Netwerkcafé Utrecht

Dinsdag 20 november Parnassos Cultuurcentrum: Maak je comeback!

Waarom zou je je nog langer laten afwijzen door werkgevers terwijl je heel geschikt bent voor hun vacatures? Draai het eens om en ga uit van je eigen kracht. Wil je weten hoe jij sterker dan ooit weer aan de slag kunt? Kom dan dinsdag 20 november naar de eerste bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht in Parnassos Cultuurcentrum met als thema: Maak je comeback!

De ochtend wordt ingeleid door Marjolein Kalter, auteur van het boek ‘Creëer je volgende baan’. Zij neemt je mee in een inspirerend verhaal over haar ervaring met het begeleiden, trainen en coachen van werkzoekende vijftigplussers. Vervolgens heb je keuze uit vier workshops. Zie programma hieronder.

Dinsdagochtend 20 november 2018. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581GK Utrecht.

Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten is van harte welkom.

Parnassos Cultuurcentrum is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf bushalte Wittevrouwen of Stadsschouwburg is het 2 à 3 minuten lopen. In de directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma dinsdag 20 november Parnassos Cultuurcentrum: Maak je comeback!

09:00 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

09:30 Opening en welkom:

Kort welkomstwoord door Gerard Heijboer, één van de organisatoren van Netwerkcafé Utrecht.

09:35 Inleiding: Marjolein Kalter (baanalsbusiness.nl)

Marjolein Kalter is een ervaren loopbaanprofessional die vooral vijftigplussers begeleidt. Ze coacht, traint en inspireert hen om het werk te vinden en te blijven doen waar ze het meest van genieten. Vorig jaar publiceerde ze haar eerste boek: Creëer je volgende baan .

10:00 – 11.15 Workshops ronde 1

Creëer je volgende baan – Marjolein Kalter (baanalsbusiness.nl)

Waarom nog langer achter het net blijven vissen als je solliciteert op een vacature? Creëer zelf je volgende baan! Hoe? Dat leert Marjolein je in deze workshop. Aan de hand van 6 stappen ga je naar huis met concrete handvatten voor het definiëren van je volgende baan.

Eerste hulp bij gesprekken – Yves Groen (loodens.org)

Wij zijn gewend om te zeggen wat we niet willen. Als je dat omdraait, krijg je een heel ander gesprek. Maak kennis met de methode ‘SpeakUp & CheckIn’ en oefen met elkaar om ‘gehoord en begrepen’ te worden. De methode is overal toe te passen, zowel privé als zakelijk. Door diep te luisteren in een sollicitatiegesprek wordt de ander dieper begrepen en ontstaat er vaak een diepere verbinding.

Yves Groen helpt mensen en organisaties met conflicten oplossen. Hij maakt je bewust van patronen waarmee je jezelf in de voet schiet en hij laat je een andere manier zien die leidt tot meer openheid en plezier.

11:15 – 11.45 Pauze

11.45 – 13.00 Workshops ronde 2

De kunst van veranderen – Martijn de Zoete (anychange.nl)

Hoe komen persoonlijke overtuigingen tot stand en hoe kun je die veranderen om ervoor te zorgen dat je je anders gaat gedragen en succesvoller wordt? Durf je in te zien dat jouw zelfbeeld wellicht gebaseerd is op een fantasie en dat dit beeld niet altijd klopt? Merk je dat dit jezelf onnodig blokkeert in je ontwikkeling? In zijn workshop neemt ondernemer en veranderexpert Martijn de Zoete je mee op het pad van persoonlijke ontwikkeling, twijfel, lef en groei.

Netwerken is net werken! – Pieter Koevoets (Werk@cetera en UWV Utrecht)

Iedere vijftigplusser krijgt het te horen: je maakt de meeste kans weer een baan te vinden als je gaat netwerken. Maar hoe doe je dat dan precies? In deze workshop leer je hoe je je expertise kunt delen zodat mensen jou gaan zien als vakman/vrouw. Want: het gaat er niet om wie JIJ kent, maar wie JOU kent.

13.00 Einde


Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 20 november 2018. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.
  • Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581GK Utrecht.
  • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten is van harte welkom.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht