Netwerkcafé Utrecht

Dinsdagochtend 24 september 2019 Sterrenzicht: Veranderen moed(t)

Heb jij ook zo’n moeite met het vinden van werk? Zit jij misschien vastgeroest in denkpatronen? Vraag jij je af wat je zou moeten veranderen? Wat houdt je tegen om daadwerkelijk op een andere manier werk te gaan zoeken. Móet je wel veranderen? Of heb jij de moed om te veranderen verloren?

Voor antwoord op deze vragen kun je je bij Netwerkcafé Utrecht laten inspireren door een aansprekende inleiding en een reeks uitdagende workshops. Ga zelf aan de slag, deel ervaringen en vergroot je netwerk!

Bekijk het programma hieronder.

  • Dinsdagochtend 24 september 2019. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn is het ca. 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal is het bereikbaar via bus 12 naar de Uithof en via bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 12 naar de Uithof en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

9:30 – 9:35 Welkom door Alison McNay-Cooney

9:35 - 10:00 Inleiding: Veranderen is een keuze – Marc Fiscalini

Life-coach Marc Fiscalini laat je zien hoe je tot andere inzichten kunt komen door de controle los te laten. Als ervaringsdeskundige op dit gebied weet Marc als geen ander hoe je een nieuwe wending kunt geven aan je leven en je zoektocht naar nieuw werk.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

BAM! Alternatieve sollicitatiemethodes (deel 1) – Cécile van den Boogaard (Adapative Company)

Wat kun je doen om aan te sluiten bij de manier waarop bedrijven nieuwe mensen zoeken? Tijdens haar workshop toont Cecile je graag alternatieve sollicitatiemethodes. Ze geeft inzicht in het perspectief van 'de andere kant van de tafel’, degene die probeert tussen honderden reacties de juiste kandidaat te vinden.

Waar maakt een werkgever zich zorgen over en hoe kun jij die bezorgdheid slim wegnemen? Na de workshop kun je aan de slag met je eerste actie waarmee je succesvoller dan voorheen kunt solliciteren.

Deze workshop wordt vervolgd in ronde 2. Daarin ga je aan de slag met gerichte actie. Let op, als je jezelf voor deze workshop inschrijft MOET je ook in de 2e ronde deze workshop kiezen.

Cécile van den Boogaard is expert in het opnieuw jezelf uitvinden, op individueel, team- en bedrijfsniveau.

Wat doe je niet? – Natasja Teuben Naber (Tas doet)

Centrale vraag in de workshop van Natasja Teuben is 'Wat doe je niet?' Na baanverlies en een zware burn-out ontdekte Natasja Twitter en vond werk via Facebook.

Het werk van Brené Brown over de Kracht van kwetsbaarheid inspireerde haar om milder en moediger in het leven te staan. Door angst in te ruilen voor nieuwsgierigheid is er heel veel mogelijk. Naast Moed, Moet en Mood speelt ook een vierde M een belangrijke rol. Tijdens de workshop vertelt ze hier meer over.

Natasja Teuber Naber spreekt over werk vinden via social media, over motivatie vinden en veerkracht, werkte mee aan een e‑learningprogramma over werk vinden.

De loopbaan-jump – Dorine van Bree (De Werkcoach)

Wil je je eigen kracht (weer) voelen en in actie komen? Doe dan mee met deze jump-workshop! Een jump-gesprek is een laagdrempelige manier om samen met anderen via een gestructureerd gesprek snel tot daadwerkelijke actie en verandering te komen.

In korte tijd benoem je jouw volgende stap in je loopbaanproces. Zo’n gesprek bestaat uit 7 stappen. Die stappen brengen je naar een beslissing over wat je wilt gaan doen of juist wilt laten.

Simpel en effectief en daarnaast ook gewoon leuk om te doen! Na afloop ga je met nieuwe inzichten, veel energie en inspiratie de deur uit. Nieuwsgierig? Dit is jouw kans om stevig door te pakken met je volgende stap!

Dorine van Bree helpt 35-plussers om een loopbaanswitch te maken, te ontdekken wat voor werk echt bij hen past en om de stappen te zetten die nodig zijn om hun ‘droombaan’ ook te vinden. Ook helpt ze mentoren en decanen in het voortgezet onderwijs met hun loopbaandialoog.

11:15 – 11.45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone met LinkedIn mee.

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

BAM! Alternatieve sollicitatiemethodes (deel 2) – Cecile van den Boogaard (Adaptive Company)

Dit is een vervolg van de workshop in ronde 1. Nu ga een gerichte actie doen waarmee je meer succesvol kunt solliciteren. Let op: je kunt je alleen inschrijven als je ook het eerste deel hebt gevolgd!

Van ervaring naar competentie – Joost Thieme (Workflow)

Ontdek het verschil tussen een traditioneel CV en een competentie-CV. Ontvang tips en trucs om zelf aan de slag te gaan met jouw CV. Leer wat belangrijk is in je CV en hoe je dit kan verwoorden zodat het voor de lezer duidelijk is welke competenties je bezit.

Joost Thieme heeft verschillende functies gehad in het personeelswerkveld. Rond zijn vijftigste werd hij werkzoekend, maar tegenwoordig werkt hij als trainer en coach en heeft hij al veel vijftigplussers begeleid naar werk.

Omdenken, waarom niet? – Michael Peters (Mooi ben ik)

Het verhaal van Michael Peters gaat over luisteren naar je gevoel en eenvoudig handelen. Hij geeft aan hoe je je zegje kunt doen zonder jezelf te verliezen door dichtbij jezelf te blijven en uit je comfortzone te durven stappen.

Michael maakt dit duidelijk en probeert het voelbaar te maken aan de hand van alledaagse situaties. Hij stimuleert je om anders en positiever tegen het leven aan te kijken. Om vrijer te solliciteren, werkgevers te bewegen om jou uit te nodigen en om je nog beter te profileren bij het vinden van een baan. Probeer het, anders heb je altijd nee!

Michael Peters is inspirator en schrijver. Hij is spiritueel en filosofisch ingesteld en heeft humor, een luisterend oor en aandacht voor de ander. Al jaren overtuigt hij mensen ervan dat het buiten hun comfortzone zo slecht nog niet is. Hij heeft meer dan 125.000 volgers op sociale media.

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 24 september 2019. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn is het ca. 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal is het bereikbaar via bus 12 naar de Uithof en via bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht