Netwerkcafé Utrecht

Woensdag 24 april 2019 Muntgebouw: Sla Munt uit je talent!

Als ik later groot ben … Nu is later en jij bent op zoek naar een nieuwe baan. Laat jij in gesprekken met werkgevers en recruiters jouw talenten goed tot hun recht komen? En zet je doelgericht je online communicatie in? Hoe sla jij Munt uit je talent?

Woensdagmiddag 24 april kun je aan de slag in een evenement vol innovatieve interactie tijdens workshops, speedconsults met experts, netwerken en informele ontmoetingen met meer dan 20 werkgevers en recruiters. Wie weet ontmoet jij je toekomstige werkgever of krijg je een waardevol netwerkcontact.

Lees het programma hieronder.

 • Woensdagmiddag 24 april 2019, inloop 12:30, start 13:00, einde 16:20
 • Muntgebouw, Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht
 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties contant afrekenen. We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Het Muntgebouw is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

12:30 - 12:55 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

13:00 – 13:15 Welkom

Kort welkomstwoord door onze gastheer, het Muntgebouw, en huishoudelijke mededelingen door het organisatieteam Netwerkcafé Utrecht

13:15 – 16:15 uur Speedconsult met experts

Parallel aan de workshops kun je de hele middag sneladvies krijgen van een groot aantal experts. Je kunt je voor twee speedconsults met experts aanmelden. Op de dag zelf informeren wij je over het tijdstip en de toegewezen experts. De sneladviezen duren maximaal 15 minuten!

 • LinkedIn-check - Martin Horst (Netwerkcafé Alkmaar), Stefanie de Kleijn, Emma Kamerbeek (UWV Werkbedrijf).
 • Tips voor je motivatiebrief - Maarten Le Poole. Neem een recente brief en de vacature mee!
 • Financiëel advies - Marja Bakker (U-Centraal). Wanneer je je baan kwijtraakt, heb je te maken met achteruitgang van inkomsten. Hoe zorg je dat je uitgaven in de pas lopen met je inkomsten? En welke regelingen (WW, IOW, IOAW, PW) zijn er om je inkomen (tijdelijk) te verhogen. Marja kan rechtstreeks helpen of doorverwijzen naar de juiste instantie.
 • Sollicitatieadvies – Pieter Koevoets (UWV Werkbedrijf). Bedenk vooraf een concrete hulpvraag!
 • Loopbaanadvies – Willeke Colenbrander (UtrechtZorg). Bedenk vooraf een concrete hulpvraag!
 • Leefadvies – Peter den Boer (Peter den Boer Lifecoach). Bedenk vooraf een concrete hulpvraag!
 • Aan de slag als vakdocent via Zij-Instroomtraject - Instituut Mentoris.
 • Office-vaardigheden verbeteren met scholingsvoucher UWV - Jeroen van Esseveld (Trainspot).
 • CV in Word opmaken - Vincent Scholman (Trainspot). Neem je CV uitgeprint mee!
 • UWV Werkloket - Anouk van Rooijen, Leo Mijnbeek, Fouzia Azzadadi

13:15 -14:30 Workshop: Pitch Jezelf– Hedwyg van Groenendaal (Nooit meer Bullets)

Weet jij wat je moet zeggen als mensen vragen: Wat doe je? Of: Wat wil je? In deze workshop van Hedwyg van Groenendaal leer je jezelf pitchen. Je leert wat je moet zeggen zodat je de volgende keer niet met je mond vol tanden staat.

Hedwyg van Groenendaal is bestsellerauteur, schreef 18 boeken en trainde een paar duizend mensen op presentatiegebied. Ze weet als geen ander hoe je jezelf als expert neerzet. Wat ze het allerliefste doet is van een grote brij van informatie iets heel simpels maken.

13:15 - 14:30 Workshop voor werkgevers en recruiters: Meer matches door skillsgericht werven - Quincy Dalh (Vrije Universiteit / House of Skills)

De veranderende arbeidsmarkt vergt dat grote groepen werkenden en werkzoekers werk vinden in een andere richting dan waarin hun voorgeschiedenis ligt. Daarvoor moeten werkgevers en recruiters de wil hebben en de kunst verstaan op een andere manier personeel te vinden.

Niet primair kijkend naar officiële vooropleiding en branchespecifieke kennis, maar naar feitelijke vaardigheden en vermogen om ontbrekende kennis en vaardigheden bij te leren. En niet primair denkend vanuit bestaande functies, maar ook vanuit mogelijkheden om de organisatieopdracht te vervullen met een andere taakverdeling. Bijkomend effect van deze benadering is dat vooroordelen over achtergrond, opleidingsniveau en leeftijd minder kans krijgen.

In deze workshop krijg je als werkgever of recruiter handreikingen voor skillsgericht werven en matchen. De handreikingen zijn gebaseerd op theorie en goede praktijken elders in de wereld. De verworven kennis kun je direct toepassen in de aansluitende meet & match met werkzoekers.

Klik hier om je als werkgever of recruiter aan te melden voor deelname

De workshop wordt gegeven door Quincy Dalh. Vanuit de Vrije Universiteit is hij voor House of Skills betrokken bij de ontwikkeling van een digitaal platform waar werkgevers, werkzoekers en scholingspartijen elkaar vinden in termen van gezochte en benodigde vaardigheden. House of Skills is het multipartiete initiatief voor arbeidsmarktinnovatie van de Metropoolregio Amsterdam.

14:45 -16:00 Workshop: LinkedIn-training door An helpt – Anoek Schippers (An Helpt)

Wil je alles leren over het optimaal gebruiken van je LinkedIn-profiel en over zichtbaar worden? De LinkedIn-training is bedoeld voor mensen die online zichtbaar(der) willen worden en graag meer willen leren over hoe ze hun profiel kunnen optimaliseren. Handig voor als je je goed wilt profileren op LinkedIn als werkzoekende. Je krijgt tips voor jouw LinkedIn-profiel en leert hoe je jouw LinkedIn-profiel kunt optimaliseren. Kom jij ook?

Anoek Schippers is LinkedIn-trainer en geeft met haar bedrijf An helpt incompany trainingen en ook organiseert zij trainingen met open inschrijving. Anoek helpt je online zichtbaar(der) te worden via LinkedIn. Leuk als je alvast met Anoek Schippers een connectie maakt op LinkedIn!

14:45 – 16:15 – Meet & Match met werkgevers en recruiters

Ontmoet een groot aantal werkgevers en recruiters uit diverse branches die openstaan voor vijftigplussers. Waaronder Bartimeus, Brocacef, Dag1, Ministerie van Defensie, 4DMC, Driessen, Exite Detachering, Experientia Docet, Stage50plus, Experis, Gemeente Utrecht, Netwerkt, Ordina, Plangroep, OBIN, Public Support Business, Qbuzz, T-Zorg, Unique, USG ReStart, Wientjes Groep.

Ga informeel met hen in gesprek, maak duidelijk welke vaardigheden je meebrengt, en wie weet heb jij aan het einde van de middag een match of een netwerkverwijzing. Want de werkgevers en recruiters helpen je ook met netwerkverwijzingen! Neem je CV en visitekaartjes mee.

16:15 –16:20 Netwerken en afsluiting

Maak gebruik van de mogelijkheid om te netwerken. Je kunt napraten met andere deelnemers om samen te kijken wat deze middag je heeft gebracht. Zodra je in gesprek raakt, ontstaan er mogelijkheden rondom je.

Info en aanmelden

 • Woensdagmiddag 24 april 2019, inloop 12:30, start 13:00, einde 16:20
 • Muntgebouw, Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht
 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties contant afrekenen. We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht