Netwerkcafé Zaanstad

Creëer je eigen werk!

Netwerkcafé Zaanstad organiseerde op woensdagochtend 26 juli 2017 zijn vierde bijeenkomst in Dans Hotspot van Kooten in Zaandam.

Thema van de bijeenkomst: Creëer je eigen werk!

Wanneer: woensdagochtend 26 juli 2017, 09.30 tot 13.00 uur, inloop vanaf 9.00 uur.

Waar: Dans Hotspot van Kooten aan de Westzijde 71, 1506 EC Zaandam.

Programma Netwerkcafé Zaanstad woensdag 26 juli 2017

09.00 Inloop

09.30 Welkom

09.35 Inleiding - Karin van Kooten. Karin is eigenaresse van DansHotspot Van Kooten en onze gastvrouw van vandaag. In haar dansschool organiseert ze ontmoetingen om jou dichter bij jezelf en bij anderen te brengen.

10.00 - 11.15 Eerste ronde workshops

Je kunt uit elke ronde één workshop volgen.

1. Hoe vind je wél werk als vijftigplusser - Judith Spruit

Ben je ook zo druk met die sollicitatiebrieven? Stop ermee! Slechts 1 op de 6 vijftigplussers vindt na zijn ontslag weer een vaste baan. De arbeidsmarkt is veranderd. Er zijn minder banen, veel functies zijn verdwenen en er zijn vele nieuwe functies bijgekomen. Laat je daardoor niet van slag brengen. Zet de knop om. Ga bij jezelf te rade: wat is jouw talent en hoe kun je daar je geld mee verdienen? Dat kan op allerlei manieren: in een netwerk, in een coöperatie, als zelfstandige of misschien tóch in een vaste baan. Voorbeelden daarvan laat Judith Spruit je zien in deze workshop. Haar motto: ‘Zoek geen baan, zoek werk’. Uiteraard ga je zelf ook aan de slag.

Judith was 25 jaar journalist, verloor haar baan en is nu kok. Haar motto is ‘Vind jezelf opnieuw uit en durf risico’s te nemen.’ Ze is oprichter van het Haarlemse netwerk voor werkzoekende 45-plussers HetIsNetwerken en schreef boeken als Het grote 50+ Werkboek. Met haar bedrijf Spruit & Thuis verzorgt ze diners, Aanschuiftafels, kunstevenementen en kookt ze wekelijks een afhaalmaaltijd.

2. Zelfstandig ondernemen met een WW-uitkering - Ronald Tesselaar en Angelica Persoon (adviseurs ZZP bij UWV Werkbedrijf Zaanstreek Waterland)

Wil je als zelfstandige, freelancer of zzp’er starten met behoud van uw (gedeeltelijke) WW-uitkering? Dat kan alleen als je daarvoor vooraf toestemming van UWV krijgt. Ronald en Angelica weten hier alles van en vertellen in deze workshop graag over de mogelijkheden. Er is ruime gelegenheid om vragen te stellen.

11.15- 11.30 Pauze

11.30 - 12.45 Tweede ronde workshops

3. Creëer je volgende baan - Marjolein Kalter

De huidige arbeidsmarkt vraagt om een nieuwe manier van solliciteren. Steeds minder werk wordt vergeven via de klassieke route van vacature, sollicitatiebrief en gesprek. Vijftigplussers komen via die route sowieso nauwelijks meer aan de slag. Netwerken en je meerwaarde laten zien aan potentiële werkgevers is veel belangrijker geworden. Werk is bovendien vaker flexibel, tijdelijk of in projectverband. Wanneer je zelf je baan creëert ga je uit van jouw unieke kracht, daar zoek je jouw ideale werkgever bij en je doet hem een voorstel waarmee je als enige aan tafel komt.

Kom als enige aan tafel bij je volgende werkgever. Geïnspireerd op de werkwijze van succesvolle kleine ondernemers ontwikkelde Marjolein Kalter de methode Baan als Business. In de workshop Creëer je volgende baan werkt ze in zes stappen deze nieuwe manier van solliciteren uit. In juni verscheen haar gelijknamige boek.

4. Kansen en risico’s van zelfstandig ondernemen - René Fornier

In vogelvlucht komen punten aan de orde om over na te denken ter voorbereiding op het ondernemerschap. Over noodzakelijke en voldoende voorwaarden voor een goede start. Een bezoek aan Artis met je partner is noodzakelijk bijvoorbeeld.

René Fornier is oprichter van STOA en is sedert 1990 startersadviseur. René heeft reeds duizenden ondernemers geholpen bij het starttraject. Zijn credo “Ondernemen valt te leren mits het kwartje valt”.

Deze bijeenkomst is mede mogelijk dankzij PartyZaan (beamer en projectiescherm)

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.