Netwerkcafé Utrecht

Maandag 18 februari Domstad vergadercentrum: Pak de Spotlight!

Veel werkervaring en op zoek naar nieuw werk? Hoe pak je dat aan als gewoon solliciteren niet meer werkt? Kom dan naar de bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht en krijg nieuwe handvatten voor je zoektocht. Je komt erachter wat de Werkestafette inhoudt, hoe jouw cv opvalt en je bij een werkgever/opdrachtgever aan tafel komt. Laat je cv en LinkedIn-profiel scannen, stel vragen aan over opleidingstrajecten en scholingsvouchers. En: ontmoet werkgevers in informele sfeer.

  • Maandagmiddag 18 februari 2019, inloop 13:30, start 14:00, einde 17:45
  • Domstad cursus- en vergadercentrum, Koningsbergerstraat 9, 3531AJ Utrecht.
  • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties contant afrekenen. We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Vergadercentrum Domstad is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. 10 minuten lopen vanaf station Utrecht Centraal. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

13:30 - 14:00 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

14:00 - 14:20 Opening en welkom

Kort welkomstwoord door de organisatoren van Netwerkcafé Utrecht.

14:20 - 14:30 Opvallende zaken in het Cv van de maand - Cees Bakker (SollicitatieLab)

Cees Bakker is mede oprichter van het SollicitatieLAB. Zij zijn bekend van het cv van de maand en publiceren regelmatig over de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Daarnaast geven zij werkzoekenden trainingen op het gebied van solliciteren. Inmiddels voor het 7 e jaar organiseert het SollicitatieLAB het Cv van de maand -verkiezing. Voor werkzoekenden een mooie gelegenheid om extra aandacht voor je cv te krijgen en je netwerk te laten weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Elke maand worden er 5 cv’s genomineerd. Deze 5 cv’s worden geplaatst op de website van SollicitatieLAB en op Facebook. Het cv met de meeste stemmen wint de publieksprijs en doet aan het einde van het jaar mee aan het cv van het jaar. Nog belangrijker de 5 cv’s worden ook voorgelegd aan een jury bestaande uit ervaren recruiters van aansprekende bedrijven. Cees Bakker vertelt ons over de trends in het Cv van de maand.

Neem je cv mee, dan kun je dat tijdens Meet, Match en Netwerk laten checken!

14:30 - 15:00 Keynote Onderweg naar geluk - Wies Schellekens

Wies Schellekens, 24 jaar, nam een half jaar geleden het heft in eigen handen en nam ontslag zonder iets nieuws in het vizier. Na haar afstuderen viel ze in het grote zwarte gat dat ‘banenmarkt’ heet. Een diploma op zak. En nu? Zoveel kansen, zoveel bedrijven, zoveel functies, maar ook zo veel werkzoekenden. Wies vertelt over haar zoektocht naar ‘de perfecte baan’ en hoe het komt dat ze ZO in the picture staat dat haar mailbox ontploft van de baanaanbiedingen.

15:00 – 16.15 Workshops

Gewoon solliciteren werkt niet meer - Marjolein Kalter (regiomanager De Mens Werkt)

Oké, gewoon solliciteren werkt niet meer voor ons. Netwerken is van belang, maar daarmee heb je nog geen betaald werk! Voor vijftigplussers met ervaren talent, outgoing en representatief, die door willen gaan in het vakgebied waar ze ervaring in hebben is het mogelijk om aan te sluiten bij De Mens Werkt, Interim Partners. In deze presentatie komen de deelnemers te weten hoe je als interim Partner samen opdrachten gaat acquireren.

Tevens geeft Marjolein een voorproefje van de Werkestafette. Voor werkzoekers die niet heel vanzelfsprekend de telefoon pakken, die nog aan het zoeken zijn wat ze precies willen doen is de werkestafette een mooie gelegenheid om uit te zoeken wat je wilt, waar je zou willen werken en hoe je aan tafel komt voor koffiegesprekken.

Een cv dat werkt - Freeke Mauritsz (Mauloc Loopbaanadvies)

Op de huidige arbeidsmarkt is het van groot belang dat jij met jouw cv opvalt en aan tafel komt bij die leuke werk,- of opdrachtgever.

Een werkgever besluit vaak al binnen 6 seconden of jouw cv de moeite waard is om verder te lezen. Zorg er dus voor dat je CV opvalt en uit die grote stapel met andere sollicitanten wordt geplukt!

Heb jij moeite met het schrijven van een goed en onderscheidend cv? Kost het je veel tijd en energie? Kies dan voor het cv dat werkt! Het cv dat werkt is echt anders dan anders! Het cv is persoonlijk, en sluit naadloos aan op de vraag van de arbeidsmarkt. Freeke Mauritsz is loopbaanadviseur. Het cv dat werkt heeft ervoor gezorgd dat 90% van haar kandidaten (ook vijftigplussers) binnen 2 maanden een andere baan heeft. Neem het volgende mee naar de workshop: - je cv, een profielfoto en een schrijfblok en pen

16:15 - 17:30 Meet, Match en Netwerk

Werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar in informele sfeer. Ontmoet diverse werkgevers die open staan voor vijftigplussers! Laat je cv scannen door Cees Bakker van SollicitatieLAB en Freeke Mauritsz. Vraag een LinkedIn check bij Stefanie de Kleijn – adviseur Werk, ontvang tips voor je motivatiebrief en stel vragen aan het UWV loket (Ellen Bijl en Nour-Eddine el Quakili) over mogelijke opleidingstrajecten en algemene vragen m.b.t. het UWV. En loopbaancoach Dorine van Bree van De Werkcoach is aanwezig voor een loopbaanspeeddate. Vergeet niet je cv en motivatiebrief mee te nemen!

17:30 - 17:40 Plenaire afsluiting van de middag

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 18 februari 2019, inloop 13:30, start 14:00, einde 17:45
  • Domstad cursus- en vergadercentrum, Koningsbergerstraat 9, 3531AJ Utrecht.
  • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties contant afrekenen. We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht