Netwerkcafé Utrecht

Woensdagochtend 17 juli 2019 Het Oude Tolhuys: Mindset, anders kijken

Jouw mindset, jouw kijk op jezelf en de wereld, bepaalt een belangrijk deel van je leven. Wil je verandering in je leven, dan moet je anders gaan kijken en in beweging komen. Daarover gaat het op 17 juli tijdens een bijzondere zomeraflevering van Netwerkcafé Utrecht in en om het prachtig gelegen Het oude Tolhuys.

We starten met een verhaal hoe je beweging brengt in je vaste denkpatronen. Daarna hoor je hoe je beweging in je ontwikkeling en carrière kunt brengen met een nieuw online leerplatform waar je dankzij onze samenwerking met Accenture gebruik van kunt maken.

Vervolgens kun je met een viertal wandelcoaches buiten in beweging komen. Of je kunt binnen en op het terras meedoen met korte workshops over mindfulness en leefstijl. Daarnaast is er een loopbaanspel.

  • Woensdagochtend 17 juli 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Het oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15, 3584 AD Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Het oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15, 3584 AD Utrecht. Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer (bus 12 vanaf Utrecht Centraal) en auto, gratis parkeren.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

9:30 – 10:20 Mindset, anders kijken - Ad Dijkstra

Er is altijd perspectief! Er is niet één kijk op de wereld. Inzichten veranderen. Soms duurt dat jaren, soms niet langer dan een uurtje in de zon. Onze hersenen zijn nog flexibeler dan we 30 jaar geleden dachten. Letterlijk bewegen is daarbij een belangrijke activator en ruimtemaker

Ad Dijkstra is onderwijspsycholoog, improvisatie-acteur en voorlichter voor de Hersenstichting.

10:20 – 10:40 Get help building your skills – Nigel Smink en Inge Lamberts (Accenture)

Nigel en Inge vertellen over de mogelijkheden van een nieuw online leerplatform, Skills Guide. Als lid van de Werken voor Elkaar/Netwerkcafé Utrecht community kun je dat gebruiken om je zelfvertrouwen en ervaring te vergroten en om je vaardigheden te ontwikkelen in de richting waar je naartoe wilt. Let op: deze lezing is in het Engels. Inge en Nigel zijn bij Accenture betrokken bij de ontwikkeling van het platform.

10:40 – 12:40 Wandelingen

Je kunt kiezen uit 4 groepswandelingen van anderhalf uur, afgesloten met 30 minuten napraten met je groep.

De eerste wandeling is de Datawandeling van Luuk Schokker. Je gaat op pad om te ontdekken wat er in de openbare ruimte aan persoonlijke gegevens wordt verzameld. Wat weten we daar eigenlijk van? Wat vinden we ervan? Daarover ga je in gesprek tijdens de wandeling. Daarna ga je je bevindingen bespreken met Luuk.

De andere drie wandelingen hebben te maken met persoonlijke ontwikkeling:

Harry den Hertog leidt de wandeling Stilstaan bij je loopbaan en toch bewegen. Boven de vijftig is het misschien een goed moment om eens stil te staan bij je loopbaan. Wat is er mooier dan stil te staan en toch vooruit te komen?

Karin van der Zwan leidt de wandeling Wandel je toekomst. Door bewust wandelen kom je in contact met je diepste wensen om van daar uit je toekomst vorm te geven.

De wandeling ‘Zet je talent in’ wordt verzorgd door Elisa Hoekstra en gaat in op wat jij een werkgever te bieden hebt vanuit jouw aanleg en sterke kanten.

Advies voor deze wandelingen: draag kleding die je armen en benen bedekken!

10:40 – 12:40 Workshops

Als je niet gaat wandelen kun je binnen en op het terras deelnemen aan een aantal korte workshops en een loopbaanspel.

De workshops duren drie kwartier en worden gegeven door Heleen de Rijke: Grip op je leefstijl en Petra Bergs: Mindfulness.

Je kunt ook meedoen aan Het Loopbaanspel, een leuke manier om je eigen loopbaan en je toekomst samen met medespelers vorm te geven.

12:40 – 13:00 Napraten en netwerken op het terras

Info en aanmelden

  • Woensdagochtend 17 juli 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Het oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15, 3584 AD Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht