Netwerkcafé Utrecht

Kom uit je kramp!

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 18 augustus 2020, 9:30-12:30

‘Gewoon ontspannen en natuurlijk’. Hoe graag zou jij in staat zijn om zo door het leven te gaan? Maar hoe gemakkelijk schiet je in de kramp als je iets over jezelf moet vertellen in een sollicitatiegesprek, op LinkedIn, of als je nadenkt over je levenspad.

Bij Netwerkcafé Utrecht gaan we je volgende week in drie workshops helpen om uit je kramp te komen. Van een dichter leer je spelen met woorden, van een verhalenverteller leer je pakkende zinnen vinden voor je LinkedIn-profiel, van een wandelcoach leer je luisteren naar je lichaam.

Dit is een gecombineerd offline/online Netwerkcafé. Op locatie in Sterrenzicht is plaats voor 30 mensen. We nemen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht CS bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:30 – 10:00 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je telefoon met LinkedIn mee om je contacten te bevestigen.

10:00 – 11:00 Workshops ronde 1

Dichter bij elkaar – Gökhan Aksoy (Huis der Letteren)

Kom uit je taalkramp. Laat je vaste verhalen en je uitgesleten uitdrukkingen even los. Ontdek dat je op een heel andere manier met woorden kunt omgaan dan je dagelijks gewend bent. Daardoor ervaar je de werkelijkheid om je heen meteen anders.

Je gaat spelen met taal en daardoor openheid voelen, ruimte en verbinding maken. Een prikkelende, ongebruikelijke en verrijkende workshop die je in deze coronatijden dichter bij elkaar brengt én vrijer weer naar buiten laat gaan dan je naar binnenkwam.

Gökhan Aksoy is buurtdichter, welzijnsdichter, dichter bij elkaar dichter. Hij verstaat de kunst om met poëzie mensen te betoveren, te ontroeren en aan het lachen te brengen, om ze zo boven het alledaagse te laten uitstijgen.

Bodywise lopen op je levenspad – Hilde van Drunen (Netwerkcafé Utrecht)

Laat het denken maar even voor wat het is. Uitgangspunt in deze workshop is je lijf zoals het vandaag is. Vanuit lichaamsbewustzijn geeft expert Hilde van Drunen je eyeopeners voor het lopen op je levenspad.

Je gaat met je haar naar buiten en ervaren hóe je zoal kunt lopen. Door dit samen te doen, ga je vrijheid en vrolijkheid ervaren. Tijdens de wandeling krijg je van haar mogelijkheden aangereikt om dat wat vastzit, op een lichtvoetige manier in beweging te brengen.

Uit eigen ervaring weet Hilde dat het lichaam van nature wijs is, bodywise. Door ernaar te luisteren, breng je meer kwaliteit in je leven.

We gaan ervan uit dat de zon zal schijnen. We laten de wandeling ook doorgaan bij motregen.

Hilde van Drunen is coach bij de Werkestafette en eventmanager bij Netwerkcafé Utrecht. Op haar pad door kunst, cultuur, onderwijs, modern ballet en tango, heeft ze wijsheid, inspiratie en lichaamsbewustzijn verzameld. Ze deelt haar ervaring graag met jou.

11:00 – 11:30 Pauze

11:30 – 12:30 Workshops ronde 2

Een pakkende samenvatting op LinkedIn – Muriel Warners (Storycoach Muriel Warners)

Vind jij het ook lastig om een tekst over jezelf te schrijven, zoals bijvoorbeeld de samenvatting op LinkedIn?

Veel mensen schieten bij het schrijven over zichzelf in een soort kramp en gaan vage en ingewikkelde termen gebruiken, die ze normaal niet in de mond nemen.

Als jij jezelf daar ook wel eens op betrapt, dan is deze workshop van Muriel geknipt voor jou!

Muriel geeft jou inzicht in de techniek en structuur van storytelling en leert je hoe je daar een pakkende tekst mee maakt voor op je LinkedIn-profiel. Want als jouw LinkedIn-samenvatting goed is, dan wek je vertrouwen en interesse op.

Leer hoe je met storytelling een pakkende tekst schrijft: een tekst die aandacht krijgt en vasthoudt en mensen en bedrijven aantrekt die voor jou belangrijk zijn!

Muriel Warners coacht in het maken van pakkende content. Verhalen waarmee je jezelf helder in de markt zet. Met haar ruim 20 jaar ervaring met tekst en online marketing kan ze goed helpen verwoorden wat je de wereld wilt meegeven. En hoe je daarover het beste vertelt op je site en in social media. Zodat mensen je horen en willen wat jij biedt.

Bodywise lopen op je levenspad – Hilde van Drunen (Netwerkcafé Utrecht)

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1. We gaan ervan uit dat de zon zal schijnen. We laten de wandeling ook doorgaan bij motregen.

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 18 augustus 2020. Inloop 09:30 uur. Start 10:00 uur. Einde 12:30 uur.

  • Sterrenzicht, Keerkringplein 33, 3541 BE Utrecht. De locatie is goed te bereiken met de fiets, auto en OV. Betaald parkeren.

  • We volgen de Covid-19-voorzorgsmaatregelen.

  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee €1,- contant, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht