Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdagochtend 22 november 2019 Netwerkcafé Zaanstad: Zorg goed voor jezelf!

We hebben voor 22 november 2019 weer een fantastisch programma samengesteld. We nodigen iedere vijftigplusser die op zoek is naar nieuwe kansen in het leven, van harte uit om naar het Zaantheater te komen en de workshops te bezoeken. Dit is de gelegenheid om jezelf te presenteren in een nieuw netwerk en je opgedane kennis effectief in te zetten voor de toekomst.

Om zin te krijgen en te houden in het solliciteren, benaderen van werkgevers en het opbouwen van netwerken is een goede basis het vertrekpunt. We kennen allemaal de verschillende fases waar we mee te maken hebben gehad na verlies van dierbaren of werk. Het kost tijd en energie om je op te laden, te leren omdenken en weer te gaan doen. Opnieuw starten met een leuke baan, het doen van vrijwilligerswerk kan de sleutel zijn voor de weg naar tevredenheid.

  • Vrijdagochtend 22 november. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen. We doen een nieuw netwerkspel. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

9:30 – 10:00 Inleiding: De beste werknemer van Nederland is de vijftigplusser - Leo Groenendaal

De vijftigplusser is de beste werknemer die we ons kunnen wensen! Ze zorgen voor zichzelf, voor hun omgeving en staan vaak voor een ander klaar. Om die reden zouden we allemaal moeten houden van de ‘oudere’ werknemer want ze zijn meer ervaren in plaats van oud. Gesproken wordt over beeldvorming van vijftigplussers en de daadwerkelijke onderzoekscijfers. Er is feitelijk geen betere medewerker dan de vijftigplusser! De spreker geeft tips en cijfers die we gaan gebruiken in de zoektocht naar werk en welke kansen er zijn op de arbeidsmarkt m.n. de branche zorg en welzijn.

Leo Groenendaal is bestuurder van het Mennistenerf en Pennemes te Zaandam. Ouderenzorg organisaties die geworteld zijn in de wijken waarin zij staan en in Zaanstad. Hij is als zorgondernemer betrokken bij vraagstukken die spelen in de Zaanse samenleving en daarbuiten.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Presenteren met P.I.T. - Marco C. de Bruin (Zappa trainingen)

Meer indruk maken in gesprekken, vergaderingen en presentaties, zou je hierin geïnteresseerd zijn?

Als we voor een groep staan gebeurt er iets vreemds. Signalen die we uitzenden gaan een eigen leven leiden. Ons profiel komt minder sterk over dan we eigenlijk bedoelen en je invloed zakt weg. Alle kwaliteiten voor een goeie presentatie heb je zelf in de hand. In de workshop gaan we spelend met elkaar onderzoeken hoe je optimaal afstemt op elkaar zodat je invloed groter wordt en daardoor je boodschap beter brengt.

Marco is presentatie-expert. Sprekers authentiek laten spreken, geheel zelfbewust en spelend met inhoud en contact. Zeker in de kleine ruimte als gesprekken, vergadering & presentaties. Door zijn achtergrond als componist, dirigent en NLP heeft hij de juiste oren en ogen om goed te begeleiden. 'Spielerei machen' is troef.

Persoonlijke budget, wat heb je nodig - Monique van der Heijdt (Eigenheijdt)

Je gaat hier jouw persoonlijke zorgbudget opstellen, op emotioneel, fysiek, cognitief en financieel vlak. Krijg nu eindelijk helder wat je wilt en hoe, wat en wie is er aanwezig voor optimale zorg. Zelfwaardering, zelfvertrouwen en stuurmanschap, welke invloed hebben ze in je leven en werk.

Monique is een kunstzinnig en dynamisch coach bij EigenHeijdt en Totaal Coaching. Ze begeleid mensen in het vinden van eigenheid, verder te kijken en te ontwikkelen en het voorkomen van burn-outs. Ze maakt ook sieraden en miniatuurkunstjes en geeft daar ook workshops in.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

De weg naar tevredenheid - Arjen Sernee (Viamentalis)

Succes in je werk en in je leven blijkt samen te hangen met de mate van je tevredenheid.

In de workshop wordt inzicht gegeven in tevredenheid, effecten daarvan en hoe je meer tevredenheid in je (werk) leven kunt realiseren. Welke oorzaken spelen een rol bij je denken en gedrag. De spreker geeft tips over de vijf patronen of strategieën van handelen, die bewust gebruikt kunnen worden om functioneel te handelen en meer tevredenheid te bereiken in je leven.

Arjen Sernee is eigenaar van Via Mentalis Consultancy en heeft zijn ervaringen als psycholoog de afgelopen 20 jaar gebundeld in een psychologisch E-Learning programma en boek “De weg naar tevredenheid”.

In 1.2.3. stappen naar een succesvol netwerkgesprek - Gert-Jan van Büseck

Netwerken, hoe ingewikkeld kan dat zijn? Op een bijeenkomst met een kop koffie, hand geven en voorstellenen gelijk verbinding zoeken op LinkedIn. Succes toch? Je netwerk is virtueel gegroeid, maar wat gaat dat opleveren? In de workshop bespreken we wat netwerken inhoudt en deelnemers gaan actief aan de slag om het beste resultaat te bereiken.

Houd rekening met vrolijke momenten, verrassende ontmoetingen, waardevolle kennismakingen en leer op een andere manier naar jezelf kijken!

In tientallen jaren account- en salesmanagement functies bij bekende bedrijven, leerde Gert-Jan van Büseck het belang van goed netwerken. Een proces dat nooit stopt, want na de kennismaking begint het echte werk pas.

Het kan wél! – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

“Dat heb ik nog nooit gedaan … dus ik denk dat ik het wel kan!” Deze uitspraak van Pipi Langkous ken je vast. Het is een uitnodiging om vol vertrouwen aan iets nieuws te beginnen. Om alle gedachten die in je opkomen waarom iets níet kan, even te parkeren. Om het gewoon te gaan dóen. Zo kom je erachter wat wél kan.

In deze workshop ga je in één uur jouw ideale workshop-programma bedenken én regelen. Onmogelijk? Ontdek zelf hoe het kan. En doe wat je ook moet doen om aan werk te komen: bedenken wat je nodig hebt, uitzoeken wie je daarbij kan helpen, brutaal zijn en vragen! Je gaat aan de slag volgens de beproefde methode van Werken voor Elkaar.

De workshop wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen van Werken voor Elkaar die volgens deze methode elke maand weer zorgen voor een interessant en waardevol Netwerkcafé voor mede-werkzoekers.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 22 november. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Om alvast in je agenda te noteren, de volgende Netwerkcafés in Zaanstad zijn op 20 december 2019, 17 januari 2020, 21 februari 2020, 27 maart 2020, donderdag 23 april 2020, vrijdag 29 mei 2020, dinsdag 23 juni 2020.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.