Netwerkcafé Zaanstad

Jouw eigen weg naar werk

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 25 februari 2022 09:30-13:00

Jij bent de enige die weet hoe het voor jou voelt om je werk kwijt te raken. En alleen jij kunt bepalen wat nu en in de toekomst belangrijk voor je is en hoe je daar wilt komen.

Maar je hoeft ’t niet alleen te doen. Bij Netwerkcafé Zaanstad kun je meedoen aan twee workshops die je gaan helpen om jouw eigen weg naar werk te vinden.

Bekijk het programma hieronder en schrijf je in.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de geldende coronamaatregelen.

Kun je niet naar het Zaantheater komen, doe dan online mee via Netwerkcafé Online.

Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

Programma

09:30-10:00 Inloop en netwerken

Maak kennis met elkaar, ga je thuis voelen, op veilige afstand. Neem je smartphone mee, dan kun je meteen connectie maken om je contact later voort te zetten.

10:00-11:00 Workshop

Van werkverlies naar nieuw werk

Ben jij je werk kwijt en vraag jij je af ‘wat nu’?

Ga je hard aan het solliciteren voor soortgelijk werk als je deed? Of wil je een carrièreswitch maken? Of wil je misschien wel voor jezelf beginnen?

Feit is dat het als vijftigplusser niet niks is om je werk kwijt te raken. Het kost tijd om vanuit een gevoel van verlies weer de energie te vinden om een nieuwe werkuitdaging aan te gaan.

In deze workshop gaat transformationeel coach Jef van Niel samen met jou het proces bespreken en invullen dat je doorloopt vanaf het moment dat je je werk kwijtraakt tot het moment dat je weer klaar bent voor een nieuwe uitdaging.

Na de workshop heb je inzicht in de stappen die je moet nemen om als gelukkig werknemer of zelfstandige weer aan de slag te gaan.

Neem papier, pen en kleurpotloden mee, trek makkelijke kleding aan en laat je door Jef motiveren!

Jef van Niel (Van Niel Coaching) is transformationeel coach met als expertise het activeren van groepen mensen, teams, begeleiden van oud-dansers en -sporters en pensionado’s. Daarnaast werkt hij als jobcoach en hr-medewerker bij UW, een groot re-integratiebedrijf in Utrecht.

11:00-11:30 Pauze, napraten en netwerken

Wat is jouw zin?

Workshop op locatie + online, vrijdag 25 februari 2022 11:30-12:30

Heb jij ook weleens dat je je afvraagt waar je het allemaal voor doet? Dat je op zoek bent naar meer zingeving? In je werk of daarbuiten? En weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken?

In deze interactieve workshop ga je samen met teamcoach en communicatietrainer Jennifer van Horn en organisatieadviseur Michiel Keizer op zoek naar thema’s die voor jou belangrijk zijn.

Thema’s die jou gemaakt hebben tot wie je bent.

Zodat je meer zicht krijgt op de dingen die er voor jou toe doen en je jouw eerste stap kunt nemen om naar meer zingeving in je leven te komen.

Elke zin begint met een woord. Slechts een woord, jóuw woord, is genoeg om te beginnen!

Dat is dan ook de belofte van Jennifer en Michiel: na afloop van de workshop neem je minstens één woord mee naar huis.

Schrijf je in en begin jouw zoektocht naar zin!

De zin van Jennifer van Horn (Samen Beter Werken) is: ‘Anderen prikkelen de volgende stap te zetten zodat ze dingen anders kunnen doen.’ Als teamcoach en communicatietrainer begeleidt zij teams zodat ze beter leren samenwerken.

Michiel Keizer (MPK-Advies) heeft jarenlang gewerkt als (organisatie-) adviseur bij de rijksoverheid. Momenteel is hij vrijwilliger bij Werken voor Elkaar. Zijn zin ligt in het bestrijden van armoede, door coaching, bedrijfskundige advisering en het doen van onderzoek.

12:30-13:00 Einde en napraten

Info en aanmelden

  • Vrijdag 25 februari 2022, 09:30 inloop, start 10:00, einde 12:30, napraten tot 13:00

  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

  • We nemen de coronaregels in acht.

  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Zin om mee te helpen?

Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van Werken voor Elkaar.

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Als je je inschrijft voor onze berichtenservice ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.