Netwerkcafé Zaanstad

11 januari 2019: Samen een nieuwe start richting jouw doel

Voor veel mensen staat het nieuwe jaar symbool voor een frisse start. Dingen anders aanpakken en nieuwe kansen aangrijpen. Bij velen blijft het bij goede voornemens. Voor jou zal waarschijnlijk dit jaar een van je doelen het vinden van een baan zijn, zzper worden of een eigen bedrijf starten.

Samen met jou willen we een start maken om je goede voornemens richting je persoonlijke doel een kans te geven. Wat is ervoor nodig om jouw voornemens concreet te maken en te verwezenlijken? Op vrijdag 11 januari a.s. bieden wij je een uitdagend programma aan met verschillende workshops die je kunnen helpen om je persoonlijke doel te bereiken in 2019. Programma: zie hieronder.

 • Vrijdag 11 januari 2019. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.
 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam
 • Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf station Zaandam ). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:00 Inloop en netwerken

09:30 Welkom

09:40 Inleiding - Natasja Groothuismink, wethouder Werk & Inkomen Zaanstad

De economie trekt aan en er zijn meer banen. Het doel is om meer mensen aan het werk te helpen. In haar inleiding vertelt wethouder Natasja Groothuismink hoe de gemeente dat wil aanpakken, speciaal ook als het gaat om vijftigplussers.

10:15 – 11:15 Workshops ronde 1

Je kunt in deze ronde een van de onderstaande workshops kiezen.

Persoonlijk plan 2019 – Gerhard te Velde (Eager People)

Gerhard zal recente inzichten over persoonlijke ontwikkeling delen en met behulp van een tweetal invulposters deelnemers gelegenheid geven om de opgedane inzichten concreet te vertalen naar acties in hun eigen situatie. Onderwerpen in de workshop zijn:

 • Jij en de wereld;
 • Hoe werkt je brein?
 • Wat is je invloedsfeer?
 • Hoe ga je om met tegenslagen?

Gerhard te Velde gaat je helpen bij het stellen van goede doelen. En vooral om je dromen en doelen vervolgens te vertalen naar acties.

Let op: Deze workshop wordt vervolgd in ronde 2

Baanloos, maar niet waardeloos – Winfried Weel

Als mensen hun baan verliezen ontstaat er een stressvolle situatie die een grote impact heeft op jouw leven en van je gezin. Hoe ga je hiermee om, wat kan je en wat gaat er anders worden?

Winfried Weel heeft 10 jaar gewerkt in de gezondheidszorg en heeft daarna de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Hij heeft in totaal voor 6 multinationals gewerkt aan projecten en introductie van producten en heeft hierdoor veel training en levenservaring.

Baankansen met UWV - Bernik Kooijman

Een presentatie over wat het UWV kan bieden om kansen op werk te vergroten. De markt trekt aan en vijftigplussers maken krijgen meer kansen om binnen een jaar werk te vinden. Wat kun je als werkzoekende doen om die kansen te benutten en hoe kan UWV daarbij helpen?

Je kunt je smartphone meenemen, zodat je tijdens de workshop op ’t web kunt kijken welke opties snel beschikbaar zijn en om andere inzichten te krijgen.

Bernik Kooijman is senior adviseur werkgeversdiensten bij het UWV. Hij heeft een rijke ervaring in de sectoren Techniek en Logistiek.

11:15 – 11:30 Pauze en netwerken

11:30 – 11:45 Introductie Werkestafette – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

De Werkestafette is een motiverend en praktisch programma om elkaar op weg te helpen naar nieuw werk. Tweederde van de Werkestafetters heeft binnen een half jaar betaald werk. In Zaanstad hebben we vanuit Werken voor Elkaar al vijf Werkestafettes georganiseerd met meer dan honderd deelnemers. Binnenkort start de zesde – deelnemers van Netwerkcafé Zaanstad kunnen daar aan meedoen.

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Je kunt in deze ronde een van de onderstaande workshops kiezen.

Persoonlijk plan 2019 (vervolg) – Gerhard te Velde (Eager People)

Dit is het vervolg van de workshop voor de pauze. In het tweede deel gaat Gerhard te Velde met de deelnemers aan de slag over:

 • Wat moet je concreet doen of laten?
 • Welke patronen staan je in de weg en hoe doorbreek je die?
 • Wie kan je helpen?
 • De kracht van een groep bondgenoten.

Hoe oordeelt een recruiter? – Winfried Weel

Met het groeiend belang van digitale media verandert ook hoe je jezelf en je vaardigheden presenteert, en ook de manier van solliciteren.

In deze workshop laat Winfried je zien hoe recruiters en werkgevers jou en je vaardigheden beoordelen op basis van je CV en manier waarop je jezelf presenteert op LinkedIn, met veel praktische do’s en don’ts.

Winfried Weel heeft 10 jaar gewerkt in de gezondheidszorg en heeft daarna de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Hij heeft in totaal voor 6 multinationals gewerkt aan projecten en introductie van producten en heeft hierdoor veel training en levenservaring.

Van linke soep naar bouillon – Marjolijn Cohen (www.connect-en-co.nl)

Hoe ziet een LinkedIn-profiel er anno 2019 uit? Is een van jouw voornemens om je vaardigheden in te zetten als zzp’er of een eigen bedrijf te starten? Hoe zorg je dan dat potentiële klanten jou vanzelf gaan vinden en jij niet hoeft te zoeken? Je hebt een LinkedIn-profiel, maar je doet er niks mee. Waarom zou je? Marjolijn Cohen neemt je mee op reis door je LinkedIn-profiel en hoe je klanten naar je website trekt.

Deze workshop is ook geschikt voor diegenen die hun persoonlijke LinkedIn-profiel willen updaten. Misschien leuk om je smartphone mee te nemen en alvast de LinkedIn-app te installeren.

Info en aanmelden

 • Vrijdag 11 januari 2019. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.
 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam
 • Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.