Netwerkcafé Zaanstad

27 september: Kiezen om gekozen te worden

Er uit springen tussen alle andere werkzoekenden en jezelf kwalificeren als de beste kandidaat voor een functie of vacature. Hoe pak je dat aan? In de basis met een goed cv en een goed LinkedIn-profiel. Daar in vertel je wie je bent, wat je wil, wat je kunt en welke waarde jij als kandidaat aan het bedrijf toevoegt. En belangrijker nog, vertel wat je zoekt en waar. Dat klinkt simpeler dan het is. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken?

Kom dan op naar de maandelijkse bijeenkomst van Netwerkcafé Zaanstad, waar je kunt kiezen uit onderstaande vijf workshops rond het thema Kiezen om gekozen te worden. Programma: zie hieronder.

Wanneer: Woensdag 27 september 2017. Inloop: vanaf 09.00 uur. Start: 09.30 uur. Einde: 13.00 uur

Waar: Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam.

Meld je tijdig aan

Deelname is gratis. Aanmelden is noodzakelijk. Klik hier om direct je plaats te reserveren

Verkiezing beste CV Zaanstreek-Waterland

Wil je weten of jij een goed cv hebt? Test je cv door mee te doen aan de cv-verkiezing ‘Wie heeft het beste cv van Zaanstad en omstreken?’ Inzenden kan tot 23 september a.s. naar netwerkcafe.zaanstad@gmail.com. Het winnende cv wordt bekendgemaakt bij Netwerkcafé Zaanstad op 27 september. Klik hier voor meer informatie.

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer (vanaf station Zaandam ca. 10 min. lopen). In directe omgeving van het Zaantheater alleen betaald parkeren.

Programma woensdag 27 september

09.00 Inloop en netwerkoefening

09.30 Welkom – Omaira Walle (netwerkcafezaanstad.nl)

09.35 INLEIDING: DE KRACHT VAN KIEZEN VOOR ELKAAR

Debora Timmerman (2plus1) en Erik Lambooy (werkenvoorelkaar.nl)

Wanneer je je baan kwijtraakt, kom je terecht in een andere wereld. Je wordt teruggeworpen op jezelf. Je staat er alleen voor om nieuw werk te vinden. Netwerkcafé Zaanstad en 2plus1 gaan daar wat aan doen. Vanaf oktober kun je meedoen aan de Werkestafette Zaanstad. Dat is een bijzonder programma om voor elkaar kansen te creëren en om verbinding te maken met de werkende wereld. Erik en Debora vertellen hoe dit programma is ontstaan en wat het jou kan opleveren.

10.00 - 11.15 Eerste ronde workshops

Je kunt uit elke ronde één workshop volgen.

1. WAAR KIJKEN RECRUITERS EN MENSEN DIE JOUW CV BEOORDELEN NAAR?

Cees Bakker en Ton Vermin (SollicitatieLAB)

Het hebben van een goed cv is een randvoorwaarde om succesvol te zijn bij het vinden van een baan. Maar hoe weet je nu of je een goed cv hebt dat er uitspringt bij werkgevers en recruiters? In deze workshop geven Ton Vermin en Cees Bakker, de organisatoren van de landelijke cv van de maand verkiezing, tips om jouw cv er uit te laten springen. Dat doen ze zowel aan de hand van de cv’s die meedingen naar de verkiezing ‘Wie heeft het beste cv van Zaanstad en omstreken?’ als aan de hand van vragen uit de zaal. Natuurlijk gaan ze ook in op de laatste ontwikkelingen en wat recruiters en werkgevers belangrijk vinden.

Wil je weten of jij een goed cv hebt? Test je cv door mee te doen aan de cv-verkiezing ‘Wie heeft het beste cv van Zaanstad en omstreken?’. Inzenden kan tot 23 september a.s. naar netwerkcafe.zaanstad@gmail.com. Je bent dan ook direct verzekerd van een plek in de workshop! Het winnende cv wordt in deze workshop bekend gemaakt. Klik hier voor meer informatie.


2. BESCHEIDENHEID SIERT DE MENS?

Brenda Tijipjes (Brenda Tjipjes)

In deze workshop gaat het om bewustwording van het effect van taal in solliciteren, zowel schriftelijk als persoonlijk. De kunst van solliciteren is de kunst van taal. Opgemerkt worden betekent jezelf laten zien en horen. Dat is makkelijk gezegd. Voor een hoop mensen voelt het namelijk nog niet als makkelijk om je kwetsbaarheid te tonen, je visie of motto te delen, je vakmanschap te verwoorden, overtuiging uit te stralen, je wensen te uiten. In deze workshop leer je hoe je in contact komt met je eigen vakmanschap. En hoe je jezelf meer kunt laten zien en horen aan werkgevers.

11.15- 11.30 Pauze

11.30 - 12.45 Tweede ronde workshops


3. STOP MET PINGPONGEN, MAAK ER EEN ECHT GESPREK VAN

Cees Bakker en Ton Vermin (SollicitatieLAB)

Veel sollicitatiegesprekken zijn een vraag en antwoord gesprek, waarbij de sollicitant alleen antwoord geeft op vragen. Wij leren de sollicitanten om zelf actief deel te nemen aan het sollicitatiegesprek en er veel meer een echt gesprek van te maken. Ook de voorbereiding van het gesprek komt ter sprake, inclusief het gebruik van de STAR-methode. Vervolgens ga je zelf actief aan de slag.

4. DE EERSTE VIJF SECONDEN

Jennifer Jong A Pin en Maria Abbenhuis (netwerkcafezaanstad.nl)

Bij ieder koffie-, netwerk- of sollicitatiegesprek dat je voert, zijn de eerste 5 seconden belangrijk. In deze workshop laten we je zien hoe je een goede indruk maakt bij een persoonlijk gesprek. Naast de nodige achtergrondinformatie krijg je ook de nodige do's en don’ts, en tips en tricks aangereikt.

5. NETWERKEN MET LINKEDIN

Rob Zwart (netwerkcafezaanstad.nl) en Marc Janssens (werkenvoorelkaar.nl)

LinkedIn heeft veel mogelijkheden om je netwerk uit te breiden en daarmee je kans op het vinden van werk te vergroten. Wij laten je zien hoe je met ‘nieuwe’ mensen linked, meer en betere vacatures te zien krijgt en hoe je bedrijven en groepen kunt volgen. Een workshop waar we theorie afwisselen met praktische voorbeelden.

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Netwerkcafé Zaanstad is mede mogelijk door de hartelijke steun van het Zaantheater

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.