Netwerkcafé Utrecht

Dinsdagochtend 19 november 2019 Netwerkcafé Utrecht: ZZP'er worden? Ja of Nee?

Droom je weleens over het starten van een eigen bedrijf? Gewoon doen waar jij goed in bent. Waar begin je en hoe goed is jouw idee. Tijdens de workshops passeren al onze vragen en twijfels de revue.

Wet- en regelgeving komt aan de orde, ondersteuning vanuit het UWV, wat is belangrijk als je je product of dienst in de markt gaat zetten? Schuif aan bij ervaringsdeskundigen die hun successen maar ook missers en valkuilen met je delen. Kijk eens naar de creatiespiraal. Leer hoe je binnen een minuut kunt laten zien waar je voor staat en zo nieuwe klanten genereert.

Heb je nooit overwogen een eigen bedrijf te starten en heb je daar ook geen behoefte aan, dan zijn deze workshops toch zeker de moeite waard. Leer van deze ondernemers en organisaties en haal eruit wat voor jouw belangrijk is in je eigen zoektocht naar een nieuwe baan.

En, wie weet gaat het toch borrelen om voor je zelf te beginnen. Kortom, dompel je onder in wellicht een heel andere wereld. Maak te gelijker tijd gebruik van de mogelijkheid om een gratis profielfoto te laten maken.

Tot slot, de ochtend biedt hoe dan ook volop de mogelijkheid tot netwerken, en je kunt je profielfoto laten maken - maak er gebruik van!

  • Dinsdagochtend 19 november 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 12 naar de Uithof en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn App mee om je contacten te bevestigen.

09:30 – 10:00 Inleiding: Ervaring als valkuil en als GOUD - Kathinka Fortuin (Bureau Liedeweijde)

De arbeidsmarkt is in beweging en dat betekent ook voor vijftigplussers nieuwe mogelijkheden. De vraag is wel, wat breng je mee en hoe zet je je ervaring van afgelopen jaren in. Wat is mogelijk jouw bijdrage of wat is jouw ‘unique selling point’ voor je toekomstige werkgevers. In de bijeenkomst kijken we naar de fasen van leven en waar die voor staan. We zoemen in om de fase na 50 jr en hoe je dat kan inzetten voor je vervolg stappen.

Kathinka Fortuin is oprichter van bureau Liedeweijde (1989) en auteur van ‘het goud van de 55-plusser’ (2016). Zij werkt als facilitator en begeleider op t het grensvlak van mens en organisatie. Jezelf blijven scholen en ontwikkelen zijn voor haar vanzelfsprekende eisen om te blijven groeien als mens en professional.

10:00 - 10:15 Pauze en netwerken

10:15 – 11:30 Workshops ronde 1

Profileer jezelf als ondernemer voor de camera met een videopitch (deel 1) - Pieter Koevoets (UWV)

Leer hoe je binnen 1 minuut aan een bezoeker van je website of LinkedIn-profiel kunt laten zien waar je voor staat en zo van hen een nieuwe klant maken. Laat in een video zien wat jouw onderneming doet, wat je diensten of producten zijn en wat je uniek maakt. Vergroot je vindbaarheid en val op tussen die andere ondernemers en presenteer jezelf in een uitdagende video zodat de klant het vertrouwen heeft wie er achter de onderneming zit. Eenvoudig, onderscheidend en persoonlijk! Wacht niet langer, maak die videopitch en maak van iedere bezoeker een nieuwe klant!

Meer en meer bedrijven gebruiken video als communicatiemiddel naar de website bezoekers toe. Een video laat zien dat je investeert in je eigen boodschap. De bezoeker zal dit waarderen, aangezien er ook dan ook wordt geïnvesteerd in de nieuwe klant. Een duidelijk verhaal binnen 1 minuut verteld is voldoende om te vertellen wat je bedrijf zo uniek maakt en hoe je jouw klanten ontzorgt. Dit is jouw kans om zelf te oefenen en met elkaar een krachtige, heldere video te maken die het visitekaartje vormt voor jouw onderneming.

En bekijk vast onderstaande video's op YouTube:

https://youtu.be/i7-l7qHxqH4 https://youtu.be/BJ6hMj8Y81g https://youtu.be/UQ-vhzs_yGk https://youtu.be/zaLXuXLbt30 https://youtu.be/iCZOk4HHFtQ

Maak op basis van deze voorbeelden jouw persoonlijke video sollicitatie-videopitch en schrijf het verhaal ook uit. Neem dit verhaal mee, en zorg dat de tekst in jouw hoofd zit. Enkele van jullie gaan ook de pitch voordragen aan de groep, en later gaan jullie elkaar opnemen met jullie eigen smartphone. Neem deze dus mee. Kijk eventueel ook nog naar de onderstaande video, om je positionering helder te krijgen voor jouzelf en maak je verhaal. https://youtu.be/g0ksCj1kfqg

Pieter Koevoets is loopbaancoach, sollicitatietrainer en sociaal media trainer bij het UWV in Utrecht. Pieters drive is om mensen in hun kracht te zetten door oplossingsgericht te denken én door te verbinden. Deze interessante workshop bestaat uit twee delen. Volg je dit eerste deel, dan ook inschrijven voor het tweede deel na de pauze.

In 10 stappen naar een eigen onderneming - Freddie Kesteloo (Kamer van Koophandel)

Welke 10 stappen moet je nemen om een eigen bedrijf te starten. Er wordt kort in gegaan op belastingen, financiën, bedrijfsnaam, rechtsvorm, risico’s beperken en inschrijven bij de KVK.

Freddie Kesteloo is werkzaam bij de Kamer van Koophandel als adviseur voor (startende) ondernemers. Hij adviseert op alle onderwerpen die met het ondernemerschap te maken hebben zoals: rechtsvormen, belastingen, schijnzelfstandigheid, Wet DBA, verzekeringen, ondernemingsplan. Ook organiseert hij evenementen op dit gebied zoals de Startersdag.

Branding van je product of dienst - Rosaline Siwabessy (Enchantique)

Waarop let je bij branding van je product of dienst?

  • Wat het cruciale verschil is tussen branding en marketing.
  • Waarom branding essentieel is voor iedere ondernemer.
  • Welke strategieën er bestaan om zoveel mogelijk publiciteit te genereren.

Rosalina Siwabessy is sinds 2012 ondernemer. Met haar huidige bedrijf Enchantique houdt ze zich vooral bezig met brand en business development. Ze adviseert ondernemers op het gebied van branding, marketing en sales. Ze heeft veel internationale ervaring opgedaan en is vooral actief in de high tech en high end branche.

Creatiespiraal - Frederike Boonzaaijer en Erna Jongman

De wens naar werkelijkheid doorlopen aan de hand van je eigen wens.

In deze interactieve workshop maken de deelnemers kennis met de Creatiespiraal van Marinus Knoope. Zoals er in de natuur een vaste route is van bloesem naar vrucht en van zaad naar oogst, zo is er in de natuur ook een welbepaalde weg van wens naar werkelijkheid. Deze weg bestaat uit twaalf stappen. De deelnemers doorlopen deze stappen aan de hand van hun eigen positief geformuleerde wens. Vragen die ze onderweg tegenkomen zijn onder meer: Hoe ziet jouw wens eruit? Geloof jij er in? Kun jij volharden? Waar ligt jouw kracht en waar je uitdaging?

Doel van de workshop is de creatiespiraal leren kennen, bewustwording, plezier en energie krijgen.

Frederike Boonzaaijer. Vanuit haar hart en betrokkenheid, zonder oordeel en met enthousiasme wil Frederike er voor je zijn. Ze wenst iedereen geluk in het leven en plezier in werk! Dat is haar uitgangspunt. Sinds 2005 is zij Loopbaancoach en sinds 2015 Rouw- en Verliesbegeleider. Zichzelf ontwikkelen is voor haar belangrijk en vanzelfsprekend. Ze volgde o.a. de opleiding tot Loopbaan- en Mobiliteitsadviseur Hoogendijk, Re-integratie coaching NCOI, Neuro Linguïstisch Programmeren, Rouw- en Verliesbegeleiding en Praktijkondersteuner Huisarts GGZ.

Erna Jongman heeft ruim 15 jaar ervaring in de re-integratie als coach en trainer waar zij werkzoekenden heeft begeleid naar werk. De laatste jaren is zij werkzaam als arbeidsdeskundige. Als arbeidsdeskundige kijkt zij naar de mogelijkheden om te werken. Het stimuleren, een spiegel voorhouden en ondersteunen om te kijken naar mogelijkheden is haar kracht. Haar inlevingsvermogen, creativiteit en positief kritische kijk is dan van toegevoegde waarde

11:30 – 11:45 Pauze en fotoshoot

11:30 - 14:30 Laat een professionele portretfoto maken - Remke Spijkers (RemkeSpijkers.com)

Presenteer jezelf met een professionele portretfoto en vergroot je kans op succes. Professioneel fotografe Remke Spijkers is aanwezig om een mooie en bij jouw (sollicitatie- of ondernemers) doel passende portretfoto te maken, die je kunt gebruiken op je LinkedIn, cv etc. Voor deze fotoshoot is het belangrijk dat jij je lekker voelt in wat je draagt, en ook dat je outfit afgestemd is op de sfeer / cultuur van jouw potentiële werkgever of de klanten die jij als ondernemer wilt aantrekken. Tip: geen wit, geen zwart, geen drukke prints, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de aandacht naar jouw gezicht gaat.

Remke Spijkers (1973) besloot in 2008 van haar passie haar beroep te maken en startte haar eigen fotografiebedrijf. Zij verzorgt reportages en portretten in opdracht, geeft fotografieworkshops langs de Utrechtse grachten en in het bos van Amelisweerd, en maakt kunstzinnig werk voor interieurs.

Let op: De fotoshoot start tijdens de pauze en loopt door tot 14:30

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Profileer jezelf als ondernemer voor de camera met een videopitch (deel 2) - Pieter Koevoets (UWV)

Als je jezelf hebt ingeschreven voor de eerste ronde bij Pieter Koevoets, dan moet je ook voor de tweede ronde inschrijven!

In 10 stappen naar een eigen onderneming - Freddie Kesteloo (Kamer van Koophandel)

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1. Je kunt dus kiezen om deze workshop óf in ronde 1 óf in ronde 2 te volgen.

In gesprek met ervaringsdeskundigen - Rosalina Siwabessy (Enchantique) en Irma Lohman (IrmaLohman.nl)

Rosaline en Irma hebben verschillende bedrijven opgestart en delen graag hun ervaringen met jullie. De successen maar ook de teleurstellingen en de valkuilen. Vraag hen honderd uit! Neem dit mee in je eigen beslissingen.

Rosalina Siwabessy is sinds 2012 ondernemer. Met haar huidige bedrijf Enchantique houdt ze zich vooral bezig met brand en business development. Ze heeft veel internationale ervaring opgedaan en meerdere malen een eigen bedrijf opgestart.

Irma Lohman is motivatie spreker, zangeres, lifecoach en auteur van The Voice of Leadership en wordt gezien als autoriteit op het gebied van authenticiteit, bewustwording, talentontwikkeling, leiderschap, motivatie, mindset en zingeving. Met haar boek The Voice of Leadership reikt ze de lezer stappen & instrumenten aan om meer succes, zelfvertrouwen en geluk te realiseren, zowel persoonlijk als zakelijk gezien.

Starterscheck – ZZP'er, JA of NEE? - Harry den Hertog, Frederike Boonzaaijer, Cor Bouius

Let op: dit zijn 1 op 1 gesprekken, bij je keuze mag je maximaal 2 gesprekken aanvragen

Overweeg je om ZZP’er te worden en wil je over je plannen met een deskundige loopbaancoach sparren, schrijf je dan in. Het betreft hier persoonlijke 1 op 1 expert consults van 15 minuten.

Harry den Hertog helpt ervaren medewerkers vanaf 50 jaar om vitaal te blijven in hun werk of bij het vinden van ander werk. Hij leert hoe je vanuit vertrouwen en kracht een bestemming vindt, waar jij je kwaliteiten en talenten kunt inzetten. Dit kan een baan zijn in loondienst of als zelfstandige (zzp). Zelf heeft hij, als 55 plusser, ook de switch gemaakt van loondienst naar zzp.

Frederike Boonzaaijer. Vanuit haar hart en betrokkenheid, zonder oordeel en met enthousiasme wil Frederike er voor je zijn. Ze wenst iedereen geluk in het leven en plezier in werk! Dat is haar uitgangspunt. Sinds 2005 is zij Loopbaancoach en sinds 2015 Rouw- en Verliesbegeleider. Zichzelf ontwikkelen is voor haar belangrijk en vanzelfsprekend.

Cor Bouius is adviseur zelfstandigen bij Werkbedrijven van UWV. Per 1 juli 2013 werkzaam als Adviseur werk bij het Werkplein in Utrecht. Personen met een WW uitkering coachen naar benutbare mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Klanten faciliteren en leren hun eigen kracht te herkennen en zo trachten weer deel uit te kunnen maken van de "werkende" maatschappij. Dit kan ook het ondernemerschap zijn. Als dit lukt geeft dit de klant en hem veel voldoening.

11:30 - 14:30 Laat een professionele portretfoto maken - Remke Spijkers (RemkeSpijkers.com)

13:00 - 13:30 Napraten, netwerken en einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 19 november 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht