Netwerkcafé Utrecht

Gesprekken met gevolg

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 19 oktober 2021 9:30-12:30

Hoe kun je snel tot de kern komen in een sollicitatie- of netwerkgesprek en bij de ander in herinnering blijven, zodat je de kans vergroot op een gunstig gevolg van je gesprek. Dat kom je deze maand bij Netwerkcafé Utrecht aan de weet in een workshop over gespreksvoering.

Of je kunt meedoen aan een coachwandeling waarin een gesprek over je natuurlijke talenten je zelfvertrouwen helpt vergroten om nieuwe kansen in de arbeidsmarkt te vinden.

Deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Tijdens de bijeenkomst in het ruime en goed geventileerde buurtcentrum Sterrenzicht nemen we de geldende Covid19-maatregelen in acht.

Lees het programma hieronder en schrijf je in.

Kun je niet naar Utrecht komen, doe dan online mee via Netwerkcafé Online.

Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 2582 PM Utrecht

Goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 6 of 41, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:30-10:00 Welkom, netwerken, koffie en thee

10:00-11:00 Workshop eerste deel

Successen met socratische gesprekken - hoe, wat, waarom

Heb je dat ook wel eens? Dan heb je net een netwerkgesprek gevoerd en besef je ineens dat vooral je gesprekspartner het woord heeft gevoerd en dat jij nóg niet weet wat je graag boven water wilde krijgen. Of, je voert een sollicitatiegesprek en langzaam merk je dat je gesprekspartner de regie overneemt. Na afloop denk je: mijn ei heb ik hier niet gelegd en wat weet ik nu werkelijk? Wil ik hier wel werken? Dat wilde ik toch uitzoeken?

Hoe kun je wél snel tot de kern komen in een sollicitatie- of netwerkgesprek? Hoe stel je wel de juiste vragen? Vragen die een ander aan ’t denken zetten.

Joop Kools neemt je in een tweedelige workshop mee in de socratische gespreksvoering, een methode om door oordeelloos luisteren en het stellen van nieuwsgierige vragen tot de kern te komen.

In de eerste helft van deze tweedelige workshop hoor je vooral over het hoe, wat en waarom. Joop zal ingaan op dialogen en op 1-op-1-gesprekken, geïllustreerd met persoonlijke anekdotes.

Joop Kools (Ont-moeting) is gespreksleider en trainer voor socratische dialogen en moreel beraad.

10:00-12:30 Wandelworkshop

(Her)ontdek je natuurlijke talenten

Vaak zijn mensen zich niet of nauwelijks bewust van de talenten die ze van nature al in huis hebben. Mensen laten talenten onbenut of zetten ze te weinig in. Dat is zonde, want jouw unieke talenten bevatten de sleutel tot zinvol werk, tot prestaties, en tot focus, plezier, energie en optimale groei. Met bewustwording van jouw natuurlijke talenten vergroot je je zelfvertrouwen en kansen richting de arbeidsmarkt.

In deze wandel-workshop gaan we naar buiten, de natuur in, en (her)ontdekken waar je plezier en energie van krijgt. Dit is de eerste stap op weg naar (her)ontdekken van je natuurlijke talenten.

Dus, trek je wandelschoenen aan en indien nodig neem een paraplu of regenkleding mee.

De wandeling start en eindigt bij Sterrenzicht.

Agnes van Rossum (De Piekerspecialist) is psycholoog, wandelcoach en trainer. In haar coachtrajecten begeleidt ze mensen die veel piekeren en vastlopen in hun werk naar rust in hoofd en lijf, en naar concrete stappen zetten op weg naar plezierig werken. Dit doet ze wandelend, daarbij gebruikmakend van de natuurlijke omgeving.

11:00-11:30 Pauze en netwerken

11:30-12:30 Workshop tweede deel

Successen met socratische gesprekken - oefenen

Na de pauze gaan we onder begeleiding van Joop oefenen.

Want om deze gespreksmethode onder de knie krijgen, moet je ermee aan de slag.

Zo hoopt Joop je te inspireren om daar in de toekomst mee door te gaan. Voor je eigen genoegen én succes.

Neem je goede humeur, pen, papier en spreekzin mee!

Joop Kools (Ont-moeting) is gespreksleider en trainer voor socratische dialogen en moreel beraad.

12:30 Einde, napraten en netwerken

Na afloop mogelijkheid om met elkaar na te praten en te netwerken.

Deelnameinformatie

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 19 oktober 2021 9:30-12:30

  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 2582 PM Utrecht

  • Makkelijk te bereiken met fiets en openbaar vervoer, parkeren in de buurt mogelijk.

  • Deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

  • Tijdens de bijeenkomst nemen we uiteraard de Covid19-maatregelen in acht.

Lees het programma hierboven en schrijf je in.

Goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 6 of 41, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Zin om mee te helpen?

Netwerkafé Utrecht is een activiteit van Werken voor Elkaar.

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.