Netwerkcafé Utrecht

Dinsdag 19 maart 2019 Sterrenzicht: Hervind je innerlijke kompas!

Een goede oriëntatie op nieuw werk begint bij jezelf. Het gaat niet alleen om naar buiten gerichte actie, maar ook om verwerking van ervaringen. Alle keuzes voor een richting waarin je verder kunt, maken het soms lastig om je veerkracht te behouden. Wat kun je zelf doen voor de nodige balans? Heb je behoefte aan meer structuur in je tijd en financiën, of zoek je een nieuwe kijk op jouw eigen mogelijkheden? Hervind je innerlijke kompas!

Kom daarvoor naar de vijfde bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht. Met een inleiding door Henk Verschuur, meesterschapcoach en manager van het Johan Cruyff Institute.

Programma: zie hieronder.

  • Dinsdagochtend 19 maart 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties 1 euro (contant afrekenen). We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 12 naar de Uithof en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

9:00 – 9:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

9:30 – 9:45 Welkom door Hilde van Drunen

9:45 – 10:45 Balans: hoe positioneer ik mijzelf? – Henk Verschuur (henkverschuur.nl)

Henk Verschuur, meesterschapcoach en manager van het Johan Cruyff Institute, biedt ons in deze inleiding een intens interactieve ontmoeting om te ervaren hoe je jezelf innerlijk beter kan positioneren en in balans kan komen. Werk of geen werk, aangenomen of afgewezen, erkend of ontkend; wat kan je daar nu eigenlijk zelf aan doen? Wat brengt je uit balans en hoe kom je weer in balans, wat kun je hierover leren uit de topsport zonder zelf een topsporters te zijn?

Henk Verschuur (1955) heeft een eigen coachingbedrijf (henkverschuur.nl) voor verbeteren van de mentale en fysieke conditie van atleten, vechtsporters en managers én hij is als academisch directeur al vele jaren verbonden aan het Johan Cruyff Institute.

10:45 – 11:00 Pauze

11:00 – 12:15 Workshops

Vergroot je mentale veerkracht - Peter den Boer

Gebrek aan tijd, geld, voedsel, sociale contacten en werk beïnvloeden ons gedrag. Het kan enerzijds zorgen voor een scherpe focus en hoge productiviteit, maar tegelijkertijd kan het verlammend werken en kan creativiteit en denkvermogen afnemen. Hoe kunnen we hier mee omgaan? Zijn er ook manieren om dit te voorkomen?

Door middel van een interactieve quiz gaat lifecoach Peter den Boer in deze workshop vijf inzichten onderzoeken en verkent hij met de deelnemers methodieken om ontspanning op te zoeken, waardoor je vanzelf weer in je kracht en creativiteit komt te staan. Dit kan de heftige periode van werkzoekend zijn en ook het proces van nieuw werk zoeken en solliciteren, draaglijker en beter hanteerbaar maken.

Grip op je geld - Hester Aalberts

Na haar scheiding had Hester Aalberts, copywriter, journalist en editor, ineens veel minder geld te besteden. Toen zij eind vorig jaar haar baan verloor, ging ze er financieel opnieuw fors op achteruit. En dat terwijl ze ook nog twee pubers onder haar hoede heeft.

Om toch rond te kunnen komen, is zij een meester geworden in het managen van haar uitgavenpatroon. Ze weet exact wat erin komt en eruit gaat en heeft alle overbodige uitgaven geschrapt. Niet alleen houdt ze daardoor het hoofd redelijk boven water, maar merkt ze tegelijk dat dit overzicht haar rust geeft. Ook geeft deze lastige periode haar inzicht dat ze vaak overbodige uitgaven deed. Zodra ze weer meer ga verdienen wil ze dit uitgavenpatroon eigenlijk vasthouden.

Deze workshop is handig als jij ook ineens (veel) minder te besteden hebt en wel wat advies en tips kunt gebruiken. Je hoeft niets mee te nemen.

De beste versie van jezelf - William Hummel (Hummel Training)

Deze workshop is voor mensen die willen groeien en morgen een stap verder willen zijn. Aan het einde van deze workshop ga je naar huis met een persoonlijk actieplan zodat je de beste versie van jezelf kunt worden.

In 90 minuten ontdek je hoe je blijvende verandering creëert, hoe je stopt met slechte gewoonten en goede nieuwe gewoonten aanleert! Ook ontdek je waarom we slechte keuzes blijven maken. Inspiratiecoach en trainer William Hummer vertelt alles uit eigen ervaring.

Nadat hij op jonge leeftijd succesvol was geweest, faalde hij keihard en kwam in de schulden. Door duizenden uren ‘trial & error’ ontdekte hij wat wél werkte. In 7000 uur aan studie en testen, verspreid over 11 jaar, vond hij een manier om volledig te herstellen van alle tegenslagen. Hij heeft dus eerst alles zelf gedaan, getest en de resultaten ervaren.

12:15 –13:00 Netwerken en afsluiting

Maak gebruik van de mogelijkheid om te netwerken. Je kunt napraten met andere deelnemers om samen te kijken wat de ochtend je heeft gebracht. Zodra je in gesprek raakt, ontstaan er mogelijkheden rondom je.

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 19 maart 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties 1 euro (contant afrekenen). We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht