Netwerkcafé Zaanstad

29 november 2017: Vol energie verder!

Weet wat je als vijftigplus werkzoekende ‘in huis hebt’ en je energie kan weer volop stromen om de volgende stappen te zetten. Op 29 november leer je op diverse manieren jouw kwaliteiten in beeld brengen. En met de vele frisse en nieuwe ideeën krijg je een lekker duwtje in de rug. Leerzaam, gezellig en met mogelijkheden om je netwerk weer resultaatgericht uit te breiden.

Waar: Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam.

Wanneer: woensdagochtend 29 november 2017, inloop 9:00, start programma 9:30, einde: 13:00

Netwerkcafé Zaanstad wordt georganiseerd door vrijwilligers. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer (vanaf station Zaandam ca. 10 min. lopen). In directe omgeving van het Zaantheater alleen betaald parkeren.

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Programma woensdag 29 november oktober 2017

09.00 uur Inloop incl. Netwerkoefening.

09.30 uur Welkomstwoord Netwerkcafé Zaanstad door Jennifer Jong-A-Pin https://www.linkedin.com/in/jennifer-jong-a-pin

09.35 uur Keynotespreker Dennis Straat wethouder Gemeente Zaanstad ( http://bit.ly/2AnufrW )

Na de gezamenlijke aftrap volgen er twee rondes met workshops. Kies uit iedere ronde één workshop. Schrijf je meteen in voor 2 workshops. Klik hier om je in te schrijven.

10.00 uur - 11.15 uur Workshops, Ronde 1

Haal de positieve energie in jezelf naar boven - Charlon Imamdi (www.multi-traject-trainingen.com/)

De energie die je uitstraalt wordt gevoeld, gezien en gehoord. En is wat je terugkrijgt. Het is dus belangrijk dat je de arbeidsmarkt met positieve energie benadert. In zijn workshop laat Charlon je ervaren hoe jouw energie voelbaar is voor een ander en hoe je de positieve energie in jezelf naar boven haalt. Kortom, een workshop waar je energie van krijgt!

Kiezen/Angst - Linda de Groot (www.ldgcoaching.weebly.com)

Dit is de workshop voor enthousiaste uitstellers. In deze workshop neemt Linda je mee in de mysterieuze wereld van het uitstellen. Want hoe werkt dat toch? Je neemt jezelf iets voor, je bent het echt van plan, en vervolgens komt het er toch niet van. Leer hoe uitstellen voor jou werkt, en wat jij nodig hebt om die eerste stap te zetten, en dan de volgende, en de volgende .., om jouw doel te bereiken.

Doelgericht van Doelloos naar Doelbewust - Rolf Meijers

Rolf Meijers (https://www.linkedin.com/in/rolf-meijers) helpt mensen bij het vergroten van hun persoonlijke effectiviteit. Rolf is ook coach bij de Werkestafette en geeft workshops voor de Stichting Werken voor Elkaar.

Je stelt je doel wanneer je naar werk zoekt. Dat klinkt eenvoudig en vanzelfsprekend, maar is dat ook zo? Is dat doel wel concreet? Is het wel het doel waar je zélf helemaal achter staat, of zijn er factoren in je omgeving die bepalen dat je dit doel wel móet najagen? En waar haal je dan je motivatie vandaan en hoe houd je de moed erin? In zijn workshop wil Rolf met jullie stil staan bij deze vragen en hij gaat jullie helpen bij het bewust worden van je doel en de stappen die je kan maken om dat doel te bereiken.

11.15 uur- 11.30 Pauze

11.30 uur - 12.45 uur Workshops, Ronde 2

Videosolliciteren - Barend van Zon (http://www.profilm.online/)

In deze workshop geef ik mijn kijk op hoe je je als professional het best kunt presenteren en profileren op de arbeidsmarkt of als zzp’er. Jijzelf, als professional, staat centraal. Ik help je om je eigen, authentieke verhaal neer te zetten zonder dat je jezelf moet ‘pitchen’. Aan de hand van een aantal videoportretten, als aanvulling op een cv, krijg je de nodige ‘tips and tricks’. Uiteraard ga je ook zelf aan de slag met jouw eigen verhaal en ambities. Dit alles in een relaxte sfeer met veel humor!

Mindfulness-wandeling - Esther van der Salm (https://bewegingopelkniveau.nl/)

Esther van der Salm is een energieke, vooruitstrevende vrouw die mensen graag in beweging laat komen, letterlijk en figuurlijk. Als oud marathonschaatser weet zij als geen ander dat ‘iets neerzetten’ pas lukt wanneer denken en voelen in evenwicht zijn.

Energie - Peter Bakkum (www.peterbakkum.nl)

Lekker paradoxaal, “vasthouden is een kwestie van loslaten”. Zeker net zoiets als “denk niet aan een roze olifant” en vervolgens is dat het enige dat je doet? Maar hoe doe je dat? Wat laat je los? Wat moet je doen en wat vooral niet? Krijg meer inzicht in hoe je energieker in je leven kan staan! Kom energie opdoen!

Uitstelgedrag - Brenda Tjipjes en Peter Bennen (b.tjipjes@zaanstad.nl)

Gevoelens worden veroorzaakt door gedachten en leiden tot bepaald gedrag. We hebben als mensen het meest last van negatieve gevoelens, maar ook van negatief gedrag zoals bijvoorbeeld uitstelgedrag. Dit is vermoeiend en put ons uit, het leidt tot piekeren, we maken ons zorgen en soms voel je je er zelfs ziek van. Als je last hebt van vervelende gevoelens of je wilt bepaald gedrag veranderen, dan moet je er eerst achter komen welke gedachte zich hierachter verstopt. In deze workshop ga je hiernaar op zoek bij jezelf.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Netwerkcafé Zaanstad is mede mogelijk door de hartelijke steun van het Zaantheater

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.