Netwerkcafé Zaanstad

Een kwestie van doen

Netwerkcafé Zaanstad / Online, vrijdag 23 juli 2021 10:00-11:30 en 14:00-15:30

Wat de beste aanpak is om nieuw werk te vinden? Je hebt er vast al veel tips voor gekregen. Om vervolgens bij jezelf te ontdekken dat je met veel tips niets hebt gedaan. Omdat je dacht: voor mij werkt dat niet. Of: geen idee hoe dat moet.

Bij Netwerkcafé Zaanstad gaan we je deze maand helpen om twee belangrijke werkzoek-dingen gewoon wel te gaan doen: hulp inschakelen en werkgeversinformatie vinden.

Bekijk het programma hieronder en schrijf je in voor de workshop die je bevalt.

Wegens corona-beperkingen vindt dit evenement nog online plaats.

Schrijf je hieronder in voor de activiteiten waar je interesse naar uit gaat.

Programma

Online workshop, vrijdag 23 juli 2021 10:00–11:30

“Dat heb ik nog nooit gedaan … dus ik denk dat ik het wel kan!” Deze uitspraak van Pipi Langkous ken je vast. Het is een uitnodiging om vol vertrouwen aan iets nieuws te beginnen. Om alle gedachten die in je opkomen waarom iets níet kan, even te parkeren. Om het gewoon te gaan dóen. Zo kom je erachter wat wél kan.

In deze workshop ga je in anderhalf uur jouw ideale workshop bedenken én regelen. Onmogelijk? Ontdek zelf hoe het kan.

Je gaat doen wat je ook moet doen om aan werk te komen: bedenken wat je nodig hebt, uitzoeken wie je daarbij kan helpen, brutaal zijn en vragen!

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van en voor werkzoekende vijftigplussers.

Online workshop, vrijdag 23 juli 2021 14:00–15:30

Belangrijk onderdeel van jouw zoektocht naar nieuw werk is: weten waar wilt werken. Dat gaat niet alleen over de regio, de branche en het soort werkgever. Maar ook: welke concrete werkgever.

Heb je een lijstje met werkgevers waar je best zou willen werken, dan is het fijn om wat meer de diepte in te gaan. Via internet kun je heel veel te weten komen over werkcultuur en sfeer, organisatie, uitdagingen en successen van een werkgever.

Superhandig om je lijstje potentiële droomwerkgevers in volgorde te zetten.

De volgende stap is dan natuurlijk: zorgen dat je daar in gesprek komt. In de vorm van een oriënterend gesprek, of in een sollicitatiegesprek.

Dan heb je heel veel profijt van de informatie die je al verzameld hebt.

In deze workshop krijg je van Marc Janssens heel praktische handreikingen hoe je via Google, LinkedIn, vacaturesites, beoordelingssites en sociale media alles aan de weet kunt komen over jouw droomwerkgever, zodat je nooit meer onvoorbereid een gesprek in hoeft te gaan.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Marc Janssens is mede-oprichter van Werken voor Elkaar, de Nederlandse community van en voor werkzoekende vijftigplussers.

Over ons

Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Zin om mee te helpen?

Word dan onze collega in het team vrijwilligers dat deze activiteit organiseert.

Als je je inschrijft voor onze berichtenservice ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.