die we allemaal wel eens hebben meegemaakt in ons leven, zichtbaar en voelbaar te maken. Je moet dan wel uit jouw comfortsituatie komen, om juist zo de uitdaging met jezelf aan te gaan. De intentie van Michael is om de deelnemers iets mee te geven, waardoor ze weerstand krijgen, zich “anders” gaan presenteren of profileren en nadenken over de vraag wat vertrouwen nu werkelijk is.

Michael omschrijft zichzelf als inspirator, spiritueel, filosofisch en schrijver. Daarnaast heeft hij humor, een luisterend oor en aandacht voor de ander. Al jaren probeert hij mensen te overtuigen dat buiten de comfort-zone het nog zo slecht niet is. Via de facebook (meer dan 100.000 volgers) en LinkedIn (meer dan 25.000 volgers) inspireert hij dagelijks mensen anders te laten denken.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 18 oktober. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

De volgende Netwerkcafés in Zaanstad zijn op 22 november 2019, 20 december 2019, 17 januari 2020, 21 februari 2020, 27 maart 2020, donderdag 23 april 2020, vrijdag 29 mei 2020, dinsdag 23 juni 2020

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.