Netwerkcafé Zaanstad

Zoek en je zult vinden

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 18 december 2020 10:00-12:00

Misschien word je wel een beetje boos als je het onderwerp leest van de maand december bij Netwerkcafé Zaanstad. Het zou zomaar kunnen dat jij al een tijd op zoek bent en nog steeds niet hebt gevonden wat je zoekt. Wie je bent, wat je nou echt wilt, werk dat je gelukkig maakt.

Soms duurt het even voordat je nog zo'n tegeltjeswijsheid ontdekt: als je wilt vinden, moet je weten hóe je moet zoeken. En precies daarvoor kun je deze maand twee recepten horen in twee parallelle workshops.

De ene met een doorgewinterde recruiter en de ander met een gepassioneerde troubadour die de heldhaftige zoektocht naar zichzelf en naar zijn ideale werk bezingt met begeleiding van zijn gitaar.

Wegens de nieuwe corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats in een Zoom meeting. Inschrijven via Netwerkcafé Online.

Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Programma

09:30-10:00 Inloop en netwerken op veilige afstand

10:00 Welkom in de zalen

Netwerken, welkom en workshops vinden gelijktijdig plaats in twee zalen.

10:00-12:00 workshop met halverwege een pauze

Zoek, vind en blijf jezelf!

Werkzoekend troubadour René Meijer vertelt in alle openheid zijn levensverhaal, zonder zichzelf te sparen. Met persoonlijke teksten en prachtige liedjes, live gespeeld, neemt hij je mee in zijn zoektocht terug naar zichzelf, nadat hij zichzelf volledig was kwijtgeraakt in zijn huwelijk, werk en verslaving.

In deze bijzondere setting vertelt René wat hem heeft geholpen om te herstellen. Hij deelt de hulpmiddelen die hém aan het denken hebben gezet. In de hoop dat die ook jóu een zetje geven en een stap laten zetten in jouw zoektocht.

Hij laat zien dat je als werkzoekende vijftigplusser juist nu in een mooie fase zit en dat je waardevol bent met al je opgebouwde werk- en levenservaring en wijsheid. Deze fase biedt juist mogelijkheden om je leven zo in te richten als jíj dat graag wilt, aldus René. Je krijgt nu de kans om te zijn wie jij écht bent en te leven vanuit jouw dromen en passie!

René Meijer (Renemeijer.nl), 51 jaar, muzikant in hart en nieren en vastbesloten om, zelfs nu in corona-tijd, van zijn passie zijn beroep te maken. In de afgelopen drie jaar heeft hij afgerekend met alle negatieve elementen in zijn werk en leven, waaronder een alcoholverslaving.

10:00-12:00 workshop met halverwege een pauze

Hoe vind ik een passende baan?

Wat is jouw ideale baan en hoe vind je deze? En hoe zorg je dat je op gesprek komt voor die ene mooie baan?

Maartje de Boer legt tijdens haar workshop samen met jou een zoektocht af naar de ideale baan. Waar loop je tegenaan en wat kan jou helpen? Met handreikingen voor vragen die je jezelf kunt stellen, maak je de zoektocht steeds specifieker en kom je tot de kern van wat belangrijk is voor jou.

Tja, en als je dan weet wat jouw ideale baan is, welke acties kun je dan ondernemen om die mooie baan te vinden en op gesprek te komen?

Dat alles komt aan bod tijdens Maartjes workshop. Ga met de tips en hulpvragen van deze workshop zelf aan de slag en vind de voor jou passende baan!

Maartje de Boer is een veelzijdig recruiter. Zij is momenteel werkzaam als corporate recruiter bij de Rabobank. Maartje is een echte verbinder en houdt van een positieve benadering waarbij ze zowel kandidaat als klant echt verder kan helpen of aan het denken zet.

12:00 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 18 december 2020. Inloop 9:30, start 10:00, einde 12:00 uur.

  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto; gratis en betaald parkeren in de omgeving.

  • We nemen samen met het Zaantheater zorgvuldig de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wegens de nieuwe corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats in een Zoom meeting. Inschrijven via Netwerkcafé Online.

Over ons

Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Zin om mee te helpen?

Word dan onze collega in het team vrijwilligers dat deze activiteit organiseert.

Als je je inschrijft voor onze berichtenservice ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.