Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdagochtend 20 september Zaantheater: Kom in beweging, blijf in beweging!

Na de vakantiestop van Netwerkcafé Zaanstad komen we weer in beweging met een nieuwe start en met veel energie.

Die energie willen we aan jou overdragen in een aantal workshops die in het teken staan van bewegen, zowel fysiek als mentaal.

De ochtend wordt ingeleid door de Brabantse inspirator-met-energieoverschot André Oomen. De titel van zijn inleiding is Leven en werken met hoofd, hart en ballen.

  • Vrijdagochtend 20 september 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Locatie: Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam is Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

9:30 – 10:00 Inleiding: Leven en werken met hoofd, hart en ballen– André Oomen (O2-men)

André Oomen liep ooit zelf vast op het werk en omdat er geen passend ‘traject’ voor hem was, heeft hij een uniek vitaliseringsprogramma ontwikkeld. Met zijn inmiddels beproefde aanpak laat hij zien hoe je Hoofd(verstand), Hart(gevoel) én Ballen(lef) moet laten samenwerken om een goed leven te leiden. Als je vervolgens meer wilt weten kun je aansluitend zijn workshop volgen.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Solliciteren met Hoofd , Hart en Ballen– André Oomen (O2-men)

Motivatie is één van de belangrijkste kwaliteiten bij het solliciteren. Als je gemotiveerd bent, dan ben je aantrekkelijker voor de werkgever en daardoor wordt de functie je eerder gegund. Maar hoe blijf je gemotiveerd? Motivatie gaat niet vanzelf, maar komt vanuit jezelf!

Tijdens deze unieke workshop krijg je duidelijk te zien hoe je eigen motivatie van binnenuit wordt aangedreven door je Verstand, je Gevoel én je Lef. En hoe je die drie moet laten samenwerken om te kunnen blijven doorgaan. Elke dag opnieuw!

De theorie van O2-men luidt als volgt: bij eenieder wordt zelfvertrouwen, zoals een ketting, aangedreven door drie innerlijke tandwielen: ‘Hoofd, Hart én Ballen’.

Beweeg in de juiste richting, jouw richting! – Oscar Plomp (Coraz Coaching)

Oscar Plomp was horecaondernemer, supermarktmanager en pedagoog. Tegenwoordig is hij trainer en teamcoach. Hij ziet dat steeds meer flexibiliteit wordt gevraagd van mensen. Veranderingen gaan in razend tempo. Het kan je onzeker en twijfelachtig maken. Kun je nog wel meebewegen?

Oscar neemt je mee op reis waarbij je ontdekt wie jij diep van binnen echt bent en wat maakt waar jij voor wilt gaan. Zo kun je de eerste stappen zetten richting jouw eigen gekozen doel.

Oscar is ervaringsdeskundig als het gaat om flexibiliteit. Hij is na veel verandertrajecten en reorganisaties nu als zelfstandig coach gevestigd in Zaandam waar hij van denkers doeners maakt. Hij haalt mensen uit hun hoofd en raakt ze in hun hart waardoor ze weer passie en autonomie ervaren en weer in beweging komen.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Bewegen vanuit ontspanning – Mintwab Aliyou (MaYoga)

In beweging blijven brengt je nieuwe ervaringen, nieuwe contacten en relaties: telkens je grenzen verleggen en jezelf opnieuw ontdekken. In deze inspiratieworkshop leer je door middel van eenvoudige fysieke oefeningen en ademhalingstechnieken de oerbeweging opnieuw ervaren.

Je leert te ontdekken wat in je beweegt en mede daardoor leer je vanuit de ontspanning goed te (blijven) bewegen. Zelfvertrouwen en omgaan met onzekerheid als alles in snel tempo verandert, hebben te maken met hoe je de balans tussen je lichaam en je geest in stand houdt. Die balans behoud je niet door stil te blijven zitten, maar juist door met de wind mee te bewegen én om je eigen as!

Onder de naam MaYoga verzorgt Mintwab yoga- en meditatielessen in de Zaanstreek en omgeving. Daarbij begeleidt zij mensen om zich bewust te worden van de stand van hun eigen lichaam, de patronen van fysieke en geestelijke spanningen te herkennen, en zich bewust te worden van eigen grenzen, bestaande belemmerende voorkeurshoudingen en denkpatronen en ingesleten gewoontes en deze te doorbreken.

Breng beweging in je vaardigheden met Skills Guide – Nigel Smink en Lex van Zalingen (Accenture)

Nigel en Lex vertellen over de mogelijkheden van een nieuw online leerplatform, Skills Guide. Als lid van de Werken voor Elkaar/Netwerkcafé Zaanstad community kun je dat gebruiken om je zelfvertrouwen en ervaring te vergroten en om je vaardigheden te ontwikkelen in de richting waar je naartoe wilt.

In de workshop wordt ingegaan op de achtergronden en werking van het platform. Stapsgewijs wordt door het programma gegaan en wordt duidelijk wat de mogelijkheden voor jouzelf kunnen zijn. Deze workshop krijgt een vervolg in de volgende editie van Netwerkcafé Zaanstad, op 18 oktober.

Lex en Nigel zijn bij Accenture betrokken bij de ontwikkeling van het platform. Accenture is een wereldwijde, zakelijke dienstverlener die bedrijven uit alle industrieën helpt om een toekomstperspectief te creëren, hun zogeheten zogenaamde Nieuwe Nu.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 20 september 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Locatie: Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.