Netwerkcafé Utrecht

Dinsdag 21 mei 2019 Netwerkcafé Utrecht: Kom over de brug met je skills!

Heb jij jouw nieuwe baan al in het vizier? Of ben je nog bezig om erachter te komen waar nou eigenlijk je skills liggen, je vaardigheden? Veel mensen blijken die van zichzelf niet goed te kunnen benoemen. Of weten niet hoe ze te gebruiken bij het vinden van leuk en passend werk, vooral als dat in een andere richting ligt dan voorheen.

Bij Netwerkcafé Utrecht gaan we daarom op 21 mei aan de slag om te ontdekken welke skills je in huis hebt. En je kunt leren om makkelijker contact te leggen. Zodat je met je skills over de brug kunt komen in netwerkgesprekken en gesprekken met recruiters en werkgevers.

Je kunt ook kennismaken met de Werkestafette, ons succesvolle programma voor heroriëntatie en werkbemiddeling. Daarin ontwikkel je de eenentwintigste-eeuwse vaardigheden die je als vijftigplusser nodig hebt om in de snel veranderende arbeidsmarkt echt in gesprek te komen bij werkgevers. Let op: Als je dinsdag niet kunt, meld je dan aan voor een extra informatiebijeenkomst over de Werkestafette op woensdagochtend 22 mei.

  • Dinsdagochtend 21 mei 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:30
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties € 1 contant afrekenen). We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 12 naar de Uithof en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

9:30 – 10:00 Inleiding – Skills, een andere blik op passend werk

In een half uur vertellen de vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Utrecht, waarom en hoe een skillsgerichte benadering je gaat helpen om sneller je weg naar nieuw, passend werk te vinden.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Op reis naar nieuw werk - ontdek jouw skills – Jean-Paul Schün

Als je op bent reis naar een nieuwe baan is het goed om te weten wie je bent, wat je kan en wat je wil. In deze interactieve workshop leer je je vaardigheden te benoemen en een begin te maken met je skills-paspoort. Je gaat onderzoeken wat je in je rugzak hebt. En je leert welke vaardigheden je ook in andere sectoren kunt toepassen.

Consultant Jean-Paul Schün krijgt energie van het overbrengen van nieuwe ideeën, niet alleen in zijn ‘oude beroep’, maar ook in de context van zijn werk voor Netwerkcafé Utrecht.

Hoe kom ik over? – Maja Verweij

Mensen zijn sociaal lerende wezens. We leren mét en vàn elkaar. Wat weerhoudt ons er dan toch vaak van om dat te doen? Herken je dit: telkens als ik naar bijeenkomsten ga, dan vind ik het spannend en vind ik ’t lastig om contact te zoeken. Daar gaan we in deze workshop iets aan doen! Hoe? Door te ontdekken hoe we op elkaar over komen. En daar gaan we dan op een leuke manier mee aan de slag. Je gaat ontdekken wat je daarmee kan, of moet, of juist niet. Zodat we bij de volgende bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht (nog) makkelijker op elkaar afstappen.

Maja Verweij is trainer communicatieve vaardigheden en heeft als missie om mensen hun weg te laten vinden in onze samenleving.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je smartphone LinkedIn mee.

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

De Werkestafette – samen naar nieuw werk – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Als je je werk kwijt bent, ontdek je al snel dat nieuw werk vinden een eenzame klus is. En dat het ouderwetse solliciteren op een vacature met een motivatiebrief en een cv voor jou als vijftigplusser niet zo goed werkt. Je weet dat het anders moet. Maar in je eentje is dat lastig. Daarom kun je van 29 mei tot en met 10 juli in Utrecht meedoen aan de Werkestafette. We organiseerden er afgelopen jaren met succes al zeventien in Amsterdam, Haarlem en Zaandam.

Tijdens de Werkestafette heb je zeven weken lang een team waarmee je al die dingen gaat doen die je in je eentje lastig vindt of niet durft. Je bent elkaars hulp en stok achter de deur. Je gaat daadwerkelijk op zoek naar het werk waar jij jouw skills in kwijt kunt. Je leert er enthousiast over vertellen, je leert koud bellen en je gaat daadwerkelijk in gesprek bij werkgevers. Jouw 21ste-eeuwse vaardigheden, je persoonlijk kracht en je kans om werk te vinden nemen tijdens de Werkestafette enorm toe. 71% van de deelnemers heeft in de praktijk binnen een half jaar betaald werk.

In deze workshop kom je erachter wat de Werkestafette inhoudt, hoe je mee kunt doen en wat het je oplevert. Tijdens de workshop kun je vragen stellen. Deelnemers en coaches van voorgaande Werkestafettes zijn aanwezig om hun ervaringen te delen. Aan het eind kun je je direct aanmelden als deelnemer.

Let op: Als je dinsdag niet kunt, meld je dan aan voor een extra informatiebijeenkomst over de Werkestafette op woensdagochtend 22 mei.

Waar sta ik en wat staat mij te doen? – Leo Beth (Instituut voor biografiek)

Leo Beth is biografisch coach en docent aan het Instituut voor Biografiek. Hij komt met ons zijn kennis en inzichten delen over wetmatigheden die zich voltrekken in ieders levensloop. Door op deze manier naar jezelf en je leven te kijken, kan meer begrip ontstaan over hoe jij je leven vorm geeft en de keuzes die je wilt gaan maken.

In deze workshop ga je beleven hoe het is om te kijken naar je levensverhaal en om anderen daarover te vertellen. Je zult ontdekken dat je samen nieuwe inzichten opdoet en dat daardoor inspiratie ontstaat voor stappen naar de toekomst. Leo begeleidt dit proces, dat je helpt om over jezelf na te denken en om jezelf als het ware ‘in te brengen’ in het verhaal.

13:00-13:30 Napraten

Wissel je ervaringen van de workshops uit met de andere deelnemers. En kijk of je met iemand kunt afspreken, om elkaar te helpen, om samen echt aan de slag te gaan met wat je in de workshops hebt opgestoken.

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 21 mei 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:30
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. consumpties € 1 (contant afrekenen). We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht