Netwerkcafé Utrecht

Dinsdag 18 juni 2019 Netwerkcafé Utrecht: Scholing, wat is (onder)wijsheid?

Op een kruispunt in je loopbaan sta je voor een interessante afslag. Overweeg jij een switch? Of wil je de vaardigheden in je vertrouwde vakgebied uitbreiden? Ben je als werkzoekende in de 21e eeuw voldoende vaardig op de computer? Scholing - wat is (onder)wijsheid?

Kom je oriënteren op om- en bijscholingskansen voor werkzoekende vijftigplussers op MBO, HBO en universitair niveau en leer meteen al wat bij in workshops, individuele gesprekken en test in een escaperoom je 21e-eeuwse computervaardigheden. Investeer in jezelf en verhoog je kansen op de arbeidsmarkt!

  • Dinsdagochtend 18 juni 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:30
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties € 1 contant afrekenen). We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Sterrenzicht is goed bereikbaar met fiets of openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal bus 12 naar de Uithof en bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

9:00 – 9:20 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Zo kun je nuttige nieuwe contacten leggen.

9:20 – 9:30 Welkom

9:30 - 10:15 Inleiding: Leren en werken combineren - LEERWERKLOKET - Jacco Ermstrang en Erik de Graaf (Leer-Werkloket)

Het Leer-Werkloket Utrecht verzorgt een interactieve workshop waarin je informatie krijgt over (om)scholings- en loopbaanadvies, van MBO tot Universitair niveau. Het Leer-Werkloket brengt werkzoekenden en werkgevers bij elkaar en biedt ons in deze workshop informatie overde verschillende leerwerktrajecten,financiële regelingen, de arbeidsmarkt en opleidingen. Projectleider Jaco Ermstrang combineert zijn presentatie met een speelse quiz. Zijn informatie komt voort uit een nauwe samenwerking met Gemeente en UWV (Werkgevers Service Punt).

10:15 – 10:30 Pauze en netwerken

10:30 – 11:45 Workshops ronde 1

Leren en werken combineren - individuele gesprekken - LEERWERKLOKET - Jaco Ermstrang en Ali Benaissi (Leer-Werkloket)

In individuele gesprekken gaan Jacco en Ali in op jouw mogelijkheden voor omscholing en combineren van leren en werken.

Escaperoom Microsoft Office - TRAINSPOT - Jeroen van Esseveld en Vincent Scholman (Trainspot Office Leercentrum)

Op de huidige arbeidsmarkt is er een hele duidelijke trend van weetjes naar vaardigheden. Niet voor niets spreekt men over de 21ste-eeuwse vaardigheden! Digitale vaardigheid met Microsoft Office (bijv. Word, Excel en Outlook) is onmisbaar voor het vinden van een nieuwe baan. Hoe staat het met jouw vaardigheden op dit gebied? Weet jij de code te kraken en te ontsnappen uit de escaperoom?

Tip: Neem ook je uitgeprinte CV mee. De deelnemers aan deze workshop gaan elkaar feedback geven en vragen formuleren in de tijd waarin de andere helft van de groep uit de Escaperoom probeert te ontsnappen.

Deel de passie voor je vak met gemotiveerde mensen - INSTITUUT MENTORIS - Herjon Nieuwburg en Betsy van Bel (Instituut Mentoris)

Op een kruispunt in je loopbaan sta je voor een interessante afslag. Overweeg jij op dit moment een carrière in het beroeps- of volwassenenonderwijs? Of had je daar nog niet eerder over nagedacht? Dit kans-beroep biedt een heel interessant perspectief voor allerlei werkzoekende vijftigplussers, want er is niets leuker dan de passie voor je vak delen met gemotiveerde mensen! Ben jij geknipt voor het onderwijs? Met de opleidingen van Instituut Mentoris gaat er gegarandeerd een wereld voor je open!

Omscholen naar de IT - MAKE IT WORK - Baukje Siebrecht (Hogeschool van Amsterdam)

Hoe kan ik me laten omscholen naar de IT? Wat moet ik daarvoor doen? En hoe steekt zo'n programma in elkaar? Omscholingstraject Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam heeft in 2018 de Pro Motor Award gewonnen. De Award stimuleert onderscheidende samenwerkingen tussen het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid. Voor wie het niveau aankan, geeft de opleiding van Make IT Work 100% baangarantie.

11:45 – 12:00 Pauze en netwerken

Leer elkaar kennen, zoek verbinding, stel netwerkvragen. Neem je phone met LinkedIn mee.

12:00 – 13:15 Workshops ronde 2

Omscholing tot docent als zij-instromer - individuele gesprekken - INSTITUUT MENTORIS - Herjon Nieuwburg en Betsy van Bel (Instituut Mentoris)

Afhankelijk van je situatie en je voorkeur kun je als zij-instromer verschillende scholingstrajecten volgen bij Instituut Mentoris.Herjon Nieuwburgen Betsy van Bel laten in individuele gesprekken duidelijk zien wat jouw waarde kan zijn als vakdocent en welk traject dan het beste bij jou past. Ben jij geknipt voor het onderwijs?

Scrum en Agile: hype of blijvertjes? - SCRUM COMPANY en ORGANIZE AGILE - Nienke van de Hoef (Scrum Company en Organize Agile)

Scrum en Agile: veel gebruikte termen in vacatures, maar wat betekenen ze eigenlijk? Hier krijg je tegenwoordig in allerlei banen mee te maken. Is het een hype die overwaait, of is het slim hierover meer kennis en ervaring op te doen? In deze workshop leer je wat Scrum en Agile zijn en hoe je je erin kunt bekwamen. Natuurlijk oefenen we samen met deze nieuwe vormen van samenwerking. Je kunt de vers opgedane kennis direct toe in je eigen zoektocht naar een baan!

Aan de slag voor een mooi CV - TRAINSPOT - Jeroen van Esseveld en Vincent Scholman (Trainspot Office Leercentrum)

Ben ik wel handig genoeg met Microsoft Word om snel een mooi CV te maken? Veel Office-gebruikers nauwelijks hoe je handig met Word kunt werken. Lig jij altijd overhoop met het inspringen van een opsomming en staat het nooit netjes onder elkaar? En blijf je maar zoeken naar hoe de tekst mooi kan doorlopen als je een logo gebruikt? In deze workshop zitten handige tips en besparen we je veel tijd. Aan het einde van de workshop kun je tips krijgen bij jouw CV.

Let op: Neem zo mogelijk je eigen laptop mee met opgeladen batterij, zodat je daadwerkelijk aan de slag kunt onder begeleiding van ervaren trainers.


13:15-13:30 Napraten

Wissel je ervaringen van de workshops uit met de andere deelnemers. En kijk of je met iemand kunt afspreken, om elkaar te helpen, om samen echt aan de slag te gaan met wat je in de workshops hebt opgestoken.

Info en aanmelden

  • Dinsdagochtend 18 juni 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:30
  • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
  • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. consumpties € 1 (contant afrekenen). We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

Twitter: @WerkenVrElkaar

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht