Netwerkcafé Zaanstad

Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdag 25 maart 2022 09:30-13:00, op locatie + online

Je kunt bij Netwerkcafé Zaanstad deze maand meedoen aan twee workshops die je gaan helpen om andere mensen te bereiken in situaties die voor jou belangrijk zijn:

  • Kijk eens met de ogen van een ander - In deze workshop kun je van de ervaringen van Elise Op ’t Land leren hoe je in netwerk-, sollicitatie- en werkgesprekken makkelijker persoonlijk verbinding maakt met een ander.

  • Van bar naar podium – Spreektrainer Gert-Jan van Büseck laat je ervaren hoe ook jij zonder angst de aandacht kunt vragen bij een feestje of netwerkborrel.

De workshops zijn in het ruime en goed geventileerde Zaantheater.

Lees het programma hieronder en schrijf je in.

Kun je niet naar het Zaantheater komen, doe dan online mee via Netwerkcafé Online.

Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Programma

09:30-10:00 Inloop en netwerken

Maak kennis met elkaar, ga je thuis voelen, op veilige afstand. Neem je smartphone mee, dan kun je meteen connectie maken om je contact later voort te zetten.

10:00-11:00 Workshop

Kijk eens met de ogen van een ander

Als je net je baan hebt verloren ben je vooral bezig met jezelf. Je bent verdrietig en boos en soms vind je jezelf heel zielig. Dat is logisch; je eigen emoties staan voorop.

Maar nu moet je weer naar buiten kijken. Je moet netwerken en solliciteren. Lastige gesprekken voeren.

Om daar succesvol in te zijn, kan het helpen als je kijkt met de ogen van een ander.

Wat wil, denkt, voelt degene die tegenover mij zit? Welke behoefte heeft hij? En hoe kan ik die persoon helpen en hij mij.

In deze workshop gaan je dat doen met ervaringsdeskundige Elise Op 't Land. Je gaat met elkaar in gesprek en leuke, inzichtgevende oefeningen doen.

Na deze workshop heb je nieuwe energie om de lastige gesprekken positief en succesvol aan te gaan.

Elise Op 't Land heeft na 25 jaar werken in de gehandicaptenzorg aardig wat geleerd over gedrag. Waarom doet iemand wat hij doet en hoe kan ik dat beïnvloeden?

Door je daarin in te leven ga je het gedrag begrijpen en kun je het gedrag veranderen. Die inzichten deelt ze graag met anderen.

11:00-11:30 Pauze, napraten en netwerken

11:30-12:45 Workshop

Van bar naar podium

Hoeveel mensen spreek je nu echt op een netwerkborrel? Gezellig bij de bar, misschien drie of vier. De meesten spreek je niet.

Wat als je de gelegenheid hebt om in korte tijd iedereen te laten weten wie je bent en wat je voor de ander kan betekenen. Vanaf het podium, met een microfoon in je hand en alle aandacht op je gericht. Zou je het doen, of heb je last van spreekangst?

In deze levendige workshop geeft podiumtijger Gert-Jan van Büseck je een kijkje in de wereld van spreken in het openbaar en laat hij je ervaren hoe ook jij dat heel makkelijk onder de knie krijgt!

Na afloop van de workshop kun je met elkaar napraten en netwerken, zowel online als op locatie.

Deze workshop van Netwerkcafé Zaanstad wordt in Zoom uitgezonden vanuit Het Zaantheater in Zaanstad.

Gert-Jan van Büseck (GJTalks.nl)heeft jarenlange podiumervaring als workshopleider, presentatie- , video- en spreektrainer en beoefenaar van stand-upcomedy.

Enthousiast, energiek en altijd met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel op anderen het plezier en nut van openbaar spreken over te brengen.

12:45-13:00 Einde en napraten

Info en aanmelden

  • Vrijdag 25 maart 2022, 09:30 inloop, start 10:00, einde 12:45, napraten tot 13:00

  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

  • We nemen de coronaregels in acht.

  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Zin om mee te helpen?

Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van Werken voor Elkaar.

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Als je je inschrijft voor onze berichtenservice ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.