Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdag 8 februari Zaantheater: Neem initiatief, laat je zien!

Wanneer je je baan kwijtraakt, raak je ook je collega’s kwijt. Sommige mensen durven zich niet te laten zien, want wie ben ik zonder baan? Maar je bent meer dan een baan! Je hebt vaardigheden die je elke dag gebruikt en die voor jou zo “gewoon” zijn dat je ze niet herkent. Wat is er mooier dan deze vaardigheden te leren herkennen en te benoemen, en te gebruiken om te zoeken naar een baan die bij je past.

Neem initiatief en meld je aan voor deze dag, ontmoet mensen die in dezelfde situatie zitten en leer nieuwe mensen kennen. Maak jezelf zichtbaar en laat zien wie je bent!

Op vrijdag 8 februari a.s. bieden wij verschillende workshops aan die je hierbij kunnen helpen. Programma: zie hieronder.

  • Vrijdag 8 februari 2019. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam
  • Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf station Zaandam ). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:00 Inloop en netwerken

09:30 Welkom door Netwerkcafé Zaanstad

09:40 Inspirerende keynote - Herm Nieste (Zaandelta)

Herm Nieste is partner bij Baker Tilly Nederland NV en voorzitter van Zaandelta. Zaandelta is de belangenvereniging van bedrijven en organisaties die gevestigd zijn op de industriegebieden Westerspoor, Zuiderhout, Houthavenkade, Westzanerdijk en Hembrug. Het betreft circa 600 bedrijven en 5000 arbeidsplaatsen.

Zaandelta en Bia (Belangenvereniging Industriegebied Achtersluispolder) zijn voornemens te fuseren, waardoor het belang van de gecombineerde organisatie Bia/Zaandelta nog verder zal toenemen.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Baankansen met UWV - Bernik Kooijman

Een presentatie over wat het UWV kan bieden om kansen op werk te vergroten. De markt trekt aan en ook vijftigplussers krijgen een steeds grotere kans om binnen een jaar werk te vinden. Wat kan je als werkzoekende doen om die kansen te benutten en hoe kan UWV daarbij helpen.

Bernik Kooijman. Senior adviseur werkgeversdiensten met een rijke ervaring in de sectoren Techniek en Logistiek.

Kennismaken met LinkedIn - Rob Zwart

In deze workshop wordt de basis van LinkedIn behandeld. De workshop is voor iedereen die nog geen LinkedIn-profiel heeft of LinkedIn nog niet inzet om te solliciteren. Je leert een LinkedIn-profiel te maken. Je leert hoe je kunt zorgen dat je LinkedIn-profiel optimaal is. En je leert hoe je LinkedIn inzet om je netwerk en daarmee je baankans te vergroten. LinkedIn heeft veel mogelijkheden om je netwerk uit te breiden en daarmee je kans op het vinden van werk te vergroten. Rob laat zien hoe je met “nieuwe” mensen ”linked”, meer en betere vacatures te zien krijgt en hoe je bedrijven en groepen kunt volgen.

Samen naar nieuw werk – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar) en René van Werkhoven (Netwerkcafé Zaanstad)

In deze workshop gaan we elkaar een handje helpen om op ideeën te komen voor nieuw werk. Bovendien geven we elkaar een opstapje om op gesprek te gaan bij bedrijven waar ze dat werk doen. We doen dit volgens een beproefde aanpak die we ook toepassen in de Werkestafette. De Werkestafette is een motiverend en praktisch programma om elkaar op weg te helpen naar nieuw werk. Twee derde van de deelnemers heeft binnen een half jaar betaald werk. In deze workshop laten René en Erik je ervaren hoe het er bij een Werkestafette aan toe gaat en ze vertellen over hun eigen ervaringen als organisator, coach en deelnemer van de Werkestafette

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Pak de lead! - Joycet Reinders - De Onafhankelijke Ondernemer

Jouw expertstatus 100% helder zodat je moeiteloos zichtbaar wordt omdat je los bent van wat anderen van je vinden. Ben jij die ambitieuze, werkzoekende vijftigplusser die zijn sporen in zijn vakgebied heeft verdiend en zijn kennis en expertise wil inzetten om anderen verder te helpen? Maar loop je er ook tegen aan dat je niet gelooft dat je precies de baan kunt krijgen die daarbij past?

Dat komt omdat je jouw toegevoegde waarde niet 100% helder hebt omdat je (nog) worstelt met een urgent probleem dat je (nog) niet volledig hebt opgelost.

In de Workshop ‘Pak de lead!’ maken deelnemers kennis met SUPER. SUPER is een transformatiemodel die deelnemers laat zien waar hun sollicitatie-activiteiten of bedrijf werken en waar niet; SUPER legt de projecties bloot die deelnemers laat zien wat hun succes in de weg staat. Waarom ze niet knallen zoals ze zouden kunnen en niet doen waarnaar ze zo verlangen; SUPER brengt de stroom weer op gang

Belangrijkste inzichten

✔ Wat nu écht jouw toegevoegde waarde is voor een (nieuwe) werkgever of doelgroep

✔ Welk urgent probleem jij voor jouw (nieuwe) werkgever of doelgroep oplost

✔ Hoe jij een JA krijgt van jouw (nieuwe) werkgever of doelgroep

✔ Hoe je moeiteloos zichtbaar wordt omdat jij los bent van wat anderen van je vinden

Joycet Reinders, inspirerend coach, trainer en schrijver over SUPER. Toptrainer en succesvol businesscoach. Met de Onafhankelijke Ondernemer help zij (startende) ondernemers, werkzoekenden en professionals die een nieuwe weg in willen slaan.

Laat je zien! – Katrien Malcontent - Randstad (Randstad )

De veranderingen op de arbeidsmarkt zijn ook doorgedrongen tot de manier van solliciteren. Waar je voorheen een sollicitatiebrief per post verstuurde is nu netwerken steeds belangrijker, dus Laat je zien!

Hoe ziet de huidige arbeidsmarkt eruit, welke skills worden gevraagd, hoe werkt de arbeidsmarkt vandaag de dag (van het sturen van een sollicitatiebrief naar leren netwerken), een aantal praktijkvoorbeelden en tips om jouw (levens)ervaring als kracht in te zetten om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Als ergotherapeut én arbeid- en organisatiekundige combineert Katrien haar grote passie om mensen en organisaties in hun kracht te zetten. Door coaching, workshops, trainingen of organisatie-verandertrajecten helpt ze medewerkers én organisaties in hun kracht te blijven en/of te komen. Haar adviezen aan en nauwe samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werpen hun vruchten af. Katrien gelooft erin dat ieder mens unieke kwaliteiten heeft die bij kunnen dragen op de arbeidsmarkt van vandaag én morgen.

Het gaat er niet om welke banen je hebt vervuld. Het gaat om wie je bent en wat je kan laten zien. Als je weet wie je bent en wat je kan, is het gemakkelijker dat uit te dragen en dicht bij jezelf blijven. Wil je in een netwerk- of sollicitatiegesprek laten zien wie je bent en wat je kan, leer denken in taken en vaardigheden. In deze workshop leer je je vaardigheden te benoemen.

Winfried Weel: Werkzaam geweest in de gezondheidszorg en daarna overstap gemaakt naar bedrijfsleven. In totaal voor 6 multinationals gewerkt aan projecten en introductie van producten. Heeft hierdoor veel training en levenservaring opgedaan. Altijd op zoek naar nieuwe ervaringen

René de Leeuw: Vele jaren ervaring op het gebied van administratie, logistiek, applicatie management en office management. Mentoring en coaching. Blijf nieuwe dingen leren.

Info en aanmelden

  • Vrijdag 8 februari 2019. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam
  • Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.