Netwerkcafé Zaanstad

Jouw weg naar werk

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 24 september 2021 09:30-12:30

Werk zoeken is één ding. Maar werk vinden waar je gelukkig van wordt, dat vergt nog wat anders.

Bijvoorbeeld dat je weet waardoor je geluk gaat ervaren in je toekomstige werk. Maar ook hoe je het proces van het vinden van dat werk dan gaat inrichten.

Bij Netwerkcafé Zaanstad gaat 't deze maand in twee workshops over design thinking in relatie tot werk vinden en over werkgeluk.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de Covid19-regels.

Bekijk het programma hieronder en schrijf je in.

Kun je niet naar het Zaantheater komen, doe dan mee via Netwerkcafé Online.

Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Programma

09:30-10:00 Inloop en netwerken

Maak kennis met elkaar, ga je thuis voelen, op veilige afstand. Neem je smartphone mee, dan kun je meteen connectie maken om je contact later voort te zetten.

10:00-11:00 workshop

Design Thinking, hoe werkt dat?

Ken je die reclamespotjes met de paarse krokodil nog? Ze maken slechte communicatie tussen klant en bedrijf hilarisch tastbaar. Zoals wij dat allemaal in ons eigen leven ook wel eens meemaken. Vaak is er dan ergens bij het bedrijf iets fundamenteel fout gegaan bij het bedenken van de dienst of het product.

Een manier om dat beter te doen, is Design Thinking. Steeds meer bedrijven gebruiken dit om de behoefte van klanten of gebruikers boven tafel te krijgen en om er vervolgens diensten of producten bij te ontwerpen die daarop écht aansluiten.

In deze workshop vertelt Quint Oosterwijk je in vogelvlucht wat Design Thinking inhoudt en de stappen die je daarbij kunt onderscheiden.

Wat heb jij daar dan aan? Nou, Quint laat ook zien hoe je Design Thinking in jouw werkzoekproces kunt toepassen. Hij illustreert dat met zijn eigen voorbeeld.

Quint Oosterwijk heeft vanuit een gemengde achtergrond in hospitality en grafisch ontwerp altijd al interesse in de manier waarop bedrijven diensten en producten afstemmen op hun klanten. Hij verdiepte zich in het nieuwe Design Thinking en past dat ook toe op zijn eigen leven.

11:00-11:30 Pauze, napraten en netwerken

11:30-12:30 workshop

De weg naar jouw werkgeluk

Wil jij ook graag met plezier naar je (toekomstige) werk gaan en daar jouw ‘werkgeluk’ vinden?

Wat ís werkgeluk eigenlijk? Hoe beïnvloed je het en welke voordelen kun je van werkgeluk ondervinden?

De tijden waarin je bent opgegroeid en wat destijds belangrijk was, zijn veranderd. Joanna Hessels vertelt je in haar workshop over de moderne visie op werken en het geluk wat hier bij zou moeten komen kijken.

Zij neemt je mee op reis naar jóuw ultieme werkgeluk.

Samen bespreken jullie de basisprincipes van werkgeluk en behandelen jullie praktijkvoorbeelden. Zodat jij na afloop concreet aan de slag kunt om jouw eigen werkgeluk vorm te geven en binnen te halen!

Een inspirerende en verrassende workshop die je een nieuwe kijk op werken zal geven.

Joanna Hessels wist al toen ze jong was dat ze psycholoog wilde worden en mensen wilde helpen gelukkig te zijn. Inmiddels is ze afgestudeerd psycholoog en begeleidt ze via haar onderneming GeluksExpert particulieren en organisaties in het inrichten en optimaliseren van werkgeluk.

12:30 Einde en napraten

Info en aanmelden

  • Vrijdag 24 september 2021, 09:30 inloop, start 10:00, einde 12:30

  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Zin om mee te helpen?

Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van Werken voor Elkaar.

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Als je je inschrijft voor onze berichtenservice ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.