Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdagochtend 21 februari 2020 Netwerkcafé Zaanstad: Kies je pad!

Bij Netwerkcafé Zaanstad bieden we je deze maand weer verschillende workshops waarin je kunt oefenen en inspiratie kunt krijgen om jouw pad naar leuk werk of een eigen onderneming te kiezen.

Leer hoe je de veranderingen in de wereld in kaart brengt en welke kansen die voor jou meebrengen. Ontdek hoe je op een andere manier naar je huidige situatie kunt kijken en hoe je dan stappen kunt nemen in de goede richting. Ervaar hoe je je lichamelijke en mentale weerbaarheid kunt vergroten. Ga inzien hoe je jouw uitstraling versterkt. Of neem eens het avontuurlijke pad!

  • Vrijdagochtend 21 februari 2020. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Let op, de brug vóór het Zaantheater is dicht voor Autoverkeer. Zie hier de omleidingsroute: https://zaantheater.nl/info/contact-informatie/routebeschrijving/
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen. We doen een nieuw netwerkspel. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

9:30 – 10:00 Inleiding: ‘Back to the Future’ - Gerard Keetman (Business Anno Morgen)

De wereld om ons heen verandert in een steeds sneller tempo. Die verandering is een gevolg van de digitale revolutie en daar zitten we nu middenin! Revoluties zijn van alle tijden en brengen altijd kansen en bedreigingen met zich mee. Over het algemeen worden de bedreigingen het meest besproken, maar de kansen… Die moet je willen en kunnen zien!

“Tijdens ‘Back to the Future’ werpen we samen een blik op het verleden, het heden en de toekomst. We achterhalen de krachten achter de (digitale) revolutie en bekijken welke bedrijven daar succesvol en minder succesvol mee om weten te gaan. Maar we kijken vooral wat we daarvan kunnen leren voor onze business anno morgen.”

Gerard Keetman kijkt graag om zich heen, is erg nieuwsgierig en houdt van zichzelf en anderen inspireren en verwonderen. Als zoon van een universitair docent informatica en nazaat van een boerenfamilie zaait en oogst hij graag kansen in tijden van (digitale) verandering. Dit doet hij als trainer, facilitator en consultant op het gebied van vernieuwing.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Moed houden – Anne Pek

Als je langere tijd werkloos bent, kan het lastig zijn de moed erin te houden. Steeds afgewezen worden is immers naar. Hoe houd je desondanks een goed humeur en positief zelfbeeld, zodat je je zoektocht naar leuk werk vol vertrouwen kunt voortzetten? In deze presentatie geeft wetenschapsjournalist Anne Pek (zelf tot voor kort ook werkzoekend vijftiger) daarvoor tips en oefeningen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek én persoonlijke ervaring.

Anne Pek (52) is wetenschapsjournalist en eindredacteur. Ze was van 2005 tot eind 2017 redacteur bij Psychologie Magazine en heeft daar geleerd goede, evidence-based tips te onderscheiden van psychobabbel. Na een reorganisatie was ze twee jaar lang werkzoekend; sinds kort combineert ze een deeltijdbaan met freelancewerk.

Jouw business anno morgen – Gerard Keetman (Business Anno Morgen)

In de workshop ‘Jouw business anno morgen’ ga je individueel en met elkaar aan de slag om de kansen voor jouw business anno morgen inzichtelijk te maken. In een snelkookpan krijg je tools aangereikt om in kaart te brengen hoe jouw omgeving verandert en welke kansen dit met zich meebrengt.

Gerard Keetman kijkt graag om zich heen, is erg nieuwsgierig en houdt van zichzelf en anderen inspireren en verwonderen. Als zoon van een universitair docent informatica en nazaat van een boerenfamilie zaait en oogst hij graag kansen in tijden van (digitale) verandering. Dit doet hij als trainer, facilitator en consultant op het gebied van vernieuwing.

Neem het avontuurlijke pad – Oda Salomons (Rewild Yourself)

Durf jij je open te stellen voor nieuwe ervaringen? “Ons brein houdt van voorspelbaarheid en is geneigd de bekende weg te kiezen. Groeien doe je echter buiten je comfortzone. En misschien vind je het stiekem wel spannend om buiten de gebaande paden naar werk te zoeken, want daar wacht het onbekende.” In deze workshop neemt Oda je mee de natuur in, waar je ervaart wat het met je doet als je jezelf openstelt voor nieuwe ervaringen. Gun jezelf een avontuurlijker leven!

Oda Salomons is trainer, wandelcoach en psycholoog. Zij coacht en traint gestreste mensen en laat ze floreren in de natuur, waardoor ze opbloeien tot bevlogen en energieke werknemers. Deelnemers ervaren haar als ondersteunend en inspirerend bij het zoeken en vinden van een nieuwe baan. Op www.rewildyourself.nl kun je meer lezen over haar aanpak.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Hoe verwerk ik mijn baanverlies? – Annemarie Kok (Aktc)

“Mensen kampen soms met ingewikkelde gevoelens bij baanverlies, ze voelen zich boos, verdrietig, onzeker, wrokkig en soms depressief. Maar tegelijkertijd kunnen zij zich schuldig voelen naar hun omgeving omdat het toch ook niet zó erg is. “Het is maar werk, even je schouders eronder en je hebt weer een nieuwe baan. En trouwens geniet ervan, heerlijk al die vrije tijd!” Deze gedachten helpen niet om je baanverlies te verwerken, de emoties blijven rondcirkelen. Herkenbaar? In deze workshop laat ik je op een andere manier kijken naar je huidige situatie: enerzijds verwerken van wat is gebeurd, anderzijds jezelf op de rails krijgen om weer de juiste richting op te bewegen.”

Annemarie Kok is loopbaancoach en trainer sinds 2002. Gericht op outplacement en loopbaanadvies heeft zij honderden mensen gecoacht en getraind naar een aantrekkelijke nieuwe baan of opdracht. Naast individuele coaching verzorgt zij groepstrainingen over diverse thema’s rond de arbeidsmarkt zoals Personal Branding en slim LinkedIn-gebruik. Annemarie geeft aandacht, werkt doelgericht en zorgt voor beweging. Ze houdt van interactie en zorgt ervoor dat je met nieuwe ideeën de deur uit gaat.

De eerste indruk – Chantal Franken-de Graaf (Image Boost)

Beeldvorming en persoonlijke presentatie. Welk beeld denk je dat anderen van jou hebben en wat zegt jouw uiterlijk over wie jij bent? Kleding en kleur zijn communicatiemiddelen waarmee wij dagelijks te maken hebben. Ben jij je bewust van jouw houding en uitstraling en wist je dat de ander in een split-second een idee over jouw persoonlijkheid heeft? Chantal Franken-de Graaf neemt je mee in de wereld van de snelle non-verbale communicatie en hoe je je uitstraling eenvoudig kunt versterken.

Chantal: “Met mijn werkervaring in het bedrijfsleven en de sales, weet ik hoe belangrijk persoonlijke presentatie is in de vluchtige maatschappij waarin we nu leven. Of het nu op werkvlak is of privé; je neemt jezelf nu eenmaal overal mee naartoe. Wees wie je bent én laat dat zien. Je zult versteld staan hoe erop je gereageerd wordt wanneer je bewust laat zien wat jij te bieden hebt!”

Ontdek en versterk je innerlijke kracht– Mintwab Aliyou (Mayoga)

In deze inspiratieworkshop leer je door middel van eenvoudige fysieke oefeningen en ademhalingstechnieken de oerbeweging opnieuw ervaren. Je leert te ontdekken wat in je beweegt en mede daarmee leer je vanuit de ontspanning goed te (blijven) bewegen.

“Zelfvertrouwen hebben en behouden, omgaan met onzekerheid waar alles in snel tempo blijft veranderen, blijven stralen etc. – alles heeft te maken met hoe je de balans tussen je lichaam en je geest en de stroom van je levensenergie in stand houdt. De balans behoud je niet door stil te blijven maar juist door goed te blijven bewegen met de wind mee, en om je eigen as!”

Mintwab Aliyou is door haar ervaring met yogaoefeningen gefascineerd geraakt door de werking van yoga, het effect van yoga op de mentale en fysieke structuur van de beoefenaar. Als zelfstandig ondernemer onder de naam Mayoga verzorgt zij yoga- en meditatielessen in de Zaanstreek en omgeving. Daarbij begeleidt zij mensen om zich bewust te worden van de stand van hun eigen lichaam, de patronen van fysieke en geestelijke spanningen te herkennen, en zich bewust te worden van eigen grenzen, bestaande belemmerende voorkeurshoudingen en denkpatronen, ingesleten gewoontes en deze te doorbreken en verder te komen in fysieke en mentale vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 21 februari 2020. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving. Let op, de brug vóór het Zaantheater is dicht voor autoverkeer, zie hier de omleidingsroute: https://zaantheater.nl/info/contact-informatie/routebeschrijving/
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Om alvast in je agenda te noteren, de volgende Netwerkcafés in Zaanstad zijn op 27 maart 2020, donderdag 23 april 2020, vrijdag 29 mei 2020, dinsdag 23 juni 2020.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.