Netwerkcafé Utrecht

Voorwaarts op eigen kracht

Netwerkcafé Utrecht, dinsdag 21 juli 2020, 9:30-13:00

Na een succesvolle eerste corona-proof editie organiseert Netwerkcafé Utrecht opnieuw een buitenevenement.

Op het erf van de rustieke boerderij Roodnoot leer je communiceren van binnenuit met de sensitiviteit van paarden én sociaal gefocust netwerken met elkaar. Met professionele loopbaan-wandelcoaches brengen we verschillende aspecten aan het licht die jou ondersteunen.

Leer zelfbewust omgaan met beren op de weg, ontwikkel lef in de sollicitatiemarkt, word daadwerkelijk actief met je loopbaan en verken je onderscheidende kwaliteiten. Zorg dat je erbij bent en doe nieuwe inzichten op waarmee je verder kunt!

Start en finish op een mooie locatie vlak buiten het centrum van Utrecht. Na afloop is er gelegenheid om met een (alcoholvrij) drankje bij te praten.

Boerderij Roodnoot, Oude Vleutenseweg 33, 3541 BE Utrecht is goed te bereiken met de fiets of OV

Programma

09:30 – 10:00 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen op 1,5m afstand. Leg nieuwe contacten en neem je smartphone met LinkedIn-app mee om je contacten te bevestigen.

10:00 - 10:15 Welkom - Alexandra Kruijswijk

Alexandra is gastvrouw van dit evenement en eventmanager bij Netwerkcafé Utrecht.

10:15 - 12:15 Op stap met de wandelcoaches

Wandelen doe je stap voor stap - Harry den Hertog

Vind je het fijn om buiten te zijn en andere mensen te ontmoeten? Wandel dan mee. Bovendien is het een goed moment om eens stil te staan bij je loopbaan en een stappenplan te maken. Buiten maak je je hoofd leeg. Daardoor ontstaat ruimte die je helpt bij het maken van echte stappen. Uiteraard doen we alles veilig, op twee stappen afstand.

Harry den Hertog is een ervaren loopbaancoach. Hij helpt vijftigplussers om van waarde te blijven voor hun werkgever of bij het vinden van (ander) werk en leert ons hoe je vanuit vertrouwen en kracht een bestemming vindt, waar jij je kwaliteiten en talenten kunt inzetten.

Je krijgt pas houvast als je los kan laten! - Gerard Heijboer

De natuur is rustgevend en werkt ontspannend, wat helpt om het denken in het hoofd stiller te maken. Je neemt wat meer afstand van het dagelijks handelen en de vaste patronen en je kunt dingen gemakkelijker loslaten. Door nieuwe ruimte in je hoofd kun je je beter concentreren, vrijer en helderder denken.Wanneer we tot een belangrijk inzicht komen, staan we vaak als vanzelf even stil. Achteraf weten we nog precies waar ze waren. Een plek in het landschap wordt een herinneringspunt.

Gerard Heijboer is eventmanager van Netwerkcafés, coach bij de Werkestafette en in opleiding als Loopbaancoach. Hij wordt warm als hij mensen kan motiveren en stimuleren. Zijn stijl kenmerkt zich als empathisch en overtuigend. Gerard verbindt empathie met daadkracht en duidelijkheid om de balans te vinden tussen zingeving en resultaat. Gedreven in mensen bewust maken van hun kracht door doelgericht te focussen op concrete vragen.

Solliciteren met LEF - Pieter Koevoets

Hoe kun je je als werkzoekende, onderscheiden t.o.v. de concurrentie? Hoe zet je social media actief in om in beeld te komen? Heb jij een plan van (b)aanpak en weet jij jouw meerwaarde kort en krachtig onder woorden te brengen? En bovenal: heb je zicht op de markt waar jij met jouw talenten de beste kans maakt om een baan te scoren? Ga mee en ontwikkel lef door een nieuw bewustzijn van jouw onderscheidend vermogen in de sollicitatiemarkt.

Als loopbaancoach en sollicitatietrainer heeft Pieter Koevoets zich gespecialiseerd in netwerken en LinkedIn. Zijn missie is werkzoekers en ZZP-ers in hun kracht zetten, door oplossingsgericht mee te denken, door te verbinden! Hij daagt je uit en helpt je met lef scherp te profileren en je netwerk-skills te verbeteren. Vanuit zijn uitgebreide ervaring in diverse management -en directiefuncties heeft hij het netwerken en profileren omarmd, en probeert hij deze ervaringen in diverse workshops over te brengen. Zijn motto: Om een ander te kunnen bewegen, moet je bewogen zijn!

Welke "beren" zie jij op jouw weg? - Dennis Spronk

Welke hindernissen zie jij op jouw pad? Samen gaan we het pad bewandelen. Hierbij zijn we in beweging, maar ook staan we stil om naar blokkades te kijken. Hoe kunnen we er omheen? Zodat we weer verder kunnen. Dit blijkt in veel gevallen moeilijker dan op het eerste gezicht lijkt; we moeten soms behoorlijk om. Deze 1e kennismaking biedt een oriëntatie op wat wezenlijk is.Wandelen is beweging, is blijheid. Je ademt de zuurstof in, de levenskracht. Wandelen doe je met al je zintuigen: ruiken, horen, voelen, proeven en dat alles het liefst in hetzelfde moment van aanwezigheid. Wandelen is communiceren met de natuur, één zijn. We nemen ook ruimte voor de stilte. Waar loop jij tegenaan? Zeg het maar!

Dennis Spronk heeft coachopleidingen Levenscoach en Systemisch werk gevolgd en afgerond bij Sonnevelt en bij Phoenix. Hij kijkt naar beperkende overtuigingen van waaruit je leeft en probeert deze inzichtelijk te maken zodat jij daar zelf mee verder kan. Zijn motto: Kwetsbaarheid is kracht

10:15 - 12:15 Workshops op locatie

Let op: je doet aan beide workshops mee.

Ervaar de paardensignalen - Alexandra Kruijswijk

Alexandra Kruiswijk neemt je graag mee naar de paarden voor een sessie paardencoaching. Paarden oordelen niet. Door het kuddegedrag van de paarden zijn zij gevoelig voor alle signalen die helpen de paarden in de natuur te overleven. Deze gevoeligheid is cruciaal voor de paardencoaching.Denk alvast eens na over een onderwerp dat je zou willen delen. Bijvoorbeeld: grenzen aangeven, hoe pak je je zoektocht naar een nieuwe baan aan, leiderschap, (on)gelijkwaardigheid in relaties of welke valkuilen/uitdagingen ken je van jezelf en hoe daarmee om te gaan, etc.? Je bent vanzelfsprekend helemaal vrij in het onderwerp.

Van paardenmeisje tot cognitief coach met inzet van paarden. Van huis uit is Alexandra Kruijswijk opgegroeid (hobbymatig) met pony’s. Het werken met haar eigen pony’s geeft haar veel voldoening en uitdaging. Ze werkt sinds twee jaar part-time als cognitief coach met inzet van paarden en is tevens eventmanager bij Netwerkcafé Utrecht.

Het loopbaanspel - José van Rosmalen

Laat je inspireren door het loopbaanspel, gericht op zelfkennis, vaardigheden en werk. Onze eigen spelleider helpt de groep op weg. Serious games als het loopbaanspel brengen dynamiek en hebben diepgang, raken cruciale dingen aan en leiden zo tot nieuwe inzichten over jezelf en het pad dat je wilt gaan. Meedoen aan het loopbaanspel bevordert je communicatie skills, samenwerken en netwerken – belangrijke vaardigheden voor je nieuwe werk!

José van Rosmalen is eventmanager bij de Netwerkcafés en heeft als ervaringsdeskundige het loopbaanspel een aantal keer eerder begeleid - ze weet waarover het gaat! José zag in de afgelopen jaren bij onze evenementen dat de uitwisseling tijdens het loopbaanspel in de praktijk veel oplevert en wil dit graag weer aan een nieuwe groep meegeven.

12:15 – 13:00 Frisse borrel: alcoholvrij netwerken en napraten

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 21 juli 2020. Aankomst 09:30, start 10:00, einde 13:00.

  • Boerderij Roodnoot, Oude Vleutenseweg 33, 3541 BE Utrecht.

  • Deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.d.

Over ons

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar.

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Zin om mee te helpen? Lees wat het je kunt doen en wat het je oplevert.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.