Netwerkcafé Utrecht

Maak meters met zelfvertrouwen

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 15 december 2020 9:30-13:00

Wegens de nieuwe corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats in een Zoom meeting. Inschrijven via Netwerkcafé Online.

De laatste maand van dit rare jaar komen drie fantastische experts hun visie op zelfvertrouwen, verbondenheid en persoonlijke ontwikkeling met ons delen. Je kunt meedoen aan twee workshops binnen of je kunt de buitenmens in jou de ruimte geven met een wandelcoach.

Laat je verrassen door hun frisse kijk op de werkelijkheid en ontdek mogelijkheden bij jezelf die je niet eerder de ruimte hebt gegeven. Niet het gebaande pad, maar juist ook dat ándere stuk: een talent of passie waar je nog niet aan toe bent gekomen, die je nu nog terzijde schuift als te moeilijk of niet rendabel.

Ontdek bij Netwerkcafé Utrecht jouw recept om met zelfvertrouwen meters te maken op jouw pad naar nieuw werk en een vervullend leven!

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht CS bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:30 – 10:00 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om (op veilige afstand) op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn-app mee om je contacten te bevestigen.

10:00 Welkom binnen en buiten

10:00 – 12:30 Coachwandeling

Met zelfvertrouwen op stap - Gerard Heijboer

Bij allerlei loopbaanvraagstukken draait het om de knop die zich vanbinnen bevindt en die met zelfvertrouwen te maken heeft. Leer deze aan te zetten en je zult er direct je voordeel mee kunnen doen tijdens je zoektocht naar werk. Alles wordt er makkelijker van en zelfvertrouwen blijkt voor iedereen beschikbaar. Leren gebruik maken van deze authentieke kracht, helpt om er beter uit te komen dan je erin ging.

Tijdens deze wandeling verkennen we verschillende manieren waarop je kan omgaan met het ontginnen van jouw zelfvertrouwen, ook aan de hand van vraagstukken die leven. Door er letterlijk mee onderweg te zijn, brengen we beweging in de trage energie van het niet weten en niet durven. Een moedig mens heeft meer bewegingsruimte en zo ontstaan er al doende kansen.

Gerard Heijboer is loopbaancoach in opleiding. Hij is invoelend en overtuigend. Gerard verbindt empathie met daadkracht en duidelijkheid, om de balans te vinden tussen zingeving en resultaat. Hij wordt er warm als hij mensen kan motiveren en hen bewust kan maken van hun kracht, door doelgericht te focussen op concrete vragen.

10:00 – 13:00 Workshops

10:00 - 11:00 De kracht van verbondenheid - Sonne Copijn (Bee Foundation)

De buitenwereld ondersteunt nog steeds het idee dat reageren op vacatures de beste manier van solliciteren is. Maar dat houdt jou weg van jouw unieke mogelijkheden. Robotisering en corona gooien nog extra dynamiek in de veranderende arbeidsmarkt. In welk hokje probeer jij je te passen? Of is het tijd voor een andere aanpak?

Jij hebt sowieso een bijzondere kwaliteit en daardoor een missie in je, die naar buiten kan komen zodra je óók buiten de gebaande paden durft te gaan. Het loont om open te staan voor andere mogelijkheden dan de gangbare. Het onbekende tegemoet treden maakt je krachtig. En als je kan voelen wat jouw passie en roeping is, dan maakt dat actieve bewustzijn jou echt heel sterk.

In deze workshop maak je voor jezelf helder dat je van alles kunt en nog lang niet achter de geraniums wilt gaan zitten. Je ontdekt dat waarachtig kiezen vanuit je diepste wezen een spannende innerlijke weg is die het uiterste van je kan vragen, maar die je enorm veel oplevert.

Sonne Copijn is de bijenkoningin. Ze lobbyt voor bijenoases: meters maken voor bijen, hommels en vlinders. Ze is pionier, activist, ondernemer en durfal. Uit eigen ervaring weet ze dat kiezen voor jezelf en waar jij in gelooft, het allerbeste is. Ze werkte als agrarisch econoom in de duurzame landbouw en fair trade, maar pas nu ze echt goed afgestemd met zichzelf leeft als imker, trainer, verteller en bestuurder van de Bee Foundation, resoneert de omgeving steeds mee. Haar motto: Als je maar verbonden bent en met passie in de wereld staat, tussen de mensen.

11:00 - 11:30 Pauze

11:30 - 13:00 De zin van zelfvertrouwen - Ruud van Klooster (Ruud van Klooster advies)

Zelfvertrouwen is gelijk aan je eigen spaarrekening bij de bank (in de periode dat de rente nog 8% was :-): je doet stortingen en opnames. Dit zegt Ruud van Klooster. In deze workshop deelt hij met jou een methode waarmee hij doorgaans het zelfvertrouwen van teamleden bij grote bedrijven versterkt. Die methode gaat ook jou helpen om te gaan met de teleurstellingen en onzekerheid waar je als werkzoekende mee te maken hebt.

Je gaat in deze workshop zelf aan de slag om te ontdekken waar je goed in bent, wat je leuk vindt, waar je affiniteit mee hebt, waar je gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt. Om vervolgens te bepalen hoe je dit in de praktijk gaat inzetten om nog meer zelfvertrouwen te krijgen. Sleutelwoorden zijn hierbij: onzekerheid, doel, keuze, initiatief, prioriteit en natuurlijk zelfvertrouwen.

Ruud van Klooster was een kwart eeuw Sales en People Manager bij Heineken Nederland en en coacht sinds een aantal jaar individuele personen en teams vanuit zijn eigen adviespraktijk. . Hij wil graag zijn know-how inzetten als hij daarmee mensen kan helpen. Wanneer we op een andere manier leren kijken naar en denken over het leven, kan dat ertoe leiden dat we een veel fijner leven krijgen. Ruud geeft presentaties en workshops bij bedrijven, scholen, congressen en voor werkzoekenden.

13:00 Netwerken en napraten

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 15 december 2020. Inloop 09:30 uur. Start 10:00 uur. Einde 13:00 uur.

  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.

  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

We nemen de covid-19-maatregelen in acht. Er kan slechts een beperkt aantal mensen meedoen. Meld je af als je niet kunt, dan kunnen we iemand van de wachtlijst toelaten.

Over ons

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar.

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Zin om mee te helpen? Lees wat het je kunt doen en wat het je oplevert.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.