Netwerkcafé Zaanstad

12 oktober 2018: Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik (ook)?

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? Vragen waar iedereen vaker bij zou mogen stilstaan. In de praktijk doen we dat vaak pas bij grote veranderingen, bijvoorbeeld als we op zoek gaan naar nieuw werk.

Het helpt dan als je goed op een rijtje zet wat je belangrijk vindt, waar je goed in bent, waar je warm voor loopt, wat je misschien nog wel zou willen bijleren. En als je bedenkt hoe je dit allemaal combineert in betaald werk. Best een puzzel…

Daarom gaan we hier op vrijdagochtend 12 oktober 2018 in vijf workshops mee aan de slag. Aan het eind van de ochtend heb je nieuwe ideeën over jezelf, over je ‘skills’ en over werk dat bij je past.

Misschien wel ander werk dan wat je ooit gedaan hebt. Zo kun je met een frisse blik je ontdekkingstocht naar leuk, betaald werk voortzetten.

Myrna van Kemenade, Zakenvrouw van het Jaar 2018, start de ochtend met haar inleiding “Maak je dromen waar”.

Wanneer: Vrijdag 12 oktober 2018. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.

Waar: Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam

Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Aanmelden is noodzakelijk – Klik hier om je aan te melden

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf station Zaandam ). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma vrijdagmorgen 12 oktober - Zaantheater

09:00 Inloop en netwerken

09:30 Welkom

09:35 Maak je dromen waar – inleiding door Myrna van Kemenade, Zakenvrouw van het Jaar 2018

10:00 – 11:30 Workshops ronde 1

Je kunt in de eerste ronde een van de onderstaande workshops kiezen. Neem pen en papier mee.

Vandaag mag ik dromen… – Karin van der Zwan en René de Leeuw

Weet jij nog wat je wilde worden of wat je leuk vond om te spelen toen je klein was? En ben je dat later ook gaan doen? Misschien wel, maar misschien zijn er dingen die je niet hebt gedaan waar je nu stiekem opnieuw interesse in hebt? Bijvoorbeeld dat je met je hoofd bent gaan werken in een kantoor, terwijl je nu ontdekt dat je liever met je handen buiten werkt of andersom.

Wat nou als je mag dromen, zonder rekening te houden met wat realistisch is, hoe ziet jouw dag, jouw leven er dan uit? In deze workshop ontdekken we hoe het antwoord op dit soort vragen het vertrekpunt kan zijn voor een nieuw begin.

Wat zijn mijn kernwaarden? – Ariadne Kelder en Angelique Bruins

Waarden en normen geven aan wat jij belangrijk vindt in het leven en hoe je dat in de praktijk brengt. Waarden en normen zijn diep verankerd in jouw persoonlijkheid, ze geven richting aan de keuzes die je in je leven maakt rond opleiding, gezondheid, gezin, geld, werk etc.

In deze workshop onderzoeken we samen welke waarden jij echt belangrijk vindt en hoe ze naar voren komen in jouw wensen rond werk en loopbaan, bijvoorbeeld ‘Ik vind het belangrijk om zelfstandig werk te doen, om me te blijven ontwikkelen, dat iedereen dezelfde kansen krijgt. Daarna kijken we naar de invloed dit heeft op de keuzes die je vanaf nu maakt voor werk en (bij)scholing.

Wat zijn mijn kernkwaliteiten? – Lenette Dijk en Connie Beentjes

In deze workshop gaan we op zoek naar jouw kernkwaliteiten, de drie tot vijf belangrijkste eigenschappen die kleur geven aan wie jij bent.

Vaak zijn deze eigenschappen voor jou zo vanzelfsprekend dat je ze niet meteen herkent. Als je dingen in het leven doet die passen bij deze kernkwaliteiten kosten ze je geen energie, maar leveren ze je vaak energie op. Dus als je werk zoekt of nieuwe vaardigheden wilt ontwikkelen, doe je er goed aan om aan te sluiten bij je kernkwaliteiten.

Ben jij een doener, een denker, een mensenmens, of een combinatie? De uitdaging in deze workshop wordt om dit in te vullen met de unieke eigenschappen die bij jou horen.

11:30 – 12:00 Pauze en netwerken

Na de pauze is er één workshop. Deze vinden we zo belangrijk dat hij tegelijk in drie groepen wordt gegeven. Kun je niet meedoen in ronde 1, dan kun je toch aansluiten bij deze workshop.

12:00 – 13:00 Workshop: Wat zijn mijn skills?

Skills is een internationale verzamelnaam voor de kennis, competenties en vaardigheden die nodig zijn om je werk goed te kunnen uitvoeren.

In deze workshop leer je wat skills zijn, wat het onderscheid is tussen ‘hard skills’ en ‘soft skills’. En onderzoeken we samen welke skills jij al hebt, welke niet en welke je wilt ontwikkelen om het werk te kunnen doen dat jij leuk vindt.

House of Skills

In de metropoolregio Amsterdam (waar de Zaanstreek bij hoort) komt een beweging op gang om meer te gaan denken in skills. Die beweging heet House of Skills. Ook Werken voor Elkaar doet hieraan mee.

Gangbare vacatureteksten en functienamen zijn een belemmering om ander werk te zoeken, dat wil zeggen: in een andere branche of functie dan waar je voorheen werkte. Werkzoekers en werkgevers missen daardoor kansen om elkaar te vinden.

House of Skills moedigt werkgevers aan om bij het zoeken van werknemers te gaan denken vanuit de taken die in hun bedrijf moeten worden vervuld en welke skills daarvoor nodig zijn. Opleiders worden uitgenodigd om te beschrijven welke skills je leert in een cursus of leerwerktraject.

Doordat deze partijen gaan denken in skills wordt het voor werkzoekers gemakkelijker om in gesprek te raken met werkgevers en om de juiste (aanvullende) opleiding of training te vinden. En daarom is het voor werkzoekers belangrijk om hun eigen skills goed in kaart te brengen.

Aanmelden

Wanneer: Vrijdag 12 oktober 2018. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.

Waar: Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam

Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Aanmelden is noodzakelijk – Klik hier om je aan te melden


Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.