Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdagochtend 10 mei Zaantheater: Alles is energie!

Bijna dagelijks kan je in de media lezen over de energietransitie. Deze maatschappelijke opgave brengt veel nieuw werk met zich mee. Ook voor vijftigplussers.

Op het komende Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater gaan we daarmee samen aan de slag. Ook met jouw eigen energietransitie: hoe kun je vinden en vasthouden voor het vinden van nieuw werk.

De ochtend wordt ingeleid door Sanna Munnikendam, Zaans wethouder voor duurzaamheid, energietransitie en circulaire economie.

  • Vrijdagochtend 10 mei 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee pinnen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf station Zaandam ). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

9:30 – 10:00 Inleiding door Sanna Munnikendam

Sanne Munnikendam is in Zaanstad wethouder duurzaamheid, energietransitie en circulaire economie. In haar interactieve keynote staat de energietransitie, die in de komende decennia wordt uitgevoerd, centraal. Een ontwikkeling die kansen biedt op zowel het zakelijke als het persoonlijke vlak.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Kansen op de arbeidsmarkt voor vijftigplussers – Michel Mol (Connectica Groep | Detamo Flex Force)

Michel Mol legt uit hoe de arbeidsmarkt zich volgens hem heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren en wat de trends zijn voor de komende jaren. Daarbij wordt meteen een blik op de verdere toekomst geworpen. De energietransitie, welke invloed heeft deze op onze arbeidsmarkt en wat kan je daar als vijftigplusser mee?

Hoe kijken werkgevers naar werkzoekenden? Hoe kun je daar met de juiste energie en verwachtingen zelf positieve invloed mee uitoefenen? Gebruik je competenties op de juiste wijze en verander mee met de wereld, net als onze energiehuishouding.

Michel Mol startte in 2000 zijn eigen onderneming Detamo Flex Force, als onderdeel van Connectica Groep een toonaangevend uitzendbureau voor Technische - en ICT sector.

Waar gaat mijn energie naar toe?– Wim van Veen

Mensen halen inspiratie uit de toekomst, die zij graag mee willen creëren. Door te focussen op de toekomst en daarbij steeds te zoeken naar de common ground (gezamenlijke voedingsbodem), laat je mensen zien waar jij naar verlangt en waarvan iedereen denkt: "Het zou mooi zijn als we - in ieder geval - dat weten te verwezenlijken! Daar wil ik wel energie in steken en vol voor gaan!"

Hoe zorg je ervoor dat ook jij je energie kan blijven richten op datgene wat je wilt realiseren? Wim van Veen is mediator, personal coach en adviseur innovatie en strategie (welzijn, zorg, cultuur)

Alles = Energie!– Renate Simon (Renate's Spirit)

Op planeet aarde hebben we te maken met meerdere soorten energieën. Niet alleen die van jou.

Hoe krijg je nou méér energie? En hoe zorg je ervoor dat je energie niet steeds piekt & daalt? En dat die energie bij jezelf blijft, zodat je niet de hele tijd ‘leegloopt’. Waar haal je je energie vandaan? Daar kom je achter tijdens deze workshop.

Als een échte Inspirator zal Renate jou aan het denken zetten, inspireren en motiveren en zorgen dat je in beweging komt. Renate Simon is werkzaam als Life Coach, Schrijfster en Spreekster.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone LinkedIn mee.

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Het is lente: energie voor innerlijke schoonmaak! – Anke van der Wolf (Trans-Forma)

Alles is energie. Ook een gedachte of een geloofsovertuiging. Die energie zendt een signaal uit naar jezelf en anderen. We hebben allemaal ervaringen opgedaan, die pijn en teleurstelling teweeg hebben gebracht. Van daaruit kan er een negatief geloof/gedachte/idee en overtuiging over jezelf en de wereld ontstaan die je belemmerd, waardoor je niet bereikt wat je wilt en wenst.

In de workshop ga je “oude” belemmerende overtuigingen leren achterhalen en benoemen, deze vervolgens loslaten en nieuwe gedachten of overtuigingen formuleren, die je gevoel en gedrag positief gaan beïnvloeden, waardoor er een gewenste verandering in denken, voelen en doen kan ontstaan.

Anke haar missie is gericht op het transformeren van belemmeringen naar bevrijding met als doel persoonlijke ontwikkeling en groei.

Jouw energiepaspoort – Winfried Weel en René de Leeuw

Om de juiste baan te vinden waar je energie van krijgt, moet je weten welke vaardigheden je in huis moet hebben. Je gaat onderzoeken waar je energie van krijgt en welke vaardigheden daarbij horen. In deze interactieve workshop leer je vaardigheden te ontdekken en te benoemen en een skills-paspoort te maken, die je als basis voor je cv kan gebruiken.

Winfried Weel maakte ooit de overstap van gezondheidszorg naar bedrijfsleven, waar hij veel trainingen volgde en levenservaring opdeed.

René de Leeuw heeft vele jaren ervaring op het gebied van administratie, logistiek, applicatie management en office management.

Energie voor duurzame inzetbaarheid – Oscar Plomp (Coraz coaching)

Het is tijd om jezelf weer op te laden. Er wordt steeds meer flexibiliteit gevraagd van mensen. Veranderingen gaan in razend tempo. Daar kun je een hoop energie door verliezen. Het kan je ook onzeker en twijfelachtig maken.

Oscar neemt je mee op reis waarbij je ontdekt waar jij energie van krijgt, wie jij diep van binnen echt bent en wat maakt waar jij voor wilt staan. Zo kun je met nieuwe energie werken aan je eigen duurzame inzetbaarheid.

Na een carrière als horeca ondernemer heeft Oscar zich omgeschoold tot pedagoog en is in de Jeugdzorg gaan werken. Momenteel heeft hij een praktijk in Zaandam als zelfstandig coach.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 10 mei 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee pinnen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.