Netwerkcafé Utrecht

Dinsdagochtend 21 januari 2020 Netwerkcafé Utrecht: Stralend naar een nieuwe baan

We stappen een nieuw decennium binnen. Denk daar eens over na: wat voor kansen en mogelijkheden kan dit bieden. Fonkelt er voor je een nieuwe baan of vrijwilligerswerk aan het firmament? Hoe zou je dat willen bereiken, hoe groot mogen je stappen zijn, welke muziek zit er in jouw aanpak?

Daar gaan we in zes workshops bij het eerste Netwerkcafé Utrecht van 2020 mee aan de slag. De kracht van je gedachten, de regie of een bepaalde rol pakken. Maar ook, hoe ziet jouw figuurlijke visitekaartje eruit?

Wat altijd belangrijk blijft: netwerken. Dat gaan we ook doen. En daarin spelen alle genoemde onderwerpen mee.

  • Dinsdagochtend 21 januari 2020. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:15 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 12 naar de Uithof en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn App mee om je contacten te bevestigen.

09:30 - 09:40 Welkomstwoord

09:40 – 10:30 Inleiding: Pastorale - Gert-Jan van Büseck

De hele dag 'shinen' als je naarstig op zoek bent naar een baan ligt waarschijnlijk niet voor de hand. Pardon, zegt u dat nog eens!?

Nou, eigenlijk zeg ik dat u juist eens moet gaan kijken naar wat niet voor de hand ligt...

Enthousiast, energiek en met een vleugje humor deelt Gert-Jan graag zijn kennis en ervaring met als doel anderen het plezier, het belang en de waarde van netwerken mee te geven.

10:30 – 11:45 Workshops ronde 1

De kracht van je gedachten – Irene Lausberg

Wat zeg jij tegen jezelf? Wat denk je over jezelf? Ben je ondermijnend of stimulerend? Dat wat je denkt beïnvloedt hoe je in een situatie voelt en reageert. Het beïnvloedt je kansen op succes. En het heeft ook invloed op hoe je omgaat met bijvoorbeeld stress.

Stress werd lange tijd gezien als vijand nummer 1, maar onderzoek toont aan dat stress vooral gevaarlijk is als je denkt dat het gevaarlijk is.Belangrijk dus om je gedachten te beïnvloeden. Het goede nieuws is: dat kan! Je kunt beïnvloeden wat je denkt met eenvoudige technieken. Met je gedachten heb je een krachtig wapen in handen. Benieuwd?

In deze workshop ervaar je wat een positieve (en negatieve mindset) voor je kan betekenen. Wil je er daarna meteen mee aan de slag? Dat kan, je gaat niet met lege handen naar huis. We werken aan ieders eigen doel en welke eerstvolgende stap je kan zetten.

Irene Lausberg is coach/trainer in Vleuten en begeleidt mensen op thema’s als vitaliteit, communicatie, leiderschap in werk en leven en loopbaan.

Laat je niet afwijzen – Jolanda van de Kolk

Jezelf presenteren, al dan niet bij een sollicitatie, vraagt veel energie. Positief blijven is niet altijd gemakkelijk als je door wat voor reden dan ook afwijzing op afwijzing ontvangt. Een afwijzing naar aanleiding van jouw cv of presentatie is gebaseerd op dàt wat jij hebt laten zien van jezelf. Wat heb je dan precies laten zien? Wat heb je nog "laten liggen?”

In deze workshop gaan we kijken naar hoe jij jezelf neerzet. Vanuit feiten en presentatie en vanuit hoe jouw lichaam door houding toont wat jij te vertellen hebt. Deze dubbele boodschap die je altijd en overal afgeeft, is jouw visitekaartje. Zorg dat deze boodschap compleet is!

Jolanda van der Kolk is Life-coach en BML-Coach in Utrecht.

In 1-2-3 stappen naar een succesvol netwerkgesprek – Gert-Jan van Büseck

Netwerken, hoe ingewikkeld kan het zijn? Een bijeenkomst, een kopje koffie, een hand, even voorstellen, een aardig woord en verbinden op LinkedIn. Toch? Je netwerk is virtueel weliswaar gegroeid, maar gaat het ook iets opleveren?

In deze workshop onderzoeken we eerst wat netwerken inhoudt en daarna gaan we actief met elkaar aan de slag. Houd rekening met vrolijke momenten, verrassende ontmoetingen, waardevolle kennismakingen en leer op een andere manier naar jezelf kijken!

Tientallen jaren in account- en salesmanagement functies bij gerenommeerde bedrijven, leerde Gert-Jan van Büseck het belang van netwerken. Enthousiast, energiek en met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel anderen het plezier, het belang en de waarde van netwerken mee te geven.

11:45 – 12:00 Pauze

12:00 – 13:15 Workshops ronde 2

Tango als metafoor – Annelies Gietelink en Hilde van Drunen

Ben je eerder een leider of een volger (in het proces van werk zoeken of als je met iemand samenwerkt), of hangt dat af van degene met wie je samen bent (je partner) of misschien van andere factoren? Wat maakt dat het leiden kan slagen? Wat zijn de kwaliteiten van een volger? Wat zet je in van jouw kwaliteiten om contact te maken? Welke mogelijkheden heb je om wel of juist niet in te gaan op een uitnodiging? Oefen dit allemaal met (bewegings)technieken en conventies uit de Argentijnse Tango. Er is géén danservaring nodig.

Annelies Gietelink is professioneel dansdocent bij haar eigen dansschool Argentijnse Tango Anna Rosa, in Utrecht, dat een rijk programma aanbiedt met cursussen, privélessen, weken en weekenden en workshops en dansavonden met livemuziek. Hilde van Drunen is assistent bij de danslessen en eventmanager voor Netwerkcafé Utrecht.

Het kan wél – Erik Lambooy

“Dat heb ik nog nooit gedaan … dus ik denk dat ik het wel kan!” Deze uitspraak van Pipi Langkous ken je vast. Het is een uitnodiging om vol vertrouwen aan iets nieuws te beginnen. Om alle gedachten die in je opkomen waarom iets níet kan, even te parkeren. Om het gewoon te gaan dóen. Zo kom je erachter wat wél kan.

In deze workshop ga je in vijf kwartier jouw ideale workshop-programma bedenken én regelen. Onmogelijk? Ontdek zelf hoe het kan. En doe wat je ook moet doen om aan werk te komen: bedenken wat je nodig hebt, uitzoeken wie je daarbij kan helpen, brutaal zijn en vragen! Je gaat aan de slag volgens de beproefde methode van Werken voor Elkaar. De workshop wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen van Werken voor Elkaar die volgens deze methode elke maand weer zorgen voor een interessant en waardevol Netwerkcafé voor mede-werkzoekers.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar en programmamaker van de Werkestafette, een intensief programma waarin mensen zeven week lang elkaar helpen op weg naar werk.

Laat je niet afwijzen – Jolanda van de Kolk

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1.

13:15 - Napraten, netwerken en einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 21 januari 2020. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:15 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht