Netwerkcafé Utrecht

Workshops en netwerkontmoetingen in jouw regio én online

Wil je werken aan je eigen ontwikkeling, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ideeën opdoen, je ervaring laten gelden in een nieuwe baan, aan de slag met ondernemerschap?

Bij onze Netwerkcafés kun je werken aan je netwerk, aan je digitale vaardigheden, kom je er eindelijk achter wat je wilt nu je later groot bent, doe je inspiratie op voor ondernemerschap, leer je over jezelf vertellen op een manier die de interesse van andere mensen wekt.

Zodat je als mens makkelijker in verbinding komt met andere mensen, je als werkzoeker beter in gesprek raakt met werkgevers, en als professional effectiever contact maakt met opdrachtgevers.

Ontvang tijdig vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten online en in jouw regio.

Teams van enthousiaste vrijwilligers organiseren Netwerkcafés voor vijftigplussers op locatie in Zaanstad, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Alkmaar en Eindhoven én online.


"De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor."

José uit Utrecht

Ook meehelpen als vrijwilliger? Lees wat het je oplevert

Benieuwd naar de gratis activiteiten die we komende tijd met elkaar voor jou organiseren? Bekijk het actuele overzicht.

Dit is een archiefpagina. Hieronder staan alleen activiteiten tot en met maart 2022 bij Netwerkcafé Utrecht.

Vrijdag 18 maart 2022 9:30-13:00 in Sterrenzicht

Deze maand bij Netwerkcafé Utrecht kun je meedoen aan twee workshops die de kwaliteit van je leven en loopbaan gaan verbeteren:

 • Moeiteloos ademen –Is er voor jou nog wat te winnen bij een betere ademhaling? Ja, zegt ademcoach Floor Wittink. Ze geeft ademhalingsadviezen en anatomische uitleg waar jij in je dagelijks leven profijt van hebt.

 • Ready to G(R)O(W)?!– Coach Han Oei helpt jou uit ‘je groef’ te komen en nieuwe energie te ervaren om je volgende stap te zetten naar een voor jou lonkend en betekenisvol perspectief!

Deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tijdens de bijeenkomst in het ruime en goed geventileerde buurtcentrum Sterrenzicht nemen we eventuele nog of weer geldende coronamaatregelen in acht.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 15 februari 2022 9:30-13:00

Deze maand bij Netwerkcafé Utrecht kun je meedoen aan twee workshops die je gaan helpen om eens te kijken wat je nog meer in je mars hebt. En wat je daarmee kunt doen.

De ene gaat over het ontdekken van je veelzijdigheid, de andere workshop gaat over zelf je website bouwen.

Deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tijdens de bijeenkomst in het ruime en goed geventileerde buurtcentrum Sterrenzicht nemen we de geldende coronamaatregelen in acht.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 18 januari 2022 10:00-12:30

We starten dit jaar bij Netwerkcafé Utrecht met twee workshops die je helpen om in het nieuwe jaar voor jezelf op te komen in woord en daad.

Vanwege corona zal het Netwerkcafé uitsluitend in Zoom plaatsvinden.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 14 december 2021 9:30-12:30

“Zie het als een kans”. Irritant advies? Maar als het je lukt om zó naar je werkverlies te kijken, ontstaat er ruimte voor groei. Bij Netwerkcafé Utrecht kun je deze maand meedoen aan twee workshops die je gaan helpen om in 2022 een frisse start te maken, misschien wel als zelfstandige.

Deelname is gratis.

Tijdens de bijeenkomst in het ruime en goed geventileerde buurtcentrum Sterrenzicht nemen we de geldende Covid19-maatregelen in acht.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 16 november 2021 9:30-12:30

Dromen over je nieuwe werk helpt je om een levendig beeld te krijgen van wat je zou willen doen, hoe je ideale werk eruit ziet. Om je droombeeld aan te scherpen, kun je de hulp inschakelen van het Leerwerkloket. Om je droom overtuigend over het voetlicht te krijgen, is Personal Branding belangrijk.

Twee experts helpen je deze maand bij Netwerkcafé Utrecht om hiermee stappen te zetten in hun interactieve workshops.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 19 oktober 2021 9:30-12:30

Hoe kun je snel tot de kern komen in een sollicitatie- of netwerkgesprek en bij de ander in herinnering blijven, zodat je de kans vergroot op een gunstig gevolg van je gesprek. Dat kom je deze maand bij Netwerkcafé Utrecht aan de weet in een workshop over gespreksvoering.

Of je kunt meedoen aan een coachwandeling waarin een gesprek over je natuurlijke talenten je zelfvertrouwen helpt vergroten om nieuwe kansen in de arbeidsmarkt te vinden.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 21 september 2021 9:30-12:30

Werk vinden waar je blij van wordt en zorgen dat de belangrijke dingen in je leven niet in het gedrang komen, dat zouden zomaar twee dingen kunnen zijn waar jij behoefte aan hebt.

Deze maand kun je bij Netwerkcafé Utrecht meedoen aan twee workshops die daarbij gaan helpen.

Hoe je erachter komt waar je nou echt blij van wordt, je passies. En hoe je zorgt dat je de verschillende gebieden van je leven de aandacht geeft die ze nodig hebben.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 17 augustus 2021 9:30-12:30

De veranderende arbeidsmarkt biedt veel kansen, ook voor vijftigplussers. Maar het vergt wel dat je kritisch kijkt naar jezelf, wat je ín je hebt, wat je kunt en wilt ontwikkelen en hoe dat past bij de kansen op de arbeidsmarkt.

Deze maand gaat het bij Netwerkcafé Utrecht erover hoe je nieuw licht werpt op jezelf. Door jezelf te onderzoeken. En door te zorgen dat jij duidelijk in beeld komt bij mensen die voor jou belangrijk zijn om nieuw werk te vinden.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 20 juli 2021 9:30-12:00

Deze maand komen we bij elkaar op een bijzondere plek in de buitenlucht: de schaapskooi in Park Groot Zandveld, middenin Utrecht Leidsche Rijn.

De ochtend staat in het teken van observeren, bewegen en ontspannen.

Netwerken met Effect, regio's Utrecht, Amersfoort, Flevoland

Netwerken online, maandag 11 januari 2021 10:30-12:00

80% van de werkzoekende vijftigplussers vindt hun nieuwe job of opdrachtgever door te gaan netwerken. Dus níet door te reageren op gepubliceerde vacatures. Laat dat even tot je doordringen...

En bedenk dan of jíj wel 80% van jouw werkzoekactiviteiten steekt in netwerken. Niet? Dan is dit jouw kans om daar verbetering in te brengen.

Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen uit de regio's Utrecht, Amersfoort en Flevoland.

Netwerkspecialist Gert-Jan van Büseck helpt je in anderhalf uur met het stellen van een effectieve netwerkvraag. De opzet is dat je niet alleen oefent, maar ook daadwerkelijk netwerkverbindingen legt.

Verbindingen waar je wat aan hebt bij jouw verkenning van de arbeidsmarkt. Of, als je zzp'er bent, om in gesprek te komen met nieuwe opdrachtgevers.

Een mooie oefening om compact te leren spreken, aldus een eerdere deelnemer.
Goed om te oefenen in duidelijk maken wat je wilt, vond een ander.

Gert-Jan van Büseck leerde in account- en salesmanagement-functies bij gerenommeerde bedrijven het belang van netwerken. Enthousiast, energiek en met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel anderen het plezier, het belang en de waarde van netwerken mee te geven.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 15 december 2020 9:30-13:00

Wegens de nieuwe corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats in een Zoom meeting. Inschrijven via Netwerkcafé Online

De laatste maand van dit rare jaar komen drie fantastische experts hun visie op zelfvertrouwen, verbondenheid en persoonlijke ontwikkeling met ons delen. Je kunt meedoen aan twee workshops binnen of je kunt de buitenmens in jou de ruimte geven met een wandelcoach.

Laat je verrassen door hun frisse kijk op de werkelijkheid en ontdek mogelijkheden bij jezelf die je niet eerder de ruimte hebt gegeven. Niet het gebaande pad, maar juist ook dat ándere stuk: een talent of passie waar je nog niet aan toe bent gekomen, die je nu nog terzijde schuift als te moeilijk of niet rendabel.

Ontdek bij Netwerkcafé Utrecht jouw recept om met zelfvertrouwen meters te maken op jouw pad naar nieuw werk en een vervullend leven!

Solliciteren met LEF als vakman/vrouw

Netwerkcafé Utrecht / Online workshop, dinsdag 17 november 2020 10:00-11:30

Het zijn bijzondere tijden. Corona gooit, als het gaat om een nieuwe baan te vinden of een nieuw beroep uit te oefenen, aardig wat roet in het eten! En toch er zijn voldoende kansen. Maar dan is het noodzakelijk om anders te gaan solliciteren, dus geen vacaturejacht, maar ook nieuwe skills aanleren.

Nee, ga solliciteren met LEF, als vakvrouw of vakman. Zorg dat jij die gunfactor gaat kweken. Ga effectief netwerken en doe je zoektocht niet alleen. Zoek een werkvindmaatje en trek samen op in deze uitdagende tijden. Maak gebruik van alle hulpmiddelen die er zijn.

Als sollicitatie coach- en trainer praat Pieter je bij over de mogelijkheden en onmogelijkheden van deze arbeidsmarkt. Daarnaast brengt hij je op de hoogte van de gratis hulpmiddelen en regelingen die het UWV te bieden heeft, zoals proefplaatsingen, scholingsvoucher of een leerwerktraject.

Dit alles met maar één doel: Jou als werkzoekende laten zien en voelen dat er nog steeds kansen zijn in deze moeilijke sollicitatiemarkt.

Pieter Koevoets heeft als motto: Om een ander te kunnen bewegen, moet je zelf bewogen zijn. Vanuit meerjarige ervaring in management -en directiefuncties heeft hij zich gespecialiseerd in arbeidsmarktverkenning, netwerken en LinkedIn. Hij helpt werkzoekers en beginnende ondernemers om zich scherp te profileren en hun netwerkvaardigheden te verbeteren.

Solliciteren met een goed verhaal!

Wegens nieuwe Covid19-maatregelen verplaatst naar Netwerkcafé Online

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 20 oktober 2020, 9:30-13:00

Als je op zoek bent naar nieuw werk, helpt het als je jouw ervaring, je vaardigheden, jouw eigen weg en wat je zoekt kunt toelichten in een boeiend verhaal met jouzelf in de hoofdrol, zonder valse bescheidenheid. Zulke verhalen laten jou als sollicitant op een diepe laag verbinding maken met de sollicitatiecommissie. Zeker als je bij het vertellen je stem op de juiste manier gebruikt.

Bij Netwerkcafé Utrecht kun je hier een stap verder mee komen in twee opeenvolgende workshops op locatie óf in een extra lange wandelworkshop buiten.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 15 september 2020, 9:30-13:00

Ga eens na bij je zelf in welke kennis en vaardigheden je behoorlijk goed bent. Waarin blink je uit? Of: wat vind je nou echt leuk om te doen? Kijk daarbij ook naar je hobby’s of waar je energie van krijgt.

Netwerkcafé Utrecht organiseert workshops over je talenten. Waarmee wil je in een volgende baan aan de slag en hoe zou je dat kunnen gaan aanpakken? Hoe kan jij je talenten inzetten zodat ze bijdragen aan jezelf én de wereld? En wist je dat steeds meer werkgevers hun vacatures flitsend matchen met jouw talenten, los van je exacte diploma’s en werkervaring? Wel belangrijk dus dat jij alvast zelfbewustzijn ontwikkelt over je talenten. Een viertal interessante workshopgevers en wandelcoaches zullen ons in dit onderwerp meenemen.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 18 augustus 2020 9:30-12:30

‘Gewoon ontspannen en natuurlijk’. Hoe graag zou jij in staat zijn om zo door het leven te gaan? Maar hoe gemakkelijk schiet je in de kramp als je iets over jezelf moet vertellen in een sollicitatiegesprek, op LinkedIn, of als je nadenkt over je levenspad.

Bij Netwerkcafé Utrecht gaan we je volgende week in drie workshops helpen om uit je kramp te komen. Van een dichter leer je spelen met woorden, van een verhalenverteller leer je pakkende zinnen vinden voor je LinkedIn-profiel, van een wandelcoach leer je luisteren naar je lichaam.

Dit is een gecombineerd offline/online Netwerkcafé. Op locatie in Sterrenzicht is plaats voor 30 mensen.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 21 juli 2020 9:30-13:00

Na een succesvolle eerste corona-proof editie organiseert netwerkcafé Utrecht opnieuw een buitenevenement.

Op het erf van de rustieke boerderij Roodnoot leer je communiceren van binnenuit met de sensitiviteit van paarden én sociaal gefocust netwerken met elkaar. Met professionele loopbaan-wandelcoaches brengen we verschillende aspecten aan het licht die jou ondersteunen.

Leer zelfbewust omgaan met beren op de weg, ontwikkel lef in de sollicitatiemarkt, word daadwerkelijk actief met je loopbaan en verken je onderscheidende kwaliteiten. Zorg dat je erbij bent en doe nieuwe inzichten op waarmee je verder kunt!

Start en finish op een mooie locatie vlak buiten het centrum van Utrecht. Na afloop is er gelegenheid om met een (alcoholvrij) drankje bij te praten.

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 23 juni 2020 9:30-13:00

Heb jij ook zo'n zin om weer in 't echt te netwerken? En kun jij wel wat hulp gebruiken bij jouw levens- en werkgerelateerde vragen? Dan is dit buitenevenement van Netwerkcafé Utrecht je kans! Met een mooi en divers programma.

We gaan in kleine groepen op pad met wandelcoaches en er zijn workshops buiten, op locatie. Alles veilig, met genoeg afstand. Je kunt kiezen met welke wandeling of workshop je meedoet.

Start en finish op een mooie plek aan de rand van Utrecht. Na afloop is er gelegenheid om met een alcoholvrij drankje bij te praten.

Deze bijeenkomst is afgelast i.v.m. de corona-crisis

Barrières, de één ziet ze als een uitdaging, neemt een aanloop en springt er zo overheen.

De ander ziet ze als een probleem, een obstakel en loopt er liever van weg. Zonde, want daardoor blijf je vaak steken bij het ontwikkelen van je talenten of het vinden van die éne fijne baan.

Behoor jij tot die laatste groep? Netwerkcafé Utrecht besteedt deze maand aandacht aan het doorbreken van persoonlijke barrières. Hoe krijg je meer zelfvertrouwen om te gaan solliciteren, of eindelijk die ene presentatie te durven geven?

Benieuwd naar antwoorden op deze vragen? Geef je dan op voor deze bijeenkomst, laat je inspireren en verrassen door de boeiende workshops en vergroot je netwerk tussendoor!

 • Dinsdagochtend 17 maart 2020. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:00 uur.

 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Lichtvoetig en toch met diepgang. Dat is hoe je deze maand bij Netwerkcafé Utrecht inzichten krijgt over jouw toekomst en het werk dat je wilt gaan doen. In een afwisseling van workshops en andere activiteiten gaan we met elkaar spelenderwijs nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Uitwisseling en dynamiek, ordening in hoofd- en bijzaken, inzicht in jezelf, je talenten en je mogelijkheden, rust vinden om vooruit te komen, dat zijn opbrengsten die je kunt verwachten.

We sluiten af met een workshop die je de energie geeft om in de volgende dagen ook echt te gaan doen wat je van plan bent.

 • Dinsdagochtend 18 februari 2020. Inloop 09:00 uur. Start 09:20 uur. Einde 13:00 uur.

 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

We stappen een nieuw decennium binnen. Denk daar eens over na: wat voor kansen en mogelijkheden kan dit bieden. Fonkelt er voor je een nieuwe baan of vrijwilligerswerk aan het firmament? Hoe zou je dat willen bereiken, hoe groot mogen je stappen zijn, welke muziek zit er in jouw aanpak?

Daar gaan we in zes workshops bij het eerste Netwerkcafé Utrecht van 2020 mee aan de slag. De kracht van je gedachten, de regie of een bepaalde rol pakken. Maar ook, hoe ziet jouw figuurlijke visitekaartje eruit?

Wat altijd belangrijk blijft: netwerken. Dat gaan we ook doen. En daarin spelen alle genoemde onderwerpen mee.

 • Dinsdagochtend 21 januari 2020. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:15 uur.

 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Aan het einde van het jaar valt er vaak veel na te denken: Heb je gedaan wat je wilde doen? Had je méér moeten doen? Of: Wat wil je gáán doen en hoe bereik je jouw doel in het nieuwe jaar, jouw nieuwe carrière of levensfase?

Oude denkpatronen kunnen je daarbij soms flink in de weg zitten. Kom daarom naar het komende Netwerkcafé Utrecht, laat je inspireren en leer die oude denkpatronen en problemen om te zetten in nieuwe mogelijkheden!

De ochtend biedt daarnaast volop mogelijkheden om te netwerken.

 • Dinsdagochtend 17 december 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:00 uur.

 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Droom je weleens over het starten van een eigen bedrijf? Gewoon doen waar jij goed in bent. Waar begin je en hoe goed is jouw idee. Tijdens de workshops passeren al onze vragen en twijfels de revue.

Wet- en regelgeving komt aan de orde, ondersteuning vanuit het UWV, wat is belangrijk als je je product of dienst in de markt gaat zetten? Schuif aan bij ervaringsdeskundigen die hun successen maar ook missers en valkuilen met je delen. Kijk eens naar de creatiespiraal. Leer hoe je binnen een minuut kunt laten zien waar je voor staat en zo nieuwe klanten genereert.

Heb je nooit overwogen een eigen bedrijf te starten en heb je daar ook geen behoefte aan, dan zijn deze workshops toch zeker de moeite waard. Leer van deze ondernemers en organisaties en haal eruit wat voor jouw belangrijk is in je eigen zoektocht naar een nieuwe baan.

En, wie weet gaat het toch borrelen om voor je zelf te beginnen. Kortom, dompel je onder in wellicht een heel andere wereld. Maak te gelijker tijd gebruik van de mogelijkheid om een gratis profielfoto te laten maken.

Tot slot, de ochtend biedt hoe dan ook volop de mogelijkheid tot netwerken, en je kunt je profielfoto laten maken - maak er gebruik van!

 • Dinsdagochtend 19 november 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:00 uur.

 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Het is zover, je bent uitgenodigd en komt aan tafel voor een netwerk- of sollicitatiegesprek. Hoe beantwoord jij de vraag ‘vertel eens wat over jezelf’ en verwoord je dit ontspannen in een gesprek zodat je de juiste indruk achter laat en ze met jou in zee willen gaan!

Deze middag staat in het teken van jouw gesprekstechnieken, het verkopen van je skills, keuzes maken en het beheersen van je ademwerk.

Wil jij ontspannen een netwerk- of sollicitatiegesprek in gaan en jezelf sterker presenteren? Kom dan naar de netwerkbijeenkomst op maandagmiddag 28 oktober. Ga aan de slag, raak geïnspireerd, leer nieuwe mensen kennen, breid je netwerk uit en kom aan tafel!

 • Maandagmiddag 28 oktober 2019. Inloop 12:30 uur. Start 13:00 uur. Einde 16:30 uur.

 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Heb jij ook zo’n moeite met het vinden van werk? Zit jij misschien vastgeroest in denkpatronen? Vraag jij je af wat je zou moeten veranderen? Wat houdt je tegen om daadwerkelijk op een andere manier werk te gaan zoeken. Móet je wel veranderen? Of heb jij de moed om te veranderen verloren?

Voor antwoord op deze vragen kun je je bij Netwerkcafé Utrecht laten inspireren door een aansprekende inleiding en een reeks uitdagende workshops. Ga zelf aan de slag, deel ervaringen en vergroot je netwerk!

 • Dinsdagochtend 24 september 2019. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn is het ca. 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal is het bereikbaar via bus 12 naar de Uithof en via bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Jouw mindset, jouw kijk op jezelf en de wereld, bepaalt een belangrijk deel van je leven. Wil je verandering in je leven, dan moet je anders gaan kijken en in beweging komen. Daarover gaat het op 17 juli tijdens een bijzondere zomeraflevering van Netwerkcafé Utrecht in en om het prachtig gelegen Het oude Tolhuys.

We starten met een verhaal hoe je beweging brengt in je vaste denkpatronen. Daarna hoor je hoe je beweging in je ontwikkeling en carrière kunt brengen met een nieuw online leerplatform waar je dankzij onze samenwerking met Accenture gebruik van kunt maken.

Vervolgens kun je met een viertal wandelcoaches buiten in beweging komen. Of je kunt binnen en op het terras meedoen met korte workshops over mindfulness en leefstijl. Daarnaast is er een loopbaanspel.

 • Woensdagochtend 17 juli 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15, 3584 AD Utrecht.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Op een kruispunt in je loopbaan sta je voor een interessante afslag. Overweeg jij een switch? Of wil je de vaardigheden in je vertrouwde vakgebied uitbreiden? Ben je als werkzoekende in de 21e eeuw voldoende vaardig op de computer? Scholing - wat is (onder)wijsheid?

Kom je oriënteren op om- en bijscholingskansen voor werkzoekende vijftigplussers op MBO, HBO en universitair niveau en leer meteen al wat bij in workshops, individuele gesprekken en test in een escaperoom je 21e-eeuwse computervaardigheden. Investeer in jezelf en verhoog je kansen op de arbeidsmarkt!

 • Dinsdagochtend 18 juni 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:30

 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.

 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties € 1 contant afrekenen. We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Heb jij jouw nieuwe baan al in het vizier? Of ben je nog bezig om erachter te komen waar nou eigenlijk je skills liggen, je vaardigheden? Veel mensen blijken die van zichzelf niet goed te kunnen benoemen. Of weten niet hoe ze te gebruiken bij het vinden van leuk en passend, vooral als dat in een andere richting ligt dan voorheen.

Bij Netwerkcafé Utrecht gaan we daarom op 21 mei aan de slag om te ontdekken welke skills je in huis hebt. En je kunt leren om makkelijker contact te leggen. Zodat je met je skills over de brug kunt komen in netwerkgesprekken en gesprekken met recruiters en werkgevers.

Je kunt je ook opgeven voor de Werkestafette, ons succesvolle heroriëntatie- en werkbemiddelingsprogramma. Daarin ontwikkel je de eenentwintigste-eeuwse vaardigheden die je als vijftigplusser nodig hebt om in de snel veranderende arbeidsmarkt echt in gesprek te komen bij werkgevers.

 • Dinsdagochtend 21 mei 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:30

 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.

 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties € 1 contant afrekenen). We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Als ik later groot ben … Nu is later en jij bent op zoek naar een nieuwe baan. Laat jij in gesprekken met werkgevers en recruiters jouw talenten goed tot hun recht komen? En zet je doelgericht je online communicatie in? Hoe sla jij Munt uit je talent?

Woensdagmiddag 24 april kun je aan de slag in een evenement vol innovatieve interactie met workshops, speedconsults met experts, netwerken en informele ontmoetingen met werkgevers en recruiters. Wie weet ontmoet jij je toekomstige werkgever of krijg je een waardevol netwerkcontact.

 • Woensdagmiddag 24 april 2019, inloop 12:30, start 13:00, einde 16:20

 • Muntgebouw, Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht

 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties contant afrekenen. We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Een goede oriëntatie op nieuw werk begint bij jezelf. Het gaat niet alleen om naar buiten gerichte actie, maar ook om verwerking van ervaringen. Alle keuzes voor een richting waarin je verder kunt, maken het soms lastig om je veerkracht te behouden. Wat kun je zelf doen voor de nodige balans? Heb je behoefte aan meer structuur in je tijd en financiën, of zoek je een nieuwe kijk op jouw eigen mogelijkheden? Hervind je innerlijke kompas!

Kom daarvoor naar de vijfde bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht. Met een inleiding door Henk Verschuur, meesterschapcoach en manager van het Johan Cruyff Institute.

 • dinsdagochtend 19 maart 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00

 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.

 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties 1 euro (contant afrekenen). We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Veel werkervaring en op zoek naar nieuw werk? Hoe pak je dat aan als gewoon solliciteren niet meer werkt? Kom dan naar de bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht en krijg nieuwe handvatten voor je zoektocht. Je komt erachter wat de Werkestafette inhoudt, hoe jouw CV opvalt en je bij een werkgever/opdrachtgever aan tafel komt. Laat je CV en LinkedIn-profiel scannen, stel vragen aan over opleidingstrajecten en scholingsvouchers. En: ontmoet werkgevers in informele sfeer.

 • Maandagmiddag 18 februari 2019, inloop 13:30, start 14:00, einde 17:45

 • Domstad cursus- en vergadercentrum, Koningsbergerstraat 9, 3531AJ Utrecht.

 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties contant afrekenen. We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Heb je veel ideeën over wat je in je nieuwe werk wilt doen, of juist veel vragen wat je zou kunnen doen? Werken alle mogelijke keuzes soms verlammend, waardoor je onvoldoende in beweging komt? Doe je wel een heleboel, maar heb je het idee dat het allemaal doelmatiger kan? Of heb je behoefte aan een nieuwe kijk op jouw eigen mogelijkheden?

Kom voor antwoord op deze belangrijke vragen naar de derde bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht

 • dinsdagmiddag 22 januari 2019, inloop 13:00, start 13:20, einde 16:55

 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.

 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties 1 euro (contant afrekenen). We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

... en waar te beginnen? Veel werkervaring en op zoek naar nieuw werk? Hoe pak je dat aan en wat zoek je in je volgende baan? Je staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk in je carrière maar hoe ziet de arbeidsmarkt anno 2019 eruit en hoe pas jij daar (weer) in?

Zit jij ook met dit soort belangrijke vragen? Je krijt antwoord op dinsdagochtend 18 december tijdens de tweede bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht in Parnassos Cultuurcentrum.

 • Dinsdagochtend 18 december 2018. Inloop 9:30 uur. Start 10:00 uur. Einde 13:00 uur.

 • Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581GK Utrecht.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten is van harte welkom.

Waarom zou je je nog langer laten afwijzen door werkgevers terwijl je heel geschikt bent voor hun vacatures? Draai het eens om en ga uit van je eigen kracht. Wil je weten hoe jij sterker dan ooit weer aan de slag kunt? Kom dan dinsdag 20 november naar de eerste bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht in Parnassos Cultuurcentrum met als thema: Maak je comeback!

De ochtend wordt ingeleid door Marjolein Kalter, auteur van het boek ‘Creëer je volgende baan’. Zij neemt je mee in een inspirerend verhaal over haar ervaring met het begeleiden, trainen en coachen van werkzoekende vijftigplussers. Vervolgens heb je keuze uit vier workshops.

Dinsdagochtend 20 november 2018. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581GK Utrecht.

Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten is van harte welkom.