Netwerkcafé Zaanstad

Vrijdagochtend 14 juni Zaantheater: Meet & Match - Focus op vaardigheden

De beste manier om erachter te komen wat je met jouw vaardigheden op de arbeidsmarkt kunt doen, is van gedachten wisselen met degenen die jouw vaardigheden nodig hebben.

Die kans krijg je vrijdag 14 juni bij Netwerkcafé Zaanstad. Dan kun je op een andere manier dan gebruikelijk in gesprek met vertegenwoordigers van een groot aantal werkgevers die openstaan voor vijftigplussers.

Voorafgaand aan deze ontmoetingen zijn er twee workshops om je voor te bereiden op de gesprekken, zodat de werkgevers zich uitgenodigd voelen om met jou te gaan meedenken.

Deze bijzondere bijeenkomst in het Zaantheater wordt geopend door wethouder Werk & Inkomen, Natasja Groothuismink.

  • Vrijdagochtend 14 juni 2019. Inloop en netwerken 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB, Zaandam.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Zie programma hieronder.

Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of openbaar vervoer (10 min. lopen vanaf station Zaandam ). In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

9:30 – 10:00 Inleiding door Natasja Groothuismink (wethouder Gemeente Zaanstad)

Natasja is wethouder Werk & Inkomen in de gemeente Zaanstad. Haar doel is om te bevorderen dat in deze goed draaiende economie zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen.

10:00 – 11:15 Workshops

Omdenken naar ander werk – Letty Kamper en René de Leeuw (Werken voor Elkaar)

Ontdek wat je óók kunt doen met je talenten. Wat maakt jou Blij in een baan, wat vind je Belangrijk, waar ben je Bekwaam in en wat zou je nog willen Bijleren. Met deze 4 B's gaan we samen onderzoeken welk werk bij jou past. Misschien wel héél ander werk dan je tot nog toe ooit hebt gedaan. Je inzichten kun je meteen toetsen in je ontmoetingen met werkgevers in de aansluitende Meet & Match.

Letty Kamper en René de Leeuw begeleiden en ondersteunen werkzoekende vijftigplussers naar een baan waarin eigen kracht en wensen goed tot hun recht komen.

CV ombuigen naar vaardigheden – Winfried Weel en René van Werkhoven (Werken voor Elkaar)

Om de juiste baan te vinden waar je blij van wordt en energie van krijgt, moet je weten welke vaardigheden je in huis moet hebben. Niet alleen je diploma’s en certificaten zeggen iets over jou. In deze workshop leer je je vaardigheden te benoemen en een vaardighedenprofiel te maken. Dat kun je direct inzetten tijdens de daaropvolgende Meet & Match met werkgevers.

Winfried Weel en René van Werkhoven begeleiden en ondersteunen werkzoekende vijftigplussers naar een baan waarin de eigen vaardigheden goed tot hun recht komen.

Vacature-vaardigheden voor werkgevers en recruiters – Joost van Genabeek (TNO) en Quincy Dalh (Vrije Universiteit)

Let op: deze workshop is bedoeld voor werkgevers en recruiters. Klik hier om je direct aan te melden!

In deze workshop dagen Joost van Genabeek en Quincy Dahl je uit om de werving en selectie skills-based te maken en om op een andere manier in gesprek te gaan met kandidaten. De inzichten uit deze workshop kun je direct gebruiken in de praktijk.

De veranderende arbeidsmarkt vergt van grote groepen werkenden en werkzoekenden dat zij werk vinden in een andere sector. Dit stelt ook werkgevers en recruiters voor een uitdaging. Om over de sectoren heen geschikte werknemers te vinden, volstaat het niet meer om te kijken naar officiële vooropleiding of branchespecifieke kennis. Er moet veel meer oog zijn voor de feitelijke vaardigheden, de vermogens en de kennis die nodig zijn voor het werk.

Daarnaast is nodig dat werkgevers en recruiters achterhalen welke ontbrekende kennis en vaardigheden bijgeleerd kunnen worden. Intersectoraal werven vereist dat er niet primair gedacht wordt vanuit bestaande functies, maar ook vanuit mogelijkheden om de organisatieopdracht te vervullen met een andere taakverdeling.

Bijkomend gevolg van deze skills-benadering is dat vooroordelen over achtergrond, opleidingsniveau en leeftijd minder kans krijgen.

Joost en Quincy zijn beiden aangesloten bij House of Skills. Zij staan voor een vruchtbare wisselwerking tussen wetenschap en praktijk. Hun missie: bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin mensen zich optimaal kunnen ontwikkelen, participeren en, daardoor, floreren.

11:15 – 11:30 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone LinkedIn mee.

11:30 – 13:00 Meet & Match met bedrijven

Ontmoetingsmogelijkheid met vertegenwoordigers van een flink aantal bedrijven die openstaan voor vijftigplussers, waaronder: Zaantheater, Peter Appel Transport, Dienst Justitiële Inrichting, Etro Vastgoedzorg, Devcon Ecosystems, PDZ Uitzendbureau, Multicraft Uitzendbureau, Gemeente Zaanstad, Zaans Medisch Centrum, SVB Zaanstad, Detamo Flexforce, Nutsgroep, Parteon, Evean, Manpower, Hansel Salades en Sauzen, Multitubes, Bidfood, Hornbach.

Ga anders in gesprek dan anders. Niet jouw verleden is van belang, maar wat je kunt bijdragen binnen het bedrijf. Wat neem je mee aan ervaring, kennis en inspiratie? De werkgevers gaan met je meedenken. Mocht er een match zijn, dan maken zij direct een vervolgafspraak. Als er geen match is, dan zetten ze hun netwerk in en proberen ze je door te verwijzen.

11:30 – 13:00 Speedconsults met experts

Tijdens het Meet & Match-programma kun je in een aparte ruimte terecht bij een aantal experts, waaronder Wientjes Group, UWV, Ingrid Kracht, Matthijs Ypenburg, Paul Heusen.

In korte persoonlijke sessies krijg je adviezen en tips over zaken als je LinkedIn-profiel, je loopbaanmogelijkheden, je motivatiebrief en alles wat er verder bij komt kijken om weer betaald aan het werk te gaan. Neem bijvoorbeeld een recente motivatiebrief en je CV mee en zorg in ieder geval dat je een LinkedIn-profiel hebt.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 14 juni 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Deze ochtend wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Zaanstad.

NetwerkcafeZaanstad.nl is een activiteit van Werken voor Elkaar, een vrijwilligersbeweging van en voor vijftigplussers op weg naar nieuw werk in een baan of als ondernemer.


Een overzicht van de eerdere bijeenkomsten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, www.netwerkcafezaanstad.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar #Netwerkcafe #Zaanstad

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is aangesloten bij Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.