Netwerkcafé Utrecht

Dinsdagochtend 17 december 2019 Netwerkcafé Utrecht: Denken & doen vóór 2020

Aan het einde van het jaar valt er vaak veel na te denken: Heb je gedaan wat je wilde doen? Had je méér moeten doen? Of: Wat wil je gáán doen en hoe bereik je jouw doel in het nieuwe jaar, jouw nieuwe carrière of levensfase?

Oude denkpatronen kunnen je daarbij soms flink in de weg zitten. Kom daarom naar het komende Netwerkcafé Utrecht, laat je inspireren en leer die oude denkpatronen en problemen om te zetten in nieuwe mogelijkheden!

De ochtend biedt daarnaast volop gelegenheid om te netwerken.

  • Dinsdagochtend 17 december 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 12 naar de Uithof en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn App mee om je contacten te bevestigen.

09:30 - 09:40 Welkomstwoord Marc Fiscalini

09:40 – 10:30 Inleiding: Oud en Nieuw in levensloop en loopbaan - Joop de Kler (Joop de Kler)

Net als het leven staan ook levensfasen en tijdperken voortdurend bloot aan veroudering en vernieuwing. Daar loop je ook tegenaan bij het (her)oriënteren op je loopbaan. Joop de Kler neemt je mee in zijn verhaal over de specifieke vragen, verantwoordelijkheden en antwoorden die daarbij horen.

Joop de Kler is sinds 1995 werkzaam als toegewijd loopbaanprofessional (coach, trainer, opleider en mentor). Hij helpt mensen en organisaties hun ware potentieel te ontplooien zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen.

10:30 – 11:45 Workshops

Doelen halen, van to do naar ta da! – Hanneke Honders (Leiderschap met gevoel)

Doelen bereiken door het stellen van 5 eenvoudige vragen uit de Lean-methodiek. Dát is het doel van deze workshop. De methode helpt je je doel echt scherp te krijgen, laat zien waar je nu staat, wat je tegenhoudt en wat je morgen al kunt doen om dichter bij je doel te komen! Het is fijn als je voor de workshop al hebt nagedacht over je doel. Kies een doel, waar je hart sneller van gaat kloppen!

Hanneke Honders helpt met haar kennis van Lean organisaties met het halen en verbeteren van hun resultaten. Haar intuïtie en ruime ervaring als leidinggevende van professionals gebruikt zij als people-manager en trainer om mensen te helpen groeien in hun persoonlijke ontwikkeling.

Ervaar meer vrijheid in je leven – Willem van 't Zelfde (Retalia Coaching & Training)

In deze interactieve workshop ga je via een stappenplan en ervaringsgerichte oefeningen zelf aan de slag met jouw doelen voor volgend jaar. Je leert te weten wie jij bent en jouw unieke talenten, krachten en dromen worden weer helder. Hiermee haal jij het beste uit jezelf, waarmee jij tot persoonlijk én zakelijk succes kan komen!

Willem van ’t Zelfde werkte 12 jaar als regiomanager binnen de jeugdhulpverlening en buitenschoolse opvang. De werkdruk in de sociale sector zorgt dat er dagelijks gewerkt moet worden aan balans. Door middel van focus en balans heeft hij teams laten groeien naar een stabiele basis. Hij volgde opleidingen en trainingen in sociale psychologie, psychomotorische therapie en intuïtief systemisch coachen.

Ontdek de kracht van je kwaliteiten – Johan van der Kooij (Johan van der Kooij)

Iedereen profileert zichzelf op het podium van de wereld met zijn of haar kwaliteiten. Na een korte introductie over deze reflectieve workshop ga je in 2-tallen ontdekken welke kwaliteiten jou toebehoren, wat jouw kernkwaliteiten zijn en wat jouw authentieke kwaliteiten zijn. Het laatste gedeelte van de workshop is gericht op het verankeren van die authentieke kwaliteiten.

Johan van der Kooij werkte jarenlang in de theaterwereld en raakte gefascineerd door de personages op het podium: de held en heldin, de underdog, koningen, politieagent en boze buurman. Het zijn allemaal delen van onszelf. Hij volgde opleidingen in karakterstructuren, Ttanspersoonlijke psychotherapie en familieopstellingen.

11:45 – 12:00 Pauze

12:00 – 12:50 Gastles Omdenken – Beer Gunster (Omdenken)

Let op: Deze gastles begint exact om 12:00u. Na die tijd is toegang tot de zaal niet meer mogelijk. Dus wees op tijd! Het maken van foto-, video- en audio-opnames tijdens deze gastles is verboden.

In onze snel veranderende wereld ervaren we nieuwe problemen vaak als obstakels, als “beren op de weg”. Met vastdenken, de oude denkmethode om problemen te lijf te gaan, wordt alles echter alleen maar erger. Vastdenken staat voor “van een probleem een ramp maken”.

Omdenken leert je door middel van geduld, creativiteit, innovatie en inspiratie van een probleem een nieuwe mogelijkheid te maken. Je gaat “de beren én de weg zien”. De les is een mix van theater, lezing, coaching en interactieve oefeningen waarbij de deelnemers ook zelf aan de slag gaan.

Beer Gunster is één van de drijvende krachten én junior-trainer bij Omdenken. Hij geeft onder meer op scholen en bij andere organisaties gastlessen over Omdenken.

12:50 - 13:00 Napraten, netwerken en einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 17 december 2019. Inloop 09:00 uur. Start 09:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht