Netwerkcafé Zaanstad

Geef vorm aan je werkervaring

Netwerkcafé Zaanstad / Online, vrijdag 25 juni 2021 10:00-12:30

Werkervaring is belangrijk voor je nieuwe werk. Als je dat nog even niet hebt, kun je die ervaring prachtig inzetten, op peil houden en zelfs uitbreiden in vrijwilligerswerk. Dat vindt je uitkeringsinstantie bovendien een goed idee, weten wij uit ervaring!

En die werkervaring wil je dan natuurlijk ook goed en professioneel tot uiting laten komen in je Cv. Hoe je in Microsoft Word vormgeeft aan je werkervaring, dat leer je deze maand ook bij Netwerkcafé Zaanstad.

Wegens de nog steeds geldende corona-beperkingen vindt dit evenement geheel online plaats.

Schrijf je hieronder in voor de activiteiten waar je interesse naar uit gaat.

Programma

Online workshop, vrijdag 25 juni 2021 10:00-11:00

Je als vrijwilliger inzetten voor een doel waar je hart ligt, geeft plezier en energie. Precies dat wat je nodig hebt bij je zoektocht naar werk of bij het zetten van de stap naar ondernemerschap. Het zet je in beweging en het kan zomaar de opstap zijn naar een baan!

Door uit te gaan van je eigen behoeften zorg je ervoor dat je het vrijwilligerswerk gaat doen dat bij je past. Of - als je al actief bent - je je er bewuster van wordt hoe deze activiteit je kan helpen bij het vinden van betaald werk.

Eri Schoemaker heeft in haar leven betaald werk steeds gecombineerd met allerlei soorten vrijwilligersactiviteiten. In deze workshop vertelt zij aan de hand van een paar voorbeelden wat de aanleiding was om zo’n activiteit op te pakken en wat het haar heeft gebracht in haar leven en loopbaan.

Vervolgens kun je zelf ontdekken welk vrijwilligerswerk jou kan helpen om verandering teweeg te brengen in de levens van anderen én in jouw eigen leven.

Na afloop van de workshop kun je napraten met Eri en je kunt onderling netwerken in breakout rooms.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Let op: Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Eri Schoemaker (erischoemaker.nl) heeft jarenlange ervaring als juridisch adviseur en als manager. Tegenwoordig schrijft ze verhalen, geeft ze workshops en biedt ze ondersteuning bij het maken van een levensboek. Daarnaast is zij vrijwilliger bij Stichting Werken voor Elkaar.

11:00-11:30 Online netwerken

Gewapend met de inzichten uit de voorgaande workshop, kun je in breakout rooms napraten met Eri en met elkaar.

Online workshop, vrijdag 25 juni 2021 11:30-12:30

De tijd dat een CV bestaat uit een saaie opsomming van werkervaring is voorbij. Een CV moet opvallen, een duidelijke vormgeving hebben, maar het mag ook weer niet ‘over the top’. Het maken van een CV kan heel wat hoofdpijn opleveren.

Niet voor niets kun je tegenwoordig tegen betaling online mooie sjablonen kopen. Maar dat hoeft niet. In deze workshop leer je hoe je dit zelf kan doen in Word. We gaan aan de slag met het invoegen van een foto, werken met tekstblokken, tabellen, opsommingen en een vormgeving die bij je past.

Na deze workshop heb je handvatten om jouw werkervaring op een mooie, professionele manier in beeld te brengen door middel van Word.

Let op: Voor deze workshop heb je al enige ervaring van Word nodig, daarnaast moet je tijdens de workshop kunnen werken in Word van MS Office.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte voor- en achternaam ingevuld en je camera en microfoon ingeschakeld.

Officemanager Yvonne Vooren (officemanageryvonne.nl) voelt zich thuis in het werken met programma’s van MS Office. Ze ziet persoonlijke ontwikkeling als onmisbaar om duurzaam inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Daarom helpt ze anderen graag verder met haar kennis en ervaring.

12:30 Einde

Over ons

Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Zin om mee te helpen?

Word dan onze collega in het team vrijwilligers dat deze activiteit organiseert.

Als je je inschrijft voor onze berichtenservice ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.