Netwerkcafé Zaanstad

Maak 'n verbluffende indruk!

Netwerkcafé Zaanstad organiseerde op woensdagochtend 28 juni 2017 zijn derde bijeenkomst in De Groote Weiver, Industrieweg 1A, Wormerveer.

Thema van de bijeenkomst was: Maak 'n verbluffende indruk! Werkzoekende vijftigplussers uit Zaanstad, Waterland en wijde omtrek waren welkom om energie, motivatie en inspiratie op te komen doen in een reeks workshops en netwerkontmoetingen.

Programma Netwerkcafé Zaanstad woensdag 28 juni 2017

09.00 Inloop

09.30 Welkom

09.35 Inleiding - Peter van Heemst. Peter was 2e kamerlid van 1991 tot 2006, lijsttrekker PvdA Rotterdam in 2006 en Gemeenteraadslid/ fractievoorzitter van 2006 tot 2014. In zijn inleiding gaat Peter in op de sollicitatieprocedure van de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb.

10.00 - 11.15 Eerste ronde workshops

Je kunt uit elke ronde één workshop volgen.

1. Voorbereiding op sollicitatiegesprek - Peter van Heemst

Wat kunnen we leren van de sollicitatie van Aboutaleb naar het burgemeesterschap van Rotterdam oftewel: Wat wordt jouw Aboutaleb-moment? En dat ga je in de workshop praktisch oefenen.

2. Hoe doe ik een goed koffiegesprek? - Hans Koenis (koenistrainingencoaching.nl)

Wat vraag je wel, wat vraag je niet in een oriënterend gesprek? Waar moet je opletten? Wat zijn de valkuilen? In deze korte workshop van acteur, coach en trainer Hans Koenis krijg je veel tips op een interactieve wijze aangereikt. Je leert kijken, je leert openstaan voor de ander. Je leert focussen.

11.15- 11.30 Pauze

11.30 - 12.45 Tweede ronde workshops

3. Hoe vertel ik over mezelf? - Jan Willem van Sandick (www.peoplesbusiness.nl)

Hoe vertel ik over mijzelf op een positieve, eigen manier in netwerk- en sollicitatiegesprekken?

Jezelf zijn en tegelijkertijd goed overkomen in netwerk- en sollicitatiegesprekken: Kan dat eigenlijk wel? Je moet jezelf toch verkopen? De spannende vraag is dus: kan ik mezelf (goed) verkopen, juist door jezelf te zijn? Jan Willem is zelfstandig loopbaancoach en bedrijfstrainer.

4. Bescheidenheid siert de mens? - Brenda Tjipjes

In deze workshop gaat het om bewustwording van het effect van taal in solliciteren, zowel schriftelijk als persoonlijk. De kunst van solliciteren is volgens trainster Brenda de kunst van taal. Opgemerkt worden betekent jezelf laten zien en horen. Dat is makkelijk gezegd. Voor een hoop mensen voelt het namelijk nog niet als makkelijk om je kwetsbaarheid te tonen, je visie of motto te delen, je vakmanschap te verwoorden, overtuiging uit te stralen, je wensen te uiten. In deze workshop leer je hoe je in contact komt met je eigen vakmanschap. En hoe je jezelf meer kunt laten zien en horen aan werkgevers.

5. Presenteren: zelfverzekerd overkomen - Hans Koenis (koenistrainingencoaching.nl)

Zie je op tegen een sollicitatiegesprek? Een belangrijke presentatie? Zou je zelfverzekerder willen zijn, anders willen overkomen? Onze presentatie wordt bepaald door wat we vertellen, maar meer nog door hoe we vertellen en door onze uitstraling. In deze workshop leer je hoe je door middel van eenvoudige tips en trucs je publiek kunt boeien. Acteur en trainer Hans Koenis leert je als het ware een beetje acteren voor zakelijk gebruik.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.